ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΛΑΧΤΑΡΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΖΕΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ




Θα γίνεις πολύ φίλος με τον εχθρό σου

όταν και οι δυό σας πεθάνετε.

Χαλίλ Γκιμπράν.









...ΕΔΩ ΓΙΑ ΦΩΤΟ & ΠΟΙΗΣΗ

...ΕΔΩ ΓΙΑ  ΦΩΤΟ & ΠΟΙΗΣΗ
κλικ στην εικόνα για τα φωτοποιήματα

ΠΕΡΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΩΝ


Εστω και καθυστερημενα θελω να γραψω κατι για τα "περιβαλλοντα"...

Το περιβαλλον στη ΝΔ ειναι ησυχο. Κερδισε και απολαμβανει την ησυχια του. Κανει ησυχια για να ακουει τους τσακωμους στο διπλανο περιβαλλον. Αμα κοπασουν οι τσακωμοι διπλα θα μαθουν πως να τσακωθουν κι' αυτοι. Χτες παρα λιγο πηγαν να αρπαχτουν, εβαλαν πετρελαιο και δεν ηξεραν ποιος θα το πληρωσει. Περιμεναν να παρουν τη συνταξη για να το πληρωσουν, τσ' ειπαν μετα απο 4 χρονια.
-Μετα απο 4 χρονια θα εχουμε πεθανει, ειπε ενας, απ' το κρυο.
-Μπα δεν πιστευω να αντεξουμε ουτε δυο(2) ειπε ενας αλλος.

Το περιβαλλον του ΠΑΣΟΚ εχει υπονομευτες. Στο ΠΑΣΟΚ δεν γνωριζουν ακομη ποιοι ειναι οι υπονομευτες. Παντως οποιος και να βγει, (γιατι εχουν εκλογες), οι αλλοι θα ηταν υπονομευτες. Απο τις 12 Νοεμβριου κανενας υπονομευτης δεν θα υπαρχει. Ολοι μαζι θα παν' εκδρομη στη Βουλη με ενα πουλμαν (τους χωράει), γιατι ειχαν πολυ καιρο να τη δουν. Θα παν' εκει θα τ' δουν άδεια, θ' αρχισουν να φωναζουν παλι. Θα φωναξουν, θα φωναξουν καννενας δεν θα τς ακουει, θα παν' ξανα σπιτ' τς μηπως βρουν τραπεζι να συνεδριασουν και βρουν γιατι καννενας δεν τς ακουει.

Το περιβαλλον του ΣΥΡΙΖΑ ειναι αριστερο εως κεντρικο χαφ. Δεν τσακωνονται γιατι αμα τσακωθουν θα μεινουν χωρις γηπεδο. Παιζουν ενα καινουργιο παιχνιδι που δεν βαζουν γκολ ποτέ. Το παιχνιδι το λεν' "ΜακρυαΑΠΟτοΜΑΞΙΜΟΥ". Παιζεται χωρις παιχτες και για μπαλα εχουν εμας. Μια φορα μας βαράν απ' αριστερα μια στ' μεσ, μια κατ' μια παν'.

Το περιβαλλον του ΚΚΕ ειναι κλειστο. Πως λεμε CLUB ετσι και χειροτερα. Κλεισαμε δεν χωραει αλλους. Εχουμε τα μελη μας σου λεει. Ειμαστε αρτιμελεις, το μυαλο μας λειπει μονο. Δεν παιζουμε σε γηπεδα γιατι ειναι πρασινα. Δεν κολυμπαμε γιατι ειναι μπλε. Λεμε πατσάρια* (ψεμματα) γιατι ειναι κοκκινα. Διαλεξαμε το κοκκινο γιατι το φορανε λιγοι, μονο τα μελη του CLUB. Πως λεμε CLUB σαντουϊτς, ετσι περιπου. Κοκκινη σαλτσα επαν', κοκκινη σαλτσα κατ', στ' μεσ' τιποτα. Καλη ορεξη παιδια. Φατε να τα μαζεψουμε. Αντε να χορτασεις μετα.

