ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΛΑΧΤΑΡΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΖΕΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ




Θα γίνεις πολύ φίλος με τον εχθρό σου

όταν και οι δυό σας πεθάνετε.

Χαλίλ Γκιμπράν.









...ΕΔΩ ΓΙΑ ΦΩΤΟ & ΠΟΙΗΣΗ

...ΕΔΩ ΓΙΑ  ΦΩΤΟ & ΠΟΙΗΣΗ
κλικ στην εικόνα για τα φωτοποιήματα

ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΚΟΛΠΑ...

Φτάσαμε στο τέρμα,

είχαμε πόρους και δυνατότητες σαν λαός και τα σπαταλήσαμε,

είχαμε μια πλούσια χώρα που μπορούσε με τη σωστή εκμετάλλευση να είναι μια από τις πλουσιότερες του πλανήτη και την καταληστέψαμε,

όσο βλέπαμε πως παρ όλα αυτά, συνεχίζαμε να ζούμε σχετικά καλά, εξακολουθούσαμε να κυνηγάμε με επιμονή και χωρίς ηθικούς φραγμούς το ατομικό μας συμφέρον, ενώ γνωρίζαμε πολύ καλά πως ασελγούμε πάνω στο κοινωνικό συμφέρον μας, τον πολιτισμό μας, την ποιότητα ζωής μας, το μέλλον μας.

Αυτή η νοοτροπία αυτή η «πρακτική» είχε επεκταθεί και ριζώσει σε κάθε έναν από μας και ενώ περιμέναμε ότι η κυβέρνηση και τα όργανα της, όπως επιβάλλεται σε ένα πολιτισμένο κράτος, θα έπρεπε να μας τιμωρεί σκληρά εφαρμόζοντας αυστηρά τους νόμους χωρίς παρεκκλίσεις και παραθυράκια, είδαμε πως αντί οι πολιτικοί που κυβέρνησαν να κάνουν το αυτονόητο καθήκον τους, «ρίχτηκαν με τα μούτρα» στη διαφθορά και στην διαπλοκή και έτσι έδωσαν το σινιάλο να συνεχίσουμε και εμείς αυτόν τον καταστροφικό κατήφορο που σήμερα, ίσως αύριο, σίγουρα μεθαύριο φτάνει στο τέλος του.
Και φτάνει στο τέλος του, όχι γιατί αντιλήφθηκαν εκεί πάνω στην κυβέρνηση, πως τόσα χρόνια ήταν καταστροφική αυτή η πορεία και ξύπνησαν οι συνειδήσεις τους, αλλά γιατί ως φυσική συνέπεια φτάσαμε στο τέλος του κατήφορου, στο τέλος που ονομάζεται πάτος.

Δεν θα είχαμε ακόμη συνειδητοποιήσει πως ακουμπήσαμε πάτο, αν δεν μας ξυπνάγανε οι φωνές των παιδιών, των ανώριμων(;) παιδιών των 15, 16, 17, 18, χρονών, που απαίτησαν από το απέναντι πεζοδρόμιο ΝΑ ΕΝΗΛΙΚΙΩΘΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

Έχουμε τη μεγαλύτερη παγκόσμια οικονομική κρίση που περάσαμε ποτέ και αυτοί που μας κυβερνούν(;) συνεχίζουν να κουκουλώνουν τα σκάνδαλα της απληστίας και της ανηθικότητας τους και να αλληλοαθωώνονται στρουθοκαμηλικά, στα μάτια άραγε ποίου;

Οι διεθνείς Τράπεζες προβληματίζονται ή σταμάτησαν να μας δανειοδοτούν
Οι χώρες μέλη της ΕΕ γνωρίζουν τα αγιάτρευτα χάλια μας και δεν μας εμπιστεύονται εδώ και καιρό.
Η ποιότητα αλλά και η ποσότητα των τουριστών που μας επισκέπτονται κάθε χρόνο πέφτει συνεχώς
Η ζωή στην Ελλάδα γίνεται κάθε μέρα και ακριβότερη για κατοίκους και επισκέπτες
Η παγκόσμια κοινότητα μας κατατάσσει στις πρώτες θέσεις των διαφθαρμένων χωρών και συγκρινόμαστε πια μόνο με απολυταρχικά καθεστώτα ή υποανάπτυκτα κράτη.


Οι νέοι μας τα πιτσιρίκια μας που τα αναγκάσαμε, νωρίς-νωρίς να βγουν στους δρόμους προσπαθούν να μας ξυπνήσουν από το μακάριο ύπνο μας, που μοιάζει με θάνατο.

Εσύ λοιπόν Κωστάκη, εσύ αυριανέ Γιωργάκη, εσείς Αλέκοι (Αλέκα, Αλέξη και Αλέκο, μόνο σύμπτωση να είναι άραγε που ονομάζονται όλοι με το ίδιο όνομα;) πότε θα καταλάβεις ότι είσαι γυμνός στα μάτια των παιδιών στα μάτια τα δικά μας, στα μάτια όλης της οικουμένης;

Ακούστε να σας πω λοιπόν μια και είστε όλοι εδώ και βγάλτε το σκασμό μέχρι να τελειώσω.

Αν δεν έχετε καταλάβει πόσο βαθιά μας βουλιάξατε τόσο καιρό και ακουμπήσαμε πάτο, να ξεκουμπιστείτε αυτή κιόλας τη στιγμή και να μη σας ξαναδώ ποτέ στα μάτια μου.

