ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΛΑΧΤΑΡΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΖΕΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ




Θα γίνεις πολύ φίλος με τον εχθρό σου

όταν και οι δυό σας πεθάνετε.

Χαλίλ Γκιμπράν.









...ΕΔΩ ΓΙΑ ΦΩΤΟ & ΠΟΙΗΣΗ

...ΕΔΩ ΓΙΑ  ΦΩΤΟ & ΠΟΙΗΣΗ
κλικ στην εικόνα για τα φωτοποιήματα

Πρωτα ΠΑΣΟΚ μετα Προεδρος


Σχολιο στο Μιμη Ανδρουλακη για τη δημιουργικη αμφιβολια στους Υποψηφιους Προεδρους

Δημιουργικη αμφιβολια λοιπον ναι.
Διατηρησε την αταραξια σου, Μιμη, στην εκλογη του Προεδρου και "ταραξε" τα λιμναζοντα και δυσοσμα υδατα των προβληματων μας.
Τη δημιουργικη σου ικανοτητα στην παραγωγη πολιτικης, ξοδεψε την στην αναζητηση και εξευρεση των λυσεων, αυτο ειναι το δυσκολο και οχι ποιος θα ειναι Προεδρος.
Οποιος και να ειναι ο Προεδρος, το ΠΑΣΟΚ πρεπει να βελτιωσουμε.

Στο ασφαλιστικο ας πουμε δεν μπορει να υπαρχει η προταση μόνο του κ. Γκαργκανα που λεει: Αυξηση οριων συνταξιοδοτησης και εισφορων, και μειωση των συνταξεων.
Ενας φιλος δικαιως εξεφρασε την απορια:
"Χρειαζοταν πτυχιο Οικονομικων για να μας τα προτεινει αυτα;"

Το ΠΑΣΟΚ δεν εχασε γιατι ειχε στο πηδαλιο χειριστες με "χερια απο βουτυρο" αλλα γιατι δεν προτεινε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ-ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΕΣ-ΑΠΛΕΣ-ΚΑΤΑΝΟΗΤΕΣ απο τους πολιτες λυσεις, σε μια σειρα απο σοβαρα ζητηματα οπως:

-την κατοχυρωση της αξιοκρατιας.
-την θεσμοθετηση ποινών απεναντι στη μαστιγα του ρουσφετιου.
-την ανυψωση, στη συνειδηση των πολιτων, της τεχνικης-επαγγελματικης-καλλιτεχνικης παιδειας και επαιδευσης (αυτο το παραγωγικο εργαλειο) υπερανω της ανωτατης παιδειας των ΑΕΙ που παραγει ανέργους με πτυχιο και μεταπτυχιακο.
-τη μειωση του τεραστιου ογκου (ογκος=καρκινος) του Δημ. τομεα και την αποροφηση του απο τα τεχνικα και παραγωγικα και καλλιτεχνικα επαγγελματα.
-τη μη αξιολογηση με αντικειμενικα κριτηρια, του δημοσιου τομεα, Δημ. υπαλληλων, καθηγητων, καθηγητων πανεπιστημιων, πανεπιστημιων (κυριως), σχολειων, σχολων, γιατρων, νοσοκομειων, νοσηλευτων, αστυνομικων, αστυνομικων τμηματων, πυροσβεστων, πυροσβεστικων τμηματων, κλπ κλπ

Δεν μπορει σημερα το ονειρο και το οραμα των γονιων αλλά και των νεων (δυστυχως) να εξαντλειται για μια θεση στο δημοσιο!! ΕΛΕΟΣ.
Σε μια συζητηση νεων εγινε η ερωτηση σε εναν γνωστο μου που μολις ειχε διοριστει:
-Πως τα πας με τη δουλεια σου;
Η απαντηση ηταν καταλυτικη
-Προσπαθω να μη κανω τιποτα!!!!
Χρειαζονται ΚΙΝΗΤΡΑ, Μιμη, για να δουλεψει καποιος, κακα τα ψεμματα.
Η εξομοιωση μισθων διαφορετικης αξιας και εργατικοτητας-παραγωγικοτητας υπαλληλων, δεν λεγεται ισοτης λεγεται ισοπεδωση. Ισοπεδωση των ονειρων της ελπιδας για κατι καλυτερο, ισοπεδωση της προοπτικης για μια ευελικτη και αποδοτικη Δημ. διοικηση που δεν θα καταδυναστευει αλλά θα υπηρετει τον πολιτη, γιατι θα εχει ΚΙΝΗΤΡΑ.

Μιμη εδω σε θελουμε να δρασεις με τις προτασεις σου, με τις προτασεις μας με την βοηθεια της τεχνολογιας με οτι αλλο χρειαστεις.

