Δήλωση του προέδρου ενός μικρού κόμματος...
...σκόπιμα δεν θα αναφέρω το όνομα* του κόμματος για να μην επηρεαστεί η κρίση μας πάνω στις πολύ σωστές διαπιστώσεις και προτάσεις που κάνει η βαρυσήμαντη -κατα την άποψη μου- δήλωση αυτή.
Η μοναδική μου διαφοροποίηση είναι στην υπογραμμισμένη με χρώμα διατύπωση. Θα πρέπει -θα έλεγα εγώ - απεναντίας να στηρίξουμε την όποια κυβέρνηση μας -τουλάχιστον- στη δύσκολη αυτή στιγμή που ζούμε ως χώρα. Στις επόμενες εκλογές ας διαλέξουμε εκείνη την κυβέρενηση που θα μπορέσει να αποδείξει ότι είναι πιο κοντα και πιο αξιόπιστα στη δήλωση που ακολουθεί.
* το όνομα του κόμματος στην διαθεσή σας αν το θελήσετε.
οι έντονες υπογραμμίσεις στο κείμενο, δικές μου, επίσης
Η 3η Μαρτίου του 2010 ήταν η κατάληξη μιας προδιαγεγραμμένης πορείας. Αυτής που άρχισε πριν από 30 χρόνια, με ευθύνη αμφοτέρων των κομμάτων εξουσίας, συνεπικουρούμενων από τη μονίμως υπερθεματίζουσα -πλην ανεύθυνη- αριστερά. Σε αυτή την περίοδο, κατά παράβαση κάθε έννοιας ευνομούμενης πολιτείας, καλλιεργήθηκε στο λαό η ψευδαίσθηση μιας τεχνητής ευμάρειας, για την οποία, δυστυχώς, ποτέ δεν ειπώθηκε ότι βασιζότανε σε δανεικά.
- Συσσωρεύοντας τρομακτικά ελλείμματα & δημιουργώντας ένα δυσθεώρητο χρέος, στέρεψαν την Ελληνική οικονομία από κάθε
δυνατότητα παραγωγικής δραστηριότητας αποστερώντας πόρους & πηγές χρηματοδότηση
ς.
δυνατότητα παραγωγικής δραστηριότητας αποστερώντας πόρους & πηγές χρηματοδότηση
ς.
- Η ανυπαρξία ολοκληρωμένης, ορθολογικής & τεκμηριωμένης ανάπτυξης αντικαταστάθηκε από τον παρασιτισμό, την κατανάλωση και τη διαπλοκή με αποτέλεσμα να γκρεμιστεί ο παραγωγικός ιστός της χώρας, να βρεθεί το εμπορικό ισοζύγιο σε γιγαντιαίο έλλειμμα και η Ελλάδα να βυθισθεί στις τελευταίες θέσεις της παραγωγικότητας των χωρών του Ο.Ο.Σ.Α.
- Μηχανισμοί διαφθοράς κυριάρχησαν στο δημόσιο τομέα και στις Δ.Ε.Κ.Ο., εξυπηρετώντας ατομικά και κομματικά συμφέροντα, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν βαριά οικονομική ζημία σε αυτούς, η οποία επιβαρύνει πλέον το σύνολο του πληθυσμού.
- Τα κόμματα εξουσίας διογκώσανε σε τρομακτικό βαθμό το δημόσιο τομέα, τον οποίο ταυτοχρόνως, χρησιμοποιήσανε για τη διεκπεραίωση των κομματικών τους στόχων & επιδιώξεων, με αποτέλεσμα να τον βυθίσουν στη διαφθορά, την αναποτελεσματικότητα και την ανύπαρκτη παραγωγικότητα. Προσπάθησαν και σχεδόν πέτυχαν να καταστήσουν τους έλληνες πολίτες συνενόχους για τη δική τους διαφθορά!
- Με όπλο την υπερκατανάλωση, η οποία στηριζότανε σε εκτεταμένο δανεισμό -δημόσιο & ιδιωτικό- και στη σπατάλη των αποταμιεύσεων που είχαν συσσωρεύσει οι προηγούμενες γενεές και την πολιτισμική φθήνια ενός καταρρέοντος εκπαιδευτικού συστήματος, το οποίο υποκατέστησε η τηλεοπτική αθλιότητα των πάσης φύσεως realities, η ελληνική κοινωνία βυθίσθηκε στον εφησυχασμό, στον ατομισμό, στην άγνοια και στην αδιαφορία.
Σε οποιαδήποτε χώρα που σέβεται τον εαυτό της, η δήλωση-παραδοχή του πρωθυπουργού «περί απώλειας της εθνικής μας κυριαρχίας» θα είχε προκαλέσει πραγματική επανάσταση και η κυβέρνηση θα είχε καταρρεύσει και μαζί της όλο το πολιτικό σύστημα. Στη χώρα μας σχεδόν θεωρήθηκε φυσιολογική! Δυστυχώς...
Τα αναγγελθέντα μέτρα, ακόμη και αν δεχθούμε ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση, θα αποδειχθούν ατελέσφορα -ίσως και καταστροφικά-
διότι δεν συνοδεύονται από:
1. Μέτρα για την ριζική & πλήρη ανατροπή των δομών που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση.
