ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΛΑΧΤΑΡΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΖΕΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ




Θα γίνεις πολύ φίλος με τον εχθρό σου

όταν και οι δυό σας πεθάνετε.

Χαλίλ Γκιμπράν.









...ΕΔΩ ΓΙΑ ΦΩΤΟ & ΠΟΙΗΣΗ

...ΕΔΩ ΓΙΑ  ΦΩΤΟ & ΠΟΙΗΣΗ
κλικ στην εικόνα για τα φωτοποιήματα

μαΘΥΜΑΤΑ ΚΟΙΝΗΣ (και πολιτικης) ΛΟΓΙΚΗΣ

Μα αληθεια τι πρεπει επιτελους να κανει το ΠΑΣΟΚ στο συνεδριο του ωστε να αρχισει να αντιστρεφει το αρνητικο κλιμα που υπαρχει για το κομμα;

Ειναι ενα ερωτημα που πλαναται και πραγματικα ειναι τοσοι πολλοι οι παραγοντες και οι παραμετροι του προβληματος, που δεν μπορει ευκολα κανεις να δωσει μια σαφη περιεκτικη, περιληπτικη και σωστη απαντηση, που θα εδινε την πολυποθητη διεξοδο απο τη συνεχομενη κριση και την εκφρασμενη δυσαρεσκεια των πολιτων, οπως αυτη διαπιστωνεται στις προσφατες αλλα και στις παλαιοτερες δημοσκοπησεις.

Οταν λοιπον ολες οι μεθοδοι πολιτικης αντιδρασης και δρασης που δοκιμαστηκαν και συνεχιζουν να δοκιμαζονται δεν ειναι ικανες να αντιστρεψουν το δυσμενες κλιμα, η απαντηση μπορει να δοθει μονο απο την ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ.
Τι ακριβως λεει λοιπον αυτη η κοινη λογικη;

Αν κάνεις αυτο που παντα εκανες, θα συνεχισεις να παιρνεις αυτο που παντα επαιρνες!!
Αρα αφου εισαι δυσαρεστημενος με αυτο που παιρνεις μη συνεχισεις να κάνεις αυτο που παντα εκανες.
Απλα και ξαστερα.

Ωρισμενα ενδεικτικα παραδειγματα θα μας εδιναν μια πιο σαφη εικονα.
1) Ο αρχηγος δηλωσε μετα την ηττα παρων, πρεπει ισως να αποδειξει οτι μπορει να δηλωσει και απων απο την ηγεσια.
2) Η ηγετικη ομαδα παρεμεινε η ιδια, πρεπει πιθανοτατα να ειναι απαραιτητο να εξαφανιστει ενα μεγαλο τμημα της.
3) Η δυσφημιση ικανων στελεχων, ακομη και πρωην πρωθυπουργου του κομματος αποδυναμωσε το κομμα χωρις να αποφερει ουσιαστικο κερδος, πρεπει πιθανον η δυσφημιση να μετατραπει σε διαφημιση.
4) Η επικεντρωση της σκληρης κριτικης στο μη προγραμμα της κυβερνησης της ΝΔ δεν απεδωσε, πρεπει η επικεντρωση να γινει στο υπαρχον προγραμμα του Πασοκ.
5) Η αναγνωση λογων απο γραπτα κειμενα εφερε στο νου τις απαραιτητες συγκρισεις απογοητευσε και δεν συνεπηρε τους πολιτες, η αυθορμητη εκφορα του λογου πιθανον να ειναι κι' αυτο ενα απο τα ζητουμενα, γιατι αποδεικνυει και υπογραμιζει την πιστη στα λεγομενα
6) Η συνεχομενη και παρατεινομενη εσωστεφεια εφερε την απομακρυνση απο τον πολιτη και τα προβληματα του, η εξωστρεφεια και το αγκαλισμα του πολιτη παντα αποτελουσε λυση
7) Η συμπαθεια ωρισμενων στελεχων στην μεθοδο του "ωριμου φρουτου" για την αναληψη της εξουσιας, υποτιμησε τη νοημοσυνη των πολιτων, η εμπρακτη αποδειξη οτι οι πολιτες δεν μπορει να θεωρουνται κουτοι ειναι η ΛΟΓΙΚΗ που δεν ειναι δυνατον να αγνοειται...
κλπ κλπ κλπ...
Τοσο απλα τοσο κατανοητα ωστε να μπορει να γινονται αποδεκτα απο την ΚΟΙΝΟ νου απο την ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ.