Το ΠΑΣΟΚ εχασε και για αλλους λογους οπως:
-γιατι δεν προωθησε νεα προσωπα στην πολιτικη ΕΝΕΡΓΗ σκηνη (εσενα, τον Καρταλη και αλλους που εσυ γνωριζεις καλυτερα).
-γιατι δεν προτεινε τι πρεπει να γινει με την δυσκινητη εως ακινητη απονομη δικαιοσυνης. ΑΡΓΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ ΑΠΟΥΣΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ (κινητρα και δω τι αλλο)
-γιατι δεν προωθησε την τηρηση των νόμων
-γιατι δεν προωθησε τον ελεγχο και την συνεχη και συνεπη τιμωρια, για την τηρηση των νόμων, ξεκινωντας απο τον ΚΟΚ και συνεχιζοντας και στα πιο σοβαρα.
-γιατι ξεχασε τους αγροτες αυτον τον παραγωγικο θησαυρο της χωρας μας, με χρηματοδοτησεις απλες και χωρις διαδικασιες στον τοπο δουλειας και οχι στα γραφεια, με τη βοηθεια και την καθημερινη παρουσια των γεωπονων στο χωμα και οχι απο τηλεφωνου, με την προωθηση της βιολογικης και οικολογικης παραγωγης και συνειδησης.
-γιατι δεν προωθησε την κατοχυρωση της ΑΝΩΝΥΜΗΣ καταγγελιας, για μια σειρα απο μικρες ως μεγαλες παρανομιες (φακκελακια πχ)

Το ΠΑΣΟΚ οποιον και να εχει αρχηγο, θα χασει και θα ξαναχασει αν σε τουτα εδω τα προβληματα-ερωτηματα δεν δωσει πειστικες απαντησεις με ΑΠΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΑΦΗΝΕΙΑ για να καταλαβαινουν οχι μόνο οι κατεχοντες μορφωση, αλλά και οι μη κατεχοντες κυριως αυτοι.

Ας δωσουμε την "πρεπουσα" σημασια στα (εδω και πολυ καιρο οχι τοσο ενημερωτικα, οσο επαγγελματικα) ΜΜΕ και ας αναδειξουμε με σαφηνεια τον ρολο τους και ας εκμεταλευτουμε με μέτρο τη δυναμη τους, ας δωσουμε τη βαρυτητα που απαιτει μια εκλογη Προεδρου, αλλα ας δωσεις, Μιμη, ας δωσουμε και μεις οσο μπορουμε, ολη τη δυναμη και τη φαια ουσια μας, στην αναζητηση, στην προταση και στην λυση των ζητηματων που ειναι ο δεικτης της εκτιμησης της αξιοπιστιας και της φερεγγυοτητας ενος πολιτικου φορεα οπως το ΠΑΣΟΚ προς τον λαο.

Αν δεν καταλαβουμε οτι πρωτα πρεπει να 'γιατρεψουμε' το ΠΑΣΟΚ και μετα να ασχοληθουμε και με τους Προεδρους (ο 'ασθενης' θελει φαρμακα, οχι προεδρο), τοτε παντα ενα αλλο κομμα θα νικα και θα μας προσπερνα, αλλα το σπουδαιοτερο θα βρεθουμε οριστικα σαν χωρα πια, στην τελευταια θεση των χωρών της ΕΕ και μαλιστα χωρις συναγωνισμο-ανταγωνισμο.

Της αγαπημενης χωρας μας, της αξιζει μια καλη θεση στην ΕΕ, της αξιζει ενα ΠΑΣΟΚ που να ακουει να καταλαβαινει αλλά κυριως να ενεργει αναλογα.

6 σχόλια:

  1. το ζήτημα φίλε ότι αυτά τα προβλήματα- ορισμένα είναι προβλήματα συμφωνώ- δεν μπορούν να λυθούν ξέχωρα από το βασικό οικονομικό πρόβλημα του μεγάλου μέρους του λαού. Ότι και να κάνεις, αν δεν ανακουφιστεί αυτό, πάλι θα επανέλθουν. Είναι σαν αυτό που περιγράφει ο Θουκιδίδης στις πολεμικές καταστάσεις πάντα θα ξεπερνιούνται οι κανόνες και τώρα έχουμε ένα οιωνεί πόλεμο που το ξεκίνησαν πρώτες οι ελίτ και η πλουτοκρατία. Δεν λέω ότι θα πάρουμε τα χειμερινά ανάκτορα, αλλά πάντα χρειάζεται ένας κοινωνικός εντοπισμός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Θουκιδιδης ελεγε και τουτο φιλε ΚΚ:
    'Καλυτερα μια πολιτεια με κακους νόμους που εφαρμοζονται παρα μια με καλους νόμους που δεν εφαρμοζονται'
    Το αλλο λοιπον που αναφερεις του Θουκιδιδη, οτι παντα θα ξεπερνιουνται οι κανονες γιατι πρεπει να σκαλωνεις(ουμε) στις αριστερες αγκυλωσεις των κανονων.
    Ας ξεκινησουμε να λυσουμε τα ορισμενα προβληματα που συμφωνουμε και που και αυτα εχουν οικονομικες βασεις και ας προχωρησουμε στα πιο συνθετα με συνεση με οση συναινεση καταφερουμε αλλα κυριως και με συμβιβασμους φιλε που ειναι απαραιτητοι, αν θελουμε να ειμαστε ρεαλιστες και οχι οραματιστες (μόνο) ουτοπικων καταστασεων που οδηγουν με σιγουρια προς τα πισω.
    Απο το: "ή ολα ή τιποτα" ας προτιμησουμε το: "λιγα και καθε μερα".
    Η συμμετοχικη δημοκρατια ειναι η σημερινη λυση για μενα και το ξερεις και δεν μπορω να πω, οπως ωρισμενοι, οτι ειμαστε τοσο χάλια πια, γιατι τοτε δεν θα ειχαμε το τεραστιο κυμα μεταναστων που σημερα εχουμε, που ερχονται για να επωφεληθουν απο τα (λιγα εστω) καλα που εχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δε λέω όλα ή τίποτα, αλλά λέω ιεράρχηση λύσεων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μου δώσατε τροφή( δειτε αν θέλετε στο blog,ευχαριστώ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Xιλιάδες γερμανοί αναγνώρισαν το εγώ τους στον Χιτλερ και χιλιάδες σοβιετικοί έβλεπαν στον Στάλιν το αυστηρό υπερεγώ τους..Ετσι και στις συγχρονες δικτατορίες των δημοκρατικοποιημένων πλυντηρίων εγκεφάλου(ΜΜΕ),άπειρος αριθμός ατόμων αναγνωρίζει σε ηγετικές φιγούρες( λαμπερά μηδενικά είναι συνήθως)κάποιες μύχιες πλευρές του εσώτερου κόσμου του: όλοι μας κρύβουμε σε ένα σημείο την αφ'υψηλού μεσσιανική νοοτροπία του Καραμανλή,την πονηρή οραματολογία και αθωότητα του Γιώργου και την τολμηρή και παρορμητική αρχηγομανία του Βενιζέλου.
    Αλλά τελικά,όλοι ψάχνουμε τον τύρρανο μας, είτε γιατί εν τον νιώσαμε στην παιδικοεφηβική ηλικία, είετ για θέλουμε να τον ''εκδικηθούμε''. Η δημοσιοποίηση στα blogs των πολιτικοφιλοσοφικών και κοινωνικοοικονομικών μας γνώσεων και θέσεων, δεν είναι τίποτα άλλο απο βαθιά κρυμμένη ανάγκη προσφοράς σε κοινοτικό επίπεδο,ειτε μεγάλο είτε μικρό.Η διαφορά είναι οτι περιορίζουμε τις ατομικές φιλοδοξίες καθοδήγησης σκέψεων και λόγω ασφάλειας και επιλογής χρόνου, φιλτράρουμε τηνγραφική μας αποφόρτιση πριν την ρίξουμε στην οθόνη.
    Δωρεάν ομαδική ψυχοθεραπέια απο κοινωνικές και πολιτικές νευρώσεις,απ οικονομικούς μαζοχισμους και φετιχοποιήσεις αντικειμένων και ιδεών: αυτό είναι η blogosfaira για μένα,τουλάχιστον.Σας ευχαριστώ που συμβάλλετε σε αυτό,και μάλιστα με επίπεδο συνεισφοράς σχεδόν χειρουργικής ακρίβειας(δεν γράφω πάντως για να αποτοξινωθώ απο την αριθμολαγνεία και την εργαλεικής φύσεως δουλειά μου, να συγχωνέυω εταιρείες, να επενδύω λεφτά μεγάλων καπιταλιστών,καιν να αποκωδικοποιώ αριθμού και πληροφορίες του καπιταλιστικού συστήμταος κερδίζοντας απο την συμβουλευτική στην χρημ/κή(είμαi Ιnvestment Banker kai Strategic Manager σε ένα απο τα αυγχρονα χταπόδια που απλώνουν πλοκάμια στις κοινωνίες μέσω της οικονομικής τους ισχύος( Venture Capitals)Eυτυχώς, δεν χρειάζεται να διώξω κόσμο απο τις δουλειές του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

σπείρε μια σκέψη, κάθε σπόρος είναι μια λαχτάρα.

ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Ετικέτες

πολιτική (82) ποίηση (70) κοινωνία (69) πολιτική σάτυρα (12) πολίτης (11) σάτιρα (10) σύνθεση (10) άνθρωπος (9) Επανω-πολιτικη (7) παιδεία (7) φιλοσοφείν (7) Ελλάδα (6) αυτοκριτική (6) ευχές (6) θρησκεία (6) πολιτική ηγεσία (6) ψήφος (6) ΠΑΣΟΚ (5) άποψη (5) Οικονομική κρίση (4) νέοι (4) παιχνιδι (4) φωτογραφία (4) bloggers (3) ΝΔ (3) Πίστη (3) αγανακτισμένοι (3) αξιοκρατία (3) αξιολόγηση (3) αφιέρωση (3) ζωή (3) κοινωνική συνείδηση (3) κρίση (3) νέα κυβέρνηση (3) υγεία (3) φιλία (3) χιούμορ (3) ψυχολογία (3) 28δις (2) Έλληνες (2) Δημοκρατικοί (2) Ομπάμα (2) Προεδρική Δημοκρατία (2) ΣΥΡΙΖΑ (2) ανέκδοτο (2) αντίο (2) αποχή (2) απόψεις (2) βατοπέδι (2) δημοσκόπηση (2) εκλογές (2) ευρωεκλογές (2) ευχή (2) καθημερινότητα (2) κριτική (2) ποδήλατο (2) πολιτική πρόταση (2) πολιτική ωριμότητα (2) συνέδριο (2) συνδιάσκεψη (2) συνεργασία (2) τεστ (2) τηλεόραση (2) τράπεζες (2) χ (2) χοίροι (2) ... ... ... (1) 1821 (1) 1989 (1) 2009 (1) NO INDIA (1) blogs (1) e-διαδήλωση (1) slide (1) viza (1) Γιώργος (1) Δημόσιο (1) Διεθνισμος (1) Ελληνικη γλωσσα (1) Επανω-προτασεις (1) Ευρώπη (1) Ιωαννινα (1) ΜΜΕ (1) Μαρία (1) ΟΛΠ (1) ΟΤΕ (1) Π.Ο.Υ. (1) Παπανδρέου (1) Πολυτεχνείο (1) Σημίτης (1) αγάπη (1) αγώνες (1) αδικία (1) αθωπνορς (1) αισιοδοξία (1) αισχος (1) αισχροκέρδεια (1) ακρόαμα (1) αλλαγη νομων (1) αμπελοφιλοσοφείν (1) αναξιοπιστία (1) ανεργία (1) αντίδραση (1) αξία (1) αξιοπιστία (1) αποδοχή (1) αποτέλεσμα (1) αποτέφρωση (1) αποτελέσματα (1) αποψη (1) αριστερά (1) ασυδοσία (1) ασφαλιστικό (1) αυτάρκεια (1) βάση του 10 (1) βίοι παράλληλοι (1) βιντεοσυνθέσεις (1) βουλή (1) γέλιο (1) γνωριμία (1) γρίππη (1) δάνειο (1) δημοσιευμένο άρθρο (1) δημοσιο (1) διάγγελμα (1) διάλειμμα (1) διαμαντι (1) διαμαρτυρία (1) διαπίστωση (1) διαπλοκή (1) δράση (1) εαυτός (1) ειρωνία (1) ελευθερία (1) ελπίδα (1) επιλογή (1) επιμόρφωση (1) επιχειρήσεις (1) επιχειρηματικότητα (1) εργασία (1) ευθύνη (1) εφαρμογή νόμων (1) εφεγαλκος (1) ηγέτης (1) ηλικία (1) θοες (1) ιατρική (1) ιστορία (1) κήπος (1) κίνητρα (1) καθηγητές (1) καπιταλισμός (1) καταλήψεις (1) κοινή λογική (1) κοινότητα (1) κοσμημα (1) κυβέρνηση (1) κόμματα (1) κόσμος (1) λευκό (1) λιμάνια (1) μέτρα (1) μαργαριτάρια (1) μνήμες (1) μουσική (1) νέα γενιά (1) νέο κόμμα (1) οικονομια (1) ομαδικο μυθιστορημα (1) ορφάνια (1) παγκοσμιοποίηση (1) παιδιά (1) παραμύθι (1) περιπετεια (1) πλανήτης (1) πλούτος (1) ποδόσφαιρο (1) πολίτευμα (1) πολη (1) πολιτική ποίηση (1) πολιτικο διλλημα (1) πολιτικό λογοπαίγνιο (1) προανακριτική (1) προβληματισμός (1) πρωταπριλιά (1) ραδιόφωνο (1) σκάνδαλο (1) σοφία (1) σπίτι (1) συναίσθημα (1) συντεχνίες (1) σύμπνοια (1) σύμπτωση (1) σύνθημα (1) σύνοδος (1) σύστημα (1) τύχη (1) φάρμακα (1) φθινόπωρο (1) χρήμα (1) χόμπυ (1) ψωμί (1) ωριμότητα (1) ωριμότητα πολιτική (1)

η ωρα κανει καλα τη δουλειά της, ΕΜΕΙΣ;