ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΛΑΧΤΑΡΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΖΕΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ




Θα γίνεις πολύ φίλος με τον εχθρό σου

όταν και οι δυό σας πεθάνετε.

Χαλίλ Γκιμπράν.









...ΕΔΩ ΓΙΑ ΦΩΤΟ & ΠΟΙΗΣΗ

...ΕΔΩ ΓΙΑ  ΦΩΤΟ & ΠΟΙΗΣΗ
κλικ στην εικόνα για τα φωτοποιήματα

ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΟ;


Μόλις άκουσα το βαρυσήμαντο διάγγελμα του πρωθυπουργού μας αποφάσισα πως πράγματι ήρθε εκείνη η ώρα να σοβαρευτούμε και να στρωθούμε στη δουλειά ώστε να αποφύγουμε όσο είναι δυνατόν τις επιπτώσεις της σπάνιας και βαθιάς οικονομικής κρίσης που μαστίζει όλο τον πλανήτη.

Εκεί όμως που είχα αποφασίσει να συνδράμω και εγώ με όλες μου τις δυνάμεις στο ξεπέρασμα της επερχόμενης κρίσης και μάλιστα άρχισα να καταστρώνω και τα πρώτα πλάνα μου, έρχεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης (ποτέ δεν κατάλαβα γιατί τι λένε αξιωματική αντιπολίτευση!) και με αυτά που μου λέει με πείθει πως ο πρωθυπουργός δεν τα ζύγισε σωστά τα πράγματα και οι επιπτώσεις της κρίσης δεν θα εμφανιζόταν σε τέτοιο βαθμό αν ήταν αυτός πρωθυπουργός στη θέση του τωρινού.

Εκεί λοιπόν που άρχισα να χαλαρώνω και να ξαναπαίρνω τα πάνω μου, βγαίνει η υπαξιωματική αντιπολίτευση και μου λέει πως η αξιωματική λέει ψέματα για να με ξεγελάει και να μου υφαρπάζει την ψήφο μου, αφού και οι δυο τους στην ουσία δεν έχουν καμιά διαφορά!!
Ως ευκολόπιστος και καλοπροαίρετος πολίτης πείθομαι πως η υπαξιωματική στηρίζοντας τον πρωθυπουργό μας πράττει ορθώς(;) και ξανά τίθεμαι σε επιφυλακή.

Έλα όμως που έρχεται και η παρακάτω αντιπολίτευση η ανθυποαξιωματική και μου λέει να μην ακούσω κανέναν από τους παραπάνω γιατί ο καθένας από αυτούς εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα από τα δικά μου και με βάζει σε ένα προβληματισμό και φτάνω σε ένα σημείο που δεν ξέρω τι να κάνω βρε παιδιά.

Ποιος απέμεινε λέω να με ξεμπερδέψει και βλέπω πως έχει απομείνει το τελευταίο κόμμα και ακούω τον αρχηγό να λέει ανέκδοτα και ευφυολογήματα εναντίον όλων των άλλων, αντί να πάρει μια θέση να ξέρω με σιγουριά να μην την ακολουθήσω.

Αμέσως μου ‘ρχεται στο μυαλό πως δεν θα πρέπει να είμαι και τόσο έξυπνος ώστε να μπορώ να μεταφράζω και να κατανοώ τα μηνύματα τους και κείνη τη στιγμή τα μηνύματα των κομμάτων ξαφνικά ξεκαθάρισαν στο μυαλό μου, μεταμορφώθηκαν και έγιναν απολύτως κατανοητά στο περιορισμένων διαστάσεων μυαλό μου.

Σαν σε ενόραση είδα πως τόσα χρόνια τα κόμματα μου έλεγαν πως το μήνυμα vagnes που θέλουμε να σου μεταδώσουμε είναι ένα και μοναδικό.
ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΕΝΤΕ(5) ΜΗ ΜΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ.

