ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΛΑΧΤΑΡΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΖΕΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ




Θα γίνεις πολύ φίλος με τον εχθρό σου

όταν και οι δυό σας πεθάνετε.

Χαλίλ Γκιμπράν.









...ΕΔΩ ΓΙΑ ΦΩΤΟ & ΠΟΙΗΣΗ

...ΕΔΩ ΓΙΑ  ΦΩΤΟ & ΠΟΙΗΣΗ
κλικ στην εικόνα για τα φωτοποιήματα

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΧΙ ΠΑΛΙ ΕΚΛΟΓΕΣ!!!




Όχι ξανά εκλογές δεν θέλουμε ούτε αντέχουμε άλλες εκλογές, αλλαγή του πολιτικού συστήματος θέλουμε να μη μας εκβιάζετε με ψεύτικα διλήμματα ξανά και ξανά.

Αντί να ψάχνετε πότε σας ευνοούν οι δημοσκοπήσεις, ψάξτε πως θα ευνοήσετε όλους εμάς που γι αυτό το λόγο σας ψηφίσαμε, δεν νομίζετε πως έφτασε ο καιρός να το κάνετε κι αυτό.

Πουλάτε τις εκλογές σαν καραμέλα που μπορεί να απαλύνει όλες τις πίκρες μας και να λύσει ως δια μαγείας όλα τα προβλήματα μας.

Ως πότε θα ανεχόμαστε να μας κοροϊδεύετε;
Ως πότε θα ανεχόμαστε να μας κοροϊδεύουν;

ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, να τελειώνουμε με τα παραμύθια των εκλογών και της διαρκούς εκλογολογίας.


Αντιγράφω από το ιστολόγιο του φίλου http://hassapis-peter.blogspot χωρίς άλλα δικά μου σχόλια, αντιγράφω με link για να έχει μεγαλύτερη απήχηση και επιτυχία για να ακουγεται όλο και πιο πολύ η φωνή μας...

11 σχόλια:

  1. Δεν νομίζω, vagnes, ότι αυτή την πολιτική ανωριμότητα μπορεί να τη θεραπεύσει οποιοδήποτε σύστημα. Θα βρουν τρόπο να το φέρουν στα μέτρα τους κι αυτό. Θα αρχίσω να ελπίζω μόνο αν δω ότι αναφύονται κάποιοι αξιόλογοι άνθρωποι στην πολιτική, αυτοί που βλέπω και ακούω δεν μου εμπνέουν ούτε εμπιστοσύνη ούτε ελπίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. VAGNES, κατ' αρχήν σε ευχαριστώ για την αναφορά σου σε μένα.
    Θα διαπιστώσεις ότι στην ανάρτησή σου αυτή θα έχεις τα λιγότερα σχόλια.
    Το θέμα είναι δύσκολο και όταν αρχίζουν τα δύσκολα, έρχεται η σιωπή.
    Πάντως εγώ βλέπω αυτή τη σιωπή ως ενθαρρυντικό γεγονός, γιατί δείχνει σκεπτικισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΥΡΙΣΤΡΟΥΛΑ, διαβάζω συχνά γραπτά σου και είμαι ενθουσιασμένος.
    Έχεις δίκιο, υπάρχει μεγάλη πολιτική ανωριμότητα σε μεγάλο μέρος του λαού μας. Όμως γι' αυτή την ανωριμότητα υπεύθυνο είναι το πολιτικό σύστημα που κοινωνικοποιεί τους πολίτες με ένα συγκεκριμένο αρρωστημένο τρόπο. Όταν, για παράδειγμα, βλέπει ένας πολίτης ότι το παιδί του γείτονα, που είχε πολιτικό μέσον, διορίστηκε κάπου, ενώ το δικό του είναι άνεργο, δεν θα αναζητήσει και αυτός την ίδια τεθλασμένη οδό;
    Σε ότι αφορά το θέμα που βάζεις για ενδεχόμενο καπέλωμα από την ίδια ελίτ, αυτό μπορεί και συμβαίνει εύκολα σε ένα υπερσυγκεντρωτικό πολιτικό σύστημα, όπως είναι το δικό μας, όπου τα πάντα σχεδόν ελέγχονται από ένα πρόσωπο, τον εκάστοτε πρωθυπουργό, ο οποίος και αυτός με τη σειρά του εξαρτιέται από άλλα κέντρα που έχουν συμφέροντα διαφορετικά από τα λαϊκά συμφέροντα. Αντίθετα ένα αποκεντρωτικό πολιτικό σύστημα είναι αδύνατο να καπελωθεί.
    ΓΥΡΙΣΤΡΟΥΛΑ, μην περιμένεις αξιόλογα πολιτικά πρόσωπα για να εμπιστευθείς. Κανείς δεν είναι πιο αξιόλογος από τον εαυτό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. γυριστρούλα τα άτομα αυτά κανέναν πια δεν μπορούν να εμπνεύσουν, όμως για το σύστημα που συζητάμε αυτά τα άτομα θα αποτελούσαν παρελθόν μια και οι δύο θητείες θα ήταν η μέγιστη διάρκεια που θα μπορούσαν να πολιτεύονται.

