ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΛΑΧΤΑΡΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΖΕΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ




Θα γίνεις πολύ φίλος με τον εχθρό σου

όταν και οι δυό σας πεθάνετε.

Χαλίλ Γκιμπράν.









...ΕΔΩ ΓΙΑ ΦΩΤΟ & ΠΟΙΗΣΗ

...ΕΔΩ ΓΙΑ  ΦΩΤΟ & ΠΟΙΗΣΗ
κλικ στην εικόνα για τα φωτοποιήματα

ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ(;;;) ΣΤΗΡΙΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΔ...

Με αιτία τα όσα βλέπουν τα μάτια μας σήμερα και με αφορμή την προτροπή του φίλου μου Αντώνη

ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΝΙΟΣ 1989


ΝΔ 44,28% ΕΔΡΕΣ 145
ΠΑΣΟΚ 39,13% ΕΔΡΕΣ 125
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ (ΚΚΕ και ΕΑΡ) 13,13% ΕΔΡΕΣ 28
ΔΗΑΝΑ 1,01% ΕΔΡΕΣ 1
ΡΟΔΟΠΗ 0,39% ΕΔΡΕΣ 1


Την 1η Ιουλίου του 1989 Μητσοτάκης, Φλωράκης (ΚΚΕ), Κύρκος (ΚΚΕεσ) αποφάσισαν(!!!!!) τη δημιουργία μιας φιλελευθεροκομμουνιστικης Κυβέρνησης(!!!!) η οποία δημιούργησε αίσθηση και παγκόσμιο αντίκτυπο, με σκοπό τη δρομολόγηση των διαδικασιών της κάθαρσης, ώστε, (όπως έλεγαν) να μη παραγραφούν τα αδικήματα.
μπρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ...................

Το εναρκτήριο λάκτισμα της λεγόμενης κάθαρσης δόθηκε τον Ιούλιο 1989, όταν 144 βουλευτές της ΝΔ κατέθεσαν πρόταση κατά του Ανδρέα Παπανδρέου και άλλων 5 Υπουργών του ΠΑΣΟΚ, για παράβαση του νόμου περί ευθύνης Υπουργών, παραβλέποντας τη σύσταση του Κων/νου Καραμανλή, «ότι οι πρωθυπουργοί δεν παραπέμπονται, πηγαίνουν στα σπίτια τους».
Την πρόταση των βουλευτών της ΝΔ δεν υπέγραψαν, αλλά την υποστήριξαν στη Βουλή, οι βουλευτές του Συνασπισμού ,ένωση του ΚΚΕ και της ΕΑΡ, (τα αρχικά της ονομασίας του κόμματος της «Ελληνικής Αριστεράς», του οποίου τα μέλη προέρχονταν στη μεγάλη τους πλειοψηφία, από το πάλαι ποτέ ΚΚΕ εσωτερικού).

Στον ίδιο μήνα τον Ιούλιο του 1989 η ολομέλεια του κοινοβουλίου, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ, ΣΕ ΔΩΔΕΚΑΜΕΛΗ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, για να διερευνηθούν οι ευθύνες τους στο σκάνδαλο Κοσκωτά.
Στην σχετική ψηφοφορία 171 βουλευτές (ΝΔ και ενιαίος Συνασπισμός) ψηφίσαν υπέρ της παραπομπής. 121 κατά (ΠΑΣΟΚ), 1 παρών, ενώ βρέθηκαν και τρεις άκυροι ψήφοι.

Από τα παραπάνω ιστορικά στοιχεία και ντοκουμέντα
μπορούμε
μπορείτε
μπορούν όλοι να βγάλουν χρήσιμα και ασφαλή συμπεράσματα για το ρόλο που "παίζει" διαχρονικά η "αριστερά" στην Ελληνική πραγματικότητα.