Να λοιπον η απαντηση στο αρχικο ερωτημα: Για να βγει το ΠΑΣΟΚ ωφελημενο απο το συνεδριο και μαζι μ' αυτο και οι πολιτες, πρεπει να στηριχθει στην κοινη λογικη και οχι τοσο στην πολιτικη λογικη των ισορροπιων που ισως δρομολογειται.

18 σχόλια:

  1. ...οι διακοπες ρευματος φαινεται, εφεραν και διακοπες σχολιων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είμαστε πάλι εδώ, vagnes, και ελπίζουμε τουλάχιστον όσους χάνει το ΠΑΣΟΚ να τους παίρνει ο ΣΥΝ, μην πάνε χαμένοι.
    Καλά...αστειεύομαι.
    Ποιος έχασε την κοινή λογική να τη βρουν τα ηγετικά στελέχη; Αυτοί έμαθαν μόνο μια λογική, να είναι εξουσία και να αλωνίζουν. Λες και κάποιος τους το χρωστάει. Το βλέπεις στο βλέμμα τους. Ο αυριανός Μαγγίνας, ο αυριανός Ζαχόπουλος είναι ανάμεσά τους στο πολλαπλάσιο και καραδοκούν.
    Αυτοί την αίσθηση δίνουν, γι' αυτό φυλλορροεί το ΠΑΣΟΚ.
    Η μόνη ελπίδα, ο Γιώργος-κολυμπήθρα του Σιλοάμ δεν μπορεί. Μοιάζει υπεραπλούστευση, αλλά εγώ θεωρώ ότι η αρχή και η βάση για όλα αυτά είναι το 5. Χρειάζεται επειγόντως αρχηγός, για να βάλει όρια και όρους προς πάσα κατεύθυνση. Και το 5 είναι η καλύτερη συμβουλή που μπορεί να του δώσει κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ΠΑΣΟΚ εισπράτει σήμερα περισσότερο από άλλους την κρίση του πολιτικού συστήματος, επειδή φθάρθηκε από την μακρόχρονη παραμονή στην εξουσία, χωρίς σήμερα να την διαθέτει.
    Μη νομίζεις..αν και η Ν.Δ. έχανε την εξουσία θα βρισκόταν στην ίδια και χειρότερη θέση.
    15% ευνοημένοι και 15% κομφορμιστές είναι αυτοί που τη στηρίζουν, αλλά και αυτοί όταν μιλήσουν σοβαρά αναγνωρίζουν πως στην πραγματικότητα αυτή την στιγμή σκυλεύουν ένα πτώμα.
    Για να μην μιλάς για το παρελθόν πρέπει να πας μπροστά.
    Το ΠΑΣΟΚ αυτό το πρόβλημα έχει σήμερα πρέπει να πάρει το ρίσκο τι θα πάρει και τι θα αφήσει...

    Το 74 ο Αντρέας κατάφερε κάτι το δύσκολο πήρε από την Παράδοση του Κέντρου το θετικό (τους δημοκρατικούς αγώνες) και άφησε εντέχνως πίσω τα αρνητικά: π.χ. συμβιβασμός με το παλάτι, ιδιώνυμο, συνεργασία με τον ξένο παράγοντα...

