ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΛΑΧΤΑΡΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΖΕΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ




Θα γίνεις πολύ φίλος με τον εχθρό σου

όταν και οι δυό σας πεθάνετε.

Χαλίλ Γκιμπράν.









...ΕΔΩ ΓΙΑ ΦΩΤΟ & ΠΟΙΗΣΗ

...ΕΔΩ ΓΙΑ  ΦΩΤΟ & ΠΟΙΗΣΗ
κλικ στην εικόνα για τα φωτοποιήματα

Η αδυναμία του πολιτικού συστήματος να πράξει τα αυτονόητα...


Η μεταπολιτευτική δημοκρατία έχει στομώσει, αν εμείς δεν αλλάξουμε αυτοβούλως, δεν έχουμε μέλλον.
Tο πολιτικό σύστημα, αρκείται στην παθητική εκπροσώπηση της κοινωνίας έχοντας ουσιαστικά απεμπολήσει τον καθοδηγητικό ρόλο του.

Η κοινωνία αντιμετωπίζει τον πολιτικό κόσμο και την πολιτική διαδικασία με δυσπιστία -σχεδόν με κυνισμό. Ίσως γιατί, πολλές φορές, της τάξανε 'λαγούς με πετραχήλια', που αποδείχθηκαν στη συνέχεια ακάλυπτα γραμμάτια.

Τα συνεχή σκάνδαλα, η ατέρμονη εκλογολογία, ο κομματικός αλληλομηδενισμός, η υποσχεσιολογία είναι φαινόμενα της βαθύτερης δυστοκίας που διέπει το πολιτικό μας σύστημα και της βαθιάς υστέρησης του δημόσιου λόγου. Όλοι αισθανόμαστε σήμερα ότι η μεταπολιτευτική μας δημοκρατία έχει στομώσει. Ότι η πολιτική μας λειτουργία χρήζει εξυγίανσης, η οικονομία μας πρέπει να ανασυγκροτηθεί σε ανταγωνιστική βάση, η κοινωνία μας να εγκολπωθεί υγιέστερες αξίες. Όλοι αισθανόμαστε ότι τα ψέματα τελείωσαν. Είναι η ώρα της πικρής αφύπνισης από την ψευδαίσθηση της καταναλωτικής ευφορίας και της επιδοτούμενης ευημερίας.

Ο λαός μας δεν χρειάζεται σήμερα νέες υποσχέσεις και νέες φρούδες ελπίδες. Έχει ανάγκη από μια πιο ανθεκτική αλήθεια, ώστε να αποσείσει την αγωνία και την αβεβαιότητα που τον διακατέχουν.
Δεν εμπιστεύεται πια όσους του τάζουν.
Θα πιστέψει όμως, όποιον του δώσει τη δυνατότητα να δουλέψει δημιουργικά, δείχνοντάς του το σχέδιο δράσης, δίνοντάς του τη βεβαιότητα ότι στο τέλος θα ανταμειφθεί πραγματικά και σταθερά.

Οι εστίες αναχρονισμού που εδώ και χρόνια φράζουν τον δρόμο της σύγχρονης Ελλάδας είναι η «υδροκέφαλη, ανεπαρκής και σε μεγάλο βαθμό διεφθαρμένη δημόσια διοίκηση», η «υποβαθμισμένη παιδεία, που παράγει σε μεγάλο βαθμό πτυχιούχους ανέργους» και οι «πελατειακές σχέσεις, που έχουν διεισδύσει σε κάθε πτυχή της κοινωνίας».

Αυτό που απαιτείται τούτη την ώρα είναι ένας συναγερμός ηθικής και πολιτικής ανανέωσης στα κόμματα και την κοινωνία.
Ένας συναγερμός που θα αναγεννήσει την ελπίδα και θα ξαναδέσει τους Έλληνες ψυχικά με τον τόπο τους.
Σήμερα, πρόσθεσε, όσοι θέλουν και μπορούν βλέπουν τις προοπτικές τους συνεχώς να παραγράφονται.

Ανάπτυξη -σοσιαλιστική ή φιλελευθερη- δεν γίνεται με δανεικά.

Από την κρίση αυτή μπορεί να προκύψει ένας μεγάλος συναγερμός πραγματικά ανανεωτικών δυνάμεων, μέσα σε όλα τα κόμματα, μέσα στην ίδια την κοινωνία μας, που θα κινητοποιήσει τον τόπο προς τα εμπρός -θα υπερνικήσει τα όσα μας καθηλώνουν.