Δυο απλές ρητορικές και δυσκολοαπάντητες ερωτήσεις προς την "αριστερά":
1) Γιατί τότε επιθυμούσαν προανακριτική επιτροπή και σήμερα δεν την θέλουν, για το εξίσου σοβαρό (αν όχι σοβαρότερο έστω) ζήτημα του Βατοπεδίου;;;

2)Η εξεταστική μαζί με προανακριτική επιτροπή (πρόταση του ΠΑΣΟΚ), φωτίζει και αποκαλύπτει τις πολιτικές ευθύνες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αφενός και κατοχυρώνει ώστε να μη παραγραφούν οι ποινικές ευθύνες αφετέρου (αν υπάρχουν). Για πιο λόγο ακριβώς η "αριστερά" αρνείται τη διπλή αυτή διερεύνηση;

Η ανυπαρξία απαντήσεων επιβεβαιώνει την ανυπαρξία Αριστεράς στην Ελλάδα!!!

ΥΓ: Στην μακρόχρονη παρουσία τους στην Ελληνική πολιτική σκηνή, τη μόνη κυβερνητική συνεργασία που επιχείρησαν ήταν αυτή με τη ΝΔ και τον Κο Μητσοτάκη!!!
Να τους "χαιρόμαστε" και προπαντός να τους """εμπιστευόμαστε"""

19 σχόλια:

  1. Μπραβο,βρε VAGNES,καλά έκανες και ταγραψες,μπορεί να είναι σχετικά προσφατα,αλλα κάποιοι τα ξεχνάνε και κάνουν τα ίδια λάθη!Μήπως θυμάσαι στη συνέχεια,πότε η ΕΑΡ έμεινε εκτός βουλής;το1993;
    -Να υποθέσω ότι θα ολοκληρώσεις το αφιέρωμα;Σε...προκαλώ,ε;Περιμένω...
    Καλή σου μέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βαγγέλη καλημέρα,
    Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, παρόμοια άποψη εξέφρασα και εγώ στο blog μου.
    Ευτυχώς αποκαλύπτονται σιγά-σιγά...
    κρίμα και για τους λίγους σοβαρούς που έχουν απομείνει εκεί (Κουβέλης, Παπαγιαννάκης), αν και μάλλον συγχέουμε την σεμνότητα που αναμφίβολα εκπέμπουν οι προαναφερόμενοι με πολιτική σοβαρότητα τουτέστιν να είναι σε θέση να υποστηρίξουν σωστές πολιτικές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγνωμη που περνω το θαρρος να σου γραψω,αλλα απορω, αυτο σου εχει μεινει μετα απο τοσες κυβερνησεις ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ στην Ελλαδα;
    Ο ιουνιος του 1989;
    Οι ρεμουλες οι μιζες το φαγοποτι των διαφορων Υπουργων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ,Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ,απο ολους αυτους τους ΑΛΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ,αληθεια δεν το εχεις παρει χαμπαρι.
    Ειναι να απορη κανεις που ακομα δεν εχετε βγαλει τα χρωματιστα γυαλια ολοι εσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. φίλε Vagnes, υπόλοιποι σχολιαστές, απανταχού ΠΑΣΟΚοι... ΕΛΕΟΣ!!!!!

    Τη συνεργασία Μητσοτάκη-ΚΚΕ-Συν θυμηθήκατε? Τη μόνη περίπτωση κατά την οποία ΚΟΝΤΕΨΕ σε τούτο τον τόπο να αποκαλυφθεί η ...πηγή της μεγάλύτερης ρεμούλας στην ιστορία της Ελλάδας???

    Δεν θα διαφωνήσω με τις διαχρονικές αθλιότητες του ΣΥΝ και των προηγουμένων ...μεταμορφώσεών του, αλλά μπροστά στο τι είχε γίνει από το ΠΑΣΟΚ ΠΡΙΝ και στο τι έγινε από το ΠΑΣΟΚ ΜΕΤΑ, το 1989 σας... έθιξε???

    Μόλις οι δημοσκοπήσεις άλλαξαν ...λιγάκι, σηκώσαμε κεφάλι και νοσταλγούμε παλιά ...μεγαλεία???

    ΕΛΕΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολιτικοί και πολιτική vagnes, τι να πείς ;; Και δυστυχώς απο κάθε πλευρά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φιλε μου vad πραγματι ο ΣΥΝ πηρε ποσοστο 2,94% το 1993 και εμεινε εκτος βουλης αφου επρεπε να εχει 3% τουλαχιστον συμφωνα με τον εκλογικο νόμο για να βγαλει εδρες.
    Θα γραψω και τη συνεχεια πολυ ευχαριστως φιλε μου...θα τα πουμε ξανα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φιλε μου τσοτσο γεια σου, χαθηκαμε, αλλά ερχεται ο χειμωνας και θα τα λεμε πιο συχνα.

