ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΛΑΧΤΑΡΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΖΕΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ
Θα γίνεις πολύ φίλος με τον εχθρό σου

όταν και οι δυό σας πεθάνετε.

Χαλίλ Γκιμπράν.

...ΕΔΩ ΓΙΑ ΦΩΤΟ & ΠΟΙΗΣΗ

...ΕΔΩ ΓΙΑ ΦΩΤΟ & ΠΟΙΗΣΗ
κλικ στην εικόνα για τα φωτοποιήματα

Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ (και η άγνωστη -ακόμη- σε όλους εμάς αποτελεσματικότητα της)

Η Γερμανία ως η 2η διεθνώς εξαγωγική χώρα, έχει μεγάλο όφελος από μια ενδεχόμενη πτώση της τιμής του € εν σχέσει με τα άλλα ισχυρά νομίσματα (δολάριο, γεν κλπ) γιατί έτσι αυτόματα γίνεται πιο ανταγωνιστική στις τιμές των προϊόντων και αγαθών που εξάγει. Αυτονόητο ότι τα προϊόντα της θα αγοράζονται με λιγότερα γεν δολάρια κλπ. εφ όσον το € θα υποστεί μια πτώση.


Να λοιπόν γιατί ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ και ΕΠΙΜΟΝΑ αρνείται τη βοήθεια προς τη χώρα μας. Μια ενδεχόμενη οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας θα οδηγούσε αυτόματα σε πτώση του € και συνεπώς σε τεράστια άνοδο των εξαγωγών της.

Η Γερμανία, όπως και στο παρελθόν(!!!!!!), φροντίζει για τα «συμφέροντα» της με οποιοδήποτε αντίτιμο, έστω κι αν αυτή η εξυπηρέτηση των «συμφερόντων» της περνά μέσα από την εξόντωση μιας χώρας, στην προκειμένη περίπτωση της δικής μας χώρας.

Εμείς άραγε ως χώρα, ως Ελλάδα, ως Έλληνες, ως καταναλωτές είμαστε άξιοι να υποστηρίξουμε ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ -έστω και για πρώτη φορά- τα δικά μας συμφέροντα ;

ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟ – ΦΑΝΕΡΟ και ΣΥΝΕΧΕΣ ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ -λοιπόν- στα Γερμανικά προϊόντα και επιχειρήσεις που υπάρχουν στη χώρα μας.

Όταν θιγούν τα συμφέροντα των Γερμανικών επιχειρήσεων και προϊόντων τότε είναι ευκολότερο να αλλάξει και την άκαμπτη στάση της η Γερμανική πλευρά απέναντί μας, γιατί η πίεση που θα δεχτεί δεν θα είναι από τη σθεναρή στάση τη δική μας, αλλά από τη πίεση που θα εξασκήσουν και από τη στάση που θα τηρήσουν εναντίον της, οι δικές της επιχειρήσεις που θα «εισπράξουν» τη δική μας αγανάκτηση.

ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ λοιπόν από αυτοκίνητα μέχρι τρόφιμα και σούπερ μάρκετ.

ΟΧΙ σε προϊόντα με barcodes που ξεκινάνε από 400..., 410..., 420..., 430..., 440... όλοι αυτοί οι κωδικοί ανήκουν σε Γερμανικά προϊόντα. ΟΧΙ στα Γερμανικά αυτοκίνητα.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ

ή

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣΤο ΙΝΚΑ (Το Ελληνικό Ινστιτούτο καταναλωτή για όσους δεν το ξέρουν) με τις ανακοινώσεις του και τα δελτία τύπου ξεκίνησε αυτή την προσπάθεια από 26 Φεβρουαρίου 2010.


Μπορούμε εμείς να δείξουμε και να αποδείξουμε τη ΤΕΡΑΣΤΙΑ δύναμη που μπορεί να έχει ο καταναλωτής;;;


Δείτε κι αυτό κι αυτό

Αν Διαβάσετε και το άρθρο που αναδημοσιεύει η ΛΟΓΙΑ τότε ίσως βγάλουμε το συμπέρασμα πως η Γερμανία ξανάρχεται με πιο ύπουλο σχέδιο αυτή τη φορά, ενα σχέδιο που περνά μέσα από την οικονομική εξόντωση των άλλων χωρών και την αναγόρευση της σε Πανευρωπαϊκη και Παγκόσμια υπερ-δύναμη. Ότι δεν πέτυχε ο Αδόλφος, ίσως να το καταφέρει η Αδελφή Μερκελ.