Δεν έχουμε πια την πολυτέλεια που είχαμε και μας τη ξοδέψατε μέχρι τελευταίας ρανίδας, να ανεχόμαστε για πρωθυπουργούς και πολιτικούς αρχηγούς ανώριμα άτομα, όπως εσείς.

Έχετε καταστεί ο καθένας με το δικό του «ιδιαίτερο τρόπο» επικίνδυνοι για τη δημόσια περιουσία μας, έχετε καταστεί καταστροφικοί για το μέλλον μας, έχετε φτάσει τη χώρα μας στο τελευταίο σκαλοπάτι του εξευτελισμού και της αναξιοπιστίας.

Εσύ ιδιαίτερα Γιωργάκη που τρίβεις τα χέρια σου και βιάζεσαι να στρογγυλοκαθίσεις στην πρωθυπουργική καρέκλα, μετά από τα αλλεπάλληλα λάθη(;) του Κωστάκη και όχι από την δική σου ικανότητα, μη έρθεις για να "παίξεις" με μας, δεν είναι πια παιδιά ούτε τα παιδιά μας, δεν θέλουν πια άλλα παιχνίδια χορτάσανε με τα δικά σας επικινδυνα "παιχνίδια", το είδες καλά φαντάζομαι το έργο που παίζεται από τα παιδιά όλες αυτές τις μέρες και φαντάζομαι να μη θέλεις κάποιον μεγαλύτερο να σου το εξηγήσει.

Αν δεν συνεννοηθούμε πάνω σ΄ αυτά τα βασικά, σας είπα είναι καλύτερα να ξεκολλήσετε από την ηγεσία που κατέχετε και να εξαφανιστείτε, θα βρούμε εμείς πιο ώριμους για να μας κυβερνήσουν, ίσως τα παιδιά αυτά που σύντομα μεγαλώνουν και που μέσα σε λίγες μέρες, μας έδειξαν πόσο έντεχνα μας είχατε αποχαυνώσει και πόσο ύπουλα μας είχατε ναρκώσει.

Ως εδώ όμως, τέρμα τα κόλπα δεν περνάνε πια και μη με αναγκάσετε να ξαναεπανέλθω...

ΠΟΤΈ ΞΑΝΑ...

39 σχόλια:

  1. Να επανέλθεις...και να επανέρχεσαι.Είναι καιρός να ξέρουν όλοι όσοι γράφεις ότι ο Πολίτης δεν κάθεται και βλέπει αλλά μπορεί να έρχεται, να επανέρχεται και να αποχωρεί απο τη κάλπη,κυρίως, κρίνοντας. Κι οτι δεν φοβάται να το κάνει. Κι αυτό, επίσης. Εχει το θάρρος της γνώμης του κι όχι το συμφέρον της βολής του. Αυτό που ψάχνουμε ως αλληλεγγύη, vagnes, μόνο μέσα απο τη συμμετοχή και την αντίδραση στη καταπάτηση του αυτονόητου που μέχρι σήμερα πράττουν οι πολιτικοι, μπορεί να επανέλθει. Και το έχουμε ανάγκη αυτό. Εχουμε ανάγκη να κοιταχτούμε πάλι ως συμμέτοχοι σε αυτοί τη κοινωνία, ως συνδιαμορφωτές της, ως ισότιμα μέλη που τους αντιμετωπίζουν δίκαια και με αξιοπρέπεια, που δεν υποτιμούν τη νοημοσύνη τους βγαίνοντας στα τηλεπαράθυρα για να ασκήσουμε πολιτική υπέρ των ολίγων ή των εαυτών τους...
    Ισως έτσι σταματήσουν επιτέλους τα κόλπα κι αρχίσουν να σκέφτονται ξανά ως άνθρωποι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @vagnes καλά τα γράφεις, οι ευχές της αντιπολίτευσης για δική της διακυβέρνηση μου θυμίζει την κινέζικη παροιμία που λέει πρόσεχε τι εύχεσαι...Και όντως όποιος και να κέρδιζε την εξουσία τα προβλήματα θα ήταν εξίσου μεγάλα.

    Με ένα διαφωνώ μόνο αν μου επιτρέπεις: το μέγεθος της γραμματοσειράς (δεν διαβάζεται).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελένη με τρομάζει η πολιτική ανωριμότητα που συχνά συναντώ, ιδίως από ψηφοφόρους της ΝΔ. Τους αρκεί να είναι προσκολλημένοι σε ένα πολιτικό άρμα εξουσίας χωρίς αρχές, χωρίς προβληματισμούς, χωρίς καμιά ανησυχία για το πόσο επικίνδυνη μπορεί να εξελιχθεί η τυφλή αυτή υποστήριξη.

    Διάβαζα ένα άρθρο του Σημίτη για την οικονομία με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού και αναρωτιέμαι ποιος είναι διατεθειμένος να απαντήσει και πόσο μάλλον να μελετήσει με σοβαρότητα και με υπευθυνότητα αλλά και ικανότητα να πράξει ανάλογα για την αποφυγή εισόδου της χώρας μας σε ύφεση! Ακόμη και πολλοί από το ΠΑΣΟΚ βλέπουν με αδιαφορία ως δυσπιστία τα γραφόμενα του.