Κοίτα να δεις λέω όλα αυτά τα χρόνια τα κόμματα το λέγανε καθαρά και ενώ εγώ τακτικά τους έστελνα το μήνυμα μου, δεν λάβαινα το δικό τους μήνυμα!!
Μην εμπιστεύεσαι κανέναν μου λέγαν και μου ξαναλέγαν.

Ελάτε όμως φίλοι μου που εγώ δεν μπορώ να ζήσω χωρίς να εμπιστεύομαι κανένα και κανέναν!


Ελάτε που έχω μεγαλώσει με την βεβαιότητα πως τίποτα δεν μπορούμε να καταφέρουμε στη ζωή μας χωρίς εμπιστοσύνη!

Ελάτε που όταν μιλάμε για πολιτισμό το πρώτο στοιχείο του είναι η εμπιστοσύνη.

Ελάτε που για να στρωθούμε όλοι στη δουλειά, για να σηκώσουμε τη χώρα ψηλά το πρώτο πράγμα που χρειαζόμαστε είναι η εμπιστοσύνη στα πρόσωπα, στους θεσμούς, στους συμπολίτες μας και πως όταν το κάνουμε αυτό σε κάποιους άλλους δεν θα τους επιτρέπεται να καταστρώνουν σχέδια για να μας υπονομεύουν!

Η εμπιστοσύνη ότι η πολιτεία, οι πολιτικοί, η κυβέρνηση μας, δουλεύουν για όλους εμάς και τα συμφέροντα μας μπορεί να μας κινητοποιήσει και να μας ενώσει σε μια κοινή και γιγαντιαία προσπάθεια για να ξεφύγουμε από το μίζερο σήμερα και να ατενίζουμε το αύριο με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Τι με θα με συμβουλεύατε λοιπόν να κάνω;

Χρειάζομαι επειγόντως κάποιους να εμπιστευτώ να ψάξω να βρω αξιόπιστους πολιτικούς ή να βρω κάτι άλλο που να κάνει την ίδια δουλειά. Να εξασφαλίζει δηλ. σε ένα ικανοποιητικό βαθμό το επίπεδο εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας που λείπει από τους πολιτικούς.

Μπορείτε σας παρακαλώ να φανταστείτε ένα τρόπο να βγω από αυτή την κρίση;

Να βγω και να βγούμε από την κρίση εμπιστοσύνης;

Αν ξεπεράσουμε στην Ελλάδα την τεράστια κρίση εμπιστοσύνης που δεκάδες χρόνια μας δυναστεύει, τότε έχουμε πολλές ελπίδες να βγούμε αλώβητοι και απο την άλλη κρίση, την οικονομική κρίση...

11 σχόλια:

  1. Για να ξεπερσαουμε την κριση εμπιστοσυνης, πρεπει πρωτα και κυρια να επανακτησουμε τον αυτοσεβασμο μας και να μην εχουμε το βολεμα και το χρημα ως κριτηριο για ολα! Και μετα να προβουμε σε επιλογες νεων προσωπων, με κριτηρια σωστα και για το γενικο καλο, οχι για την παρτη του ο καθενας, προσωπων που θα αξιζουν εστω μια ψηφο εμπιστοσυνης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...buterfly άνθρωποι που να πληρούν ποιοτικές προϋποθέσεις υπάρχουν σίγουρα, στην πράξη όμως αυτοί οι άνθρωποι περιβάλλονται από τους άλλους που βλέπουν την πολιτική μόνο για ιδιοτελείς σκοπούς.