Αν αυτό το κείμενο σας εκφράζει ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ σε όλους τους φίλους και γνωστούς σας.


11 σχόλια:

 1. Σίγουρα είμαστε το δεύτερο δυστυχώς, αλλά αν θέλουμε πραγματικά μπορούμε να γίνουμε πιο υπεύθυνοι και σιγά σιγά να φτιάξουμε μια σωστή χώρα
  Ολα στο χέρι μας ειναι

  Καλημέρα Vagnes

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
  δεν το πιστεύω
  έχουμε κάνει την ίδια ακριβώς ανάρτηση
  δηλ με διαφορετικά κείμενα έχουμε καταλήξει στην ίδια προτροπή
  μποϊκοτάζ στα γερμανικά προϊόντα

  πολύ χαίρομαι που δεν είμαι μόνη!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. έβαλα και link στο blog μου για την ανάρτησή σου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Aυτό θα ήταν ένα ισχυρό μήνυμα από τους Έλληνες στους Γερμανούς.
  Όμως τί είμαστε ως αγορά για τη Γερμανία;
  Θα αποτελέσει πλήγμα η αντίδρασή μας αυτή ή ούτως ή άλλως περιμένουν σημαντική μείωση των πωλήσεων τους στην χώρα μας λόγω της κρίσης που περνάμε, και η οποία θα επιδεινωθεί στους επόμενους μήνες;
  Τελικά μήπως το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να κλείσουν κάποιες εταιρίες εδώ ,να μειωθούν καταστήματα Γερμανικών αλυσίδων και εν τέλει το αποτέλεσμα θα είναι αρνητικό για αρκετούς συμπολίτες μας που θα μείνουν άνεργοι;

  Δεν ξέρω εάν το μπουκοτάζ τελικά είναι η ιδανικότερη λύση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ...χασαμε ένα σπουδαίο προσόν Μαρία μου,για να δράσουμε οργανωμένα
  ΤΗΝ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ
  Κάτω από τη σημαία ποιού ηγέτη να δράσουμε άραγε;
  Όμως η αλήθεια είναι πως αν δεν κάνουμε κάτι με σχέδιο οργανωμένοι και ενωμένοι (ηγεσία και πολίτες), το μέλλον μας όχι μόνον δεν θα είναι καθόλου καλό, αλλά αμφιβάλλω αν θα έχουμε μέλλον ως χώρα έτσι όπως σήμερα τη γνωρίσαμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ...Λογία μου έβαλα και γω το λινκ το δικό σου.

  Το θέμα είναι πολύ σοβαρό με την Γερμανία και τα υποχθόνια σχεδιά της και πρέπει όλοι μας κάτω από μια φερέγγυα ηγεσία να συμπαραταχτούμε και να επαναδιεκδικήσουμε το δικαίωμα μας στη ανεξαρτησία, γιατί με τις πολιτικές, τους πολιτικούς και με τις πρακτικές των εμπλεκομένων και διαπλεκομένων πολιτών μέχρι σήμερα δεν φαίνεται να το έχουμε κατοχυρώσει αυτό το δικαίωμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ποιά ηγεσία θεωρείς φερέγγυα... γιατί μας έχουν γκαστρώσει αλλά με βιασμό....


  (σε αντίθεση με αυτό που λέει το λαικό άσμα :είμαι φερέγγυος μείνε μαζί μου έγκυος...)

  'Άνω φίλη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ανω/φίλη μου δεν είμαστε και πολλά πράγματα όντως για την Γερμανία, αλλά η "επίθεση" της Γερμανίας δεν θα σταματήσει καθώς φαίνεται μόνο στην χώρα μας.
  Έχει σχέδια παρόμοια και για άλλες χώρες (διάβασε αν θες την ανάρτηση της λογίας) και μια αντίδραση τέτοιου τύπου στην Ελλάδα θα ξυπνήσει και θα πυροδοτήσει αντιδράσεις και στις άλλες χώρες και αυτό εκτός που δεν είναι διατεθειμένη να το ρισκαρει η κα Μερκελ, το φοβάται και πολύ μήπως τελικά η όλη αυτή ιστορία αποβεί μπουμερανγκ εις βάρος της.