Το περιβαλλον του ΛΑΟΣ ειναι οπως και να τα ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ. Τα ΚΑΡΑΝΤΖΑΦΕΡΗΣ καλα μπαινεις μεσα, δεν τα ΚΑ(ΡΑ)ΤΑΦΕΡΗΣ μενεις απ' εξω. Ψαχνεις για κλειδαρά να μπεις μεσα, σουρχεται η Γιαννακου σ' ανοιγ. Μπαινεις εσυ μεσα μεν' αυτη απ' εξω. Αμα ξαναχασεις τα κλειδια εγω ειμαι εδω μην ανησυχειτε. ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 5000 (μετα το χαρακτηριστικο ηχο αφηστε... με απ' εξω). Μη στεναχοριεσαι, Μαριετα, θα σε γραψει η ΙΣΤΟΡΙΑ για να τη διαβαζουν οι ΦΟΙΤΗΤΕΣ να σε θυμουνται. Παντως ο κος Καταφερης αναγνωριζοντας την πολυτιμη προσφορα της προς το κομμα του, την ανακηρυξε ως "Επιτιμη Τελεία και Παυλα" .

Βρε παιδια αυτοι δεν μπορουν να φτιαξουν το δκο τς του περιβαλλον, θα μπορεσουν να φτιαξουν του δκο μας;

...η συνεχεια επι της (κ)οθόνης megantalphalterstar...

7 σχόλια:

  1. Αυτή η περιβαλλοντολογία ,σωστά επισημαίνεις, καταδεικνύει γυμνια αποφασιστικότητας και έλλειψη αυτοοργανωτικών ικανοτήτων, συνεπώς αδυναμία μετάδοσης στην κοινωνία,ικανών παρεμβάσεων.Το είπες πιο απλά: το σπίτι τους δεν ξέρουν να φτιάξουν....(εκτιμώ την επισήμανση για το σχόλιο μου στον Μίμη, το ανάρτησα ηδη στο blog μου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παρόμοια με την περίπτωση της επανίδρυσης της Ιταλικής Αριστεράς,είναι και η κατάσταση στο Γαλλικό Σοσ/κο κόμμα.Δες λίγο στο blog μου,αν θέλεις.
    Θα σου σύστηνα, καθ'οτι διαβλέπω οτι ασχολείσαι με την υπαρξιακή πολιτική και την βαθύτερη ανάγκη αξιοδότησης θέσεων και δράσεων,να διαβάσεις Καστοριάδη,Η φαντασιακή θέσμιση της κοινωνίας. Ταιριάζει με το Επάνω της φιλοσοφίας σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν ήξερες με ποιόν μιλάς....Τελος πάντω, φιλε vagnes να πάψουμε να οραματιζόμαστε την αλλαγή του καπιταλισμού, αλλά να επιδιώκουμε την ρύθμιση του.Η αγορά μπορεί να είναι χρήσιμη αρωγό για την ισοτιμία, server ευκαιριών και ίσων δικαιωμάτων για όλους.
    Εκτός απο αυτό του Καστοριάδη, να πάρεις ένα σύγχρονο δοκίμιο(ταιριάζει στο σκεπτικό σου για Επάνω Πορεία) Είναι Ο Μύθος του Ικαρου, του Σπονβίλ, εκδ.Κεδρος και φυσικά μην άφήσεις αδιάβαστο το Υψηλό Αντικέιμενο της Ιδεολογίας, του τεράστιου Ζιζεκ,εκδ.Scripta(εκπληκτική συνθεση αριστερής διανόησης, κοινωνικής ψυχανάλυσης και πολιτικής φιλοσοφίας,απο μαθητή του Λακαν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σιγουρα κανεις μας δεν ξερει με ποιον μιλαει...(χωρις φυσικα αυτο να υποκρυπτει ιχνος υπεροψιας) και αυτη αν θελεις ειναι και μια απο τις ενδιαφερουσες ιδιαιτεροτητες των bloggs, η ανωνυμια.
    Προτιμω παντως την αδεσμευτη ανωνυμια γιατι μπορει να παει την "κουβεντα" δυο σκαλοπατια παραπανω, (εχω προτεινει την κατοχυρωση της ανωνυμης καταγγελιας σε μια αναρτηση μου παρεπιπτοντος...), παρα τις κονφορμιστικες δεσμευσεις της επωνυμης γνωμοδοσιας, που δεν σου επιτρεπει να ξεφυγεις απο τα πλαισια της γενικης σου συγκαταβασης και συμβιβασμου, για την διατηρηση των όποιων ισσοροπιων εχεις επιλεξει και εχεις σκοπιμα ή οχι αποδεχτει.

