ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΛΑΧΤΑΡΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΖΕΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ




Θα γίνεις πολύ φίλος με τον εχθρό σου

όταν και οι δυό σας πεθάνετε.

Χαλίλ Γκιμπράν.









...ΕΔΩ ΓΙΑ ΦΩΤΟ & ΠΟΙΗΣΗ

...ΕΔΩ ΓΙΑ  ΦΩΤΟ & ΠΟΙΗΣΗ
κλικ στην εικόνα για τα φωτοποιήματα

Θέλουμε φτηνότερο πετρέλαιο...ή όχι;;




Αν πραγματικά θέλουμε η τιμή του πετρελαίου και της βενζίνης να έρθει στα επίπεδα που πρέπει λόγω της μείωσης της τιμής του από τα 145$ που ήταν στα 89$ που είναι σήμερα, τα πράγματα είναι απλά, εως πολύ απλά!!!

ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ
το μόνο εμπόδιο
είμαστε ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ


Η προταση μου ειναι η εξης:
Απο τη Δευτερα (απο καποια Δευτερα που θα αποφασισουμε ολοι μαζι) και για ενα μηνα τουλαχιστον θα κυκλοφορουμε με ποδηλατα και μια αφισα που θα λεει:
ΘΕΛΟΥΜΕ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ

ΟΤΑΝ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ
ΤΟΤΕ ΘΑ ΞΑΝΑΜΠΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΑΣ

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ
ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΗΔΗ ΣΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΜΑΣ.


Πως σας φαινεται;
Ειμαστε ικανοι να το πετυχουμε;
Ας το οργανωσει ενα κομμα για να εχει πιο μεγαλη απηχηση, οι οικολογοι πχ, μαζι με οσα αλλα κομματα θελουν και τολμουν, ή μονοι μας τελος παντων.

Τι λετε φιλοι μου;;;


..ακόμη και ποδήλατο ταξί έχουν στην πρωτοπόρο Ολλανδία...

Βεβαια για να μη υπαρχουν δικαιολογιες προτεινω και το ηλεκτρικο ποδηλατο, για οσους θα μιλησουν για ανηφοριες και αλλα εμποδια.

Ομως ολα θελουν και αγώνα και αποφασιστικότητα

21 σχόλια:

  1. Καλημέρα Vagnes,

    Το ποδήλατο πρέπει να μπει στις μετακινήσεις μας, αλλά και τα Μ.Μ.Μ. στα μεγάλα αστικά κέντρα, το αυτοκίνητο ας είναι μόνο για το ΣΚ.

    Και ακόμα όταν κατέβει η τιμή της βενζίνης (που δεν νομίζω με αυτούς) ΔΕΝ θα γυρίσουν στο αμάξι, όσοι έχουν προσπαθήσει το ποδήλατο πίστεψε με.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Vagnes,

    Ωραία πρόταση, αλλά ας την εφαρμόσουν οι... άλλοι.

    Αυτή είναι η κυρίαρχη άποψη στη χώρα μας, σε οτιδήποτε έχει να κάνει με προτάσεις που αφορούν στο κίνημα καταναλωτών ή πολιτών. Βλέπουμε τις προτάσεις στην ... τηλεόραση, από τον καναπέ μας, τις επικροτούμε ..."Βέβαια, σωστή πρόταση, μπράβο..." αλλά... δεν κουνάμε το δαχτυλάκι μας, περιμένουμε τους άλλους...

    Προσωπικά, αν η πρόταση έπαιρνε μαζικό χαρακτήρα υιοθετούμενη από κάποιο συντονιστικό όργανο, θα ακολουθούσα με ...2 ποδήλατα, αν ήταν δυνατόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. vagnes ύστερα απο πολύ καιρό σε επισκέφτομαι και πάλι.
    Ειναι γεγονός οτι η Αθήνα έχει γίνει ανυπόφορη πόλη. Δεν είναι μόνο η ρύπανση , ήρθαν και οι τιμές της βενζίονης.
    Εγω θα συμφωνούσα σε μια μαζική αντίδραση με οποιοδήποτε μέσο. Εχω όμως πικρή πείρα απο τέτοιες αντιδράσεις. Γιατί απο τη μια μεριά γκρινιάζουμε και απο την άλλη θέλουμε το καναπέ μας.
    Είμαι στη διάθεσή σου πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα vaggnes,