    Δεν περιμένουμε από τα πολιτικά πρόσωπα να αυτοπεριοριστούν αυτό δεν θα γίνει ίσως ποτέ, το σύστημα και οι νέοι θεσμοί είναι αυτά που θα τους περιορίσουν αναγκαστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. νεο πολιτικό συστημα θέλει πολύ δουλειά η προσπάθεια για αλλαγή του πολιτεύματος αφού θέλει πρώτα απ όλα συνταγματική αναθεώρηση και αυτό θα πρέπει να το αποφασίσουν οι ίδιοι που εκμεταλλέυονται σήμερα το παρόν πολίτευμα.
    Η προσπάθεια να πειστούν οι πολίτες είναι πιο εύκολο σχετικά αφού μπορούν να δουν τα οφέλη.

    μίλησε μου όμως γιατί πιστεύεις πως θα είναι λιγότερα τα σχόλια, μήπως έχουμε απογοητευτεί και δεν ελπίζουμε σε τίποτα πιά ή άλλος λόγος υπάρχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. νέο πολιτικό σύστημα, κι εγώ διαβάζω με ενδιαφέρον τις προτάσεις σου και τις θεωρώ ρηξικέλευθες και αδογμάτιστες. Πες μου όμως, πόσες καλές προτάσεις πνίγονται στο έλος που μας περιβάλλει; Δυστυχώς, χρειαζόμαστε ανθρώπους εκεί έξω να μπορούν να αρθρώσουν λόγο, να μπορούν να πείσουν, να εμπνεύσουν. Ανθρώπους με μεγαλύτερο εκτόπισμα από αυτούς που μας κυβερνάνε, για να μην τους καταπιεί το έλος. Αυτούς δεν βλέπω, φίλε μου. Για την ώρα...

    vagnes: Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Εδώ δεν συμφωνούν και δεν νιώθουν όλοι οι φορείς την ανάγκη να σώσουν τα παιδιά τους που συνθλίβονται σε ένα άθλιο εκπαιδευτικό σύστημα. Κι όμως ετοιμαζόμαστε όλοι να επιλέξουμε με την ψήφο μας τον λιγότερο κακό από τους υπάρχοντες. Με ποιο τρόπο μια τέτοια πρωτοποριακή άποψη δεν θα μείνει μια γραφική φωνή στην έρημο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΥΡΙΣΤΡΟΥΛΑ, οι κατάλληλες συνθήκες γεννούν τους ηγέτες. Όταν δηλαδή η Κοινή Γνώμη είναι ώριμη για κάποια αλλαγή τότε, εκ των πραγμάτων, εμφανίζεται και ο ηγέτης που θα πραγματοποιήσει την αλλαγή.
    Όμως πες μου αλήθεια.
    Που περιμένεις να δεις αυτόν τον ηγέτη; Δεν πιστεύεις προφανώς να βρεις κάποιον γραφικό τύπο να μιλάει στους δρόμους, όπως γινόταν στα παλιά χρόνια. Προφανώς περιμένεις να τον δεις μέσα από τα ΜΜΕ;
    Ποιός όμως διαμορφώνει την Κοινή Γνώμη σήμερα; Φυσικά τα ΜΜΕ.
    Επομένως αυτόν που θα δεις μέσα στα ΜΜΕ και θα σε συναρπάσει, απλά θα είναι το δικό τους προϊόν και τον έχουν εκεί για να δουλέψει για τα δικά τους συμφέροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ...δεν έχω απάντηση γυριστρούλα στο ερώτημα σου, αλλά μια ελπίδα που πιθανόν να υπάρχει θέλω να την κρατήσω ζωντανή και μια προϋπόθεση για να γίνει αυτό είναι να μην φτάσουμε στην απελπισία.

