ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΛΑΧΤΑΡΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΖΕΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ




Θα γίνεις πολύ φίλος με τον εχθρό σου

όταν και οι δυό σας πεθάνετε.

Χαλίλ Γκιμπράν.









...ΕΔΩ ΓΙΑ ΦΩΤΟ & ΠΟΙΗΣΗ

...ΕΔΩ ΓΙΑ  ΦΩΤΟ & ΠΟΙΗΣΗ
κλικ στην εικόνα για τα φωτοποιήματα

Σύστημα Αγαπης!

Αγαπη, εκεινο το αδολο συναισθημα που χαρακτηριζεται απο φιλικη διαθεση, αγαθες προθεσεις, ανιδιοτελες και εντονο ενδιαφερον για προσωπα, για ανθρωπους, για ιδεες, για δρασεις, ακομη και για πραγματα.

Θα προσπαθησω να αναπτυξω τον προβληματισμο μου, χωριζοντας την αγαπη κυριως σε δυο βασικα επιπεδα, αυθαιρετα ισως αλλα οχι χωρις λογο πιστευω.

Το πρωτο επιπεδο αγαπης λοιπον, ειναι αυτο που το διαθετουμε σχεδον ολοι και το οριοθετω ως αγαπη προς τον εαυτο μας, προς την οικογενεια μας, προς το στενο μας περιβαλλον.
Το δευτερο βασικο επιπεδο προϋποθετει την υπαρξη του πρωτου, αλλα συνεχιζει και πανω απ' αυτο, αγκαλιαζοντας και προσφεροντας αγαπη και στον αγνωστο διπλανο μας, στη γειτονια μας, στην πολη μας, στη χωρα μας, στην Ηπειρο μας, στον πλανητη μας, στο ευρυτατο παγκοσμιο περιβαλλον.

Το πρωτο επιπεδο αγαπης συμβαλλει καθοριστικα στην κατακτηση ενος βαθμου ευτυχιας και ευημεριας του εαυτου μας, αλλα και του στενου μας οικογενειακου κυκλου.
Οι ατομικες ενεργειες και δρασεις μας για την κατακτηση ολοενα και πιο ευνοϊκων συνθηκων επιβιωσης και ευημεριας, καθιστανται μονιμη επιδιωξη μας και αυτο ειναι απολυτως φυσικο ως ενα οριο.
Απο το βαθμο του κατα ποσο αναπτυγμενο ειναι το δευτερο επιπεδο αγαπης μας, εξαρταται η ευημερια του πλανητη μας, η οποία μπορει να συμπληρωσει ή να ολοκληρωσει και τον βαθμο της ατομικης μας ευτυχιας. Οι ατομικες πια ενεργειες και δρασεις, στοχευουν και στο ευρυτερο παγκοσμιο κερδος και συμφερον, εκτός του ατομικου.

Ενας ανθρωπος που παραμενει στο πρωτο επιπεδο, πολυ ευκολοτερα μπορει με τις ενεργειες του να βλαψει το γενικοτερο συμφερον, αν αυτο του εξασφαλιζει καλυτερες ατομικες συνθηκες διαβιωσης, αφου στερουμενος το δευτερο επιπεδο αγαπης, μοναδικη του επιδιωξη ειναι το προσωπικο κερδος και αυτο του στενου κυκλου του, αδιαφορωντας ουσιαστικα για τις επιβλαβεις επιπτωσεις που επιφερουν οι ενεργειες του, στο παγκοσμιο περιβαλλον.

Ακριβως αυτη την παραπανω διαπιστωση και αληθεια, προσπαθει και με επιτυχια εκμεταλλευεται το καπιταλιστικο συστημα, ωστε να διαιωνιζει την παγκοσμια επιρροη του και να προφυλασσεται απο τον κινδυνο καταρευσης και αντικαταστασης του, απο ενα αλλο συστημα πιο δικαιο, πιο ανθρωπινο αλλα κυριως πιο οραματικο, που θα μπορουσε να αναδειχτει στη θεση του.
Η μονιμη και πετυχημενη προσπαθεια του σημερινου συστηματος, ειναι η αναγωγη με καθε τροπο του ατομικου κερδους, ως του πιο "υψιστου αγαθου" που πρεπει να επιδιωκει ο καθε ανθρωπος, αποκρυπτωντας φυσικα πως αυτο το "υψιστο αγαθο" αφ' ενος αφορα ελαχιστους και αφ' ετερου αποτελει την αιτια που συντομα και με μαθηματικη ακριβεια, θα οδηγησει στην καταστροφη τον πλανητη μας.