    Η τακτικη των δυο κομματων της "αριστερας" να μοιραστουν ψηφους αφου καταφερουν να επιφερουν ζημια στο ΠΑΣΟΚ ηταν αυτο που κυριως απετυχε το 1989. Ηταν λαθος (ακουσιο ή εκουσιο ας εχει ο καθενας την αποψη του αλλά ηταν λαθος αναμφισβητητα που ποτέ δεν το παραδεχτηκαν αφου ποτέ δεν εκαναν την αυτοκριτικη τους).
    Ηταν λαθος και τωρα θελουν να επαναλαβουν την ιδια τακτικη, να ζημιωσουν δηλ το ΠΑΣΟΚ για να μοιραστουν τις ψηφους του.
    Οι ψηφοι ομως πανε σε αυτους που θελουν να κυβερνησουν, δεν πανε σε αυτους που μονιμως αρεσκονται στην αυτοϊκανοποιηση της κριτικης αφ΄υψηλου. Το τελευταιο δεν θα το καταλαβουν ποτέ γι αυτο κυριως οι πολιτες τους γυρνουν την πλατη και αυτοι νομιζουν οτι για ολα φταιει το αμαρτωλο ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φιλε loyk δεν χρειαζεται να ζητας συγνωμη εδω μεσα λεμε τις αποψεις μας ολοι και βγαζουμε χρησιμα συμπερασματα αρκει να μην ειμαστε κολλημενοι καπου.
    Στη ζωη μου δεν εχω βρει στον πλανητη γη μια εξουσια που να μη εχει διαφθορα, χρηματισμους, σκανδαλα κλπ, και νομιζω ουτε εσυ εχεις βρει!! Το ζητουμενο σε μια κοινωνια, κατα την αποψη μου ειναι καθε φορα εμεις σαν πολιτες να προσπαθουμε να ζουμε και να δουλευουμε, τιμιοτερα και καλυτερα απο αυτους που κατηγορουμε και καθε φορα να βρισκουμε την συμφεροτερη λυση για τα κομματα που ψηφιζουμε να μας κυβερνησουν.
    Οσο με αφορα ψηφιζω παντα συμφωνα με το τι θετικο και χειροπιαστο εργο αφηνει καθε κυβερνηση πισω της.
    Δινω προσοχη στα κομματα που επιθυμουν να μας κυβερνησουν και απεχθανομαι τα κομματα που το μόνο που ξερουν να κανουν ειναι να κριτικαρουν ολους τους αλλους εκ του ασφαλους.
    Αυτο εκανες και συ σημερα, εκανες κριτικη, κολησες την ταμπελα, χωρις να μπεις στον κοπο να επιχειρησεις εστω να δωσεις δυο απαντησεις σε δυο ερωτηματα, που εθεσα με την αναρτηση μου αυτη και που αφορουν το ΣΗΜΕΡΑ και οχι το χτες οπως λες.

    Συμπερασματικα μπορω να πω πως εχουμε πολλους που κανουν ωραιες κριτικες, αλλά εμας μας λειπουν ανθρωποι που ειναι προθυμοι να ενεργησουν και να δουλεψουν για μας και ας κανουν και τα λαθη τους, αρκει να αφησουν πισω τους θετικο εργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σχολιαστικη ταμπελοποιϊα ΑΕ ελεος.
    Δεν εγινα Βlogger για να απολογουμαι για κανενα κομμα και ουτε εχω κανει με καποιους ομαδα για να μου απευθυνεις το λογο στον πληθυντικο φιλε μου σχολιαστη (που θα επιθυμουσα πιο πολυ να μου ταλεγες αυτα με ενα ουζακι κατω στον μωλο, στη λιμνη μας, στην πολη μου, και οχι εδω μεσα).
    Blogger εγινα για να προσπαθω με οσες δυναμεις μου δινει τουτο το μεσο να κανω συζητησεις και να βρισκω μαζι σας λυσεις που θα μας βγαζουν απο τις δυσκολες θεσεις που βρισκομαστε ολοι καθημερινα και δεν ξερω κιολας αν μπορω και αυτο να το πετυχω.
    Ειναι δυσκολο ακομη περισσοτερο να το πετυχω αυτο, αν οταν λεω την γνωμη μου οι αλλοι με αποριπτουν ευκολα τοποθετωντας πανω μου μια ταμπελα-ταφοπλακα και φευγουν ησυχοι με τη συνειδηση τους οτι επραξαν το καθηκον τους, (αληθεια πιο καθηκον τους;)