    Χρειαζόμαστε ώριμους πολιτικούς και πολίτες για να αποφεύγουμε τις κακοτοπιές και μου φαίνεται πως διαθέτουμε στην καλύτερη των περιπτώσεων αδιάφορους πολιτικούς και πολίτες οπαδούς.
    Η νεολαία το καταλαβαίνει αυτό και εξοργίζεται, αλλά από την άλλη δεν διαθέτει και την εμπειρία, που έρχεται μόνο συν τω χρόνω, για να αποφεύγει τις ακρότητες και τις έντεχνα στημένες «παγίδες» που την δυσφημούν και απονευρώνουν τα μηνύματα της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι greek φοβαμαι πως οι Έλληνες πολιτικοί αρκούνται στο να κάνουν λιγότερα λάθη από τους αντιπάλους τους!!!
    Αυτό όμως είναι πια μέγιστη πολυτέλεια και δεν θα το αντέξουμε άλλο ως χώρα.

    Απο την άλλη και μεις παρα-έχουμε γίνει αντιδραστικοί αν πάνω στην εξουσία δεν έχουμε το δικό μας κόμμα!

    Το όλα ή τίποτα που πολλές φορές ζητάνε οι πολιτικοποιημένοι πολίτες είναι και αυτό το ίδιο επικίνδυνο αν όχι καταστροφικό.

    Τα προβλήματα της χώρα μας της πατρίδα μας πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε όπως αντιμετωπίζουμε και τα προβλήματα της οικογένειας μας, αλλιώς ότι θετικό πάει να οικοδομηθεί το αποδυναμώνουμε και η ζημιά πέφτει και πάλι στα κεφάλια μας.

    Πρέπει να πάψουμε να λειτουργούμε ως τυφλοί οπαδοί μιας θεωρίας ή ενός κόμματος, αλλά να καταφέρουμε να απαιτούμε με ωριμότητα, να συμβιβαζόμαστε προσωρινά με το καλύτερο και ας μην είναι αυτό που ζητάμε, να ψηφίζουμε χωρίς σκοπιμότητες και να είμαστε διαρκώς ενεργοί πίσω από τις εξελίξεις και τα πράγματα.
    Δύσκολα είναι όλα αυτά όταν τα κόμματα που ζητάνε την ψήφο μας είναι δεδομένα και με συγκεκριμένες νοοτροπίες, αλλά πιστεύω πως ήρθε η ώρα να αλλάξει αυτό.
    Και θα αλλάξει γιατί ακουμπήσαμε πάτο όπως λέω και όλοι πρέπει να ανασκουμπωθούμε, δεν μας έμεινε άλλη πολυτέλεια για παιχνιδάκια και ανώριμα καμώματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. greek πες μου αν διορθώθηκε το μέγεθος της γραμματοσειρας... αν όχι μπορείς να πατάς το πληκτρο Ctrl και συγχρόνως να μετακινείς τη ροδέλα του ποντικιού προς τα κάτω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ορθά βάζεις το ερωτηματικό μετα το εμφατικό "κυβερνούν".
    Πριν λίγο καιρό ειχες ενα άλλο θέμα όπου αναρωτιόσουν τι θα κάνει η σημερινή γενιά νέων. Ορίστε που έχει την ευκαιρία να κάνει κάτι.
    Οχι βέβαια με βανδαλισμούς.
    Ο όλος προβληματισμός σου ειναι σωστός.

    Και εγω έγραψα για κουκούλες και κουκουλώματα. Λες και λόγω κουκουλωμάτων, η κουκούλα εγινε το νεο μας σύμβολο.

    Ακόμα και να φύγουν αυτοί και να ρθουν άλλοι, φοβάμαι οτι θα επανέλθουμε κι αυτη τη φορά όχι μόνο με κείμενα αλλα καιμε περισσότερες πράξεις.
    Ωστόσο, το σύστημα επιτρέπει επιλογή ηγεσίας μας μόνο με Εκλογές.
    Αρα, θα ψηφίσουμε, θα ψηφίσουν και θα εκλεγούν κάποιοι... πώς μπορώ να ξέρω οτι θα ειναι σωστοί ;
    Κατόπιν εορτής φαίνονται ολοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα σε ρωτήσω ευθέως, vagnes, και ΤΙ θα κάνουμε αν δεν σοβαρευτούν; Τι θα κάνουμε ως πολίτες, γονείς, εργαζόμενοι, καταναλωτές; Μήπως να αρχίσουμε κι εμείς έναν ακτιβισμό στα μέτρα μας; Μήπως να αρχίσουμε να οργανώνουμε την άμυνά μας, πριν μας τη φέρουνε πάλι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τζονάκο ας παρατηρήσουμε κάτι μαγικό:
    δικαίως όλοι φωνάζουν και διαμαρτύρονται για τις καταστροφές και τις ζημίες πολλών εκατομμυρίων από τους κουκουλοφόρους, πολλοί από τους οποίους είναι "συνεργάτες" της αστυνομίας και όλοι ξεχάσανε να διαμαρτύρονται και να φωνάζουν για τις ζημιές πολλών δισεκατομμυρίων από το κουκούλωμα των "κουκουλοφόρων" της εξεταστικής επιτροπής για το Βατοπέδι!!!!

    'Οσο για το άλλο τζονάκο το μόνο που μπορεί να μας βοηθήσει είναι να μένουμε ενεργοί πολίτες μακρυά από ΜΜΕ και να κοιτάζουμε και προς οικολόγους μεριά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ...να τους δώσουμε να καταλάβουν γυριστρούλα ότι δεν μας έχουν στο χέρι πια, να λοξοδρομήσουμε λίγο πχ όπως και στον τζονάκο είπα... οικολόγοι και αυτό θα το πράξουμε πριν, να μη κάνουμε πειράματα αν θα σοβαρευτούν ή όχι.