    Ίσως είναι δύσκολο να το κάνει αυτό η σημερινή ηγετικη ομάδα σε σχέση με την περίοδο του "εκσυγχρονισμού"..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Vagnes,προσυπογράφω, εξαιρετική η ανάλυσή σου. Τί έχουν πάθει όμως οι ακραφνείς πασόκοι με τον ΓΑΠ; Τον επευφημούσαν στο συνέδριο με ιαχές "νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός"...Εκτός τόπου και χρόνου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλως την φιλη μου
    Εδωσες πραγματι μια απλη εικονα κοινης λογικης λεγοντας για τον Μαγγινα και τον Ζαχοπουλο.
    Την εικονα αυτη το Πασοκ την καλλιεργησε αφ' ενος το ιδιο με την σκληρη εσωκομματικη αντιπολιτευση και με τις αλλεπαλληλες κατηγοριες μεταξυ των στελεχων του και αφ' ετερου απο την τακτικη των κομματων της Αριστερας που η μονιμη και αγαπημενη τους κριτικη ηταν η προσπαθεια εξομοιωσης, εξισωσης εως και ισοπεδωσης των δυο κομματων εξουσιας, πραγμα φυσικα εντεχνα αλλα και σκοπιμα ψευδες.
    Απο την αλλη μερια, η με μεγαλο ποσοστο αμφισβητηση του Γιωργου ως ηγετη, αλλα και η απουσια ουσιωδους αντιδρασης και δρασης στις συνεχομενες αρνητικες δημοσκοπησεις, ολοκληρωναν την εικονα ενος κομματος που δεν παταει σταθερα στα ποδια του και στη ΒΑΣΗ του, που δεν ειναι αλλη απο τους πολιτες που το στηριζουν.
    Η βαση του 5 φανταζει ρεαλιστικη και η ανοδος απο αυτη τη βαση θελει πολυ δουλεια αλλα κυριως αποδειξεις αξιοπιστιας εργων και λογων.

    ΥΓ:Η αλλαγη του συνθηματος παντως με χαροποιησε σαν πρωτο βημα, (ΕΛΛΑΔΑ ΑΞΙΩΝ, που με κεφαλαια οπως παρουσιαζεται, διαβαζεται και αξιών και άξιων), αλλα ειπαμε χρειαζονται πολλα βηματα ακομη.
    Eιχα προτεινει κατι παρομοιο σε μια παλια μου αναρτηση, η οποια δημοσιευτηκε στο στεκι των blogs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οταν φιλε μου καπιτ κουμ, ως υπερανω ολων "ιδανικο" εχει ανακηρυχτει το χρημα (οπως και το θεμα της δικης σου αναρτησης ) χρειαζεται Δυναμικος (βαρβατος) ηγετης για να εμπνευσει ξανα και να φωτισει αλλους δρομους και ιδανικα.
    Ο ηγετης του Συριζα ειναι σε θεση να το πραξει, αλλα πρεπει να το κανει γρηγορα και χωρις την αλαζονεια που αρχισε να υποβαλλεται εκ των κατω και διπλα (ΚΚΕ) καθως και του παλιου ηγετικου συναθροισματος και του νεαρου της ηλικιας του. Αλλιως γρηγορα θα "καεί" και αυτος.
    Τα αντιπασοκικα συνδρομα και οι φοβιες εκπονησης προγραμματων εξουσιας και συνεργασιας ενδεχεται πολυ συντομα να σβησουν και τα ιχνη των τελευταιων ελπιδων.
    Ο Συριζα πρεπει γρηγορα να καταλαβει πως η βαση του Πασοκ ειναι πιο υγιης πολιτικα και διψα περισσοτερο (απο τη βαση του Συριζα)για μια κυβερνηση συνεργασιας που θα μπορουσε να δωσει μια πιο αξιοπιστη λυση κοντα και δίπλα στα προβληματα του, απο μια αυτοδυναμη κυβερνηση Πασοκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φιλε μου τσοτσο καλα ειναι τα παλια συνθηματα δεν λεω, αλλα πρεπει να εκφωνουνται, οπως λες και την καταλληλη ωρα.
    Στο θεμα αυτο οι συνεδροι δεν τα πηγαν καθολου καλα απ' οτι μπορω να ξερω.
    Ομως το νεο συνθημα και η ευρηματικοτητα δινουν τον παλμο και την αισιοδοξια που πραγματι ελλειπε το τριημερο.