    Δεν ειναι αραγε το ζητουμενο να βρισκουμε τις συμφεροτερες λυσεις για τον τοπο μας και την κυβερνηση που θελουμε να μας εκπροσωπει;
    Δεν ειναι χρησιμο απο τα λαθη τα δικα μας, των κομματων, και των κυβερνησεων να διδασκομαστε ωστε να αποφευγουμε τα ιδια λαθη στο μελλον;

    Να μη επαναλαβω οσα ειπα και στον φιλο πιο πανω αλλά θεωρω πως το να αποφασιζω για την ψηφο μου με τα οσα θετικα αφηνει η καθε κυβερνηση πισω της ειναι ενας αξιοπιστος τροπος επιλογης και πιστευω βαθια οτι ουτε εσυ εχεις ενα τροπο πιο αξιοπιστο απο αυτον.

    Παντως δεν θα ηθελα να βρω πιο απο τα σκανδαλα στοιχισε πιο ακριβα, γιατι δεν μου αρεσουν οι συμψηφισμοι, επειδη οδηγουν στην αποδοχη εγκληματων με μόνο σκεπτικο να ειναι μικροτερα απο καποια άλλα εγκληματα! ΣΤο σκανδαλο Κοσκωτα ομως ο πιο ενοχος ηταν ο Κοσκωτας οπως αποδειχτηκε, στα σκανδαλα τα σημερινα θα μαθουμε ποιος ειναι ο κυριοτερος υπευθυνος και ενοχος ή η σιωπη της "αριστερας" για τις επιτροπες θα τα θαψει;

    Επι των ερωτηματων που εθεσα παντως βλεπω πως υπαρχει μια δυστοκια γενικως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απο καθε πλευρα φιλε μου λεοντοκαρδε πραγματι, αλλα γιατι απο τη μερια της αριστερας δυο μέτρα και δυο σταθμά;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η αριστερά διέψευσε κάθε προσδοκία μας με το πέρασμα των χρόνων και κάθε φορά είμαι σίγουρη ότι οι λιγοστοί οπαδοί της πλεον, θα λένε "στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα"!
    Όλο λάθη, ηθελημένα ή αθέλητα δεν με νοιάζει, εκείνο που με νοιάζει είναι ότι παίζουν μια ζωή το ρόλο του μπαλαντέρ και καθορίζουν την τύχη μου!
    Και τον τελευταίο καιρό έχω αρχίσει να υποπτεύομαι ότι το κάνουν με το ...αζημίωτο φυσικά!
    Ναι αυτό είναι το θλιβερό! Ότι κατάφεραν μόνο με τη ΝΔ και το Μητσοτάκη να συνεργαστούν στη ζωή τους!!
    Καλό ξημέρωμα vagnes!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ειναι τοσα πια τα παραπτωματα της "αριστερας" που πραγματικα πρεπει να πιστεψουμε οτι δεν ειναι λαθη αλλα συνειδητες επιλογες, οπως πολυ σωστα λες καλη μου Μαριανα. Το πιστευουν αυτο καθε μερα και πιο πολλοι.

    Αν τα κομματα αυτα δεν καταλαβουν πως πρεπει να αλλαξουν τακτικη, πως πρεπει καποτε να καταλαβουν πως οι πολιτες επιθυμουν εργα και με λαθη ακομη και οχι πολλα λογια, αυτοι που θα μεινουν πιστοι, στα κομματα αυτα, θα ειναι τελικα μόνο τα αμειβομενα επαγγελματικα στελεχη τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κάποια πράγματα που είναι και παγκόσμιες πρωτοτυπίες πρέπει να γράφονται και να ξαναγράφονται.