Ειναι λοιπον επιτακτικη η αναγκη για την αποκτηση του δευτερου επιπεδου αγαπης, απο ολο και περισσοτερους ανθρωπους, ωστε να ανοιξει ο δρομος για την ανακαλυψη, υποδοχη και αποδοχη ενος νεου ισχυρου συστηματος, που θα στοχευει και παλι στην εξυπηρετηση του κερδους, αλλα αυτη τη φορα οχι του ατομικου, αλλα του γενικοτερου κερδους, του κερδους του πλανητη, του κερδους ολο και περισσοτερων ανθρωπων και λαων, του κερδους του παγκοσμιου και ενοποιημενου περιβαλλοντος μας.

Το δευτερο αυτο επιπεδο αγαπης, η κοινωνικη-παγκοσμια συνειδηση με αλλα λογια, ειναι ο μοναδικος δρομος, κατα την αποψη μου, που μπορει να γεννησει ενα νεο κοινωνικο-πολιτικο συστημα, που θα εγγυηθει και θα οδηγησει στη μονη ελπιδα για επιβιωση του τεραστιου σπιτιου μας που λεγεται πλανητης γη και που μελλει να φιλοξενησει τοσο περισσοτερες γενιες, οσο πιο συντομα και πιο πολλοι συνειδητοποιησουμε την πιο πανω αναγκαιοτητα και αληθεια.

ΤΟ Σ' ΑΓΑΠΩ ΜΠΟΡΕΙ...

14 σχόλια:

  1. Συμφωνώ απόλυτα φίλε vaggnes! Κι εγώ σε αυτά τα δύο επίπεδα θα χώριζα την αγαπη.Είναι δεδομένο και σίγουρα όχι κατακριτέο ότι το 90% της αγάπης μας θα κατευθυνθεί προς το στενο μας περιβαλλον. Ωστόσο πιστεύω πως και το εναπομείναν 10% φτάνει για να κάνει μία θετική διαφορά στο ευρυτατο παγκοσμιο περιβαλλον. Αν το 100% κατευθυνθεί στο στενό μας περιβάλλον, τότε θα αποτύχουμε και εκεί διότι μαζί με την ευημερια του πλανητη μας θα καταρρεύσει και η προσωπική μας ευημερία και τότε η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπη ,λεξη δυσκολη και να την νιωσεις και να την προσφερεις.Οι ανθρωποι νεκροι απο αισθηματα.Ετσι πιστευω.Κενοι ,απροσεκτοι,
    αδιαφοροι.Ενα θλιβερο θεαμα μια περιφρονηση προς την ιδια την ζωη.Πρεπει να υποκλινομαστε και να νιωθουμε ευγνωμοσυνη προς το περιβαλλον ,στην φυση ,στον αερα που αναπνεουμε.Αν μαθουμε να αγαπαμε σωστα ολα αυτα ,θα ειμαστε πιο σωστοι και με τους ανθρωπους διπλα μας.Θα αντιστρεψω αυτο πoυ λεει ο αγαπητος Ndn και θα πω 90% αγαπη για το περιβαλλον και οτι αυτο συνεπαγεται και το 10%που μενει θα ειναι πιο ουσιαστικο για τους διπλα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επειδή το δεύτερο «είδος» αγάπης αντιπροσωπεύω στην ιστοσελίδα μου (αυτή είναι η πρόθεση μου, τουλάχιστον), θα ήθελα να αφήσω εδώ την άποψη μου.
    Ο Άνθρωπος που αγαπάει το σύνολο, δίνει τις ίδιες Αξίες στο στενό του περιβάλλον.
    Καταλαβαίνει ότι το παιδί του, παράδειγμα, θα υποφέρει το ίδιο, όταν θα δει τον συνάνθρωπο του να υποφέρει. Ξέρει ότι το καλό των δικών του μπορεί να είναι εφικτό μόνο σε ένα συλλογικό «καλό», όλης της κοινωνίας.
    Η «αγάπη» που θέλει μια πρόσχαρη ευημερία του στενού συγγενικού κύκλου είναι μια πράξη έντονου εγωισμού, μια ανάγκη για επίδειξη που είναι αποτέλεσμα μιας αδιαφορίας η καμιά φορά και μίσους προς τους άλλους.
    Παράδειγμα γονείς που «αγαπάνε» τα παιδιά τους, αγοράζουν ένα καλύτερο μηχανάκι από του γείτονα για τον γιο τους, αδιαφορώντας στην ουσία για τις επίπτωσης της μη καλής συμπεριφοράς οδήγησης του. Το παιδί από την μεριά του παίρνει το παράδειγμα και νιώθει και αυτός ανάγκη επίδειξης, αδιαφορώντας για την ζωή του η των άλλων. Το ίδιο ισχύει και για τα φροντιστήρια που επιβάλουν κάποιοι στα παιδιά τους, χωρίς να τους μάθουν ότι όλα μπορούν να τα καταφέρουν με προσοχή στο μάθημα, με διάλογο με τους καθηγητές, η με συμπληρωματική βιβλιογραφία, που η γνώμη μου είναι ότι σε βοηθάει να αποκτήσεις μια επικριτική σκέψη. Οι πιο πολλοί θέλουν να κάνουν ότι και οι άλλοι, να είναι στην μόδα, χωρίς να σκέφτονται αν ότι κάνει η πλειοψηφία είναι και το σωστό. Τζάμπα τους ρωτάς «αν θα πάνε όλοι να πνίγουν θα πας και εσύ?» Σου απαντάνε ότι δεν είναι το ίδιο.
    Προσωπικά προσπάθησα και συνεχίζω να δίνω αυτές τις αξίες στο παιδί μου, ξέροντας ότι η πρόοδος της ανθρωπότητας είναι συνέπεια μιας ανώτερης ανθρώπινης Συνείδησης. Του είπα ότι όλα μπορεί να τα καταφέρει, αρκεί να τα θέλει και να αγωνιστεί πάντα για το σωστό και για το δίκιο. Να τα καταφέρει με τις δικές του δυνάμεις και μόνο, αυτό είναι το μόνο που θα τον κάνει ακόμα πιο πολύ Άνθρωπο.
    Και πολλά άλλα…
    Μια που δεν θέλω να κάνω κατάχρηση του χώρου, θέλω πρώτα απ’όλα να σε συγχαρώ για την ιστοσελίδα σου και να γράφω ακόμα κάτι στο τέλος του σχόλιου μου:

    «Αγάπη δε συνίσταται στο να κοιτάμε ο ένας τον άλλο, αλλά στο να κοιτάμε προς την ίδια κατεύθυνση»- Αντουάν ντε Σαντ-Εξιπερί.
    Η αγάπη είναι ο εξάντας της αλήθειας."- Ρουμί.

    Για μένα υπάρχει μόνο μια Αγάπη- η την έχεις η όχι μέσα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φιλε μου ndn νομιζω μονο πως ολο και μικραινει το ποσοστο της αλλης αγαπης, τουλαχιστον στην Ελλαδα.
    Δεν ξερω που μπορει να οφειλεται, αλλα ειναι αληθεια.
    Ειμαστε πιο μορφωμενη γενια απο τις προηγουμενες (ακριβως μια γενια πισω εγω απο σενα) και ομως τα αποτελεσματα μας, ειναι πολυ χειροτερα και καθολου ενθαρρυντικα.
    Ειμαστε λες Παραμορφωμενοι;
    ή κατι αλλο συμβαινει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μην απογοητευεσαι πρασινο λικερ.
    Η αισιοδοξια των ευαισθητων ανθρωπων ανοιγει μια πορτα προς το καλυτερο, οποιο κι' αν ειναι αυτο, εστω το ασημαντα σπουδαιο που λεω στο τιτλο μου: "μια καλημερα στον αγνωστο διπλανο μας"
    Η γη δεν θα γινει ποτέ παραδεισος, ομως η επιμονη μας στην ποιοτητα μπορει να διατηρει και να μεγενθυνει τις υπαρχουσες οάσεις, να δημιουργει δε και να ανακαλυπτει νεες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. agapi χαιρομαι για την επισκεψη σου και για την επιλογη του συγκεκριμενου ονοματος αλλα και για τους υποτιτλους του δικου σου ιστολογιου.