    Αυτό που προτείνεις θα ήταν πολύ καλό να εφαρμοστεί, αλλά το βρίσκω απίστευτα δύσκολο. Ολοι θέλουμε να αλλάξουν τα πράγματα, αλλα δύσκολα προσπαθούμε. Και γι μένα ισχύει αυτό φυσικά. Δουλεύοντας αρκετές ώρες τη μέρα προτιμώ να πηγαίνω με το αυτοκίνητο στη δουλειά για να μην ταλαιπωρούμαι με το κρύο και με το να περιμενω μετρο, λεωφορείο κτλ. Ωστόσο, αν υπήρχε κάτι οργανωμένο δεν θα ήμουν αυτός που θα το «έσπαζα».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θαυμάσια ιδέα φίλε
    αλλά ακατόρθωτη ...
    Όπως τόσες θαυμάσιες ιδέες...
    Προϋποθέτει κατάλληλη παιδεία και
    πολιτική συνείδηση για αυτοοργάνωση.
    Αν φτάσουμε σ' αυτό το σημείο συνειδητοποίησης θα εκλέγουμε τέτοιους πολιτικούς που δεν θα χρειάζονται τέτοιες κινήσεις.
    Το ποδήλατο είναι μέσο που μας προσφέρει πάμπολλα κέρδη στην υγεία, στην τσέπη και στο περιβάλλον.
    Στις Σκανδιναυικές χώρες που επισκέφθηκα
    αλλά και στην Αυστραλία υπάρχουν ποδηλατόδρομοι σ' όλες τις πόλεις ...
    Εδώ αν τολμήσεις να κυκλοφορήσεις
    με ποδήλατο στην Αθήνα είσαι χαμένος !!!
    Την καλησπέρα μου ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. matrix δεν ειναι δυσκολα πραγματα αυτα και εχουν θετικες επιροες στην υγεια αλλα και στη συνηδειτοποιηση της δυναμης αντιδρασης του πολιτη, ομως η πολυ απαισιοδοξια ακυρωνει πολλες δρασεις που θα ειχαν αντικτυπο και αποτελεσματα συναμα.

    Δεν ξερω τι να πω, τι να υποθεσω, παραπονα πολλα απο ολους, παραπονα απο τη μια καμιά αντιδραση απο την αλλη, αναρωτιεμαι πως μπορουμε να πετυχουμε κατι χωρις να αγωνιστουμε εστω και ηπια οπως προτεινω.
    Εκτός αν εχουμε κουραστει τοσο πια, εχουμε απογοητευτει τοσο πια, εκτός αν εχουμε βολευτει με αυτη την κατασταση τοσο πολυ πια..... Δεν ξερω δεν ξερω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εχεις δικιο φιλε μου σχολιαστη ολα περιμενουμε να τα ξεκινησουν καποιοι αλλοι, αλλα και οταν αυτοι οι αλλοι ξεκινησουν εμεις με δυσπιστια και με καχυποψια τους αντιμετωπιζουμε.
    Η Μαριαννα (μια μπλογκο-φιλη) εγραψε κατι που ειπε ο Μεγαλος Γκαντι:
    "Πρώτα σε αγνοούν!

    μετά σε κοροϊδεύουν!!

    μετά σε πολεμούν!!!

    και μετά νικάς"!!!!

    Για να νικησουμε πρεπει να περασουμε τα σταδια ολα, ενα προς ενα... αρκει να πιστεψουμε βαθια οτι παντα υπαρχει το τεταρτο σταδιο.
    Χαιρομαι γιατι σου αρεσει η προταση μου και μου αρεσει ο ενθουσιασμος σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λεοντοκαρδε δεν θα δικαιολογουσες το ψευδωνυμο σου αν δεν ησουν προθυμος να ακολουθησεις.
    Γκρινιαζουμε, κριτικαρουμε, παραπονιομασυε για τα χάλια μας, αλλα δεν αντιλαμβανομαστε οτι για ολα αυτα εμεις φταιμε κυριως και η χλιαρη εως ανυπαρκτη ενεργος αντιδραση μας.

    Τον καναπέ μας τον ακουμπησαν στο σβερκο μας και δεν μπορουμε να κινηθουμε ευκολα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλε μου φιλε ndn, ειναι η ευκολια του αυτοκινητου μεγαλη αλλα την πληρωνουμε πολυ μα παρα πολυ ακριβα, σε υγεια, σε νευρα, σε αντικοινωνικοτητα, σε χρημα (καυσιμα) σε φυσικη κατασταση, σε αγωνιωδη και χρονοβορα αναζητηση παρκινγκ, σε παχυσαρκια, σε εκβιασμους πετρελαϊκων επιχειρησεων, σε... , σε... , σε...
    Δεν το αξιζουμε, νομιζω καποτε πρεπει να αντιδρασουμε.