    Το κύριο μέλημα νομίζω, θα πρέπει να είναι με νέους θεσμούς και διαδικασίες να μη δίνουμε πολλά περιθώρια σε όλους αυτούς που εκμεταλλεύονται πρόσωπα και καταστάσεις και επιτυγχάνουν την διαιώνιση τους στην εξουσία με κάθε τρόπο.
    Αν καταφέρουμε και όλους αυτούς τους περιορίσουμε, τότε θα ανοιχτεί ο δρόμος να αναδειχτούν οι άξιοι ηγέτες που θα αξίζουν πολύ παραπάνω και από την ψήφο εμπιστοσύνης μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σήμερα σκεφτόμουν ότι η έρευνα για το Βατοπαίδι έχει "εξατμιστεί"!!
    Μάλλον οι εισαγγελείς ερευνούν τον τρόπο να κάτσουν στο σκαμνί κανένα υπαλληλάκο για τη ζημιά του Δημοσίου και οι υπουργοί και πολιτικοί βέβαια έτσι κι αλλοιώς βγήκαν λάδι!!
    Σκεφτόμουν λοιπόν ότι για να ανακτήσουμε τη χαμένη εμπιστοσύνη μας στους πολιτικούς πρέπει να βγει νόμος που να θεμελιώνει αντικειμενική ευθύνη στους πολιτικούς που ενώ κυβερνούν ζημιώνουν το δημόσιο! Ας είναι και από αμέλεια!! Δεν θέλω να τιμωρούνται ποινικά! Θέλω όμως να υποχρεώνονται να μ' αποζημιώσουν!! Εφόσον και από αμέλειά τους και κακή διαχείριση κατασπατάλησαν το δημόσιο χρήμα να είναι υποχρεωμένοι να αποζημιώσουν το δημόσιο με την περιουσία τους που πρέπει να κατάσχεται! Τότε θα δείτε ότι κανένα λαμόγια δεν θα θέλει να γίνει υπουργός ή βουλευτής!! Και θα βάζουν υποψηφιότητα μόνον όσοι θα έχουν πράγματι αγνές προθέσεις και επιθυμία να προσφέρουν στον τόπο!!
    Τι να πω Vagnes!
    Θέλει καλά λες ασφαλιστικές δικλείδες με νομοθετικές ρυθμίσεις τέτοιες που να αποκλείεται η παρανομία από τα κυβερνητικά στελέχη! Μόνο τότε θα αποκτήσουμε την εμπιστοσύνη μας στους πολιτικούς και στα κόμματα!!

    Ωραίες ατάκες η αξιωματική,η υπαξιωματική και η ανθυπαξιωματική αντιπολίτευση!!
    :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ...Μαριάνα μου τους νόμους έχουν βρει τους τρόπους και τους παρακάμπτουν με σύσταση επιτροπών με τον πονηρό νόμο περί ευθύνης υπουργών και με ένα σωρό άλλα νομικίστικα τερτίπια.

    Τους θεσμούς όμως και το σύνταγμα είναι δύσκολο να τα υπερπηδήσουν.

    Οι ασφαλιστικές δικλείδες λοιπόν κατά τη γνώμη μου πρέπει να αποτελούν συνταγματικές επιταγές για να μην παραβιάζονται, με κυριότερη δικλείδα την καθιέρωση το μέγιστο δύο θητειών για κάθε πολιτευόμενο πολίτη.
    Το μέτρο των δυο θητειών από μόνο του και μόνο πιστεύω πως μπορεί να περιορίσει τα φαινόμενα σήψης και διαπλοκών σε πολύ μεγάλο βαθμό.

    Η πρόταση σου για κατασχέσεις των περιουσιών είναι ένα πολύ σπουδαίο και απολύτως αναγκαίο μέτρο αποτροπής, μόνο που εσύ βλέπεις πιο καθαρά και καθημερινά ότι βρίσκουν τρόπους τα λαμόγια και ελίσσονται νομικά και στο τέλος καταφέρνουν και βγαίνουν λάδι συνήθως, γιατί κάποια τυπική διαδικασία δεν τηρήθηκε σωστά, με απαλλακτικά βουλεύματα ή κάτι παρόμοιο.