    Οπως και να το κανουμε το ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ που λεγαμε, (οταν κανείς δεν μπορουσε τοτε να αναφερει ουτε τη λεξη χουντα) δυναμωσε και μαζικοποιησε τη συμμετοχη των πολιτων στην επιτυχημενη εξεγερση εναντιον της.
    Ζηταγαμε ψωμι παιδεια ελευθερια, τωρα φλομωσαμε στα βούτυρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. το 5ο σημείο εννοώ από αυτά που προτείνεις, vagnes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Vagnes δεν σε γνωρίσαμε τελικά. Υπάρχουν νέα...μπορείς να τα διαβάσεις σ' εμένα...ένα είδος εισαγωγής γιατί ακόμα και το κακό νέο, κάτι λέει...πάντως κάτι έμεινε θα δείς. Ετσι δεν γίνεται: Τίποτα δεν πάει χαμένο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν θα μπορούσα να διαφωνώ με το σκεπτικό σου φίλε vagnes, εξάλλου σπάνια έχει συμβεί αυτό. Θα διαφωνήσω ωστόσο, όπως άλλωστε συμβαίνει συχνά (διαφορετικά θα ήταν και βαρετό άλλωστε) με κάποια από τα συμπεράσματα.
    Λοιπόν πράγματι η λύση είναι στην κοινή λογική που περιγράφεις «Αν κάνεις αυτο που παντα εκανες, θα συνεχισεις να παιρνεις αυτο που παντα επαιρνες!!»

    Ωρισμενα ενδεικτικα παραδειγματα θα μας εδιναν μια πιο σαφη εικονα.

    1) Οταν άκουγες τον αρχηγό (Παπανδρέου Α και Σημίτη) κέρδιζες. Οταν ο Σημίτης είπε τον Ιούνιο του 1996 «αν δεν βγω αρχηγός, παραιτούμαι» εκάμαμε αυτό που είπε ο αρχηγός. Και φυσικά κερδίσαμε. Οταν ο Γιώργος είπε «δεν θέλω δίπλα μου ανθρώπους με (ένοχο) κυβερνητικό παρελθόν» κάποιοι μοιράζανε λιστες σε διαδρόμους.

    2) Οταν κάνεις ένα λάθος πρέπει να το αναγνωρίζεις και να ζητάς συγγνώμη. Η απουσία δεν βοήθησε ποτέ κανέναν. Αρα πρέπει να είμαστε όλοι παρώντες.

    3) Οταν βλέπει ο κόσμος επί 34 χρόνια τα ίδια πρόσωπα, είναι λογικό να βαρέθηκε. Η ανατροπή δεν είναι εκπομπή. Για να το φωνάζουν τόσοι ας τους ακούσουμε.

    4) Οταν όλοι είναι υπέρ της αλλαγής, αλλά εννοούν να αλλάξουν όλοι εκτός από αυτούς και συζητάς μαζί τους για να τους πείσεις, αντί να τους κλωστήσεις, θα πέφτεις. Αρα πρέπει να τους κλωτσήσεις.

    5) Η δυσφημιση ικανων στελεχων, τόσο του πρώην όσο και του νυν Προέδρου αποδυναμωσε το κομμα χωρις να αποφερει ουσιαστικο κερδος, πρεπει πιθανον η δυσφημιση να μετατραπει σε διαφημιση. Ο Γιώργος δεν είναι «Γιωργάκης», αλλά ο Πρόεδρος της Σοσσιαλιστικής Διεθνούς και ο Σημίτης δεν είναι «αρχιερέας της διαπλοκης», αλλά ο πιο επιτυχημένος πρωθυπουργός της χώρας. Αυτό που δεν ξέρω βέβαια είναι το ΠΟΥ ειναι. Πάντος εκεί που είναι μάλλον δεν έχει τηλέφωνο, ιντερνετ, ούτε καν ταχυδρομείο για να στείλει μηνυμα στο κόμμα που τον έκανε Πρωθυπουργό.