    Εχουν μεγαλυτερη βαρυτητα αυτα που λες, αφου εισαι και μητερα.
    Υπαρχουν πολλοι ανθρωποι ευαισθητοι γυρω μας, που κατω απο την πιεση της καθημερινοτητας και του βομβαρδισμου απο τα απαραδεκτα ΜΜΕ, γινονται απελπιστικα ανασφαλεις και χανουν τον αυθορμητισμο τους και τα καλα συναισθηματα τους προς τους συνανθρωπους τους.

    Ειναι αληθεια πως καθε συστημα, μας θελει ανασφαλεις γιατι ετσι μας κουμανταρει καλυτερα. Απομονωνόμαστε και μεις και βλεπουμε παντου εχθρους και για να διαφυλαχτουμε ταχα, γινομαστε σκληροι με ολους και με τον ιδιο τον εαυτο μας, με την ιδια τη ζωη τελικα που ειναι μια και μοναδικη.
    Χανουμε την αγαπη μας για ολους και για ολα. Την αγαπη που ειναι το πιο ισχυρο κινητρο απ' ολα, ακομη και απο το κινητρο του κερδους και του χρηματος.

    Πραγματι γνωριζω παιδια που δεν πηγαν ποτε φροντιστηριο και περασαν σε πολυ καλες θεσεις, απλα αυτα τα παιδια ειναι μειοψηφια δυστυχως.
    Η αγαπη γεννα την απαραιτητη θεληση για την επιβιωση με ποιοτικα κριτηρια. Υπαρχουν οασεις οπως λεω και στο πρασινο λικερ, που δεν μπορουμε να πιστεψουμε αλλα ψαχνοντας μπορουμε να ανακαλυψουμε.
    Δεν πηγαν χαμενοι ποτέ και ουτε ειναι ανοητοι οι ευαισθητοι ανθρωποι, οι ευαισθητοι Ελληνες, απεναντιας θα ελεγα, ευδοκιμουν και ευτυχουν ακομη και κατω απο αντιξοες συνθηκες. Απο τετοιους ανθρωπους εχει αναγκη, επειγουσα αναγκη θα ελεγα, η ανθρωποτητα και ο πλανητης για να μην συνεχισει ο κατηφορικος δρομος, για να μην καταστραφει απο τις αβλεψιες τις απερισκεψιες και τα οργανωμενα και τυφλα συμφεροντα.

    Το δευτερο επιπεδο αγαπης ειναι το κλειδι για ολες τις πορτες και μια αλανθαστη συνταγη για τη σωτηρια του πλανητη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πιστεύω ότι η Αγάπη είναι άνευ όρων, Αγάπη για την Ανθρωπότητα στο σύνολο, όπου εμείς (σαν άτομα) είμαστε ένα μέρος της και όχι το κέντρο του κόσμου.
    Ναι, υπάρχουν αυτά τα παιδιά που ξέφυγαν από το σύστημα.
    Ναι, υπάρχουν αυτοί οι «ονειροπόλοι» (αποδείχτηκε εκ τον ύστερον ότι ήταν οι μόνοι ρεαλιστές) που στην ιστορία της Ανθρωπότητας κάνανε την διαφορά, δώσανε το παράδειγμα στην κοινωνία (μικρή η μεγάλη) που ζούσαν. Αυτοί οι οραματιστές ήταν και συνεχίζουν να είναι κινητήρας Προόδου και μας έμαθαν ότι η πρόοδος της Ανθρωπότητας μπορεί να γίνει μόνο με Σεβασμό προς τις Ανθρώπινες Αξίες και με Αγάπη προς τον συνάνθρωπο, το περιβάλλον και προς κάθε είδος μορφής ζωής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ε, λοιπόν, vagnes, θα σε ξαφνιάσω αν σου πω ότι αυτό το μικρό σου δοκίμιο για την αγάπη είναι το σημείο τομής μιας κάθε άλλο παρά ένθεης σαν κι εμένα με τη χριστιανική θρησκεία; Είναι αυτό που έλειπε κι από τις πιο προωθημένες πολιτικές και φιλοσοφικές θεωρήσεις του πολιτισμού μας και γι' αυτό κατά τη γνώμη μου κατάντησαν κενό γράμμα. Πώς όμως μπορεί να μπολιαστεί με ένα τέτοιο όραμα μια κοινωνία σαν τη δική μας που μιλάει όλο για " ανάπτυξη", ευμάρεια, επιτυχία, "πρόοδο";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ενα μεγαλο ΝΑΙ. Ετσι ακριβως ειναι οπως τα λες agapi.
    Νομιζουμε οτι ειμαστε το κεντρο του κοσμου και δεν αντιλαμβανομαστε ποσο κακο κανει αυτο στη ζωη μας και στον πλανητη.
    Ουτε για τα εγγονια μας δεν φροντιζουμε καλά-καλά ακολουθωντας την εγωκεντρικη συμπεριφορα μας.

