ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΛΑΧΤΑΡΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΖΕΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ




Θα γίνεις πολύ φίλος με τον εχθρό σου

όταν και οι δυό σας πεθάνετε.

Χαλίλ Γκιμπράν.









...ΕΔΩ ΓΙΑ ΦΩΤΟ & ΠΟΙΗΣΗ

...ΕΔΩ ΓΙΑ  ΦΩΤΟ & ΠΟΙΗΣΗ
κλικ στην εικόνα για τα φωτοποιήματα

Η "ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ" ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμη τον χαρακτηρισμο "το εκρεμές Ανδρουλακη" απο δημοσιογραφο

-Υπαρχει καποια "εκκρεμοτητα" "τυπικη" που πρεπει να κλεισει, δεν μπορει να μενουν τα θεματα ανοικτα...

Αυτο ή κατι τετοιο, πρεπει να ειπε ο "τυπικος" προϊσταμενος στον αμεσως παρακατω υφισταμενο του και αυτος επιασε αμεσως δουλεια για να διεκπεραιωσει την τυπικη εντολη.

Η πρωτη λεξη που του ηρθε στο μυαλο ηταν διαφθορά, αλλα δεν μπορουσε να εμπνευστει και την απεριψε αμεσως χωρις καμμια αμφιβολια οτι δεν εκανε το σωστο.
Για να συνταξω κειμενο μ' αυτη τη λεξη, σκεφτηκε, θα πρεπει να εχω οργιωδη φαντασια και ηξερε πολυ καλα οτι δεν ειχε αυτο το "προσόν".

Αρχισε λοιπον νεα αναζητηση και η ωρα περναγε χωρις αποτελεσμα.

Εκει που ειχε απογοητευτει και ετοιμαζοταν να παει σπιτι του και να προσπαθησει την αλλη μερα ξανα, αρχισε το ρολοϊ του διαδρόμου να χτυπα ντιν νταν ντιν νταν, γυρνάει και τι να δει, το ρολοϊ ηταν εκρεμες, πρωτη φορα εβλεπε οτι στο διαδρομο υπηρχε ενα τετοιο ρολοϊ.

Η ιδεα του καρφωθηκε στο μυαλο και αρχισε να γραφει ασταματητα, χωρις να πολυσκεφτει τι σημαίνει εκρεμες. Καθισε ολο το βραδυ να τελειωσει την εργασια του και το πρωϊ την εδωσε για δημοσιευση, να προλαβει την απογευματινή εκδοση.
Ηταν σιγουρος οτι ετσι εκλεινε την εκκρεμοτητα που έμενε ακομη ανοικτη.
Το λαθος που ειχε κανει το καταλαβε πολυ αργοτερα, αντι για Μιμή ειχε γραψει Μίμη...

Εδω διακοπτω το μυθιστορημα και τρεχω αμεσως στον Μπαμπινιωτη

"Εκκρεμές" ειναι: Το σωμα που κρεμεται απο ΣΤΑΘΕΡΟ σημειο και εκτελει παλινδρομικες κινησεις, αναμεσα σε δυο ΑΚΡΑΙΑ σημεια.

Εχουμε και λεμε το λοιπον:

ΠΡΩΤΟ:

Αν το ΣΤΑΘΕΡΟ σημειο ειναι η ακεραιοτητα, η ευθυτητα, η πολιτικη αναλυση, η διαισθηση, η γνωση της συγχρονης πολιτικης και κοινωνικης πραγματικοτητας και προσπαθεια προβλεψης για το τι ειναι καλυτερο για τον τοπο, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ απο το 'ιδιοτελες' καλο...

ΠΟΥ το προβλημα;

Υπαρχει καποιος απο τους υποψηφιους Προεδρους που μπορει να αμελησει εναν "πολιτικο ογκολιθο".

Εχετε δει πολλους ογκολιθους να ειναι 'ευλιγιστοι στη μεση τους';

Αναγκη να τον συμβουλευονται και να τον 'προσκυνουν' εχουν και ο ΓΑΠ και ο ΒΒ.