    Εκ των προτέρων γυριστρούλα μου θα τους την φέρουμε με την ψήφο μας πριν προλάβουν αυτοί.

    Για να δούμε τι θα πουν αν αρχίσουν να βλέπουν δημοσκοπήσεις με οικολόγους στο 15% με 18%! και σου λέω εγώ μετά τι θα γίνει...!!!

    Οι δημοσκοπήσεις μπορούν να γίνουν το δικό μας "όπλο" όχι το δικό τους, για να αρχίσουμε να το συνειδητοποιούμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Vagnes μου,
    πλούσια χώρα δεν είχαμε ποτέ, αλλά με μια σωστή οργάνωση και εκμετάλλευση μπορούσαμε να τα πάμε μια χαρά, αφού πρώτα κτίζαμε ένα κράτος Δικαίου, όπου οι νόμοι θα ψηφίζονταν για να εφαρμοστούν έναντι όλων. Άλλωστε άλλες χώρες που μας έφτασαν και μας ξεπέρασαν δεν είναι πιο πλούσιες από μας, πιο οργανωμένες είναι και λιγότερη διαφθορά.
    ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ σου εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Γιώργος, Βαγγέλη, δεν έχει περιθώρια να "παίξει" μαζί μας γιατί δεν θα έχει ανοχή: ο κόσμος τον θεωρεί "μισό μερτικό" αλλά τουλάχιστον ευελπιστεί ότι τα ικανά στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα κυβερνήσουν καλύτερα από τους σημερινούς άσχετους.
    Πόσο καλύτερα θα ήταν τα πράγματα αν εκλεγόταν πέρυσι ο βενιζέλος!
    Καλά Χριστούγεννα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μεροπη οι νόμοι ας είναι κακοί αρκεί να εφαρμόζονται, μια αλήθεια που μας την είπανε εδώ και χιλιάδες χρόνια, αλλά ακόμα δεν λέμε να την εμπεδώσουμε, πόσο μάλλον να την κάνουμε πράξη...
    ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΜΑΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ

    ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ @ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ ΕΔΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Χρειαζόμαστε ένα ηγέτη φίλε μου τσότσο ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ (με το Βενιζέλο πολλά θα ήταν διαφορετικά) δεν πάει άλλο μ' αυτούς, ή μια συνεργατική κυβέρνηση.
    Θυμασαι πως το έλεγα και είχαμε μια διαφωνία, δεν ξέρω τι λες τώρα μετα από όλα αυτά.

    Για να ανακτήσουμε μια κάποια αξιοπιστία προς τα έξω πρώτα, χρειάζεται μια συνεργατική κυβέρνηση που να δώσει μια νότα εθνικής ομοψυχίας και σταθερής πολιτικής στην αντιμετώπιση των προβλήματων.
    Δεν ξέρω ποιοί θα την απαρτίζουν, το θεωρώ όμως αναγκαίο, είναι μια λύση... αλλά επειδή ξέφυγα από το θέμα θα το συζητησουμε σε μια νέα ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Kαλές Γιορτές και σε σενα vagnes, ευχή να συμβάλλουμε όλοι για ενα καλύτερο αύριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. vagnes παρακολούθησα τα σχόλια και τον διάλογο εδώ και αλλού σχετικά με τον Ηγέτη...Ομως, ο 'ηγέτης' δεν είναι ένα φρούτο, ας μου επιτραπεί η έκφραση, που το κατασκευάζουμε ή ξεπετιέται σε οποιοδήποτε έδαφος και κάτω απο οποιεσδήποτε συνθήκες...Ο Ηγέτης δεν παραγγέλνεται και φυσικά ακόμα κι όταν είναι μια χαρισματική προσωπικότητα, αν δεν συνοδεύεται απο κανόνες και θεσμούς που να λειτουργούν, απλά καίγεται. Ειδάλλως μιλάμε για Ηγέτη-Διδάκτορα και ίσως γι' αυτό μέχρι τώρα τέτοιοι Ηγέτες που μόνο εξαιτίας τους άλλαξε η ρότα σε μια χώρα δεν υπήρξαν...πλήν των επαναστατών όπου κι εκεί αργότερα εξελίχθηκε σ' ενα είδος δικτατορίας...βλ. Λένιν και ΕΣΣΔ. Ο άνθρωπος δεν παραβλέπεται, Βαγγέλη. Είναι κεφάλαιο για το Πολίτευμα το ίδιο κι επομένως αυτό που πρέπει να αφυπνιστεί είναι ο Πολίτης και όχι μέσα απο συνταγές και μάλιστα παλαιομοδίτικες, ας το πούμε. Η νεολαία που, πράγματι μπορεί να μην έχει τη γνώση....όπως λες, έχει όμως αυθορμητισμό και σε πολλά πράγματα είναι πιο ξεκάθαρη απο τη κατεστημένη ώριμη ηλικία που και κουράγια δεν έχει και έχει διαβρωθεί απο τσιτάτα και κατασκευές στερεοτύπων όλα αυτά τα χρόνια. Ο μόνος δρόμος είναι ο διάλογος. Οχι αυτός που γίνεται σήμερα είτε με τους εκπροσώπους των κομμάτων που στημένα προσκαλούνται απο τα ΜΜΕ, ούτε απο ειδήμονες του είδους που απλά ανακυκλώνουν την εμπειρία τους. Τα δεδομένα είναι σήμερα διαφορετικά και οι όποιες λύσεις δεν υπαγορεύονται στα πρότυπα μιάς άλλη γενιάς συνταξιούχων ή παραδοσιακών. Φυσικά κι αυτές οι απόψεις πρέπει να ακουστούν αλλά την ίδια ώρα που ...δηλώνουν θα πρέπει να ακούν και τον αντίλαλο της φωνής τους που ξεφεύγει σε ναρκισσισμούς και θέσφατα για να συνέρχονται...και αυτό μόνο η νοελαία μπορεί να το κάνει....Ας σταθούμε, λοιπόν, στη πλευρό της...έτσι απλά και χωρίς υποδείξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. μαρεσε αυτο που ειπες για ολα τα πολιτικα κομματα... δεξια και αριστερα...
    συμμεριζομαι τις αποψεις σου
    επισης εχω καταλαβει οτι η χωρα διψα για εναν ηγετη...
    εναν πραγματικο ηγετη... εναν νεο Καποδιστρια αν θες... μονο που αυτη την φορα δν τν σκοτωσουμε...και κατι ακομα...αυτος ο ηγετης δν βρισκεται σε κανενα απο τα σημερινα κομματα... εχω βαρεθει να τους βλεπω ολους αυτους να εξευτελιζονται και να βιαζουνε καθημερινα τα ονειρα μου-μας καθως και καθε τι αγνο μας εχει απομεινει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Eγω διαφωνώ με αυτο που γράφεις Luna93.
    Οι εποχές της προσωπολατρείας και των μεγάλων "σκόρερ" εχει παρέλθει.
    Δεν ειναι δυνατόν να μένουμε σε αυτό και ειναι λάθος τεράστιο ο Ελληνας να περιμένει εναν σωτήρα να τον σώσει !
    Δεν υπάρχει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αγαπητε tzonako
    αυτο που εννοουσα ηταν οτι εμεις οι νεοι, καθως κ εγω εχω γεννηθει το 93,
    εχουμε καταλαβει οτι εχουμε φτασει στον πατο σαν χωρα κ οτι πλεον το εχουμε παρει αποφασει οτι ολοι αυτοι δν προκειται να ''αναστησουν'' τη χωρα μας. κανενας απο αυτους δν εχει οραμα...κανενας απο αυτους δν θα πραξει εργο, το εχουμε καταλαβει... εμεις ξυπνησαμε κ παλευουμε για μια καλητερη ζωη... αυτη η χωρα χρειαζεται εξεχουσες προσωπικοτητες που δν υπαρχουν... ο κοσμακης εχει βαρεθει να του τα τρωνε και εγω εχω βαρεθει να μου καταστρεφουν το μελλον...μν πιανεσαι μονο απο το ονομα που ανεφερα, γιατι απλα το ανεφερα...περυσι ειχαμε φαει πολλες ωρες με την καθηγητρια της ιστοριας μου να συζηταμε αυτην την εποχη και πραγματικα η ιστορια σου μαθαινει πολλα... δεχομαι τη γνωμη σου, αν ομως με γνωριζες θα καταλαβαινες οτι δν κολλαω σε προσωπα αλλα σε ιδεες, ιδανικα, αξιες. αν θς κοιτα το blog μου η στον anemomylo2 τα σχολια μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ποτέ ξανά!!!
    Έτσι ακριβώς!!