    Το κεντρο του κυκλου ειναι η αγαπη και αμετρητοι ομοκενροι (εγωκεντροι αν θες) κυκλοι ολοι εμεις.
    Οσο πιο μακρυα απο αυτο το κεντρο βρισκεται ο καθενας μας, τοσο δυστυχεστερη ζωη επιφυλασσουμε στους απογονους μας.

    Ας ψαξουμε να βρουμε αυτον που θα "γεννησει" τη νεα προταση εξουσιας και να δωσει και την απαραιτητη πνοη ρεαλιστικης εφαρμογης και οι νεοι ηγετες θα φανουν συντομοτερα απ' οτι τους περιμενουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κανω παρεα μαζι σας και με "χαλασατε" gyristrω (θα δεις τα αποτελεσματα γρηγορα), δεν πιστευω να "παθεις" τα ιδια απο μενα;
    Αν ειναι για να μεγαλωσεις την ευτυχια σου παντως, θα προσπαθησω κι' αλλο...αν μου επιτρεπεις.

    Παντως αρχιζω να καταλαβαινω τι πονηρω εισαι με τα πρωτακια σου. Χρησιμοποιεις τη μαιευτικη μεθοδο του Σωκρατη καθε φορα, (μαιευτικη λεγοταν ή θα φαω σφαλιαρα απο Θερσιτη;).
    Να ετσι και δω τωρα: "Πώς όμως μπορεί να μπολιαστεί με ένα τέτοιο όραμα μια κοινωνία..."
    Οσο περναει απο το χερι μου, παντως, θα το ψαχνω συνεχως και θα το μαθαινεις διαρκως...

    Εισαι συ μια πονηρωgyristrω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κι όμως, vagnes, δεν εκμαιεύω κάτι που ξέρω ήδη. Δεν ξέρω. Δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ...την εφαγα τη σφαλιαρα μου καλα να παθω.
    Τη μεθοδο του Σωκρατη τελικα πως τη λεγανε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. αυτό που ίσως δεν γνωρίζεις, είναι ότι κάποτε κατατέθηκε ως πολιτικό-φιλοσοφικό σύστημα ο "αγαπισμός" από τον Ιερώνυμο Κοτσώνη που έγινε αρχιεπίσκοπος επί χούντας και είχε προέλθει από τις παρεκκλησιαστικές οργανώσεις, αλλά σε πολλά ζητήματα ήταν φιλελεύθερος κληρικός.
    Άβυσος η αναζήτηση του αγαθού..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ομως ενα σημειο εναρξης απαιτειται συντομα καπιτ κουμ.
    Γιατι οι πολλες θεωριες χωρις πρακτικες και εφαρμοσιμες λυσεις διαιωνιζουν καταστασεις που μας καταπιεζουν καθημερινα ολο και πιο πολυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

σπείρε μια σκέψη, κάθε σπόρος είναι μια λαχτάρα.

ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Ετικέτες

πολιτική (82) ποίηση (70) κοινωνία (69) πολιτική σάτυρα (12) πολίτης (11) σάτιρα (10) σύνθεση (10) άνθρωπος (9) Επανω-πολιτικη (7) παιδεία (7) φιλοσοφείν (7) Ελλάδα (6) αυτοκριτική (6) ευχές (6) θρησκεία (6) πολιτική ηγεσία (6) ψήφος (6) ΠΑΣΟΚ (5) άποψη (5) Οικονομική κρίση (4) νέοι (4) παιχνιδι (4) φωτογραφία (4) bloggers (3) ΝΔ (3) Πίστη (3) αγανακτισμένοι (3) αξιοκρατία (3) αξιολόγηση (3) αφιέρωση (3) ζωή (3) κοινωνική συνείδηση (3) κρίση (3) νέα κυβέρνηση (3) υγεία (3) φιλία (3) χιούμορ (3) ψυχολογία (3) 28δις (2) Έλληνες (2) Δημοκρατικοί (2) Ομπάμα (2) Προεδρική Δημοκρατία (2) ΣΥΡΙΖΑ (2) ανέκδοτο (2) αντίο (2) αποχή (2) απόψεις (2) βατοπέδι (2) δημοσκόπηση (2) εκλογές (2) ευρωεκλογές (2) ευχή (2) καθημερινότητα (2) κριτική (2) ποδήλατο (2) πολιτική πρόταση (2) πολιτική ωριμότητα (2) συνέδριο (2) συνδιάσκεψη (2) συνεργασία (2) τεστ (2) τηλεόραση (2) τράπεζες (2) χ (2) χοίροι (2) ... ... ... (1) 1821 (1) 1989 (1) 2009 (1) NO INDIA (1) blogs (1) e-διαδήλωση (1) slide (1) viza (1) Γιώργος (1) Δημόσιο (1) Διεθνισμος (1) Ελληνικη γλωσσα (1) Επανω-προτασεις (1) Ευρώπη (1) Ιωαννινα (1) ΜΜΕ (1) Μαρία (1) ΟΛΠ (1) ΟΤΕ (1) Π.Ο.Υ. (1) Παπανδρέου (1) Πολυτεχνείο (1) Σημίτης (1) αγάπη (1) αγώνες (1) αδικία (1) αθωπνορς (1) αισιοδοξία (1) αισχος (1) αισχροκέρδεια (1) ακρόαμα (1) αλλαγη νομων (1) αμπελοφιλοσοφείν (1) αναξιοπιστία (1) ανεργία (1) αντίδραση (1) αξία (1) αξιοπιστία (1) αποδοχή (1) αποτέλεσμα (1) αποτέφρωση (1) αποτελέσματα (1) αποψη (1) αριστερά (1) ασυδοσία (1) ασφαλιστικό (1) αυτάρκεια (1) βάση του 10 (1) βίοι παράλληλοι (1) βιντεοσυνθέσεις (1) βουλή (1) γέλιο (1) γνωριμία (1) γρίππη (1) δάνειο (1) δημοσιευμένο άρθρο (1) δημοσιο (1) διάγγελμα (1) διάλειμμα (1) διαμαντι (1) διαμαρτυρία (1) διαπίστωση (1) διαπλοκή (1) δράση (1) εαυτός (1) ειρωνία (1) ελευθερία (1) ελπίδα (1) επιλογή (1) επιμόρφωση (1) επιχειρήσεις (1) επιχειρηματικότητα (1) εργασία (1) ευθύνη (1) εφαρμογή νόμων (1) εφεγαλκος (1) ηγέτης (1) ηλικία (1) θοες (1) ιατρική (1) ιστορία (1) κήπος (1) κίνητρα (1) καθηγητές (1) καπιταλισμός (1) καταλήψεις (1) κοινή λογική (1) κοινότητα (1) κοσμημα (1) κυβέρνηση (1) κόμματα (1) κόσμος (1) λευκό (1) λιμάνια (1) μέτρα (1) μαργαριτάρια (1) μνήμες (1) μουσική (1) νέα γενιά (1) νέο κόμμα (1) οικονομια (1) ομαδικο μυθιστορημα (1) ορφάνια (1) παγκοσμιοποίηση (1) παιδιά (1) παραμύθι (1) περιπετεια (1) πλανήτης (1) πλούτος (1) ποδόσφαιρο (1) πολίτευμα (1) πολη (1) πολιτική ποίηση (1) πολιτικο διλλημα (1) πολιτικό λογοπαίγνιο (1) προανακριτική (1) προβληματισμός (1) πρωταπριλιά (1) ραδιόφωνο (1) σκάνδαλο (1) σοφία (1) σπίτι (1) συναίσθημα (1) συντεχνίες (1) σύμπνοια (1) σύμπτωση (1) σύνθημα (1) σύνοδος (1) σύστημα (1) τύχη (1) φάρμακα (1) φθινόπωρο (1) χρήμα (1) χόμπυ (1) ψωμί (1) ωριμότητα (1) ωριμότητα πολιτική (1)

η ωρα κανει καλα τη δουλειά της, ΕΜΕΙΣ;