Η κρίση για τη χώρα μας είναι ουσιαστικά μία ανώμαλη προσγείωση στην πραγματικότητα αφού για πολύ καιρό τώρα, απολαμβάναμε μία εικονική πραγματικότητα.

Για δεκαετίες τώρα, η χώρα μας αναπτυσσόταν με δανεικά, κρατικές επιχορηγήσεις και κοινοτικές επιδοτήσεις, τις οποίες, εν πολλοίς, σπαταλήσαμε, ενίοτε δε καταχραστήκαμε.

Τι θα κάνουμε τώρα, που το κόκκινο μελάνι του προϋπολογισμού μάς πνίγει -και μάλιστα με κοινοτική βούλα;

Ο πολιτικός κόσμος, συμπεριφέρεται με τη λογική του μηδενικού κόστους.

Το μοντέλο της επίπλαστης και ρηχής ευημερίας των τελευταίων 30 ετών, πνέει τα λοίσθια, αν δεν έχει ήδη τελευτήσει.

Η χώρα δεν έχει ανάγκη από ένα νέο πρόγραμμα σταθεροποίησης, αλλά από ένα πρόγραμμα εθνικής ανασυγκρότησης με την υλοποίηση θεσμικών μεταρρυθμίσεων.


Σε αυτή την αλλαγή, η επιχειρηματικότητα αποτελεί το κλειδί για το μέλλον. Στην Ελλάδα, όμως, επικρατεί η τάση να στρεφόμαστε ενάντια σε αυτές ακριβώς τις δυνάμεις, τις δυνάμεις της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Εδώ και χρόνια, η επιχειρηματική δράση γίνεται πεδίο κομματικής πλειοδοσίας στην προβολή αρνητικών στερεοτύπων...........

Τα πιο πάνω δεν τα είπε κάποιος σοφός ή κάποιος πολιτικός, είναι αποσπάσματα από την ομιλία του προέδρου του ΣΕΒ Κ Δασκαλόπουλου.
Από την τοποθέτηση του καταλαβαίνουμε πολύ καλά, γιατί στην Ιταλία ζει και βασιλεύει ο Μπερλουσκόνι. Γιατί οι Ιταλοί πολίτες κάνοντας τη σύγκριση μεταξύ πολιτικών και επιχειρηματιών επέλεξαν τους επιχειρηματίες να τους κυβερνήσουν, με όποια αρνητικά αυτό συνεπάγεται.

Τα πιο πάνω θα μπορούσε να τα πει και ένας πολιτικός και σίγουρα θα ακούσουμε πολιτικούς να τα λένε. Εκείνο όμως που πρέπει να μας ενδιαφέρει (επιτέλους) δεν είναι ποιος πολιτικός θα τα πει, αλλά ποιος πολιτικός σήμερα στην Ελλάδα είναι αξιόπιστος ώστε να υλοποιήσει τα αυτονόητα.

και ερωτώ:
Υπάρχει αδυναμία και ανικανότητα στο υπάρχον πολιτικό σύστημα να υλοποιήσει τα αυτονόητα;
Ή μήπως δεν υπάρχει ακόμη η βούληση αφού το όριο αντοχής μας ως χώρας νομίζουν οι πολικοί μας πως δεν έχει φτάσει ακόμη στο απόλυτο μηδέν;

και αν έστω απαντήσουμε στα πιο πάνω ερωτήματα, τότε ποιος μπορεί να είναι εκείνος ο πολιτικός που θα διαθέτει εκείνη την αξιοπιστία;

Κατά την άποψη μου πάντως ο Καραμανλής δεν είναι αυτός ο πολιτικός και ούτε το κόμμα του.
Ποιος άλλος;;
Μήπως ο Παπανδρέου;
Κάποιο άλλο νέο κόμμα και ο ηγέτης του;
Ή μήπως έχουμε φτάσει σε τέτοιο σημείο που μας χρειάζεται κάποιος Έλληνας Μπερλουσκόνι;

15 σχόλια:

  1. Γεια σου φίλε vagnes,

    Διάβασα την ομιλία του Δασκαλόπουλου στο in.gr και τα πράγματα δεν απέχουν πολύ από όσα περιέγραψε. Νομίζω πως ακόμα δεν υπάρχει θέση για έναν Ελληνα Μπερλουσκόνι, αλλά δεν αποκλείεται να υπάρξει σχετικά σύντομα. Πάντως κρατάω μία επιφύλαξη γιατί τα «αφεντικά» ακόμα και τα μικροτερα εξ’ αυτών ήταν πάντα αντιπαθείς στους Ελληνες ή τουλάχιστον στην πλειοψηφία αυτών. Γι αυτό ακριβώς το λόγο υποστηρίζω ότι ένα κόμμα που θα ηγείται κάποιος γνωστός επιχειρηματίας δεν έχει και μεγάλη τύχη τουλάχιστον προς το παρόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπερα και εδω.