    Παρ' όλα αυτά εγώ εύχομαι καλά χριστούγεννα και ένα νέο έτος καλύτερο, με υγεία, ειρήνη και περισσότερη αγωνιστικότητα!
    Ας ξυπνήσουμε επιτέλους το 2009!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Kαλησπέρα.
    Δεν ξέρω αν φεύγουμε λιγο απο το θέμα, όμως πρέπει να απαντήσω όσο το επιτρέπει ο vagnes μια και ανοίξαμε ενα κάποιο διάλογο με την Luna93.
    Λοιπόν εισαι 15 και αυτό μου αλλάζει κάπως τα δεδομένα αν και εχω -ευτυχώς- μάθει να συνομιλώ με κάθε ηλικία δίνοντας την πρέπουσα προσοχή και σεβασμό.
    Συμφωνούμε κατ αρχήν οτι δύσκολα ή καθόλου δεν υπάρχουν πλέον προσωπικότητες όπως αυτές που ηγήθηκαν του τόπου πριν το 1990 ή αν θες πριν το 2000.
    Οπως και να έχει το έχεις ψάξει το θέμα και ναι, κοίταξα το μπλογκ σου γιατι πρέπει να βλέπουμε ενα δείγμα γραφής του άλλου και εσυ φαίνεσια να εχεις σκεφτεί πολλά.
    Οι μεγαλύτεροι έχουμε παράπονο απο όσα μας στέρησαν κακές ηγεσίες αλλα κυρίως η λάθος νοοτροπία της πλειοψηφίας του κόσμου που κοίταξε την πάρτη του επειδή και οι πολιτικοί αυτό έκαναν.
    ... Οχι βέβαια στον βαθμό που γίνεται σήμερα !
    Η σημερινή κατάσταση ειναι ενα βήμα πριν το σημείο χωρίς γυρισμό και δεν ειμαι καθόλου καταστροφολόγος.
    Iδανικά, αξίες, θεσμοί, σε διάλυση.

    Ανησυχούμε όλοι και την ίδια στιγμή που εχιε ξεγυμνωθεί η συλλογικότητα του Ελληνα -η ανύπαρκτη φυσικά- εμεις βλέπουμε οτι αφου δεν έχουμε συλλογική συνείδηση τότε ενας σωτήρας θα μας σώσει ; ; ;
    Μα... είπαμε οτι δεν υπάρχει σωτήρας, άρα ... ;;;
    Συμμερίζομαι τις ανησυχίες σου και χάρηκα για την συζήτηση.
    Μπορούμε να τη συνεχίσουμε εδω ή αλλού, anytime.