    Και ο νέος αρχηγός δήλωσε ότι ήταν 15 χρονών τότε και δεν ήξερε.

    Εγω που ήμουν 9 πάλι τότε θυμάμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Vagnes τόσο η ανάρτηση σου όσο και τα σχόλια σου με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο. Εχω βαρεθει την ανούσια κριτική, την εκ του ασφαλούς απόρριψη καθε νέας ιδέας.

    Οποιος θέλει και πιστεύει ότι μπορεί να προσφερει κάτι ας αναλάβει ένα ποστο για να δούμε πως θα τα πάει. Και αν τα πάει καλύτερα εδώ είμαστε να τον στηρίξουμε.

    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αληθεια φιλε μου matrix εκανε τετοια δηλωση;
    Μ' αρεσει που ειχε κριτικαρει τον Αρχιεπισκοπο Χριστοδουλο που δεν ειχε καταλαβει πως ειχαμε χουντα γιατι διαβαζε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τσαμπα μαγκες φιλε μου ndn, στις πλατες μας παιξαν και συνεχιζουν να παιζουν "παιχνιδια" που στοιχιζουν ακριβα.

    Και θα σας πω, φιλοι μου, για μια στιχομυθια που ειχα καποτε με ενα κομματικο στελεχος του ΚΚΕ και μετεπειτα βουλευτη:

    Ρωτησα λοιπον, ο πονηρος:
    -Γιατι ποτέ δεν κανετε στο ΚΚΕ αυτοκριτικη;
    -Ειμαστε το μόνο κομμα που κανει, μου απαντησε
    -Τοτε σε παρακαλω, του ειπα, πες μου πιο ηταν το τελευταιο λαθος σας;
    -!!!!!... αυτη ηταν η απαντηση του!!!!
    -Για το 1989, του ειπα μετα, τι συμπερασματα εχετε βγαλει, ηταν σωστη ή λαθος η συνεργασια σας με τον Μητσοτακη;
    -!!!!....και μου εδωσε την ιδια απαντηση, τετοια ευγλωτια σας λεω δεν εχω ξανασυναντησει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. vagnes, πρώτα απ' όλα να σου πω ότι το '93 ψήφισα ΠΑΣΟΚ. Είχε προηγηθεί ο Μητσοτάκης. Το '89 όμως ήμουν 30 χρονών, θυμάμαι πολύ καλά τι προηγήθηκε. Θυμάμαι το αίσθημα ασφυξίας στη δημόσια ζωή. Το ξεσάλωμα της κρατικής προπαγάνδας. Την αίσθηση ότι η διαφθορά είχε αλώσει τα πάντα, μέχρι την πρωθυπουργική καρέκλα. Αυτό έφερε τη συνεργασία Αριστεράς και Μητσοτάκη. Γι'αυτό δεν άνοιξε μύτη. Και τώρα αυτό το χάλι της ΝΔ θα φέρει πάλι το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία αναβαπτισμένο. Έτσι παίζεται το παιχνίδι, ο ένας ξεπλένει τα σκάνδαλα του αλλουνού. Η αριστερά κουβαλάει το νερό. Εμείς κοιτάμε. Για τον ΣΥΝ έχεις δίκιο, ο μαξιμαλισμός του Τσίπρα με έχει απογοητεύσει βαθύτατα, αν δεν βρουν μια βάση να συνεργαστούν και να σταματήσει αυτό το γελοίο παιχνίδι, θα πέσει κάτω από το 5% να μου το θυμηθείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. gyristroula μου καλή μου φίλη, έχεις σχεδόν (τι σχεδόν δηλ...!) πάντα δίκιο
    Δεν λέω πως η κατάσταση δεν ήταν το 89 πολύ βαριά εναντίον του ΠΑΣΟΚ , δεν λέω πως δεν έπρεπε να πάμε σε δικαστήριο, ένα δικαστήριο και σικέ να είναι, οι μη κολλημένοι βγάζουν συμπεράσματα, λέω πως όπως και τότε, πόσο μάλλον τώρα, θα έπρεπε η "αριστερά" να υποστηρίξει μια προανακριτική επιτροπή.
    Στα ερωτηματα μου τι απαντηση θα μπορουσε να δωσει αυτη η αριστερα;
    Επειδη ειναι δυσκολες οι απαντησεις με κανει και υποψιαζομαι, με κανει και εξοργιζομαι.