    Φιλε πραγματι δεν ξερω ποιος εισαι, αλλα μου αρκει να μην εισαι καποιος που άλλα γραφει άλλα πιστευει και άλλα πραττει.
    Πιστευω βαθια πως Ιδεολογια ειναι αυτο που κανουμε, οχι αυτο που λεμε ή γραφουμε.

    Ειναι μακρυνη η διαδρομη μου σε πολλους πνευματικους "δρομους" χωρις απαντησεις, χωρις λυσεις, χωρις διεξοδο, αλλά προτιμω τα αδιεξοδα που σου επιτρεπουν να γυρισεις πισω και να ξαναψαξεις για τον προορισμο σου, παρα τους στενους μονοδρομους με απαγορευση της αντιθετης κυκλοφοριας και κατευθυνσης.
    Στη λεωφορο της Γαλλιας, που χθες με ξεναγησες, διπλης-τριπλης-πολλαπλης κατευθυνσης θελω να οδηγηθω και να οδηγησω και ας με γραψουν και για υπερβαση των οριων της αριστερο-δεξιας ταχυτητας...
    Στις Επανω πολυχρωμες λεωφορους της χωρας μας και του χωρου μας, θελω να περιπλανηθω, χωρις να πλανάμαι ασκοπως αλλά σκοπιμως, πολλαπλης κατευθυνσης που ακομη δεν εχουν γινει οι "μελετες" ωστε να ψαξουμε για χρηματοδοτηση και προκηρυξη των δημοπρασιων...
    Ο αναδοχος του εργου για μενα υπαρχει παντως και δεν ειναι αλλος (σημερα) απο το ΠΑΣΟΚ, αρκει εγκαιρα να καταλαβουν οι ηγετες του, οτι πρεπει να συμμετασχουν στη "δημοπρασια" και στην αναληψη αυτου του σπουδαιου και πολυχρωμου εργου
    Τι λες φιλε μου, αεροβατω η παταω στέρεα στους δρομους που θελω να μου φτιαξουν και να τους βοηθησω οσο μπορω στην συνταξη των μελετων;
    Καλο απογευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πιστεύω να μην παρερμήνευσες την εισαγωγή μου στο σχόλιο,και φυσικά είμαι υπερ της άποψης σου για την ανωνυμία στην blogosfaira...
    Το ''αν ήξερες'' έχει να κάνει με το συγκεκριμένο θέμα που ανέφερες στο blog μου,και φυσικά δεν σημαίνει τίποτα για την πορεία σου ή την πορεία του οποιουδήποτε.Πάντως η δική μου πορεία, δεν ηταν αναζήτησης,αλλά αποφυλάκισης απο τον μεγάλο εγκλεισμό( ο Φουκώ στην Μικροφυσική της Εξουσίας, περιέγραψε την μορφή της σύχρονης κοινωνικής αιχμαλωσίας)
    Είναι πολύ παραστατική η γλώσσα σου vagnes:συνδέεις το επιστημονικό σου υπόβαθρο ,με εναν οραματικό λόγο, μια εκφραστική απεικόνιση πολιτικής μηχανικής( επιμένω ,ριξε μια ματιά στον Μυθο το Ικαρου,του Σπονβιλ,αλλωστε ο Καστοριάδης..κουράζει γρήγορα)
    Θεωρώ οτι αυτό που κάνουμε, με την αδέσμευτη ανωνυμία, είναι η πιο γνήσια ,η πιο χρήσιμη πολιτική. Αν η απήχηση αυτής της διαλεκτικής ,εχει ακτίνα για 5-10 άτομα, δεν νομίζω οτι μειώνει την αντιπροσωπευτικότητα του δείγματος: η πολιτική υφίσταται ακόμη και μεταξύ δυο ατόμων. Η εξουσία θέλει τρείς, ωστε να προκύψει θέμα πλειοψηφίας.Εσύ και εγώ,και αρκετοί άλλοι των blogs, δεν νομίζω οτι θέλουμε εξουσία,αλλά να εκφραστούμε πολιτικά, να πούμε όσα δεν μπορεί να πεί η ψήφος μας.
    Προσωπικά, υιοθετώ την δοκικιμιακής μορφής γραφή σου, την ποιητική της της τροχιάς,της διανυσματικής πορείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο θανατος κανει τη ζωη εφικτη.
    Η πμευματικοτητα σπαει τα δεσμα της αιχμαλωσιας.