    6) Το σκληρό ροκ πέθανε (εξάλλου οι ΠΑΣΟΚοι πάντα ακουγαν Ρίτα). Ο μηδενισμός δεν μας ταιριάζει. Ούτε εσωκομματικά ούτε αντιπολιτευτικά. Αρα έχουμε λάθος τακτική.

    7) Η συμπαθεια ορισμενων στελεχων για τις καρέκλες που είχαν και την αναληψη της εξουσιας από αυτούς γι αυτούς, υποβαθμίζει τη θέληση των πολιτών με βάση και τις δημοσκοπήσεις (τις οποίες καλό είναι να θυμόμαστε πάντα και όχι μόνο όταν είναι άσχημε για τον ΓΑΠ). Οι αλλαγές που πάνε να γίνουν με κυβερνητική πλειοψηφία αποτυγχάνουν. Θέλουν και κοινωνική πλειοψηφία. Μόνοι μας μπορούμε την κυβέρνηση αλλά δεν μπορούμε την αλλαγή. Αρα κάτι πρέπει αν αλλάξει..
    κλπ, κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. tractatus νομιζω πως αυτο που εχασα πιο πολυ ειναι η γνωριμια μαζι σας, γιατι απο την αλλη μερια καταλαβα και μυριζομαι πως δεν ειστε με τις καλυτερες των εντυπωσεων.
    Η αληθεια ειναι οτι οι ελπιδες ετσι κι αλλιως ηταν λιγοστες για το αν μπορουσε να αλλαξει κατι ουσιαστικα. Αν υπηρχε αυτη η δυνατοτητα πολλα σημαδια θα ειχαμε και πριν, χωρις να περιμενουμε το συνεδριο.

    ΥΓ νομιζω πως σε αναγνωρισα σε ενα βιντεο της αναρτησης του Παναγιωτη και βεβαια και τον Παναγιωτη
    ΥΓ η δουλεια μου δεν μου αφηνει πολυ ελευθερο χρονο...δυστυχως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ndn φιλε μου
    οταν ενα κομμα γινεται εξουσιας οπως το Πασοκ, αποκτα και πολλα στελεχη που μοναδικη τους επιδιωξη ειναι το προσωπικο τους συμφερον και προβολη. Αυτοι οι φελλοι οπως τους ονομαζουμε, κανουν μεγαλυτερη ζημια στα δημοκρατικα και με ιδεολογικες βασεις κομματα.
    Αυτα λοιπον τα στελεχη και τα μελη, παρολο που αποτελουν μειοψηφια, εχουν "κυριευσει" το Πασοκ και εχουν κανει και συνεχιζουν να κανουν μεγαλη ζημια.
    Ειναι το "περιβαλλον" που γαντζωνεται κοντα στον προεδρο κοντα και πανω στις ηγετικες καρεκλες, ειναι το περιβαλλον κανιβαλλων που κατασπαραζει αδιστακτα καθε θετικη προσπαθεια και κομματικη δραση, που αμφισβητει την εξουσια τους.
    Υπαρχουν δυο λυσεις για να απαλλαχτει ενα κομμα απο αυτους.
    1) Ο προεδρος τους αποπεμπει, αφου ειναι γνωστοι σε ολους, εφ' οσον εχει τη ΔΥΝΑΜΗ να το κανει!
    2)Περιμενουμε το κομμα να καταταγει τριτο στις δημοσκοπησεις οποτε φευγουν απο μονοι τους για τα κομματα εξουσιας, αφου ειναι δεδομενο οτι αγαπουν την εξουσια, απεχθανονται την ιδεολογια.
    Δεν ξερω πιο ειναι πιο ευκολο απο τα δυο να γινει. Εσυ τι λες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Είναι δεδομένο ότι προτιμώ το πρώτο. Εξάλλου αυτό δεν φώναζα στον Γιώργο εκείνη την ηλιόλουστη μέρα του Φλεβάρη του 2004;

    Το 2ο δεν το βλέπω πάντως να γίνεται σύντομα σε εθνικές εκλογές.

