ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΛΑΧΤΑΡΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΖΕΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ




Θα γίνεις πολύ φίλος με τον εχθρό σου

όταν και οι δυό σας πεθάνετε.

Χαλίλ Γκιμπράν.









...ΕΔΩ ΓΙΑ ΦΩΤΟ & ΠΟΙΗΣΗ

...ΕΔΩ ΓΙΑ  ΦΩΤΟ & ΠΟΙΗΣΗ
κλικ στην εικόνα για τα φωτοποιήματα

ΠΙΕΣ ΤΟ ΦΡΑΠΕΔΑΚΙ ΣΟΥ ΚΟΠΕΛΑ* ΜΟΥ...



Μια κοπέλα 19 με 21 χρονών κάθεται στην καφετέρια, πίνει καφεδάκι την πλησιάζει ένας δημοσιογράφος και τη ρωτά:

-Θα ψηφίσετε στις ευρωεκλογές;

-Ψηφίζω για πρώτη φορά και μάλλον δεν θα πάω να ψηφίσω ή αν ψηφίσω θα ρίξω λευκό!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Πότε κιόλας κοπέλα μου κατάλαβες πως όλοι όσοι μετέχουν στις ευρωεκλογές δεν σε εκφράζουν;

Πότε κοπέλα μου πρόλαβες και μελέτησες τις προτάσεις 33 κομμάτων που υπέβαλαν ψηφοδέλτιο για την κάθοδο τους στην ευρωβουλή και τα απέρριψες όλα;

Πότε κοπέλα μου αφού δεν σε εκφράζει κανένα από τα κόμματα θα κατεβάσεις τις δικές σου προτάσεις ή το δικό σου κόμμα που θα λύσει τα προβλήματα που τώρα σε απομακρύνουν από τις κάλπες;

Η κοινωνία που είναι δίπλα σου κοπέλα μου, μοιάζει ακριβώς με σένα, γιατί και συ χρησιμοποιείς αυτά που είναι προς όφελος σου και ξεχνάς αυτά που έχεις υποχρέωση να κάνεις για όλους τους υπολοίπους, για όλους εμάς δηλαδή.

Κατηγορείς τα κόμματα που κυβέρνησαν για αλαζονεία, αυταρχισμό και ιδιοτελείς σκοπούς, αλλά συγχρόνως χωρίς καμία πολιτική ή έστω λογική εξήγηση καταδικάζεις και όλα τα άλλα κόμματα που δεν κυβέρνησαν και που ίσως αγωνίζονται για αυτά που και σένα σε στενοχωρούν.

Στην υγειά σου,
πιες το φραπεδάκι σου,
κάνε τα μπανάκια σου,
πήγαινε καμιά εκδρομούλα,
και προπαντός ΦΥΛΑΓΕ τον ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ,
φύλαξε τον από όλους εμάς.

Κοίτα την πάρτη σου κοπέλα μου, ίσως να έχεις τελικά και δίκιο πως εμείς είμαστε τα παχύδερμα και συ όχι.....

*κοπέλα μου - αγόρι μου κλπ

18 σχόλια:

  1. Αχ, vagnes, να 'ξερες πόσους αφορά αυτή η παρότρυνση, χωρίς όμως την προσφώνηση (κοπέλα μου);
    Κι αυτή, τουλάχιστον, έχει το ακαταλόγιστο της νιότης της και της ανεμελιάς της. Άλλοι φροντίζουν, φρόντισαν, να μην της λείψει τίποτα.
    Οι Έλληνες πολίτες όμως που βλέπουν ότι η κατάσταση στη χώρα μας πάει από το κακό στο χειρότερο σε κάθε επίπεδο, και συγχρόνως μια μοναδική ευκαιρία να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό, γιατί συμπεριφέρονται σαν "κοπέλες";
    Καλό σου απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ συμφωνούμε απόλυτα Βαγγνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγω θεωρω οτι ειναι καλυτερο να μην ψηφισουν τετοιες κοπελες.

    Αν τους αφαιρουσαν και το δικαιωμα ψηφου θα ηταν too much?

    Αφου οπως λενε δεν τους ενδιαφερει, τοτε γιατι να εχουν δικαιωμα ψηφου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτός είναι ο στόχος vagnes: να απαξιωθεί τόσο πολύ η πολιτική που να θεωρείται "απατεώνας" όποιος ασχολείται μ' αυτήν και "έξυπνος" όποιος απέχει.