    Οσο για το κρυο που λες (εσυ που πηγες και στο ice bar) θα ξερεις σιγουρα πως οι ποδηλατες το πρωτο πενταλεπτο κρυωνουν ολη την υπολοιπη μερα ειναι πιο ανετοι και πιο ανεκτικοι στο κρυο απο ολους εμας τους κρυουλιαρηδες εποχουμενους.

    Σκεφτομαι την προταση μου να την υποβαλλω στο κομμα των οικολογων να δω τι θα μου απαντησουν, τι λες εσυ και οι αλλοι φιλοι μου εδω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλως τον φιλο side21
    Οι πολιτικοι αν αφεθουν χωρις πιεση απο τα κατω, καταληγουν να διαφθειρονται ολο και πιο πολυ απο την εξουσια και τη διαχειριση του χρηματος που εχουν στα χερια τους.
    Αρα χωρις αντιδραση απο μας οι πολιτικοι καθε χρονο θα χειροτερευουν και πιο πολυ, ειναι κανόνας αυτος νομιζω.
    Αρα η δραση μας ειναι αυτη που μπορει να ανακοπτει δυσαρεστες και ασυμφορες συμπεριφορες και πρακτικες απο την εξουσια, δεν φτανει δυστυχως μόνο η ψηφος, μακαρι να εφτανε.

    Στις Σκανδιναυικες χωρες που αναφερεις επιβληθηκαν οι ποδηλατοδρομοι απο την εξουσια ή απο συνηδειτοποιημενους και εκπαιδευμενους πολιτες θα ηθελα να ξερω.

    Γιατι να ειναι δυσκολα εφαρμοσιμη η προταση μου, αν οργανωθει απο εναν πολιτικο φορεα που θα θελησει να εκμεταλευτει εστω, την αγανακτηση που εχουμε καθημερινα με το κυκλοφοριακο κομφουζιο και με την αισχροκερδεια των πετρελαιαδων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημερα.
    Εγω λογω αποστασης σπιτιου-δουλειας δεν μπορω να χρησιμοποιησω ποδηλατο.
    Αλλά τουλαχιστον χρησιμοποιω το μετρο καθημερινα, που ειναι απιστευτη διευκολυνση. Και πραγματικα απορω με αυτους που παιρνουν το αυτοκινητο τους και κατεβαινουν στο κεντρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συμφωνω απολυτα μαζι σου αλλα λιγο δυσκολο ναχει επιτυχια με την κακη νοοτροπια του Ελληνα να πηγαινει παντου με το αυτοκινητο.

    χαθηκες λιγο η κανω λαθος?


    φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. -Vagnes μου,
    για να μπορέσουμε να μετακινούμαστε με ποδήλατο, πρέπει να κατεδαφίσουμε τη μισή Αθήνα (άντε το 1/3) και να φτιάξουμε δρόμους και ποδηλατοδρόμους. Έτσι και μετακινηθούν ποδηλάτες στους υπάρχοντες δρόμους με τα υπάρχοντα αυτοκίνητα, δυστυχώς κινδυνεύει η ζωή τους.
    Θα μου πεις αυτό το κακό που γίνεται δεν πάει άλλο και θα έχεις δίκιο. Ας κάνουμε μια αρχή. Ας βρεθούν τολμηροί πολιτικοί να τολμήσουν να δημιουργήσουν ποδηλατοδρόμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αντωνη φιλε μου ξερω οτι χρησιμοποιεις το μετρό, μου το ειχες ξαναπει σε αλλη μια συζητηση που ειχαμε κανει νομιζω και χαιρομαι γι αυτο, μακαρι να το εκαναν αν οχι ολοι οι πιο πολλοι, θα ειχε λυθει ενα σοβαρο προβλημα.