    Αυτό είναι που φοβάμαι περισσότερο, φίλε vagnes. Αν δεν τα καταφερει ο ΓΑΠ δεν υπάρχει κανένας να τα καταφέρει (τουλάχιστον με τα ως τώρα δείγματα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φίλε Vagnes, συμφωνώ με την ανάρτηση σχεδόν στο σύνολο καθώς και με τα σχόλιά σου. Να θυμίσω και εγώ ορισμένα πράγματα:
    α) Πόσοι από αυτούς της Κ.Ε. έχουν βγάλει λεφτά με τον ιδρώτα τους;
    β) Πόσοι με τον ιδρώτα μας;
    γ) Η ανανέωση δεν είναι ζήτημα προσώπων αλλά πολιτικών επιλογών. Θα έλεγα και ηθικών επιλογών, αλλά η ηθικολογία στην πολιτική είναι αμιγώς δεξιά επιλογή.
    δ) Πρόταση προς ΓΑΠ: Να ονομάσει τους κλέφτες του Πασόκ, να τους στείλει στον εισαγγελέα και έπειτα να παραιτηθεί, για να βγει αρχηγός που να μιλάει ελληνικά. Αυτό είναι το πιο σημαντικό του πρόβλημα. 30 χρόνια στην Ελλάδα και περισσότερο θυμίζει τη μάνα του παρά τον πατέρα του ως προς τη χρήση της ελληνικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. "Γεια στα χερια σας" αν εχεις δει το εργο φιλε μου: "Για πρωτη φορα νονος" (οχι καλο εργο), οπου πρωταγωνιστης ειναι πραγματι ο Γιωργος μικρος.

    Γεια στο στομα σου Θερσιτη μου με την τελευταια παρατηρηση σου.
    Λες να μη τον θελει η Ελλαδα λογω της αμερικανιζουσας γλωσσας του;
    Δεν ειναι απιθανο παντως να ξεσπαει σ' αυτον το συνθημα: "Εξω οι Αμερικανοι"
    Εμοιασε με τη μανα του, ποτέ με τον πατερα του!!
    Δεν μου ειχε περασει ποτε απο το νου Θερσιτη.
    Λες;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

σπείρε μια σκέψη, κάθε σπόρος είναι μια λαχτάρα.

ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Ετικέτες

πολιτική (82) ποίηση (70) κοινωνία (69) πολιτική σάτυρα (12) πολίτης (11) σάτιρα (10) σύνθεση (10) άνθρωπος (9) Επανω-πολιτικη (7) παιδεία (7) φιλοσοφείν (7) Ελλάδα (6) αυτοκριτική (6) ευχές (6) θρησκεία (6) πολιτική ηγεσία (6) ψήφος (6) ΠΑΣΟΚ (5) άποψη (5) Οικονομική κρίση (4) νέοι (4) παιχνιδι (4) φωτογραφία (4) bloggers (3) ΝΔ (3) Πίστη (3) αγανακτισμένοι (3) αξιοκρατία (3) αξιολόγηση (3) αφιέρωση (3) ζωή (3) κοινωνική συνείδηση (3) κρίση (3) νέα κυβέρνηση (3) υγεία (3) φιλία (3) χιούμορ (3) ψυχολογία (3) 28δις (2) Έλληνες (2) Δημοκρατικοί (2) Ομπάμα (2) Προεδρική Δημοκρατία (2) ΣΥΡΙΖΑ (2) ανέκδοτο (2) αντίο (2) αποχή (2) απόψεις (2) βατοπέδι (2) δημοσκόπηση (2) εκλογές (2) ευρωεκλογές (2) ευχή (2) καθημερινότητα (2) κριτική (2) ποδήλατο (2) πολιτική πρόταση (2) πολιτική ωριμότητα (2) συνέδριο (2) συνδιάσκεψη (2) συνεργασία (2) τεστ (2) τηλεόραση (2) τράπεζες (2) χ (2) χοίροι (2) ... ... ... (1) 1821 (1) 1989 (1) 2009 (1) NO INDIA (1) blogs (1) e-διαδήλωση (1) slide (1) viza (1) Γιώργος (1) Δημόσιο (1) Διεθνισμος (1) Ελληνικη γλωσσα (1) Επανω-προτασεις (1) Ευρώπη (1) Ιωαννινα (1) ΜΜΕ (1) Μαρία (1) ΟΛΠ (1) ΟΤΕ (1) Π.Ο.Υ. (1) Παπανδρέου (1) Πολυτεχνείο (1) Σημίτης (1) αγάπη (1) αγώνες (1) αδικία (1) αθωπνορς (1) αισιοδοξία (1) αισχος (1) αισχροκέρδεια (1) ακρόαμα (1) αλλαγη νομων (1) αμπελοφιλοσοφείν (1) αναξιοπιστία (1) ανεργία (1) αντίδραση (1) αξία (1) αξιοπιστία (1) αποδοχή (1) αποτέλεσμα (1) αποτέφρωση (1) αποτελέσματα (1) αποψη (1) αριστερά (1) ασυδοσία (1) ασφαλιστικό (1) αυτάρκεια (1) βάση του 10 (1) βίοι παράλληλοι (1) βιντεοσυνθέσεις (1) βουλή (1) γέλιο (1) γνωριμία (1) γρίππη (1) δάνειο (1) δημοσιευμένο άρθρο (1) δημοσιο (1) διάγγελμα (1) διάλειμμα (1) διαμαντι (1) διαμαρτυρία (1) διαπίστωση (1) διαπλοκή (1) δράση (1) εαυτός (1) ειρωνία (1) ελευθερία (1) ελπίδα (1) επιλογή (1) επιμόρφωση (1) επιχειρήσεις (1) επιχειρηματικότητα (1) εργασία (1) ευθύνη (1) εφαρμογή νόμων (1) εφεγαλκος (1) ηγέτης (1) ηλικία (1) θοες (1) ιατρική (1) ιστορία (1) κήπος (1) κίνητρα (1) καθηγητές (1) καπιταλισμός (1) καταλήψεις (1) κοινή λογική (1) κοινότητα (1) κοσμημα (1) κυβέρνηση (1) κόμματα (1) κόσμος (1) λευκό (1) λιμάνια (1) μέτρα (1) μαργαριτάρια (1) μνήμες (1) μουσική (1) νέα γενιά (1) νέο κόμμα (1) οικονομια (1) ομαδικο μυθιστορημα (1) ορφάνια (1) παγκοσμιοποίηση (1) παιδιά (1) παραμύθι (1) περιπετεια (1) πλανήτης (1) πλούτος (1) ποδόσφαιρο (1) πολίτευμα (1) πολη (1) πολιτική ποίηση (1) πολιτικο διλλημα (1) πολιτικό λογοπαίγνιο (1) προανακριτική (1) προβληματισμός (1) πρωταπριλιά (1) ραδιόφωνο (1) σκάνδαλο (1) σοφία (1) σπίτι (1) συναίσθημα (1) συντεχνίες (1) σύμπνοια (1) σύμπτωση (1) σύνθημα (1) σύνοδος (1) σύστημα (1) τύχη (1) φάρμακα (1) φθινόπωρο (1) χρήμα (1) χόμπυ (1) ψωμί (1) ωριμότητα (1) ωριμότητα πολιτική (1)

η ωρα κανει καλα τη δουλειά της, ΕΜΕΙΣ;