ΔΕΥΤΕΡΟ:

Αν λεγοντας ΑΚΡΑΙΑ σημεια, εννοουμε απο τη μια τον ΓΑΠ και απο την αλλη τον ΒΒ, μονο να γελασουμε θα επρεπε με την τοποθετηση των Δημοσιογραφων.

Οι δυο Προεδροι ανήκαν και ανηκουν στον ιδιο χωρο, συνεργαστηκαν και θα συνεργαστουν μετα τις 11/11 με επιτυχια, εχουν τοσα κοινα σημεια, που μονο η διεκδικηση της Προεδριας , φυσικο και επομενο ειναι να τους θέτει σε αντιπαραθεση.

Κυριοι το ζητουμενο ειναι παντα το σημαντικοτερο.

Το ζητουμενο λοιπον δεν ειναι πιο απο τα παιδιά (ΓΑΠ, ΒΒ) θα ειναι στο τιμονι του ΠΑΣΟΚ, αλλα το ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ-ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ειναι η παραγωγη της ΝΕΑΣ πολιτικης στην αντιμετωπιση των συγχρονων προβληματων, που να απαντα και να μην "απατά" τους πολιτες και εδω η Ικανοτητα του Μιμη ειναι δεδομενη, ολοι το γνωριζουν ακομη και αυτοι που τον "εβαλαν" σε "εκκρεμοτητα"!

Ισως αυτη του την ικανοτητα προσπαθουν να υποβαθμισουν, με το μόνο τροπο που αυτοι ξερουν... τους αστηριχτους χαρακτηρισμους.

Η αποφαση του Μιμη, ειναι σαφες, οτι θα εχει ΜΕΓΑΛΗ πολιτικη βαρυτητα, θα γύρισει την "πλαστιγγα" προς κάποια κατευθυνση.

Το αν θα τη γυρισει στη σωστη μεριά για το κινημα και το λαο, αυτο μενει να αποδειχθει στο μελλον.

Ο Μιμης, νομιζουν καποιοι, οτι αυτα τα αγνοει και "παιζει" μόνο για το δικό του μελλον; Αλοιμονο...!!

Ωστοσο, το ειπα και το επαναλαμβανω σημερα, προσωπικα προτιμω τον προβληματισμο και την πολιτικη που παραγεται μεσα στο καλυτερο ιστολογιο Ελληνα πολιτικού στο διαδυκτιο, παρα την επισημη αναγγελια της όποιας υποστηρηξης Προεδρου, που επιμενω μετ' επιφασεως, δεν ειναι το μειζον.

"Για να ειμαστε ΣΤΑΘΕΡΟΙ στις ιδέες μας ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ συνεχως, οπως και η παγκοσμια πραγματικοτητα που μας περιβαλλει και το επιβαλλει".

Ακριβως το πιο πανω ειναι o ΜΙΜΗΣ, το κερδισε με το σπαθι του, θα προσπαθησω και θα πρεπει ολοι να προσπαθησουμε να το κατακτησουμε ο καθενας για τον εαυτο του, ασχετως αν συμφωνουμε ή οχι με τις εκαστοτε επιλογες και αποφασεις του.

Αν επιθυμουμε καποτε απο οπαδοι να μεταπηδησουμε στην πολιτικη ωριμοτητα, που θα παραγει νεες ιδεες και θα αφηνει πισω τα ανωριμα υβρεολόγια.

Το παρακατω δεν ειναι δικη μου διατυπωση ειναι τα λογια, του τι συμβουλεύει ο Αλαστερ Κάμπελ - επικοινωνιακός εγκέφαλος του Μπλερ - την Κεντροαριστερά μέσα από τις σελίδες της ιταλικής La Republica.

Ας αποτελεσει αυτη η ρήση το εναυσμα και το συμπερασμα για την ανεξαρτησια των αναζητησεων μας.

"Ας γράφουν λοιπόν ό,τι θέλουν οι εφημερίδες, ας παρουσιάζουν ό,τι θέλουν οι τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα, ο σωστός πολιτικός οφείλει να προχωρεί με τη σκέψη ότι η νίκη του εξαρτάται από τον λαό και για τον λόγο αυτό, προς τον λαό πρέπει να έχει στραμμένο το βλέμμα του και να κατευθύνει τις προσπάθειές του."