    Με την ευκαιρία Καλές Γιορτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ελένη το παρόν σύστημα τρέφει την διαπλοκή το ρουσφέτι, την εξάρτηση από κομματικά γραφεία, την αναξιοκρατία και τόσα άλλα «φρούτα» που μας δηλητηριάζουν και μας τραβάνε στον πάτο.
    Κάτι πρέπει να αλλάξει δεν πάει άλλο, χάθηκε ο έλεγχος από τον πολίτη. Δεν νομίζω να μη συμφωνείς. Αναζητάμε λοιπόν μια λύση να βελτιώσουμε την κατάσταση και η προεδρική Δημοκρατία μου φαίνεται πολύ καλή λύση με τους θεσμούς που μπορεί να προτείνει.
    Πρώτα απ όλα η εξάρτηση του βουλευτή από τον πολίτη και το αντίστροφο για την ψήφο και το επερχόμενο σαν ανταμοιβή ρουσφέτι να σταματήσει, το θεωρώ κατάκτηση και μόνο αυτό να γίνει.
    Είναι μια συζήτηση που θα την κάνουμε Ελένη, όταν θα έχω και γω χρόνο περισσότερο.

    Σου προτείνω πάντως να δεις τις απόψεις του νέου κόμματος (έχω λινκ στα δεξιά του ιστολογίου μου) όσο αφορά την προεδρική δημοκρατία και να το συζητήσουμε.

    Όσο γι αυτό που λες για τα παιδιά, συμφωνώ και επαυξάνω.
    Τα παιδιά ωρίμασαν γρηγορότερα απ ότι εμείς και ας έχουμε ανοικτά τα αυτιά μας όταν κάνουν τις προτάσεις τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ...και μόνο την παρατήρηση που κάνεις στο τέλος να κρατήσουμε είναι πολύτιμη και είναι η ουσία και της συζήτησης που κάνουμε εδώ Luna93.
    Όλοι αυτοί μας δυσχεραίνουν την αναπνοή μας αλλά κυρίως μας τσαλαπατάνε την αξιοπρέπεια μας.
    Η προσπάθεια μας η προσπάθεια σας Luna93 να είναι προς την κατεύθυνση της αύξησης της ποιότητας στη ζωή σας και της σταθερής απαίτησης για αξιοκρατία, αξιοπιστία και αξιολόγηση των πάντων.
    Νομίζω πως μόνο έτσι δεν εξευτελίζονται τα όνειρα και η αξιοπρέπεια σας...
    καλώς ήρθες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τζονάκο απεξαρτηση από το σημερινό σάπιο σύστημα ψάχνουμε.
    Αυτό είναι δύσκολο να γιατρευτεί, πάει κάθε χρόνο από το κακό στο χειρότερο.
    Ο ηγέτης ελέγχεται πιό εύκολα είναι ένας και τον δεσμευουν και αυτόν οι αντίστοιχοι θεσμοί, δεν μιλάμε για δικτάτορα και ξέφραγο αμπέλι.
    Θέλει συζήτηση δεν λέω πως όλα είναι εύκολα, αλλά η σημερινή πραγματικότητα δεν μπορεί να πάει αλλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Βαγγέλη θα ήθελα πάντως να μου πείς, όταν έχεις καιρό, πραγματικά τι είναι εκείνο που σε πείθει οτι αλλάζοντας ένα σύστημα η διάβρωση του υπάρχοντος λύνεται αυτόματα ή δεν ξαναγίνεται κάτω απο άλλους όρους; Δηλαδή τι περισσότερο προσφέρει η αρχή του ΕΝΟΣ βρε Βαγγέλη και παρακαλώ πές μου ένα τέτοιο σύστημα που ευδοκίμησε...όχι στην αρχαιότητα, οι κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες ήταν διαφορετικές τότε ασφαλώς- αλλά σε μια παγκοσμιοποιημένη κοινωνία όπως είναι σήμερα; Δείξε μου έναν τέτοιο ηγέτη που δεν είναι δικτάτορας...Θα δώ το link και θα σου σχολιάσω αμα τη ευκαιρία..
    Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μαριάνα η ευχή σου και δική μου...
    να ξυπνήσουμε να βρούμε ξανά τα χαμένα ιδανικά μας και να απαιτούμε.
    Ας μη ξεχνάμε κάθε μέρα να κλέίνουμε και πιό πολύ την τρομολάγνα τηλεόραση.
    Καλά Χριστούγεννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ελένη η δημόσια διοίκηση να γίνει ανεξάρτητη θα είναι ένα τεράστιο βήμα προς τα μπρος.
    Η αλληλεξάρτηση βουλευτή και πολίτη είναι η αιτία για τα περισσότερα δεινά που μας μαστίζουν.
    Αυτό είναι το πρώτο που μπορεί να πετύχει, αυτή η αλλαγή.
    Ο βουλευτής θα μεταφέρει τα προβλήματα του πολίτη στη βουλή δεν θα έχει τη δύναμη να κάνει τα γνωστά "παιχνίδια".
    Έχουμε 150 έως 170 βουλευτές που λύνουν και δένουν και ενεργούν στο σκοτάδι, ελέγχεις τον ένα σου ξεφεύγουν 100.
    Ο πρόεδρος είναι ένας και όλη η προσοχή είναι στραμμένη σε αυτόν είναι περιορισμένη η δυνατότητα του να διαπλέκεται και είναι πολύ ευκολότερο να ελέγχεται.
    Στις χώρες με προεδρ. δημοκρατία πάντως η εσωτερική δημοκρατία λειτουργεί καλά και οι θεσμοί και η δημόσια διοίκηση, η παιδεία κλπ
    ποια είναι η αντίρρηση σου πάνω σ αυτό;

    Θέλει συζήτηση πάντως και υπόσχομαι να το ψάξω, προέκυψε ένα θέμα που έχει μεγάλο ενδιαφέρον πιστεύω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Τζονάκο ελεύθερα να συνεχίσεις τη συζήτηση εδώ, το σπίτι τούτο είναι φιλόξενο και δεν είναι δικό μου, ανήκει σε όλους μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Σε ευχαριστώ.