    Νομιζω οτι δεν εχει νοημα να συζηταμε για το ποιος φταιει που ειμαστε εδω. Αλλά να συζητησουμε το πως θα βγουμε απο το σημειο που βρισκομαστε τωρα.
    Και φυσικα ο ρολος των επιχειρηματιων δεν ειναι να τα βαζουν με την πολιτικη και τους πολιτικους, αυτο ειναι το ευκολο.
    Αν εχουν κατι να προτεινουν ας το πουν.
    Αλλωστε ας μην ξεχναμε οτι με αυτους τους πολιτικους θεριεψαν οι διαφοροι Δασκαλοπουλοι. Και οχι μονο με την οποια αξια τους.

    Οσο για τα ερωτηματα σου, δε νομιζω οτι θα εχουμε συντομα στην Ελλαδα την εμφανιση ενος αντιστοιχου Μπερλουσκονι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νίκο έτσι ήταν και στην Ιταλία, όπως εδώ, πριν μερικά χρόνια και μάλιστα εκεί είχαν και μια ισχυρή δύναμη τα αριστερά κόμματα, παρόλα αυτά ο Μπερλουσκόνι θα ξαναβγεί και πάλι νικητής στις ευρωεκλογές και δεν ξέρομε ακόμη για πόσο θα κυβερνά.
    Φαίνεται πως αφήνει θετικό ισοζύγιο έργων και προσφοράς στην Ιταλία που οι πολιτικοί δεν μπόρεσαν να το καταφέρουν σ αυτό το βαθμό και του συγχωρούν τα παραπτώματα και τις παραλείψεις του.

    Βέβαια απαραίτητη προϋπόθεση Νίκο είναι να βρεθεί αυτός ο φιλόδοξος επιχειρηματίας και στην Ελλάδα.
    Αν αυτό γίνει τότε θα μετρήσουμε και την ανταπόκριση που θα έχει στους πολίτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ...τα λόγια του Δασκαλόπουλου περιγράφουν την αλήθεια φίλε Αντώνη ανεξάρτητα από το αν ο ίδιος δεν θα ήταν ικανός να μας κυβερνήσει. Οι διαπιστώσεις του περιγράφουν με μεγάλη ακρίβεια την σημερινή πολιτική μας κατάσταση.
    Όσο για προτάσεις νομίζω πως έκανε και κάνουν συνεχώς οι του ΣΕΒ προτάσεις, όμως επειδή έχει καλλιεργηθεί χρόνια τώρα μια εχθρότητα προς τους επιχειρηματίες κυρίως από τα αριστερά κόμματα μας παρασέρνει πολλές φορές όλους η απαξίωση των όποιων προτάσεων προέρχονται από το χώρο αυτό.

    Με αυτά που λέω βέβαια δεν θέλω να πω πως ένας επιχειρηματίας θα μας σώσει, αλλά αν είναι να μας "ΞΑΝΑ σώσει" η ΝΔ προτιμώ να δοκιμάσω έναν επιχειρηματία δέκα φορές, από το να υποστώ άλλα 4 χρόνια απραξίας, απαξίας και αρπαξίας των πάντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Κ. Δασκαλόπουλος καλά θα έκανε να μιλήσει για τη συμβολή των ελληνικών επιχειρήσεων σ' αυτή την κατάσταση. Να μας πει πώς καταφέρνουν να αισχροκερδούν εις βάρος μας, πώς εκμεταλλεύονται τα κρατικά ταμεία ως γνήσιοι αναξιοπαθούντες, πώς διαπλέκονται με τη διεφθαρμένη εξουσία, πώς κτυπάνε τους μικρούς επιχειρηματίες που επιδιώκουν να εξυγιάνουν την αγορά με τα καρτέλ τους. Μας το παίζει και εθνοσωτήρας τώρα; Ντροπή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βαγγέλη καλημέρα,
    Δεν ξέρω αν επιτρέπεται να είμαστε αισιόδοξοι, νομίζω όμως ότι, αν τα ποσοστά των Οικολόγων επιβεβαιωθούν στην κάλπη, θα ταρακουνηθεί λίγο το σύστημα και ίσως γίνουν τα πράγματα καλύτερα και ίσως βοηθηθεί και το επελαύνον ΠΑΣΟΚ στις περιβαλλοντικές ευαισθησίες του (έβαλα σχετική ανάρτηση).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ξέρεις τι μ' αρέσει σε σένα Γυριστρούλα (μεταξύ των πολλών άλλων), με τις απόψεις σου και τις τοποθετήσεις σου μπορείς με δυό λόγια να δώσεις ΚΙΝΗΤΡΟ στον άλλον (εμένα εν προκειμένω ) να γράψει ολόκληρο βιβλίο. Αυτά κάνεις στους μαθητές σου και τους κινητοποιείς άμεσα και με ουσία. Είσαι καταπληκτική σ΄αυτή την μαιευτική γυριστρουλική μέθοδο (καλά τη λέω;).