    Απλώς δεν καταλαβαίνουν μερικοί ότι τη ζωή τους την καθορίζουν εκείνοι που συμμετέχουν. Εκείνοι που προκαλούν την αποχή της πλειοψηφίας για να φαίνονται οι ίδιοι πλειοψηφία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πανέξυπνη ανάρτηση.Ετσι ακριβως. Προσυπογράφω και το σχόλιο του Ικορ πιο πάνω. Συστηματική απαξίωση της πολιτικης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ...γυριστρούλα μου, το πιο επικίνδυνο σύμπτωμα μιας κοινωνίας που οδεύει προς την παρακμή είναι η αδιαφορία των ανθρώπων της που απεχθάνονται την ιδιότητα του ΠΟΛΙΤΗ.
    Ούτε τα σκάνδαλα ούτε η βαρβαρότερη μορφή καταπίεσης δεν είναι χειρότερα από αυτό το σύμπτωμα...

    ...ο τόπος εναγωνίως αναζητά ανάσες και κάποιοι τη μέρα των εκλογών θα εκδράμουν!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ... ο βιασμός μας μέσω της απάθειας των, φίλε μου καπιτ. κουμ, είναι δυνατόν να μη συμφωνούμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ...έλα που αυτές δεν είναι μόνο κοπέλες φίλε μου Αντώνη αλλά είναι και αγόρια και νέοι και μεσήλικες, ίσως ελάχιστοι ηλικιωμένοι και κάθε είδους άλλη συνομοταξία.

    Θα ήταν πολλαπλά χρήσιμο ίσως να τους αφαιρείται το δικαίωμα να είναι ισότιμοι πολίτες, αλλά διάβασε πιο κάτω και το σχόλιο του ikor που τα λέει όλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. φίλε μου ikor η άποψη σου είναι κορυφαία χρειάζεται να την υπογραμμίσω και να επαναλάβω την τελευταία σου πρόταση...

    Απλώς δεν καταλαβαίνουν μερικοί ότι τη ζωή τους την καθορίζουν εκείνοι που συμμετέχουν. Εκείνοι που προκαλούν την αποχή της πλειοψηφίας για να φαίνονται οι ίδιοι πλειοψηφία!!Αλήθεια τι να είχε να μας πει ένας που έχει αποφασίσει να ψηφίσει λευκό ή άκυρο. Προκαλώ κάποιους από αυτούς να μιλήσουν επιτέλους...έστω να με βρίσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ..η ανάξια πολιτική Νίκο περνά μέσα από την άρνηση εξάσκησης των υποχρέωσεων του πολίτη και κυρίως της κορυφαίας υποχρέωσης, της συνειδητής ψήφου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ευθύνη των πολιτικών σχηματισμών, ευθύνη των γονιών, ευθύνη των δασκάλων. Όταν στην ΑΣΟΕΕ οι παρατάξεις αλληλοϋβρίζονται με συνθήματα γηπέδου, ποια πολιτική να θέλξει, να ελκύσει και να πείσει; Όταν Ο Γλέζος γράφεται Γκλέτσος και όταν ο ΠΑπαδόπουλος είναι μέσα στο 100 μεγαλύτερους Έλληνες, καταλαβαίνουμε όλοι ποιοι ευθύνονται.
    Ο πρόεδρος των Δημοκρατικών διάβασε πως προέρχεται από το κόμμα Παπαθεμελή. Έτσι είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ...το δεν ψηφίζω, κυρίως νέων ψηφοφόρων, και αφήνω τους άλλους να αποφασίσουν για μένα, τους άλλους που σημειωτέον θεωρώ υπεύθυνους για την κατάντια μας, σίγουρα δεν έχει ορθή πολιτική σκέψη αλλά ούτε καν λογική, Θερσίτη μου. Και νομίζω τουλάχιστον την λογική δεν τους την στερήσαμε γονείς και καθηγητές, ισως οι πολιτικοί σχηματισμοί φέρουν αποκλειστικά την ευθύνη εδώ.
    Αν είναι το ζητούμενο να βρεθεί μια αποδεκτή διέξοδος από τα προβλήματα της κοινωνίας και της πολιτικής, τότε κάτι άλλο θα πρέπει να προτείνουν και όχι τη στείρα άρνηση.

    Όσο για τα άλλα που αναφέρεις πράγματι είναι να θλίβεται κάποιος και εκεί πράγματι φταίμε εμείς σαν γονείς, εσείς σαν καθηγητές και το παπαγαλιστικό σύστημα παιδείας που σκοτώνει την όρθή κρίση και σκέψη.