    Ηθελα να πώ οτι το τελευταίο σχόλιο της tractatus με βρίσκει σύμφωνο.
    Ανταπάντησες της και δεν με έπεισες ακριβώς.
    Αυτο μου γέννησε κι άλλο ενδιαφέρον για την κουβέντα αυτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλες γιορτες!!!
    Με υγεια,αγαπη και ειρήνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Δεν είναθ μάλλον της ώρας αλλά εξακολουθείς να μη μου δίνεις παραδείγματα χωρών με προεδριμή δημοκρατία που δεν λειτουργούν ως διδάκτορες οι Πρόεδροι...
    Που έχει δεί και σε ποιές χώρες με Προεδρική Δημοκρατία ανεξάστητη δημόσια διοίκηση;
    Που συμβαίνει ο Πρόεδρος να ελέγχει αντί να χρησιμοποιεί αναλόγως τους βουλευτές του; σε ποιά χώρα βρε Βαγγέλη γίνεται αυτό; Πώς εξασφαλίζει δλδ η Προεδρική δημοκρατία να μη παίζονται παιχνίδια; Απο έναν άνθρωπο; Χωρίς να υπάρχει ενα ολόκληρο σύστημα που να μπορεί να το ελέγχει;

    Ποιές είναι οι χώρες αυτές τέλος πάντων; Γιατί δεν τις ονοματίζεις...και φυσικά μη μου πείς κι εσύ τον Πούτιν και τη Ρωσία...ωραία δημοκρατία: Αλλάζει το καπέλο όποτε γουστάρει ο Πρόεδρος, συλλαμβάνει όποιον δεν συμφωνεί μαζί του, εισβάλλει αναλόγως που είναι τα συμφέροντά του...άσε που ο σκοπός του είναι απλά να ξανακάνει Αυτοκρατορία τη Ρωσία...Και φυσικά διαφορετικά μεγέθη χώρας...

    Πάντως μη σε αγχώνει....εύχομαι καλές γιορτές και δοθείσης ευκαιρίας θα επανέλθουμε.
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Χρονια πολλα και καλα φιλε Βαγγελη.
    Υγεια και πολλες πολλες χαρές στο σπιτικο σου.

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Εχω βαρεθεί, έχω απογοητευτεί, έχω εξοργιστεί.Δε πιστεύω σε κανέναν και περισσότερο τους πολιτικούς μας.
    Μη με ρωτήσετε "και τι κάνουμε".
    Δυστυχώς ,ειλικρινά σας λέω δε ξέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Τζονακο μου θα τα πούμε αναλυτικότερα τη νέα χρονιά.
    Θα επανελθω με νέα ανάρτηση τον άλλο χρόνο, πράγματι έχει ενδιαφέρον να το ψάξουμε.
    Η Ελένη μπορεί να βοηθήσει στη συζήτηση αυτή.
    Ο χρόνος μου είναι πολύ περιορισμένος αυτέςτις μέρες.

    Εύχομαι γεμάτο ζωή και χαρές το 2009.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ελένη πραγματι δεν μπορώ να σου πω ποιοί είναι καλύτεροι με το σύστημα αυτό, εκείνο όμως που πρέπει να μας προβληματίσει έίναι ότι με το παρόν σύστημα δεν μπορούμε να πάμε άλλο.
    Κάτι πρέπει να αλλάξουμε, κάποια πράγματα και αρχές πρέπει να διαφυλάξουμε.
    Κάποιους επαγγελματίες πολιτικούς πρέπρει να στείλουμε στα σπίτια τους, η οικογενειοκρατία που γέννησε αυτό το σύστημα δεν μπορεί και δεν έχουμε πια την πολυτέλεια να την ανεχόμαστε.
    Θα επανέλθω το υπόσχομαι, θέλω να είσαι κοντά μου να το συζητήσουμε.

    Ευχομαι η κάθε προσδοκία σου για το 2009 να βγεί αληθινή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Αντώνη καλέ μου φίλε,
    για σένα και την οικογένεια σου ότι έχεις στη φαντασία σου το εύχομαι ολόψυχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Λεοντόκαρδε δεν θέλω απογοήτευση σκέψου το ψευδώνυμο σου και μόνο και αυτό θα σου αναπτερώσει το ηθικό!
    Θα το ψάξουμε το θέμα και αν δεν κολλήσουμε στα ίδια εκβιαστικά διλήμματα θα βρούμε και τη λύση.
    Έφτασαν τα πράγματα σε οριακό επίπεδο, επίκεινται αλλαγές μυρίζομαι.

    Εύχομαι σε σένα φίλε μου και σε όσους φίλους επισκεφτούν το μπλογκόσπιτο μου, κάθε επιθυμία και τρελό σας όνειρο να πάρει σάρκα και οστά το 2009...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ...να είναι το 2009 φίλη μου faraona η καλύτερη χρονιά σου, με την οικογένεια σου και με αστείρευτες εμπνεύσεις και δημιουργίες...