    Γυριστρούλα οι περισσότεροι επηρεαζόμαστε από τις συζητήσεις και τον τρόπο συζήτησης στα ΜΜΕ, αλλά δεν είναι ο σωστός, (όπως πολλές φορές έχουμε πει και συ και εγώ και άλλοι φίλοι) όταν κάποιος λέει κάτι να το συμψηφίζουμε με τη δική του προσφορά και πρακτική, γιατί τότε αθωώνουμε αυτούς που θεωρούμε λιγότερο ένοχους, στην ουσία όμως αθωώνουμε ενόχους, ή έστω ελαφρύνουμε την ενοχή τους. Το αποτέλεσμα είναι στο τέλος ακόμη και τεράστια προβλήματα να μη τα συζητάμε και μ αυτό τον τρόπο να υποβαθμίζουμε την αξία τους και τη σοβαρότητα τους απλά και μόνο γιατί αυτός που τα είπε είναι κι αυτός υπόλογος και ένοχος για δικά του ανεξάρτητα παραπτώματα.
    Έτσι δημιουργείται ένας αποπροσανατολισμός που βοηθάει τα κόμματα, γιατί με τον τρόπο αυτό αποσιωπούνται πολλά που θα έπρεπε να συζητηθούν ανοιχτά, να βρεθεί ποιος και τι φταίει και να απαιτηθούν και πειστικές απαντήσεις και καθοριστικές τιμωρίες στους υπαιτίους και υλοποιήσιμες προτάσεις για την επίλυση.

    Η ουσία της συζήτησης και των σοβαρότατων υπαρκτών προβλημάτων δεν παύει να υφίσταται, άσχετα αν το χέρι που τις δείχνει είναι και αυτό ένοχο.
    Ο Δασκαλόπουλος μπορεί να μην είναι ο κατάλληλος να τα πει αυτά που είπε, και απ τη μια δεν είναι σωστό να βάζουμε όλους τους επιχειρηματίες σε ένα τσουβάλι, απ την άλλη όμως δεν πρέπει να κλείνουμε τα αυτιά μας σε αυτά που μας λένε.

    Για να αλλάξει κάτι σε τούτη τη χώρα και είναι πολλά αυτά που πρέπει να αλλάξουν, χρειάζονται ΚΙΝΗΤΡΑ.
    Το μόνο κίνητρο που δίνουν τα μέχρι σήμερα κόμματα που κυβερνούν είναι το κίνητρο να είναι κάποιος κομματικό στέλεχος ή μέλος και φίλος ώστε να εξυπηρετούνται τα ατομικά του αιτήματά!

    Κίνητρα όμως ουσιαστικά κανένα κόμμα μέχρι σήμερα δεν έδωσε, εκεί λοιπόν ανοίγει η πόρτα, αν θες, για την είσοδο επιχειρηματιών στην πολιτική που το κίνητρο γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει και πως μπορεί να κινητοποιήσει και να αποδώσει.

    Αν οι πολιτικοί μας τα νέα αλλά και τα παλιά κόμματα δεν καταλάβουν πως το κίνητρο είναι αυτό που κινητοποιεί τα πάντα και καθιερώνει και μια αξιοκρατία και αξιολόγηση (που είναι τα πρώτα ζητούμενα στην χώρα μας), τότε ανοίγει ή σύντομα θα ανοίξει διάπλατα η πόρτα για την είσοδο των επιχειρηματιών στην άμεση πολιτική. Και λέω άμεση γιατί στην "έμμεση" την υπόγεια λεγόμενη είναι για τα καλά χωμένοι.