7 σχόλια:

  1. Vagnes καλησπερα,
    Δεν εχω την πολιτικη γνωση στο να αναλυσω τα γεγονοτα.Ομως ειναι θλιβερο να μαχονται και πολες φορες με ασχημο λεξιλογιο να διεκδικουν μια θεση εξουσιας.Δεν φταινε μονο οι πολιτικοι ,αλλα και ο λαος που αποδεχεται αυτες τις καταστασεις.Ειναι η επομενη μερα που μετραει για τον λαο.Αν πραγματοποιηθουν τα ζητουμενα ,προσληψεις ,προαγωγες κτλ κτλ .
    Ειμαστε πλεον χωρις ιδανικα,ετσι πιστευω.Ενα εκκρεμες, οπως λες.
    Καλο σου βραδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλωσορισες
    πρασινο λικερ
    Θα σου πω μόνο τουτα
    Στην πολιτικη, αλλα και στη ζωη υπαρχουν τρεις κυριες κατηγοριες ανθρωπων:

    Στην πρωτη κατηγορια, τη σπουδαια, ειναι αυτοι που σχολιαζουν ιδεες

    στη δευτερη, τη συνήθη, ειναι αυτοι που σχολιαζουν γεγονοτα

    και στην τριτη, την αχαρακτηριστη, ειναι αυτοι που "σχολιαζουν" τους αλλους.

    Απο την ιστοσελιδα σου φαινεται οτι ανηκεις στην πρωτη...
    Απο τα υβρεολογια τους φαινεται οτι ανηκουν στην τριτη...

    Η αναζητηση μιας νεας ιδεας, φιλοδοξει να ανεβαζει κλιμακωτά όλο και πιο πολλους

    Η προσπαθεια μιας νεας πολιτικης πρεπει να στοχευσει στον ιδιο σκοπο

    Οσο για τη γνωση σου στην πολιτικη θα σου πω μόνο τουτο:
    Πολιτικη ειναι η συζητηση που κανουν δυο ανθρωποι για οποιοδηποτε θεμα, ειναι οπως εμεις εδω τωρα...
    Καλο βραδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητοί φίλοι
    Επιτρέψτε μου να ανακατευτώ στην κουβέντα σας και να παραφράσω το διαχωρισμό του vagnes.

    Στην πολιτική και στη ζωή υπάρχουν τρεις κατηγορίες.
    Στην πρώτη, τη σπουδαία, είναι αυτοί που παράγουν ιδέες.
    Στη δεύτερη, τη συχνή, είναι αυτή που παράγουν γεγονότα.
    Στην τρίτη, είναι αυτοι που παράγουν σχόλια.

    Προσωπικά, συμμετείχα και προσπαθώ να συμμετέχω στη δεύτερη, άγγιξα κάποιες στιγμές την πρώτη και δεν μπορώ να αποφύγω την τρίτη.

    Πολιτική όπως πολύ σωστά λές είναι η συζήτηση ακόμα και δυο ανθρώπων, για οποιοδήποτε θέμα.

    Όμως πολιτική είναι και οι ιδέες, είναι τα γεγονότα, ακόμα και τα σχόλια.