    Να σου πω μια προοπτική επιτυχίας;
    Μαζικά όλοι ψήφο έξω από τα 5 γνωστά κόμματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ηγέτης ή μάλλον ηγέτες (γιατί χρειαζόμαστε πολλούς κι όχι μόνο στην πολιτική) είναι αυτοί που θα μπορέσουν να κάνουν το σύστημα να δουλέψει για λογαριασμό τους, να μην μπορεί να τους αγνοήσει ούτε να τους καπελώσει. Και...ναι έχω την εντύπωση ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουν είναι να βρουν τρόπο να τους γνωρίσουμε, ακόμα και μέσα από τους υπάρχοντες μηχανισμούς της πολιτικής ή των ΜΜΕ.
    Το φαινόμενο Ομπάμα δίνει μια ιδέα, νομίζω.
    Εν ολίγοις, φίλοι νέο Πολιτικό Σύστημα και vagnes έχω την πεποίθηση ότι ο ηγέτης δεν είναι μια επικοινωνιακή φούσκα, ένα χαριτωμένο που τα λέει (λέγε με Αλέξη), αλλά ένας άνθρωπος με παιδεία, γνώση, προσωπικότητα και όραμα. Δύσκολος και δυσεύρετος συνδυασμός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλη ΓΥΡΙΣΤΡΟΥΛΑ, το παράδειγμα του Ομπάμα που ανέφερες είναι πολύ εύστοχο. Όπως και κάθε απλού πολίτη, θα συμπλήρωνα εγώ, που έχει ικανότητες, αλλά δεν έχει την τύχη να είναι πολιτικός γόνος.
    Όμως, εκεί ΓΥΡΙΣΤΡΟΥΛΑ είναι προεδρική δημοκρατία.
    Περί αυτού ακριβώς του πολιτικού συστήματος μιλάμε εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ...δυστυχώς ζούμε στη χώρα μας γυριστρούλα το ποιός έχει το χέρι του στο μέλι και δεν το γλύφει.
    Η παιδεία η γνώση η προσωπικότητα και το όραμα αρκούν για τον ηγέτη αλλά δεν αρκούν για τους υπόλοιπους παρατρεχάμενους που εκμεταλλέυόμενοι ένα σαθρό σύστημα αρχικά δυφημούν τον ηγέτη στα μάτια των πολιτών και στην συνέχεια τον κάνουν αντικειμενικά συνένοχο τους.
    Το ζητούμενο είναι να υπάρξει μια διαδικασία που να εγγυάται την ανεξαρτησία των εξουσιών.
    Όχι Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει που γίνεται σήμερα, αφού το σύστημα παράγει πανίσχυρους πρωθυπουργούς με κληρονομικό δικαίωμα μάλιστα των γόνων τους να διαδεχτούν αυτή τη σάπια κατάσταση και να διαιωνίζουν τις οικογένειες τους στα ανώτερα αξιώματα της πολιτικής.
    Ο διαχωρισμός της νομοθετικής από την εκτελεστική και από τη δικαστική εξουσία είναι ένα βήμα που μπορεί να δώσει ξανα τη χαμένη αισιοδοξία μας ότι κάτι μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο.
    Αυτό μπορεί να ακούγεται σήμερα γραφικό όπως λες, αλλά αν το πιστεύουμε όλο και πιο πολλοί κάθε μέρα, θα εκφραστεί κάποια στιγμή και στις δημοσκοπήσεις και τότε θα είναι πιο εύκολο να συζητηθεί και να ωριμάσει ώστε να φτάσει να γίνει και απαιτητό από τους πολίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

σπείρε μια σκέψη, κάθε σπόρος είναι μια λαχτάρα.

ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Ετικέτες

πολιτική (82) ποίηση (70) κοινωνία (69) πολιτική σάτυρα (12) πολίτης (11) σάτιρα (10) σύνθεση (10) άνθρωπος (9) Επανω-πολιτικη (7) παιδεία (7) φιλοσοφείν (7) Ελλάδα (6) αυτοκριτική (6) ευχές (6) θρησκεία (6) πολιτική ηγεσία (6) ψήφος (6) ΠΑΣΟΚ (5) άποψη (5) Οικονομική κρίση (4) νέοι (4) παιχνιδι (4) φωτογραφία (4) bloggers (3) ΝΔ (3) Πίστη (3) αγανακτισμένοι (3) αξιοκρατία (3) αξιολόγηση (3) αφιέρωση (3) ζωή (3) κοινωνική συνείδηση (3) κρίση (3) νέα κυβέρνηση (3) υγεία (3) φιλία (3) χιούμορ (3) ψυχολογία (3) 28δις (2) Έλληνες (2) Δημοκρατικοί (2) Ομπάμα (2) Προεδρική Δημοκρατία (2) ΣΥΡΙΖΑ (2) ανέκδοτο (2) αντίο (2) αποχή (2) απόψεις (2) βατοπέδι (2) δημοσκόπηση (2) εκλογές (2) ευρωεκλογές (2) ευχή (2) καθημερινότητα (2) κριτική (2) ποδήλατο (2) πολιτική πρόταση (2) πολιτική ωριμότητα (2) συνέδριο (2) συνδιάσκεψη (2) συνεργασία (2) τεστ (2) τηλεόραση (2) τράπεζες (2) χ (2) χοίροι (2) ... ... ... (1) 1821 (1) 1989 (1) 2009 (1) NO INDIA (1) blogs (1) e-διαδήλωση (1) slide (1) viza (1) Γιώργος (1) Δημόσιο (1) Διεθνισμος (1) Ελληνικη γλωσσα (1) Επανω-προτασεις (1) Ευρώπη (1) Ιωαννινα (1) ΜΜΕ (1) Μαρία (1) ΟΛΠ (1) ΟΤΕ (1) Π.Ο.Υ. (1) Παπανδρέου (1) Πολυτεχνείο (1) Σημίτης (1) αγάπη (1) αγώνες (1) αδικία (1) αθωπνορς (1) αισιοδοξία (1) αισχος (1) αισχροκέρδεια (1) ακρόαμα (1) αλλαγη νομων (1) αμπελοφιλοσοφείν (1) αναξιοπιστία (1) ανεργία (1) αντίδραση (1) αξία (1) αξιοπιστία (1) αποδοχή (1) αποτέλεσμα (1) αποτέφρωση (1) αποτελέσματα (1) αποψη (1) αριστερά (1) ασυδοσία (1) ασφαλιστικό (1) αυτάρκεια (1) βάση του 10 (1) βίοι παράλληλοι (1) βιντεοσυνθέσεις (1) βουλή (1) γέλιο (1) γνωριμία (1) γρίππη (1) δάνειο (1) δημοσιευμένο άρθρο (1) δημοσιο (1) διάγγελμα (1) διάλειμμα (1) διαμαντι (1) διαμαρτυρία (1) διαπίστωση (1) διαπλοκή (1) δράση (1) εαυτός (1) ειρωνία (1) ελευθερία (1) ελπίδα (1) επιλογή (1) επιμόρφωση (1) επιχειρήσεις (1) επιχειρηματικότητα (1) εργασία (1) ευθύνη (1) εφαρμογή νόμων (1) εφεγαλκος (1) ηγέτης (1) ηλικία (1) θοες (1) ιατρική (1) ιστορία (1) κήπος (1) κίνητρα (1) καθηγητές (1) καπιταλισμός (1) καταλήψεις (1) κοινή λογική (1) κοινότητα (1) κοσμημα (1) κυβέρνηση (1) κόμματα (1) κόσμος (1) λευκό (1) λιμάνια (1) μέτρα (1) μαργαριτάρια (1) μνήμες (1) μουσική (1) νέα γενιά (1) νέο κόμμα (1) οικονομια (1) ομαδικο μυθιστορημα (1) ορφάνια (1) παγκοσμιοποίηση (1) παιδιά (1) παραμύθι (1) περιπετεια (1) πλανήτης (1) πλούτος (1) ποδόσφαιρο (1) πολίτευμα (1) πολη (1) πολιτική ποίηση (1) πολιτικο διλλημα (1) πολιτικό λογοπαίγνιο (1) προανακριτική (1) προβληματισμός (1) πρωταπριλιά (1) ραδιόφωνο (1) σκάνδαλο (1) σοφία (1) σπίτι (1) συναίσθημα (1) συντεχνίες (1) σύμπνοια (1) σύμπτωση (1) σύνθημα (1) σύνοδος (1) σύστημα (1) τύχη (1) φάρμακα (1) φθινόπωρο (1) χρήμα (1) χόμπυ (1) ψωμί (1) ωριμότητα (1) ωριμότητα πολιτική (1)

η ωρα κανει καλα τη δουλειά της, ΕΜΕΙΣ;