    Προσωπικά απεύχομαι κάτι τέτοιο αλλά αν είναι να διαλέξω μεταξύ της σημερινής κατάστασης με την "έμμεση" συμμετοχή ημέτερων επιχειρηματιών και μιας κατάστασης με άμεση συμμετοχή επιχειρηματιών σε κυβερνητικό σχήμα , (παρόλο που άλλο θα ήθελα) χωρίς δισταγμό όμως θα διάλεγα τη δεύτερη περίπτωση.
    Εκεί θα είχαν την υποχρέωση οι επιχειρηματίες να μου αποδείξουν με έργα την αποτελεσματικότητα τους, ενώ όπως τώρα γίνεται οι επιχειρηματίες δεν είναι υποχρεωμένοι να απολογούνται σε κανέναν αφού δρουν στο σκοτάδι πίσω από την πολιτική κάλυψη που απλόχερα τους προσφέρουν τα γνωστά κόμματα!

    Τι μου κάμνεις τι μου κάμνεις, που έχω κι άλλα να πω...
    Την τοποθέτηση σου θα περίμενε κάποιος να την κάνει ένας εκπρόσωπος κόμματος γιατί έτσι θα απέφευγε την απάντηση στα ουσιώδη και στα πραγματικά προβλήματα που η άποψη Δασκαλόπουλου φωτίζει. Ένας εκπρόσωπος κόμματος θα είχε λόγο να το κάνει, εγώ εσύ εμείς όχι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ...φίλε τσότσο πράγματι έχεις δίκιο, έλα όμως που δεν τα βλέπουνε όλοι έτσι, φοβούμενοι και εγώ δεν ξέρω τι.
    Δηλαδή τι θα γίνει αν βγούμε από τα μαντριά!
    Ποιοι είναι οι λύκοι που θα μας "φάνε";


    Θα έρθω και από κει να τα πούμε.
    Ας βάλουμε τη φαντασία μας να σκεφτεί τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών.
    ΝΔ 35 ΠΑΣΟΚ 39 ΣΥΡΙΖΑ 6,4 ΚΚΕ 6,3 ΛΑΟΣ 6 ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 3. Το βράδυ των εκλογών μετά τα αποτελέσματα θα έβγαιναν στα ΜΜΕ και όλοι θα ήταν κερδισμένοι (θα κάνω ανάρτηση με το θέμα)
    Ας σκεφτούμε τώρα τα εξής αποτελέσματα
    ΝΔ 27%
    ΠΑΣΟΚ 29%
    ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 15%
    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ 13%
    ΣΥΡΙΖΑ 4,5%
    ΚΚΕ 4,4%
    ΛΑΟΣ 3,1%

    ΑΦΗΣΤΕ ΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΑΣ να βγάλει συμπεράσματα!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ναι, vagnes, μπορεί ο κ. Δέλτα να λέει σωστά πράγματα και να έχει βρει και λύσεις στα προβλήματα της οικονομίας. Θα τον ακούσω, ακούω τους πάντες, αλλά δεν θα τον εμπιστευθώ. Δεν έχει πράξει μέχρι τώρα ως επιχειρηματίας ούτε μία φορά καθ' υπέρβαση, με βάση το κοινωνικό όφελος, με κριτήριο το καλό της χώρας του. Αντίθετα επωφελήθηκε από την όλη κατάσταση, για να κάνει απλησίαστα τα προϊόντα του για τον έλληνα καταναλωτή και να αγοράζει φτηνά την πρώτη ύλη από τον παραγωγό. Το πόσο σωστά είναι τα προϊόντα αυτά δεν θα το κρίνω εγώ, αλλά κάθε φορά μαθαίνουμε κι ένα καινούριο "συμπλήρωμα" , πρόσθετα, τοξίνες, μεταλλαγμένα, κλπ κλπ.
    Αυτή είναι η πολιτεία του κ. Δέλτα, έτσι πολιτεύθηκε ως επιχειρηματίας, χρειάζεται να τον δω και ως πολιτικό;
    Δεν θεωρώ κάθε επιχειρηματία δυνάμει εχθρό του λαού, vagnes, πιστεύω στη σωστή επιχειρηματικότητα, στη δημιουργικότητα, την έμπνευση, την κοινωνική ευαισθησία πολλών άξιων στο χώρο των επιχειρήσεων και γιατί όχι, έχουν κάθε δικαίωμα να διεκδικήσουν την ψήφο μας, δεν υπάρχουν στεγανά. Η πολιτική κονίστρα όμως δεν είναι κολυμβήθρα του Σιλοάμ να αναβαπτισθείς πολιτικός ηγέτης από ανάλγητος κερδοσκόπος.