    Ο καθένας κρίνεται και απο τα τρια. Κατά τη γνώμη μου λοιπόν, ο αγαπητός μας Μίμης, κρίνεται σήμερα από τις ιδέες τις οποίες παρουσιάζει, τα γεγονότα που δεν παράγει πλέον, και τα σχόλια του. Δεν θεωρώ αθέμιτα τα σχόλιά του. Κάθε άλλο. Σχολιάζει επωνύμως επώνυμους. Και ως επώνυμος, ο ίδιος είναι θέμα σχολιασμού. Δυστυχώς δεν γεννιούνται πλέον ιδέες και δεν παράγονται γεγονότα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θα είμαι λακωνικός,όσο μας επιτρέπει το απεριόριστο των σχολίων: ο Ανδρουλάκης αποτελεί σπάνιο φαινόμενο ''επιλεκτικής διανόησης'' . Στην πολιτική, αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται,ενίοτε. Οχι όμως σε τέτοιες στιγμές,όπως η εκλογή ηγέτη.
    Διαβαστε τον Παπαδημήτρίου,στην Καθημερινή της Κυριακής,χθές στο πολιτιστικό ένθετο, για την Μεσαία Τάξη.Αξίζει,επειδή η πολιτική ανάλυση, έπεται της κοινωνιοικονομικής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. vagnes
    ----------
    Γεγονοτα γινονται ,αλλα δεν προερχονται απο καινουργιες ιδεες.
    Υπαρχουν χαρισματικοι ανθρωποι που θα μπορουσαν να δωσουν μια διαφορετικη εικονα στην πολιτικη και να κανουν πραξη τις σωστες και υγιεις σκεψεις τους.
    Καλο σου βραδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρίξε μια ματιά στο τελευταίο post στο blog μου,θεωρώ οτι η μηχανική του εκκρεμούς ξεκινάει απο τις σταθερές των τεχνητών κανόνων ανισορροπίας( Μηχανική Εξουσίας σημαίνει Κοινωνική Ανισορροπία?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Γιωργο
    Ειναι ορθη η παρεμβαση-παραφραση σου. Θελω μόνο να μου πεις σε πια κατηγορια μπορουμε να καταταξουμε τους υβρεολογους που υπαρχουν ετσι κι' αλλοιως και ηταν το εναυσμα της συζητησης.
    Κανουν πολυ ζημια και πολιτικη αλλά και αισθητικη, δεν νομιζεις;

    Θα συμφωνησω και με την παρατηρηση σου για το Μιμη, γιατι αυτο περιγραφω στο σχολιο που μολις του απεστειλα και θα αναρτησω και στο δικο μου ιστολογιο. Παραγωγη εργου του ζηταω.

    @elias
    Αυτο το ενιοτε elias ας προσπαθησουμε να το φερουμε σημερα στη σκηνη. Διαβασε αν θελεις το σχολιο μου προς τον Μιμη.
    Θα διαβασω τον Παπαδημητριου...

    @πρασινο λικερ
    Στην υγεια σου η τσικουδια ηταν πραγματι θερμαντικη, εχουμε 6 βαθμους θερμοκρασια τωρα εξω.

    Υπαρχουν τετοιοι ανθρωποι σιγουρα, αλοιμονο αν δεν υπηρχαν.
    Εμεις να τους αφυπνισουμε μπορουμε και να τους δωσουμε τη δυναμη που χρειαζονται για να κανουν τις ιδεες τους πραξη, αλλά με συνεχη στηριξη, γιατι τα εμποδια και οι τρικλοποδιες που μπαινουν απο τα διάφορα θεμιτα και αθεμιτα συμφεροντα ειναι πολλα.
    Αν θελουμε να ειμαστε ρεαλιστες πρεπει να κατανοουμε και τους απαραιτητους ελιγμους που απαιτουνται, για την επιτευξη του στοχου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

σπείρε μια σκέψη, κάθε σπόρος είναι μια λαχτάρα.

ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Ετικέτες

πολιτική (82) ποίηση (70) κοινωνία (69) πολιτική σάτυρα (12) πολίτης (11) σάτιρα (10) σύνθεση (10) άνθρωπος (9) Επανω-πολιτικη (7) παιδεία (7) φιλοσοφείν (7) Ελλάδα (6) αυτοκριτική (6) ευχές (6) θρησκεία (6) πολιτική ηγεσία (6) ψήφος (6) ΠΑΣΟΚ (5) άποψη (5) Οικονομική κρίση (4) νέοι (4) παιχνιδι (4) φωτογραφία (4) bloggers (3) ΝΔ (3) Πίστη (3) αγανακτισμένοι (3) αξιοκρατία (3) αξιολόγηση (3) αφιέρωση (3) ζωή (3) κοινωνική συνείδηση (3) κρίση (3) νέα κυβέρνηση (3) υγεία (3) φιλία (3) χιούμορ (3) ψυχολογία (3) 28δις (2) Έλληνες (2) Δημοκρατικοί (2) Ομπάμα (2) Προεδρική Δημοκρατία (2) ΣΥΡΙΖΑ (2) ανέκδοτο (2) αντίο (2) αποχή (2) απόψεις (2) βατοπέδι (2) δημοσκόπηση (2) εκλογές (2) ευρωεκλογές (2) ευχή (2) καθημερινότητα (2) κριτική (2) ποδήλατο (2) πολιτική πρόταση (2) πολιτική ωριμότητα (2) συνέδριο (2) συνδιάσκεψη (2) συνεργασία (2) τεστ (2) τηλεόραση (2) τράπεζες (2) χ (2) χοίροι (2) ... ... ... (1) 1821 (1) 1989 (1) 2009 (1) NO INDIA (1) blogs (1) e-διαδήλωση (1) slide (1) viza (1) Γιώργος (1) Δημόσιο (1) Διεθνισμος (1) Ελληνικη γλωσσα (1) Επανω-προτασεις (1) Ευρώπη (1) Ιωαννινα (1) ΜΜΕ (1) Μαρία (1) ΟΛΠ (1) ΟΤΕ (1) Π.Ο.Υ. (1) Παπανδρέου (1) Πολυτεχνείο (1) Σημίτης (1) αγάπη (1) αγώνες (1) αδικία (1) αθωπνορς (1) αισιοδοξία (1) αισχος (1) αισχροκέρδεια (1) ακρόαμα (1) αλλαγη νομων (1) αμπελοφιλοσοφείν (1) αναξιοπιστία (1) ανεργία (1) αντίδραση (1) αξία (1) αξιοπιστία (1) αποδοχή (1) αποτέλεσμα (1) αποτέφρωση (1) αποτελέσματα (1) αποψη (1) αριστερά (1) ασυδοσία (1) ασφαλιστικό (1) αυτάρκεια (1) βάση του 10 (1) βίοι παράλληλοι (1) βιντεοσυνθέσεις (1) βουλή (1) γέλιο (1) γνωριμία (1) γρίππη (1) δάνειο (1) δημοσιευμένο άρθρο (1) δημοσιο (1) διάγγελμα (1) διάλειμμα (1) διαμαντι (1) διαμαρτυρία (1) διαπίστωση (1) διαπλοκή (1) δράση (1) εαυτός (1) ειρωνία (1) ελευθερία (1) ελπίδα (1) επιλογή (1) επιμόρφωση (1) επιχειρήσεις (1) επιχειρηματικότητα (1) εργασία (1) ευθύνη (1) εφαρμογή νόμων (1) εφεγαλκος (1) ηγέτης (1) ηλικία (1) θοες (1) ιατρική (1) ιστορία (1) κήπος (1) κίνητρα (1) καθηγητές (1) καπιταλισμός (1) καταλήψεις (1) κοινή λογική (1) κοινότητα (1) κοσμημα (1) κυβέρνηση (1) κόμματα (1) κόσμος (1) λευκό (1) λιμάνια (1) μέτρα (1) μαργαριτάρια (1) μνήμες (1) μουσική (1) νέα γενιά (1) νέο κόμμα (1) οικονομια (1) ομαδικο μυθιστορημα (1) ορφάνια (1) παγκοσμιοποίηση (1) παιδιά (1) παραμύθι (1) περιπετεια (1) πλανήτης (1) πλούτος (1) ποδόσφαιρο (1) πολίτευμα (1) πολη (1) πολιτική ποίηση (1) πολιτικο διλλημα (1) πολιτικό λογοπαίγνιο (1) προανακριτική (1) προβληματισμός (1) πρωταπριλιά (1) ραδιόφωνο (1) σκάνδαλο (1) σοφία (1) σπίτι (1) συναίσθημα (1) συντεχνίες (1) σύμπνοια (1) σύμπτωση (1) σύνθημα (1) σύνοδος (1) σύστημα (1) τύχη (1) φάρμακα (1) φθινόπωρο (1) χρήμα (1) χόμπυ (1) ψωμί (1) ωριμότητα (1) ωριμότητα πολιτική (1)

η ωρα κανει καλα τη δουλειά της, ΕΜΕΙΣ;