    ...συγχώρεσε με που αργησα να δω το σχόλιο σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

σπείρε μια σκέψη, κάθε σπόρος είναι μια λαχτάρα.

ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Ετικέτες

πολιτική (82) ποίηση (70) κοινωνία (69) πολιτική σάτυρα (12) πολίτης (11) σάτιρα (10) σύνθεση (10) άνθρωπος (9) Επανω-πολιτικη (7) παιδεία (7) φιλοσοφείν (7) Ελλάδα (6) αυτοκριτική (6) ευχές (6) θρησκεία (6) πολιτική ηγεσία (6) ψήφος (6) ΠΑΣΟΚ (5) άποψη (5) Οικονομική κρίση (4) νέοι (4) παιχνιδι (4) φωτογραφία (4) bloggers (3) ΝΔ (3) Πίστη (3) αγανακτισμένοι (3) αξιοκρατία (3) αξιολόγηση (3) αφιέρωση (3) ζωή (3) κοινωνική συνείδηση (3) κρίση (3) νέα κυβέρνηση (3) υγεία (3) φιλία (3) χιούμορ (3) ψυχολογία (3) 28δις (2) Έλληνες (2) Δημοκρατικοί (2) Ομπάμα (2) Προεδρική Δημοκρατία (2) ΣΥΡΙΖΑ (2) ανέκδοτο (2) αντίο (2) αποχή (2) απόψεις (2) βατοπέδι (2) δημοσκόπηση (2) εκλογές (2) ευρωεκλογές (2) ευχή (2) καθημερινότητα (2) κριτική (2) ποδήλατο (2) πολιτική πρόταση (2) πολιτική ωριμότητα (2) συνέδριο (2) συνδιάσκεψη (2) συνεργασία (2) τεστ (2) τηλεόραση (2) τράπεζες (2) χ (2) χοίροι (2) ... ... ... (1) 1821 (1) 1989 (1) 2009 (1) NO INDIA (1) blogs (1) e-διαδήλωση (1) slide (1) viza (1) Γιώργος (1) Δημόσιο (1) Διεθνισμος (1) Ελληνικη γλωσσα (1) Επανω-προτασεις (1) Ευρώπη (1) Ιωαννινα (1) ΜΜΕ (1) Μαρία (1) ΟΛΠ (1) ΟΤΕ (1) Π.Ο.Υ. (1) Παπανδρέου (1) Πολυτεχνείο (1) Σημίτης (1) αγάπη (1) αγώνες (1) αδικία (1) αθωπνορς (1) αισιοδοξία (1) αισχος (1) αισχροκέρδεια (1) ακρόαμα (1) αλλαγη νομων (1) αμπελοφιλοσοφείν (1) αναξιοπιστία (1) ανεργία (1) αντίδραση (1) αξία (1) αξιοπιστία (1) αποδοχή (1) αποτέλεσμα (1) αποτέφρωση (1) αποτελέσματα (1) αποψη (1) αριστερά (1) ασυδοσία (1) ασφαλιστικό (1) αυτάρκεια (1) βάση του 10 (1) βίοι παράλληλοι (1) βιντεοσυνθέσεις (1) βουλή (1) γέλιο (1) γνωριμία (1) γρίππη (1) δάνειο (1) δημοσιευμένο άρθρο (1) δημοσιο (1) διάγγελμα (1) διάλειμμα (1) διαμαντι (1) διαμαρτυρία (1) διαπίστωση (1) διαπλοκή (1) δράση (1) εαυτός (1) ειρωνία (1) ελευθερία (1) ελπίδα (1) επιλογή (1) επιμόρφωση (1) επιχειρήσεις (1) επιχειρηματικότητα (1) εργασία (1) ευθύνη (1) εφαρμογή νόμων (1) εφεγαλκος (1) ηγέτης (1) ηλικία (1) θοες (1) ιατρική (1) ιστορία (1) κήπος (1) κίνητρα (1) καθηγητές (1) καπιταλισμός (1) καταλήψεις (1) κοινή λογική (1) κοινότητα (1) κοσμημα (1) κυβέρνηση (1) κόμματα (1) κόσμος (1) λευκό (1) λιμάνια (1) μέτρα (1) μαργαριτάρια (1) μνήμες (1) μουσική (1) νέα γενιά (1) νέο κόμμα (1) οικονομια (1) ομαδικο μυθιστορημα (1) ορφάνια (1) παγκοσμιοποίηση (1) παιδιά (1) παραμύθι (1) περιπετεια (1) πλανήτης (1) πλούτος (1) ποδόσφαιρο (1) πολίτευμα (1) πολη (1) πολιτική ποίηση (1) πολιτικο διλλημα (1) πολιτικό λογοπαίγνιο (1) προανακριτική (1) προβληματισμός (1) πρωταπριλιά (1) ραδιόφωνο (1) σκάνδαλο (1) σοφία (1) σπίτι (1) συναίσθημα (1) συντεχνίες (1) σύμπνοια (1) σύμπτωση (1) σύνθημα (1) σύνοδος (1) σύστημα (1) τύχη (1) φάρμακα (1) φθινόπωρο (1) χρήμα (1) χόμπυ (1) ψωμί (1) ωριμότητα (1) ωριμότητα πολιτική (1)

η ωρα κανει καλα τη δουλειά της, ΕΜΕΙΣ;