    (Μου αρέσει που σε κινητοποιεί η γυριστρούλεια μέθοδος, αλλά μόνο για μαθητής μου δεν φαίνεσαι, φίλε μου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλε VAGNES,
    κάθε κοινωνία έχει την άρχουσα τάξη της με βάση τις σχέσεις παραγωγής. Η δική μας άρχουσα τάξη είναι ένας αχταρμάς από κάποιους που μετέχουν στην παραγωγική διαδικασία, όπως ο κ. Δασκαλόπουλος και από κάποια κρατικοδίαιτα παράσιτα που αποτελούν και τη συντριπτική πλειοψηφία. Όλοι όμως μαζί αποτελούν την άρχουσα τάξη της χώρας μας.
    Δυστυχώς με αυτή την άρχουσα τάξη δεν υπάρχει ελπίδα για τίποτα.
    Θα παραδεχόμουν όποιον από αυτούς έβαζε το συμφέρον του λαού πάνω από τα συμφέροντα της τάξης του και έμπαινε μπροστάρης για σχετικές θεσμικές αλλαγές.
    Ανέξοδες λεκτικές κορώνες και ευχολόγια, χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις και ενέργειες (με οικονομικό κόστος) δεν λύνουν τα δικά μας προβλήματα, παρά μόνον τα προβλήματα του προβαλλόμενου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ...βλέπεις γυριστρούλα πως τελικά δεν συζητήσαμε καθόλου για τα θέματα που έθεσε ο εν λόγω!
    Ο Δ. δεν ζήτησε την ψήφο μας και αν την ζητήσει προσωπικά αυτός δεν θα του την δώσω, αλλά αυτά που είπε είναι αλήθειες και γι αυτές τις αλήθειες κάποιοι πολιτικοί είναι υπεύθυνοι και υπαίτιοι.
    Αλλά ας πάρω το ενδεχόμενο, γιατί μου αρέσει να κάνουμε αυτή τη συζήτηση, πως ένας επιχειρηματίας είναι ανάλγητος και κερδοσκόπος, μήπως μας απόδειξαν οι πολιτικοί πως μόνο αρετές διαθέτουν;
    Κάθε άλλο θα απαντούσαν όλοι οι ψηφοφόροι αν ήθελαν πράγματι να πουν την αλήθεια.
    Άρα το ζητούμενο είναι πρώτον να εντοπίσουμε την αλήθεια (και σ αυτό μας βοηθάει ο Δ.) και να αποφασίσουμε στη συνέχεια ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να επιτύχουμε το στόχο μας, να καταφέρουμε δηλ. με τον κατάλληλο συνδυασμό προσώπων και κομμάτων και ψήφου, ένα αποτέλεσμα ευνοϊκό για μας τους πολίτες.
    Η "τρελή" άποψή μου είναι να καταφέρουμε στις ευρωεκλογές σαν πολίτες να φέρουμε τα αποτελέσματα που παραθέτω στο σχόλιο μου στον τσότσο.
    Δύσκολο ναι ακατόρθωτο όμως τίποτα δεν είναι, αρκεί να κατανοήσουμε βαθιά πόσο αυτό θα μας ωφελήσει στην μετέπειτα πορεία για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ...υπάρχει κατά την άποψη μου φιλε νεο πολιτ. συστ. μια συνταγή που μπορεί να αποδυναμώσει όχι βέβαια και να εξουδετερώσει την άρχουσα τάξη όπως την αποκαλείς και αυτή η συνταγή είναι μεν δύσκολη όχι ακατόρθωτη όμως και είναι η μη ύπαρξη αυτοδυναμίας στις επόμενες εκλογές από τα δύο κόμματα και η άνοδος ενός από τα κόμματα Οικολόγων Πράσινων (που είναι λογικά το πιο πιθανό) ή Δημοκρατικών σε τέτοιο ποσοστό που να τους δίνει άθροισμά μαζί με το ΠΑΣΟΚ (το πιο πιθανό) μεγαλύτερο των 151 εδρών, ώστε να συγκροτήσουν κυβέρνηση συνεργασίας.