    Τις επόμενες τρεις μέρες θα είμαι Αθήνα θα τα λέμε ξανά από Τετάρτη...
    Να είσαι πάντα καλά Μαριάνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ίδια κρίση εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας με διακατέχει και εμένα.Που να δώσω ψήφο ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ όταν είμαι βέβαιος οτι μόλις τη πάρουν θα με ξεγελάσουν. Βαρέθηκα πια τα λόγια.Μακάρι να βρεθούν νέοι άνθρωποι να μας δείξουν οτι αυτοί έχουν διαφορετικά μυαλά, τρόπο σκέψης, επιδειώξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. VAGNES, η παρέα σου είναι υπέροχη με πολύ σωστές απόψεις. Πολύ θα ήθελα να επαναλάμβανα στο blog μου πολιτικές αναρτήσεις τους.
    VAGNES, διαβάζω ότι θα κατέβεις Αθήνα. Δεν ρίχνεις ένα τηλέφωνο να γνωριστούμε από κοντά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ...υπ'αρχουν οι άνθρωποι Λεοντόκαρδε είσαι εσύ είμαστε όλοι εμείς, τα λαμόγια που δρουν ανεξέλεκτα μας αποθαρρύνουν για τη συμμετοχή μας και δεν μας αφήνουν να παίξουμε ένα πιο αποδοτικό ρόλο.

    Το μόνο που υπολογίζουν πια τα κόμματα δεν είναι οι πολίτες αλλά οι δημοσκοπήσεις, γι αυτό προτείνω όσοι μετέχουμε στις δημοσκοπήσεις να απαντάμε στις ερωτήσεις με γμώμονα πως μόνο αν πέσουν τα ποσοστά των δυο μεγάλων κομμάτων θα έχουμε ελπίδα να δούμε κάτι να κινείται προς τη σωστή μεριά, να αρχίσουν πάλι να μας ακούν σαν πολίτες και να μας υπολογίζουν περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ...νεο πολιτ. συστημα στείλε μου ότι θες στο e mail μου που έβαλα στο προφιλ μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Vagnes η ελλειψη αυτοεκτιμησης και εμπιστοσυνης στην δυναμη μας ,στην αξια μας και στην πεποιθηση οτι ολα μπορουμε να τα καταφερουμε μας οδηγει δυστυχως να ζηταμε βοηθεια απο ατομα που εχουν ικανοτητα στο λεγειν αλλα οχι στο πρατειν.Μυαλο δεν προκειται να βαλουμε ποτε.Κατα τυχη ζουμε και επιβιωνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ...είναι όλοι αυτοί που ξέρουν και εκμεταλλεύονται τις θέσεις και εμείς εκεί είμαστε αδυνατοι.
    Αν πάμε να τους πολεμήσουμε μόνοι μας, μας καταβροχθίζουν, μόνο ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε αποτελέσματα φίλη μου πράσινο λικέρ. Αλλά αυτή την ενότητα μας τα κόμματα προσπαθούν να μας την ΚΟΜΜΑτιάζουν προσπαθώντας να μας μετατρέπουν από ενεργούς πολίτες σε ανενεργούς και ακίνδυνους οπαδούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

σπείρε μια σκέψη, κάθε σπόρος είναι μια λαχτάρα.

ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Ετικέτες

πολιτική (82) ποίηση (70) κοινωνία (69) πολιτική σάτυρα (12) πολίτης (11) σάτιρα (10) σύνθεση (10) άνθρωπος (9) Επανω-πολιτικη (7) παιδεία (7) φιλοσοφείν (7) Ελλάδα (6) αυτοκριτική (6) ευχές (6) θρησκεία (6) πολιτική ηγεσία (6) ψήφος (6) ΠΑΣΟΚ (5) άποψη (5) Οικονομική κρίση (4) νέοι (4) παιχνιδι (4) φωτογραφία (4) bloggers (3) ΝΔ (3) Πίστη (3) αγανακτισμένοι (3) αξιοκρατία (3) αξιολόγηση (3) αφιέρωση (3) ζωή (3) κοινωνική συνείδηση (3) κρίση (3) νέα κυβέρνηση (3) υγεία (3) φιλία (3) χιούμορ (3) ψυχολογία (3) 28δις (2) Έλληνες (2) Δημοκρατικοί (2) Ομπάμα (2) Προεδρική Δημοκρατία (2) ΣΥΡΙΖΑ (2) ανέκδοτο (2) αντίο (2) αποχή (2) απόψεις (2) βατοπέδι (2) δημοσκόπηση (2) εκλογές (2) ευρωεκλογές (2) ευχή (2) καθημερινότητα (2) κριτική (2) ποδήλατο (2) πολιτική πρόταση (2) πολιτική ωριμότητα (2) συνέδριο (2) συνδιάσκεψη (2) συνεργασία (2) τεστ (2) τηλεόραση (2) τράπεζες (2) χ (2) χοίροι (2) ... ... ... (1) 1821 (1) 1989 (1) 2009 (1) NO INDIA (1) blogs (1) e-διαδήλωση (1) slide (1) viza (1) Γιώργος (1) Δημόσιο (1) Διεθνισμος (1) Ελληνικη γλωσσα (1) Επανω-προτασεις (1) Ευρώπη (1) Ιωαννινα (1) ΜΜΕ (1) Μαρία (1) ΟΛΠ (1) ΟΤΕ (1) Π.Ο.Υ. (1) Παπανδρέου (1) Πολυτεχνείο (1) Σημίτης (1) αγάπη (1) αγώνες (1) αδικία (1) αθωπνορς (1) αισιοδοξία (1) αισχος (1) αισχροκέρδεια (1) ακρόαμα (1) αλλαγη νομων (1) αμπελοφιλοσοφείν (1) αναξιοπιστία (1) ανεργία (1) αντίδραση (1) αξία (1) αξιοπιστία (1) αποδοχή (1) αποτέλεσμα (1) αποτέφρωση (1) αποτελέσματα (1) αποψη (1) αριστερά (1) ασυδοσία (1) ασφαλιστικό (1) αυτάρκεια (1) βάση του 10 (1) βίοι παράλληλοι (1) βιντεοσυνθέσεις (1) βουλή (1) γέλιο (1) γνωριμία (1) γρίππη (1) δάνειο (1) δημοσιευμένο άρθρο (1) δημοσιο (1) διάγγελμα (1) διάλειμμα (1) διαμαντι (1) διαμαρτυρία (1) διαπίστωση (1) διαπλοκή (1) δράση (1) εαυτός (1) ειρωνία (1) ελευθερία (1) ελπίδα (1) επιλογή (1) επιμόρφωση (1) επιχειρήσεις (1) επιχειρηματικότητα (1) εργασία (1) ευθύνη (1) εφαρμογή νόμων (1) εφεγαλκος (1) ηγέτης (1) ηλικία (1) θοες (1) ιατρική (1) ιστορία (1) κήπος (1) κίνητρα (1) καθηγητές (1) καπιταλισμός (1) καταλήψεις (1) κοινή λογική (1) κοινότητα (1) κοσμημα (1) κυβέρνηση (1) κόμματα (1) κόσμος (1) λευκό (1) λιμάνια (1) μέτρα (1) μαργαριτάρια (1) μνήμες (1) μουσική (1) νέα γενιά (1) νέο κόμμα (1) οικονομια (1) ομαδικο μυθιστορημα (1) ορφάνια (1) παγκοσμιοποίηση (1) παιδιά (1) παραμύθι (1) περιπετεια (1) πλανήτης (1) πλούτος (1) ποδόσφαιρο (1) πολίτευμα (1) πολη (1) πολιτική ποίηση (1) πολιτικο διλλημα (1) πολιτικό λογοπαίγνιο (1) προανακριτική (1) προβληματισμός (1) πρωταπριλιά (1) ραδιόφωνο (1) σκάνδαλο (1) σοφία (1) σπίτι (1) συναίσθημα (1) συντεχνίες (1) σύμπνοια (1) σύμπτωση (1) σύνθημα (1) σύνοδος (1) σύστημα (1) τύχη (1) φάρμακα (1) φθινόπωρο (1) χρήμα (1) χόμπυ (1) ψωμί (1) ωριμότητα (1) ωριμότητα πολιτική (1)

η ωρα κανει καλα τη δουλειά της, ΕΜΕΙΣ;