2. Ένα πλήρες, ολοκληρωμένο & αξιόπιστο αναπτυξιακό σχέδιο, επανεκκίνησης της οικονομίας.
Η επιστροφή στη βασική αρχή της οικονομίας ότι "μόνο η παραγωγή προϊόντος /υπηρεσίας δημιουργεί πλούτο" πρέπει να γίνει απολύτως κατανοητή και ξεκάθαρη στον τελευταίο Έλληνα.
Η ευθύνη των κυβερνήσεων είναι να προτείνουν, να σχεδιάζουν και να εφαρμόζουν σχέδια που δημιουργούν πλούτο & ταυτοχρόνως -και απαραιτήτως- να εγγυώνται την κοινωνική αλληλεγγύη μέσω της αναδιανομής του.
Ποιά αντίδραση περιμένατε;
ΑπάντησηΔιαγραφήόταν στα έργα για τους ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΤΟΥ 2004 έγινε καθίζηση του δρόμου στο ΧΑΛΑΝΔΡΙ ή ΜΑΡΟΥΣΙ με αποτέλεσμα να πέσει μέσα σε μια τεράστια τρύπα ένα όχημα που περνούσε εκείνη την ώρα, και από θαύμα επέζησε ο οδηγός(συγχωρείστε με που δεν θυμάμαι ακριβως την περιοχή των Αθηνών) και η τότε υπουργός κα. Παπανδρέου είπε απλά "ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ".....Κανείς δεν κουνήθηκε ,ούτε ένας σχολαισμός απο δημοσιογράφο !!! (τί κάνουν οι δημόσιες σχέσεις και τα ρουσφέτια...)
Ε,ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΟΥ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ.
ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ,ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΕΙ.
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ ΔΕΝ ΜΙΛΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΟΞΟ ΠΑΣΟΚ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑΙΟΤΑΤΗ 5ετία ΤΗΣ Ν.Δ.
Ετσι για να μην ειπωθεί ότι είμαι κάπου κομματικά ενταγμένη.
ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΝΤΑΓΜΕΝΗ ΑΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ.
...ανω/φίλη εμείς -είναι βασικό σημείο- θα πρέπει να τα δούμε διαφορετικά τα πράγματα, αν θέλουμε να αλλάξουν και αυτοί που μας κυβερνάνε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ψάρι μυρίζει εξ ίσου άσχημα -αν όχι και χειρότερα- από την ουρά.
Αρχικά να καταλάβουμε ποιό είναι το συμφέρον μας ως χώρα και όχι μόνο ως άτομα και μετά θα βρούμε και θα υποχρεώσουμε και τους ηγέτες να μας ακούσουν και να πορευτούν προς αυτή την κατεύθυνση.
Το ατομικό μας συμφέρον οδήγησε τους άριστους μαθητές τα γερά μυαλά τη νεολαία μας το ιδανικό τους να είναι ο διορισμός στο δημόσιο και τίποτα αλλο. Έτσι μόνο στον πάτο που είμαστε μπορούμε να παραμείνουμε.
Η χώρα εμείς δηλ και τα παιδιά μας θα πρέπει να καταλάβουμε βαθιά την προ-τελευταία παράγραφο της ανάρτησης μου που μιλά για την μόνη πορεία που δημιουργεί πλούτο...
Αν αυτό δεν γίνει κατανοητό από εμας δεν έχουμε μέλλον
...δεν προσφέρει τίποτα συνεχώς να ρίχνουμε τα βάρη σ αυτούς που μας κυβέρνησαν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι δικές μας καθημερινές πράξεις και οι απαιτήσεις μας για μια νέα πορεία προς την αναπτυξη και όχι προς την δημοσιουπαλληλοποίηση (μεγάλη λέξη!!) θα δείξει το δρόμο και στους ηγέτες.
Πες μου όμως ποιοί και πόσοι, από μας, είναι αυτοί που θα συμφωνήσουν να μην αποτελεί το δημόσιο το "σίγουρο και σταθερό" καταφύγιο τους;;
Για μένα όμως αυτό είναι και η καταστροφή μας...
vagnes,
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυμφωνουμε.
Και ιστορικά εάν το δούμε η Οθωμανική Αυτοκρατορία από εκεί την πάτησε (αρχικά), γιατί όλοι οι Τούρκοι δημόσιοι υπάλληλοι ήταν και οι Έλληνες με το εμπόριο είχαν το χρήμα.
Συμφωνώ επίσης ότι εμείς οι απλοί πολίτες θα πρέπει να αλλάξουμε φιλοσοφία.Ευτυχώς μεγάλωσα σε μία οικογένεια που δεν είχε και σε πολύ εκτίμηση το δημόσιο.
Όσο για τα μυαλά θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω.Αυτοί που πραγματικά είχαν οξύ πνεύμα έχουν φύγει στο εξωτερικό .
Για να αλλάξει φιλοσοφία όμως ένας ολόκληρος λαός πρέπει το παράδειγμα να το δίνουν οι πολιτικοί του.Αυτοί δίνουν το όραμα.