  Αλλά για να γίνει αυτό χρείάζεται μια κάποια αντίδραση από μας που δεχόμαστε πρώτοι την "επίθεση".

  Μπορεί αυτό που προτείνεται από το ΙΝΚΑ και από μένα να μην είναι η πιο αποτελεσματική λύση να υπάρχουν κι άλλες πιο καλές, αλλά σίγουρα όμως είναι στη σωστή κατεύθυνση αυτή την κατεύθυνση που "πονάει" την κα Μέρκελ τις τραπεζες της και τις Γερμανικές επιχειρήσεις της, πιο πολύ.

  Αν η οικονομία μας καταρεύσει κάτι το οποίο ευνοεί και επιδιώκει ως φαινεται η κα Μερκελ ως ένα σχέδιο για μια δυνατή Γερμανία, τότε όχι μόνο όσοι απασχολούνται στις γερμανικές επιχειρήσεις θα έχουν πρόβλήμα, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι, δηλαδή ΟΛΟΙ ΜΑΣ.

  Δεν πρέπει να κοιμηθούμε πρέπει να κινηθούμε ανω/φίλη μου και η πολιτική ηγεσία μας αλλά κυρίως εμείς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ...η ηγεσία μας αυτή που υπάρχει σήμερα κάτω από την ασφυκτική πίεση που της εξασκέιται μπορεί να αποτελέσει την καλύτερη ηγεσία που είχαμε μέχρι σήμερα.
  Της δίνω λοιπόν εμπιστοσύνη όχι για κανένα αλλο λόγο αλλά γιατί δρώντας κάτω από αυτή την πίεση είναι αναγκασμένη να πράξει φερέγγυα και αποτελεσματικά.
  Δεν έχει άλλη επιλογή, δεν έχει απολύτως άλλη επιλογή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Αυτό που γράφεις στο τελευταίο σου σχόλιο αποδεικνύει πως όποια ηγεσία κι αν ήταν τα ίδια θα έπραττε γιατί δεν έχει άλλη επιλογή.
  Δυστυχώς εμένα με την πολιτική της δεν με έχει πείσει για την φερεγγυότητά της.
  Τα περισσότερα μέτρα θα λειτουργήσουν ως τροχοπέδη στην ανάπτυξή μας και η ανεργία και ο πληθωρισμός θα εκτοξευθούν.

  Μακάρι να βγω ψεύτρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ...δεν θα διαφωνήσω ανω/φίλη πως το πιο χρήσιμο εργαλειο είναι η ανάπτυξη και όχι μόνο για τη μείωση της ανεργίας.
  Όταν οι νέοι μας πάψουν να έχουν ως όραμα την δημοσιουπαλληλοποίηση τους, τότε αν ψάξουν θα βρουν ιδέες για να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που τους δίνονται μέσα από τα χρηματοδοτικά Ευρωπαϊκά προγράμματα.
  Τη δυσκολία την πρώτη τη βλέπω στους νέους μας και δευτερευόντως στους κυβερνώντες. Η αλλάγή νοοτροπίας στους νέους μπορεί να φέρει την επανάσταση που χρειάζεται η χώρα μας, ανω/φίλη μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

σπείρε μια σκέψη, κάθε σπόρος είναι μια λαχτάρα.

ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Ετικέτες

πολιτική (82) ποίηση (70) κοινωνία (69) πολιτική σάτυρα (12) πολίτης (11) σάτιρα (10) σύνθεση (10) άνθρωπος (9) Επανω-πολιτικη (7) παιδεία (7) φιλοσοφείν (7) Ελλάδα (6) αυτοκριτική (6) ευχές (6) θρησκεία (6) πολιτική ηγεσία (6) ψήφος (6) ΠΑΣΟΚ (5) άποψη (5) Οικονομική κρίση (4) νέοι (4) παιχνιδι (4) φωτογραφία (4) bloggers (3) ΝΔ (3) Πίστη (3) αγανακτισμένοι (3) αξιοκρατία (3) αξιολόγηση (3) αφιέρωση (3) ζωή (3) κοινωνική συνείδηση (3) κρίση (3) νέα κυβέρνηση (3) υγεία (3) φιλία (3) χιούμορ (3) ψυχολογία (3) 28δις (2) Έλληνες (2) Δημοκρατικοί (2) Ομπάμα (2) Προεδρική Δημοκρατία (2) ΣΥΡΙΖΑ (2) ανέκδοτο (2) αντίο (2) αποχή (2) απόψεις (2) βατοπέδι (2) δημοσκόπηση (2) εκλογές (2) ευρωεκλογές (2) ευχή (2) καθημερινότητα (2) κριτική (2) ποδήλατο (2) πολιτική πρόταση (2) πολιτική ωριμότητα (2) συνέδριο (2) συνδιάσκεψη (2) συνεργασία (2) τεστ (2) τηλεόραση (2) τράπεζες (2) χ (2) χοίροι (2) ... ... ... (1) 1821 (1) 1989 (1) 2009 (1) NO INDIA (1) blogs (1) e-διαδήλωση (1) slide (1) viza (1) Γιώργος (1) Δημόσιο (1) Διεθνισμος (1) Ελληνικη γλωσσα (1) Επανω-προτασεις (1) Ευρώπη (1) Ιωαννινα (1) ΜΜΕ (1) Μαρία (1) ΟΛΠ (1) ΟΤΕ (1) Π.Ο.Υ. (1) Παπανδρέου (1) Πολυτεχνείο (1) Σημίτης (1) αγάπη (1) αγώνες (1) αδικία (1) αθωπνορς (1) αισιοδοξία (1) αισχος (1) αισχροκέρδεια (1) ακρόαμα (1) αλλαγη νομων (1) αμπελοφιλοσοφείν (1) αναξιοπιστία (1) ανεργία (1) αντίδραση (1) αξία (1) αξιοπιστία (1) αποδοχή (1) αποτέλεσμα (1) αποτέφρωση (1) αποτελέσματα (1) αποψη (1) αριστερά (1) ασυδοσία (1) ασφαλιστικό (1) αυτάρκεια (1) βάση του 10 (1) βίοι παράλληλοι (1) βιντεοσυνθέσεις (1) βουλή (1) γέλιο (1) γνωριμία (1) γρίππη (1) δάνειο (1) δημοσιευμένο άρθρο (1) δημοσιο (1) διάγγελμα (1) διάλειμμα (1) διαμαντι (1) διαμαρτυρία (1) διαπίστωση (1) διαπλοκή (1) δράση (1) εαυτός (1) ειρωνία (1) ελευθερία (1) ελπίδα (1) επιλογή (1) επιμόρφωση (1) επιχειρήσεις (1) επιχειρηματικότητα (1) εργασία (1) ευθύνη (1) εφαρμογή νόμων (1) εφεγαλκος (1) ηγέτης (1) ηλικία (1) θοες (1) ιατρική (1) ιστορία (1) κήπος (1) κίνητρα (1) καθηγητές (1) καπιταλισμός (1) καταλήψεις (1) κοινή λογική (1) κοινότητα (1) κοσμημα (1) κυβέρνηση (1) κόμματα (1) κόσμος (1) λευκό (1) λιμάνια (1) μέτρα (1) μαργαριτάρια (1) μνήμες (1) μουσική (1) νέα γενιά (1) νέο κόμμα (1) οικονομια (1) ομαδικο μυθιστορημα (1) ορφάνια (1) παγκοσμιοποίηση (1) παιδιά (1) παραμύθι (1) περιπετεια (1) πλανήτης (1) πλούτος (1) ποδόσφαιρο (1) πολίτευμα (1) πολη (1) πολιτική ποίηση (1) πολιτικο διλλημα (1) πολιτικό λογοπαίγνιο (1) προανακριτική (1) προβληματισμός (1) πρωταπριλιά (1) ραδιόφωνο (1) σκάνδαλο (1) σοφία (1) σπίτι (1) συναίσθημα (1) συντεχνίες (1) σύμπνοια (1) σύμπτωση (1) σύνθημα (1) σύνοδος (1) σύστημα (1) τύχη (1) φάρμακα (1) φθινόπωρο (1) χρήμα (1) χόμπυ (1) ψωμί (1) ωριμότητα (1) ωριμότητα πολιτική (1)

η ωρα κανει καλα τη δουλειά της, ΕΜΕΙΣ;