    Ο Μ. Μελετόπουλος πρόεδρος των Δημοκρατικών πράγματι ήταν εκπρόσωπος τύπου της Δημοκρατικής Αναγέννησης του Παπαθεμελή, αλλά παραιτήθηκε την άλλη μέρα των εκλογών.
    Συμφωνώ με τις θέσεις που κατέθεσαν σαν Δημοκρατικοί που διαφέρουν από αυτές του Παπαθεμελή και θεωρώ πως πρέπει να του δώσουμε την ευκαιρία στις επόμενες βουλευτικές να σταθεί και να διατηρηθεί ως κόμμα, με ένα αξιοπρεπές ποσοστό.
    Λέω στις επόμενες βουλευτικές γιατί δυστυχώς για τυπολατρικούς λόγους μόλις απορίφθηκε, από τον Αρειο Πάγο, το ευρωψηφοδέλτιο τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η αποχή και το λευκό δεν ειναι πολιτικές θέσεις,μακριά από τις κάλπες μας θέλουν αυτοί που βολεύονται με την απουσία μας...
    Θα ψηφίσουμε και μετά θα πάμε για μια πρώτη βουτιά...
    Ολα μπορούμε να τα προλάβουμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ...τι θα μπορούσαμε, φίλε μου vad, να πούμε σε ένα νέο, αλλά και σε όλους τους άλλους που γεύονται τα καλά και τα απολαμβάνουν και όταν έρχεται και πρέπει να ξεπληρώσουν κάποιο μέρος από το χρέος τους αδιαφορούν, ρίχνοντας μάλιστα το βάρος γι αυτή τους την απάθεια στους άλλους;

    Καταλήγουν στην αδιαφορία και την απάθεια τη ίδια στιγμή μάλιστα που κατηγορούν το πολιτικό σύστημα για αδιαφορία και απάθεια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτή την αδιαφορία του κόσμου να ψηφίσει την έχουν προκαλέσει οι πολιτικοί μας με τη στάση τους και τα χοντρά τους λόγια. Όχι οτι δικαιολογώ την αποχη απο τις εκλογές, αλλά η ευθύνη για την αδιαφορία βαρύνει και τους πολιτικούς μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. θα σε παραπέμψω φίλε μου Λεοντόκαρδε στο σχόλιο του ikor που λέει πολύ σοφά: οι πολιτικοί προκαλούν την αποχή της πλειοψηφίας για να φαίνονται οι ίδιοι πλειοψηφία!
    Αυτό και μόνο πρέπει να ξυπνήσει όσους προσπαθούν να ρίξουν τα βάρη της αδιαφορίας των στους πολιτικούς.
    Στους πολιτικούς αρέσει το λευκό πρέπει να το καταλάβουν όλοι όσοι σκέφτονται να διαμαρτυρηθούν με αυτό τον τρόπο.
    Η ψήφος είναι υποχρέωση όχι διαμαρτυρία. Η διαμαρτυρία έχει άλλα χαρακτηριστικά που κυρίως εκφράζονται μέσα από αγώνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Βαγγέλη καλησπέρα,
    Η κοπελλίτσα απλά ακολουθεί τη μόδα που αυτή την περίοδο λέει "όχι στην πολιτική", άρα για να είναι in ξεφουρνίζει τις μπούρδες που κατέγραψες...
    Και καλά αυτή, διακατέχεται από το εφηβικό σύνδρομο της παρέας, πλειοψηφίας κλπ., οι μεγαλύτεροι στην ηλικία τί ζόρι τραβάνε και ψελλίζουν παρόμοιες μ....;
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ...φίλε τσότσο η μόνη αποχή που θα βοηθούσε είναι η αποχή των ψηφοφόρων της ΝΔ :)
    ...αφού φαίνεται ότι δεν μπορούν να σκεφτούν πολιτικά, τουλάχιστον ας απέχουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

σπείρε μια σκέψη, κάθε σπόρος είναι μια λαχτάρα.

ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Ετικέτες

πολιτική (82) ποίηση (70) κοινωνία (69) πολιτική σάτυρα (12) πολίτης (11) σάτιρα (10) σύνθεση (10) άνθρωπος (9) Επανω-πολιτικη (7) παιδεία (7) φιλοσοφείν (7) Ελλάδα (6) αυτοκριτική (6) ευχές (6) θρησκεία (6) πολιτική ηγεσία (6) ψήφος (6) ΠΑΣΟΚ (5) άποψη (5) Οικονομική κρίση (4) νέοι (4) παιχνιδι (4) φωτογραφία (4) bloggers (3) ΝΔ (3) Πίστη (3) αγανακτισμένοι (3) αξιοκρατία (3) αξιολόγηση (3) αφιέρωση (3) ζωή (3) κοινωνική συνείδηση (3) κρίση (3) νέα κυβέρνηση (3) υγεία (3) φιλία (3) χιούμορ (3) ψυχολογία (3) 28δις (2) Έλληνες (2) Δημοκρατικοί (2) Ομπάμα (2) Προεδρική Δημοκρατία (2) ΣΥΡΙΖΑ (2) ανέκδοτο (2) αντίο (2) αποχή (2) απόψεις (2) βατοπέδι (2) δημοσκόπηση (2) εκλογές (2) ευρωεκλογές (2) ευχή (2) καθημερινότητα (2) κριτική (2) ποδήλατο (2) πολιτική πρόταση (2) πολιτική ωριμότητα (2) συνέδριο (2) συνδιάσκεψη (2) συνεργασία (2) τεστ (2) τηλεόραση (2) τράπεζες (2) χ (2) χοίροι (2) ... ... ... (1) 1821 (1) 1989 (1) 2009 (1) NO INDIA (1) blogs (1) e-διαδήλωση (1) slide (1) viza (1) Γιώργος (1) Δημόσιο (1) Διεθνισμος (1) Ελληνικη γλωσσα (1) Επανω-προτασεις (1) Ευρώπη (1) Ιωαννινα (1) ΜΜΕ (1) Μαρία (1) ΟΛΠ (1) ΟΤΕ (1) Π.Ο.Υ. (1) Παπανδρέου (1) Πολυτεχνείο (1) Σημίτης (1) αγάπη (1) αγώνες (1) αδικία (1) αθωπνορς (1) αισιοδοξία (1) αισχος (1) αισχροκέρδεια (1) ακρόαμα (1) αλλαγη νομων (1) αμπελοφιλοσοφείν (1) αναξιοπιστία (1) ανεργία (1) αντίδραση (1) αξία (1) αξιοπιστία (1) αποδοχή (1) αποτέλεσμα (1) αποτέφρωση (1) αποτελέσματα (1) αποψη (1) αριστερά (1) ασυδοσία (1) ασφαλιστικό (1) αυτάρκεια (1) βάση του 10 (1) βίοι παράλληλοι (1) βιντεοσυνθέσεις (1) βουλή (1) γέλιο (1) γνωριμία (1) γρίππη (1) δάνειο (1) δημοσιευμένο άρθρο (1) δημοσιο (1) διάγγελμα (1) διάλειμμα (1) διαμαντι (1) διαμαρτυρία (1) διαπίστωση (1) διαπλοκή (1) δράση (1) εαυτός (1) ειρωνία (1) ελευθερία (1) ελπίδα (1) επιλογή (1) επιμόρφωση (1) επιχειρήσεις (1) επιχειρηματικότητα (1) εργασία (1) ευθύνη (1) εφαρμογή νόμων (1) εφεγαλκος (1) ηγέτης (1) ηλικία (1) θοες (1) ιατρική (1) ιστορία (1) κήπος (1) κίνητρα (1) καθηγητές (1) καπιταλισμός (1) καταλήψεις (1) κοινή λογική (1) κοινότητα (1) κοσμημα (1) κυβέρνηση (1) κόμματα (1) κόσμος (1) λευκό (1) λιμάνια (1) μέτρα (1) μαργαριτάρια (1) μνήμες (1) μουσική (1) νέα γενιά (1) νέο κόμμα (1) οικονομια (1) ομαδικο μυθιστορημα (1) ορφάνια (1) παγκοσμιοποίηση (1) παιδιά (1) παραμύθι (1) περιπετεια (1) πλανήτης (1) πλούτος (1) ποδόσφαιρο (1) πολίτευμα (1) πολη (1) πολιτική ποίηση (1) πολιτικο διλλημα (1) πολιτικό λογοπαίγνιο (1) προανακριτική (1) προβληματισμός (1) πρωταπριλιά (1) ραδιόφωνο (1) σκάνδαλο (1) σοφία (1) σπίτι (1) συναίσθημα (1) συντεχνίες (1) σύμπνοια (1) σύμπτωση (1) σύνθημα (1) σύνοδος (1) σύστημα (1) τύχη (1) φάρμακα (1) φθινόπωρο (1) χρήμα (1) χόμπυ (1) ψωμί (1) ωριμότητα (1) ωριμότητα πολιτική (1)

η ωρα κανει καλα τη δουλειά της, ΕΜΕΙΣ;