    Για να βάλει κάποιος τα συμφέροντα των πολιτών πάνω από τα συμφέροντα της τάξης του δεν μπορεί να γίνει χωρίς πίεση.
    Αυτήν την πίεση καλείται να ασκήσει ένα κόμμα συνεργασίας. Ορατή άλλη λύση δεν φαίνεται, προς το παρόν τουλάχιστον.
    Αν όμως δεν το πιστέψουμε αυτό ως πολίτες ώστε να το υποστηρίξουμε μαζικά και με την ψήφο μας, τότε η ευθύνη θα ανήκει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σε μας.

    Η ψήφος μετά φόβου η δική μας, διαιωνίζει το νοσηρό περιβάλλον στο οποίο ζούμε και το οποίο το έχουμε κοινώς βαρεθεί έως σιχαθεί... ας ανοίξουμε κι άλλο ένα νέο παράθυρο, ας κάνουμε τη δοκιμή τώρα, να η ευκαιρία στις ευρωεκλογές...

    Δεν έχουμε βαρεθεί επιτέλους να ακούμε όλα και τα 5 κόμματα να είναι κερδισμένα το βράδυ των εκλογών και εμείς από κάτω να αναρωτιόμαστε πότε θα πάρουν τα μηνύματα που στείλαμε;;;
    Ας τους χαλάσουμε την βραδιά ας φτιάξουμε κείνη τη μέρα τη δική μας βραδιά για μια φορά έστω σαν πρόβα τζενεράλε για παρακάτω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Vagnes
    όταν θα κάνεις καμιά βόλτα μέσα στο μυαλό σου, σφύρα μου να μαγευτώ. ίσως έτσι να δω την οικονομική ανάπτυξη. μην ξεχάσεις επίσης να μου εξηγήσεις τι είναι οικονομική ανάπτυξη και τι σχέση έχει με τη ζωή και το θάνατό μου. μέχρι πότε η διαστροφή θα εγκαθίσταται στη θέση της ανθρωπιάς. ίσως να είναι ανώτερη διαστροφή να λες ότι θα γίνει οικονομική ανάπτυξη και θα σωθούμε. ανάλογη όμως της διαστροφής ότι θα σωθούμε άμα γίνουμε δούλοι του θεού. η δουλεία στο ίσως να ενοχλεί την τιπότένια αντίληψη που έχεις σχηματίσει για την ελευθερία. δεν τολμάς να πεις μια λέξη για καμιά σκλαβιά. γι' αυτό και επιμένεις ότι θα έρθει η ελευθερία από την οικονομική ανάπτυξη. από μια σκλαβιά: να πεθάνουν όλοι για να γίνει πράξη το όραμα οποιουδήποτε απάνθρωπου ηλίθιου. δηλαδή, μέσα από την ηλιθιότητα θα προκύψει η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, το βασίλειο της ελευθερίας. τι να συζητήσει κανείς με πρεζάκια του όποιου συστήματος. που έχουν αποβλακωθεί για να παραδεχθούν τη βλακεία και να αρχίσουν να δογματίσουν σαν οι ψαράδες που φωτίστηκαν με άγιο πνεύμα. δηλαδή: πώς μπορείς να είσαι τόσο χάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ...μη μου το σχολ. τάραττε, θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε μια συζήτηση αν κάτι είχες να μου προτείνεις, που να μας βοηθούσε να βγούμε από τα αδιέξοδα μας και συ και εγώ και όλοι μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Από το στόμα σου και στου Θεού τ'αυτί Βαγγέλη, ΜΑΚΑΡΙ! Θα πάθουν λαλα όχι μόνο οι "καταξιωμένοι" πολιτικοί μας αλλά και διάφορες δημοσιογραφάρες του μέχρι σήμερα στυλ "ποιοι είναι αυτοί οι Οικολόγοι"...
    Καλημέρα, καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

σπείρε μια σκέψη, κάθε σπόρος είναι μια λαχτάρα.

ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Ετικέτες

πολιτική (82) ποίηση (70) κοινωνία (69) πολιτική σάτυρα (12) πολίτης (11) σάτιρα (10) σύνθεση (10) άνθρωπος (9) Επανω-πολιτικη (7) παιδεία (7) φιλοσοφείν (7) Ελλάδα (6) αυτοκριτική (6) ευχές (6) θρησκεία (6) πολιτική ηγεσία (6) ψήφος (6) ΠΑΣΟΚ (5) άποψη (5) Οικονομική κρίση (4) νέοι (4) παιχνιδι (4) φωτογραφία (4) bloggers (3) ΝΔ (3) Πίστη (3) αγανακτισμένοι (3) αξιοκρατία (3) αξιολόγηση (3) αφιέρωση (3) ζωή (3) κοινωνική συνείδηση (3) κρίση (3) νέα κυβέρνηση (3) υγεία (3) φιλία (3) χιούμορ (3) ψυχολογία (3) 28δις (2) Έλληνες (2) Δημοκρατικοί (2) Ομπάμα (2) Προεδρική Δημοκρατία (2) ΣΥΡΙΖΑ (2) ανέκδοτο (2) αντίο (2) αποχή (2) απόψεις (2) βατοπέδι (2) δημοσκόπηση (2) εκλογές (2) ευρωεκλογές (2) ευχή (2) καθημερινότητα (2) κριτική (2) ποδήλατο (2) πολιτική πρόταση (2) πολιτική ωριμότητα (2) συνέδριο (2) συνδιάσκεψη (2) συνεργασία (2) τεστ (2) τηλεόραση (2) τράπεζες (2) χ (2) χοίροι (2) ... ... ... (1) 1821 (1) 1989 (1) 2009 (1) NO INDIA (1) blogs (1) e-διαδήλωση (1) slide (1) viza (1) Γιώργος (1) Δημόσιο (1) Διεθνισμος (1) Ελληνικη γλωσσα (1) Επανω-προτασεις (1) Ευρώπη (1) Ιωαννινα (1) ΜΜΕ (1) Μαρία (1) ΟΛΠ (1) ΟΤΕ (1) Π.Ο.Υ. (1) Παπανδρέου (1) Πολυτεχνείο (1) Σημίτης (1) αγάπη (1) αγώνες (1) αδικία (1) αθωπνορς (1) αισιοδοξία (1) αισχος (1) αισχροκέρδεια (1) ακρόαμα (1) αλλαγη νομων (1) αμπελοφιλοσοφείν (1) αναξιοπιστία (1) ανεργία (1) αντίδραση (1) αξία (1) αξιοπιστία (1) αποδοχή (1) αποτέλεσμα (1) αποτέφρωση (1) αποτελέσματα (1) αποψη (1) αριστερά (1) ασυδοσία (1) ασφαλιστικό (1) αυτάρκεια (1) βάση του 10 (1) βίοι παράλληλοι (1) βιντεοσυνθέσεις (1) βουλή (1) γέλιο (1) γνωριμία (1) γρίππη (1) δάνειο (1) δημοσιευμένο άρθρο (1) δημοσιο (1) διάγγελμα (1) διάλειμμα (1) διαμαντι (1) διαμαρτυρία (1) διαπίστωση (1) διαπλοκή (1) δράση (1) εαυτός (1) ειρωνία (1) ελευθερία (1) ελπίδα (1) επιλογή (1) επιμόρφωση (1) επιχειρήσεις (1) επιχειρηματικότητα (1) εργασία (1) ευθύνη (1) εφαρμογή νόμων (1) εφεγαλκος (1) ηγέτης (1) ηλικία (1) θοες (1) ιατρική (1) ιστορία (1) κήπος (1) κίνητρα (1) καθηγητές (1) καπιταλισμός (1) καταλήψεις (1) κοινή λογική (1) κοινότητα (1) κοσμημα (1) κυβέρνηση (1) κόμματα (1) κόσμος (1) λευκό (1) λιμάνια (1) μέτρα (1) μαργαριτάρια (1) μνήμες (1) μουσική (1) νέα γενιά (1) νέο κόμμα (1) οικονομια (1) ομαδικο μυθιστορημα (1) ορφάνια (1) παγκοσμιοποίηση (1) παιδιά (1) παραμύθι (1) περιπετεια (1) πλανήτης (1) πλούτος (1) ποδόσφαιρο (1) πολίτευμα (1) πολη (1) πολιτική ποίηση (1) πολιτικο διλλημα (1) πολιτικό λογοπαίγνιο (1) προανακριτική (1) προβληματισμός (1) πρωταπριλιά (1) ραδιόφωνο (1) σκάνδαλο (1) σοφία (1) σπίτι (1) συναίσθημα (1) συντεχνίες (1) σύμπνοια (1) σύμπτωση (1) σύνθημα (1) σύνοδος (1) σύστημα (1) τύχη (1) φάρμακα (1) φθινόπωρο (1) χρήμα (1) χόμπυ (1) ψωμί (1) ωριμότητα (1) ωριμότητα πολιτική (1)

η ωρα κανει καλα τη δουλειά της, ΕΜΕΙΣ;