    Οσο αφορα τη συνεργασια με την ΝΔ το 89, αν θυμασαι, υπηρχε και αλλη προταση.
    Η προταση του ΠΑΣΟΚ να γινει συνεργατικη κυβερνηση ΠΑΣΟΚ- Συνασπισμου, οπου και κει θα μπορουσαν να γινουν οι παραπομπες στο ειδικο δικαστηριο ωστε να μην παραγραφουν τα αδικηματα, ασχετα αν το ηθελε ή δεν το ηθελε αυτο το ΠΑΣΟΚ. Ομως ο Συνασπισμος αρνηθηκε κατηγορηματικα, ενω θα μπορουσε να θεσει τους ορους του για μια τετοια προσωρινη κυβερνηση και να μην αναγκαστει να φτασει σε αυτο που τελικα εφτασε.

    Θα σας πω μια δικη μου περιπτωση γυριστρουλα και αλλοι φιλοι μου για κεινη την εποχη:
    Οταν το 89 δημιουργηθηκε ο Συνασπισμος, ειχα πει στους φιλους μου ομοϊδεατες πως "...δημιουργειται ενα νεο κομμα για να σχηματισει μετεκλογικα μια κυβερνηση συνεργασιας με την ΝΔ. Χρειαζεται ενα νεο κομμα για να μοιραστει η ρετσινιά και ο καθενας μετα να ριχνει τα βαρη ο ενας στον αλλο" ...οπως και εγινε τελικα...

    "Καλα εσυ εγινες αυριανιστης" μου ειπαν ολοι οι φιλοι και πολλοι απ΄ αυτους, μαλιστα, ειχαν ψυχρανει και την καλημερα τους ακομη.
    Ηταν η πρωτη φορα που ψηφισα ΠΑΣΟΚ...
    Σημερα ολοι αυτοι οι φιλοι ειναι με το ΠΑΣΟΚ, ναι αυτο το ΠΑΣΟΚ με τα λαθη του, με τους διαφορους εκμεταλλευτες μεσα στα σπαλχνα του (αυτα τα εχει δυστυχως καθε εξουσια), αλλα ειναι αυτο το κομμα που μπορει να μας δωσει περισσοτερα απο ολα τα αλλα που εχουμε.
    Αυτη ειναι η αληθεια και ας εχει και τοση δα πίκρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πολυ καλη αναρτηση φιλε Βαγγελη. Εγω απλα θα πω οτι μετα το '89 (για το οποιο μονο ενας εχει κανει την αυτοκριτικη του απο τον τοτε Συνασπισμο, ο Λ. Κυρκος) ηρθε το '93.
    Και θα ειναι κριμα για καποιους αριστερους να εγκλωβιζονται στη λογικη της ηγεσιας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποια αν συνεχισει ετσι θα ξαναδει ενα '93 να ερχεται.
    Αν και θεωρω οτι ο Αλαβανος ειναι αρκετα εξυπνος ωστε να μην ξανακανει τα ιδια λαθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

σπείρε μια σκέψη, κάθε σπόρος είναι μια λαχτάρα.

ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Ετικέτες

πολιτική (82) ποίηση (70) κοινωνία (69) πολιτική σάτυρα (12) πολίτης (11) σάτιρα (10) σύνθεση (10) άνθρωπος (9) Επανω-πολιτικη (7) παιδεία (7) φιλοσοφείν (7) Ελλάδα (6) αυτοκριτική (6) ευχές (6) θρησκεία (6) πολιτική ηγεσία (6) ψήφος (6) ΠΑΣΟΚ (5) άποψη (5) Οικονομική κρίση (4) νέοι (4) παιχνιδι (4) φωτογραφία (4) bloggers (3) ΝΔ (3) Πίστη (3) αγανακτισμένοι (3) αξιοκρατία (3) αξιολόγηση (3) αφιέρωση (3) ζωή (3) κοινωνική συνείδηση (3) κρίση (3) νέα κυβέρνηση (3) υγεία (3) φιλία (3) χιούμορ (3) ψυχολογία (3) 28δις (2) Έλληνες (2) Δημοκρατικοί (2) Ομπάμα (2) Προεδρική Δημοκρατία (2) ΣΥΡΙΖΑ (2) ανέκδοτο (2) αντίο (2) αποχή (2) απόψεις (2) βατοπέδι (2) δημοσκόπηση (2) εκλογές (2) ευρωεκλογές (2) ευχή (2) καθημερινότητα (2) κριτική (2) ποδήλατο (2) πολιτική πρόταση (2) πολιτική ωριμότητα (2) συνέδριο (2) συνδιάσκεψη (2) συνεργασία (2) τεστ (2) τηλεόραση (2) τράπεζες (2) χ (2) χοίροι (2) ... ... ... (1) 1821 (1) 1989 (1) 2009 (1) NO INDIA (1) blogs (1) e-διαδήλωση (1) slide (1) viza (1) Γιώργος (1) Δημόσιο (1) Διεθνισμος (1) Ελληνικη γλωσσα (1) Επανω-προτασεις (1) Ευρώπη (1) Ιωαννινα (1) ΜΜΕ (1) Μαρία (1) ΟΛΠ (1) ΟΤΕ (1) Π.Ο.Υ. (1) Παπανδρέου (1) Πολυτεχνείο (1) Σημίτης (1) αγάπη (1) αγώνες (1) αδικία (1) αθωπνορς (1) αισιοδοξία (1) αισχος (1) αισχροκέρδεια (1) ακρόαμα (1) αλλαγη νομων (1) αμπελοφιλοσοφείν (1) αναξιοπιστία (1) ανεργία (1) αντίδραση (1) αξία (1) αξιοπιστία (1) αποδοχή (1) αποτέλεσμα (1) αποτέφρωση (1) αποτελέσματα (1) αποψη (1) αριστερά (1) ασυδοσία (1) ασφαλιστικό (1) αυτάρκεια (1) βάση του 10 (1) βίοι παράλληλοι (1) βιντεοσυνθέσεις (1) βουλή (1) γέλιο (1) γνωριμία (1) γρίππη (1) δάνειο (1) δημοσιευμένο άρθρο (1) δημοσιο (1) διάγγελμα (1) διάλειμμα (1) διαμαντι (1) διαμαρτυρία (1) διαπίστωση (1) διαπλοκή (1) δράση (1) εαυτός (1) ειρωνία (1) ελευθερία (1) ελπίδα (1) επιλογή (1) επιμόρφωση (1) επιχειρήσεις (1) επιχειρηματικότητα (1) εργασία (1) ευθύνη (1) εφαρμογή νόμων (1) εφεγαλκος (1) ηγέτης (1) ηλικία (1) θοες (1) ιατρική (1) ιστορία (1) κήπος (1) κίνητρα (1) καθηγητές (1) καπιταλισμός (1) καταλήψεις (1) κοινή λογική (1) κοινότητα (1) κοσμημα (1) κυβέρνηση (1) κόμματα (1) κόσμος (1) λευκό (1) λιμάνια (1) μέτρα (1) μαργαριτάρια (1) μνήμες (1) μουσική (1) νέα γενιά (1) νέο κόμμα (1) οικονομια (1) ομαδικο μυθιστορημα (1) ορφάνια (1) παγκοσμιοποίηση (1) παιδιά (1) παραμύθι (1) περιπετεια (1) πλανήτης (1) πλούτος (1) ποδόσφαιρο (1) πολίτευμα (1) πολη (1) πολιτική ποίηση (1) πολιτικο διλλημα (1) πολιτικό λογοπαίγνιο (1) προανακριτική (1) προβληματισμός (1) πρωταπριλιά (1) ραδιόφωνο (1) σκάνδαλο (1) σοφία (1) σπίτι (1) συναίσθημα (1) συντεχνίες (1) σύμπνοια (1) σύμπτωση (1) σύνθημα (1) σύνοδος (1) σύστημα (1) τύχη (1) φάρμακα (1) φθινόπωρο (1) χρήμα (1) χόμπυ (1) ψωμί (1) ωριμότητα (1) ωριμότητα πολιτική (1)

η ωρα κανει καλα τη δουλειά της, ΕΜΕΙΣ;