Και το παράδειγμα που έχουμε είναι: βλέπω την τσέπη μου,λέω ψέματα και χορεύω συρτάκι σιγοσφυρίζοντας.
Και παρόλο που το παράδειγμα που έχουμε είναι το χειρότερο που θα μπορούσε να υπάρξει,το μήνυμα ο λαός το έστειλε με την αποχή του στις εκλογές, αλλά δεν είδα να ιδρώνει το αυτάκι κανενός. Το μόνο που βρήκαν ως λύση είναι να μεγαλώσουν το εκλογικό σώμα δίνοντας πολιτικά δικαιώματα και σε άλλους μη Έλληνες συμπολίτες μας.
Και φυσικά πάλι λέγοντας ψέματα ότι τάχα ενδιαφέρονται για τα προβλήματά τους!! (μάλλον εννοούσαν ότι είναι λύση στα δικά τους προβλήματα...)
Εντάξει είμαστε ηλίθιοι αλλά εως ποιό σημείο;
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ,
ΑπάντησηΔιαγραφήΟΤΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΚΟΜΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ (ΓΙΑΤΙ ΥΠΗΡΞΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΠΟ ΜΙΚΡΗ ΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ) ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ,Ο ΤΟΤΕ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ ΗΤΑΝ ΟΤΙ "ΠΑΜΕ ΝΑ ΕΞΙΣΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ .Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΙΔΙΑ !!!"
ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΟΤΑΝ Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΑΝ " ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΙΔΙΑ Ξ ΠΑΙΔΕΙΑ -ΦΤΙΑΞΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΡΟΤΥΠΑ"
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΝ ... ΤΗΝ ΕΞΙΣΩΣΑΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ !! (ΝΑ ΘΥΜΗΣΩ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ?)
θα συμφωνήσω πως τα καλύτερα μυαλά φύγαν στο εξωτερικό, τα γερά όμως μυαλά που αποφάσισαν να μείνουν Ελλάδα -πες μου αν δεν λέω σωστά- το μόνο που σκέφτονται και επιδιώκουν είναι το δημόσιο. Ναι αυτό το γραφειοκρατικό και απαρχαιωμένο δημόσιο. Πως να πάμε μπροστά έτσι αν οι άριστοι έλκονται από αυτή την νοοτροπία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι δέχομαι πως αυτή η νοοτροπία καλλιεργήθηκε ΚΑΙ από τους ηγέτες. Θα πρέπει λοιπόν αυτοί οι άριστοι, για τους οποίους μιλάμε, να έχουν δικαιολογία ότι παρασύρθηκαν από τους ηγέτες;... και να αδιαφορούν για το μέλλον του τόπου;
Συμφωνούμε για τα καλά μυαλά (και ρομαντικά επίσης ,για αυτό επέλεξαν να μείνουν στην Ελλάδα να ζουν τη μίζερη ζωή ενός δημοσίου υπαλλήλου, (που κάνει τη ζωή ενός ζήτουλα -ζητάω μίζες,λάδωμα ,φακελάκια κλπ).
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτοί πρώτοι θα πρέπει να κινηθούν,να σηκώσουν ανάστημα και να καθαρίσουν το χώρο της πολιτικής,γιατί δεν διακυβεύεται η θέση τους μόνο,και ο μισθός τους ,αλλά και η ζωή των παιδιών τους .
Αυτό λέω.
Δεν είναι λύση να κατεβάσουμε το κεφάλι και σαν πρόβατα να πάμε για σφαγή.
Όχι δεν είμαστε τα ζώα για θυσία προς τιμήν του Θεού ¨"Χρήμα".
Υπάρχουν κι άλλες λύσεις για να βγούμε από το αδιέξοδο.
Υπάρχουν ιστορικά γεγονότα (από βυζαντινή εποχή) όπου μας δίνουν τη λύση.Κι αν τη λύση μπορεί να την προτείνει ένα παιδί της Πέμπτης Δημοτικού, θεωρώ πως θα μπορούσε να τη δώσει και η βουλή που μας κυβερνά και έχει πολλούς οικονομολόγους που θέλω να πιστεύω ότι το πτυχίο τους το πήραν διαβάζοντας κι όχι αγοράζοντάς το.(εκτός εάν τα οικονομικά και τα νομικά τα τελείωσαν Μόνον για να μπορούν να αδειάζουν χωρίς να αφήνουν πίσω τους αποδεικτικά στοιχεία ,τα δημόσια ταμεία ,γιατί αυτό μας το έχουν αποδείξει ότι το κάνουν πολύυυ καλά)
Πιστεύεις το αντίθετο;
Υ.Γ. Μου αρέσει η ποίηση και όχι η πολιτική γιατί δεν έχει τόση βρωμιά .Και η αλήθεια είναι ότι βαριέμαι το καθάρισμα ,γιατί σίγουρα όταν πας να καθαρίσεις κάτι λερώνεσαι !!!
...Θυμισέ μου τον υπουργό... ο Αρσένης ήταν ή ο Γιώργος;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑρσένης
ΑπάντησηΔιαγραφή