    Εκεινο ομως που λεω εδω ειναι για μια συντονισμενη αντιδραση που μπορουμε να κανουμε με στοχο να πετυχουμε τη μειωση της αισχροκερδειας των πετρελαιάδων και ειναι μια αντιδραση που μπορει να κρατησει ενα μηνα και οχι συνεχεια, παρολο που αν συνηθισει καποιος το ποδηλατο δεν το αφηνει ευκολα μετα. Και να μη ξεχναμε το ποδηλατο τρεχει με 20 χιλιομετρα την ωρα περιπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γεια σου φιλη μου faraona πραγματι χαθηκα, (σπανια κάνεις λαθος εσυ, απ΄οτι θυμαμαι) βαλτε μου μια τιμωρια γι αυτο.
    Οσο για το θεμα που μιλαμε οπως λεω και στον Αντωνη, μιλαω για μια δυναμικη αντιδραση στην ασυδοσια των πετρελαϊκων επιχειρησεων και οχι για μονιμη κατασταση (που κι αυτη μπορει να τη συζητησουμε αργοτερα). Δεν νομιζω θα ηταν δυσκολο να οργανωθει ολο αυτο απο ενα κομμα, (προτεινω τους οικολογους) με στηριξη και απο οσα αλλα κομματα τολμησουν και βεβαια στηριξη απο τους περισσοτερους αν οχι ολους τους bloggers.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γεια σου μεροπη μου,
    Δεν ειναι απαραιτητοι οι ποδηλατοδρομοι στην περιπτωση που συζηταμε, μεροπη, γιατι μιλαμε για μια αντιδραση πολιτων και αν αυτο θα ειχε επιτυχια ελαχιστα αυτοκινητα θα κυκλοφορουσαν για το συγγεκριμενο χρονικο διαστημα ωστε να ειναι εμποδιο στα χιλιαδες ποδηλατα που θα κατεκλυαν καθε δρομο της Αθηνας.
    Ας το φανταστουμε λιγο. Με τις αφισες στο τιμονι και στα μεσα ενημερωσης να παιζει η αφισα καθε μερα!!
    Ο Λαζοπουλος μόνο σκεψου τι υποστηριξη και διαφημιση θα εδινε γι αυτη την προταση μας.

    Ολα γινονται. ΤΑ ΜΟΝΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ειμαστε εμεις οι ιδιοι και η αδρανεια μας καθως και η λανθασμενη αποψη που μας εχουν εδραιωσει οι εξουσιαζοντες, οτι τιποτα δεν μπορουμε να πετυχουμε με τετοιες ενεργειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μέσα είμαι!
    Ήδη χρησιμοποιώ το ποδήλατό μου για κοντινές διαδρομές! Φοβάμαι να το πάρω στο κέντρο ακόμη αλλά αν αρχίσετε ακολουθώ μετά χαράς!!
    Καλό Σ/Κ!
    Χάρηκα που @γνωριστήκαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Και γω marianaonice χαιρομαι τη γνωριμια μας. Χαιρομαι με τις γνωριμιες εδω μεσα σε τουτο το σπουδαιο μεσο.
    Περιμενα πως η απαντηση σου θα ηταν θετικη.
    Τη σκεψη μου να υποβαλλω την προταση για προβληματισμο και πιθανον υλοποιηση στο κομμα των οικολογων αυτο που βγηκε 6ο κομμα στις εκλογες, πως την βλεπεις;
    Καλο ΣΑ/ΚΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. αυτό της τελευταίας φωτογραφίας σου δεν κάνει μόνο για ταξί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. καπιτ κουμ καλε μου παλιοφιλε καλως ηρθες.
    Πραγματι λυνει προβληματα αυτο περνει κι αλλους μεσα, την οικογενεια πχ, τραβαει κι αλλος πεταλια αμα κουραστει ο πρωτος, δεν βρεχεσαι οταν βρεχει κλπ κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Νομίζω ότι κάθε πρόταση για προβληματισμό σε σπουδαία θέματα που ταλανίζουν τη ζωή μας πρέπει να υποβάλλεται όπου τουλάχιστον θα μπορούσε να γίνει κατανοητή και στη συνέχεια να γίνει υλοποιήσιμη!
    Νομίζω ότι το κόμμα που λες είναι ακριβώς για την περίπτωσή μας!
    Εμπρός λοιπόν!!
    Καλό ξημέρωμα!
    :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

σπείρε μια σκέψη, κάθε σπόρος είναι μια λαχτάρα.

ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Ετικέτες

πολιτική (82) ποίηση (70) κοινωνία (69) πολιτική σάτυρα (12) πολίτης (11) σάτιρα (10) σύνθεση (10) άνθρωπος (9) Επανω-πολιτικη (7) παιδεία (7) φιλοσοφείν (7) Ελλάδα (6) αυτοκριτική (6) ευχές (6) θρησκεία (6) πολιτική ηγεσία (6) ψήφος (6) ΠΑΣΟΚ (5) άποψη (5) Οικονομική κρίση (4) νέοι (4) παιχνιδι (4) φωτογραφία (4) bloggers (3) ΝΔ (3) Πίστη (3) αγανακτισμένοι (3) αξιοκρατία (3) αξιολόγηση (3) αφιέρωση (3) ζωή (3) κοινωνική συνείδηση (3) κρίση (3) νέα κυβέρνηση (3) υγεία (3) φιλία (3) χιούμορ (3) ψυχολογία (3) 28δις (2) Έλληνες (2) Δημοκρατικοί (2) Ομπάμα (2) Προεδρική Δημοκρατία (2) ΣΥΡΙΖΑ (2) ανέκδοτο (2) αντίο (2) αποχή (2) απόψεις (2) βατοπέδι (2) δημοσκόπηση (2) εκλογές (2) ευρωεκλογές (2) ευχή (2) καθημερινότητα (2) κριτική (2) ποδήλατο (2) πολιτική πρόταση (2) πολιτική ωριμότητα (2) συνέδριο (2) συνδιάσκεψη (2) συνεργασία (2) τεστ (2) τηλεόραση (2) τράπεζες (2) χ (2) χοίροι (2) ... ... ... (1) 1821 (1) 1989 (1) 2009 (1) NO INDIA (1) blogs (1) e-διαδήλωση (1) slide (1) viza (1) Γιώργος (1) Δημόσιο (1) Διεθνισμος (1) Ελληνικη γλωσσα (1) Επανω-προτασεις (1) Ευρώπη (1) Ιωαννινα (1) ΜΜΕ (1) Μαρία (1) ΟΛΠ (1) ΟΤΕ (1) Π.Ο.Υ. (1) Παπανδρέου (1) Πολυτεχνείο (1) Σημίτης (1) αγάπη (1) αγώνες (1) αδικία (1) αθωπνορς (1) αισιοδοξία (1) αισχος (1) αισχροκέρδεια (1) ακρόαμα (1) αλλαγη νομων (1) αμπελοφιλοσοφείν (1) αναξιοπιστία (1) ανεργία (1) αντίδραση (1) αξία (1) αξιοπιστία (1) αποδοχή (1) αποτέλεσμα (1) αποτέφρωση (1) αποτελέσματα (1) αποψη (1) αριστερά (1) ασυδοσία (1) ασφαλιστικό (1) αυτάρκεια (1) βάση του 10 (1) βίοι παράλληλοι (1) βιντεοσυνθέσεις (1) βουλή (1) γέλιο (1) γνωριμία (1) γρίππη (1) δάνειο (1) δημοσιευμένο άρθρο (1) δημοσιο (1) διάγγελμα (1) διάλειμμα (1) διαμαντι (1) διαμαρτυρία (1) διαπίστωση (1) διαπλοκή (1) δράση (1) εαυτός (1) ειρωνία (1) ελευθερία (1) ελπίδα (1) επιλογή (1) επιμόρφωση (1) επιχειρήσεις (1) επιχειρηματικότητα (1) εργασία (1) ευθύνη (1) εφαρμογή νόμων (1) εφεγαλκος (1) ηγέτης (1) ηλικία (1) θοες (1) ιατρική (1) ιστορία (1) κήπος (1) κίνητρα (1) καθηγητές (1) καπιταλισμός (1) καταλήψεις (1) κοινή λογική (1) κοινότητα (1) κοσμημα (1) κυβέρνηση (1) κόμματα (1) κόσμος (1) λευκό (1) λιμάνια (1) μέτρα (1) μαργαριτάρια (1) μνήμες (1) μουσική (1) νέα γενιά (1) νέο κόμμα (1) οικονομια (1) ομαδικο μυθιστορημα (1) ορφάνια (1) παγκοσμιοποίηση (1) παιδιά (1) παραμύθι (1) περιπετεια (1) πλανήτης (1) πλούτος (1) ποδόσφαιρο (1) πολίτευμα (1) πολη (1) πολιτική ποίηση (1) πολιτικο διλλημα (1) πολιτικό λογοπαίγνιο (1) προανακριτική (1) προβληματισμός (1) πρωταπριλιά (1) ραδιόφωνο (1) σκάνδαλο (1) σοφία (1) σπίτι (1) συναίσθημα (1) συντεχνίες (1) σύμπνοια (1) σύμπτωση (1) σύνθημα (1) σύνοδος (1) σύστημα (1) τύχη (1) φάρμακα (1) φθινόπωρο (1) χρήμα (1) χόμπυ (1) ψωμί (1) ωριμότητα (1) ωριμότητα πολιτική (1)

η ωρα κανει καλα τη δουλειά της, ΕΜΕΙΣ;