    Εχουμε και λεμε:
    Η κοινωνικη αιχμαλωσια κανει την αναζητηση πνευματικοτητας αναγκαια.

    Η πνευματικοτητα αποκτα γρηγορα απηχηση... ειμαστε δυό, ειμαστε τρείς, γινομαστε 1013...

    Η απηχηση διωχνει παλιους και γεννα νεους ηγετες (επικαιρο).

    Οι ηγετες αναγκαστικα γινονται επωνυμοι και "αιχμαλωτιζονται" στο κοινωνικο και "προσωπικο" κυνηγι του εφικτου.

    Το παγκοσμιο εφικτο "φυλακιζει" την εξουσια, προσφεροντας την ψευδαισθηση της τοπικης επικυριαρχιας (αλαζονεια).

    Η πνευματικοτητα διατηρειται με συνειδητη ανωνυμια, και "απεχθανεται" την εξουσια, γιατι γνωριζει οτι η επιδιωξη της εξουσιας, θα την αιχμαλωτισει.

    Η κοινωνικη λοιπον αιχμαλωσια απανταται σε αυτους που εξουσιαζουν και σ'αυτους που δεν αποκτησαν ακομη πνευματικοτητα.

    Γιατι το "δεν φοβαμαι τιποτα, δεν ελπιζω σε τιποτα, ειμαι ελευθερος" δειχνει κοινωνικη απελευθερωση και οχι αιχμαλωσια.

    Συνοπτικα: η κοινωνικη αιχμαλωσια γεννά απελευθερωμενη πνευματικοτητα, που αν επιδιωξει να εχει απηχηση, γεννά ηγετες που την προωθουν ως το σημειο του εφικτου, που διαρκως αντικαθιστανται απο νεους ηγετες που την προωθουν ως το επομενο πιο Επανω εφικτο κ.ο.κ...
    Σε ζαλισα φιλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

σπείρε μια σκέψη, κάθε σπόρος είναι μια λαχτάρα.

ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Ετικέτες

πολιτική (82) ποίηση (70) κοινωνία (69) πολιτική σάτυρα (12) πολίτης (11) σάτιρα (10) σύνθεση (10) άνθρωπος (9) Επανω-πολιτικη (7) παιδεία (7) φιλοσοφείν (7) Ελλάδα (6) αυτοκριτική (6) ευχές (6) θρησκεία (6) πολιτική ηγεσία (6) ψήφος (6) ΠΑΣΟΚ (5) άποψη (5) Οικονομική κρίση (4) νέοι (4) παιχνιδι (4) φωτογραφία (4) bloggers (3) ΝΔ (3) Πίστη (3) αγανακτισμένοι (3) αξιοκρατία (3) αξιολόγηση (3) αφιέρωση (3) ζωή (3) κοινωνική συνείδηση (3) κρίση (3) νέα κυβέρνηση (3) υγεία (3) φιλία (3) χιούμορ (3) ψυχολογία (3) 28δις (2) Έλληνες (2) Δημοκρατικοί (2) Ομπάμα (2) Προεδρική Δημοκρατία (2) ΣΥΡΙΖΑ (2) ανέκδοτο (2) αντίο (2) αποχή (2) απόψεις (2) βατοπέδι (2) δημοσκόπηση (2) εκλογές (2) ευρωεκλογές (2) ευχή (2) καθημερινότητα (2) κριτική (2) ποδήλατο (2) πολιτική πρόταση (2) πολιτική ωριμότητα (2) συνέδριο (2) συνδιάσκεψη (2) συνεργασία (2) τεστ (2) τηλεόραση (2) τράπεζες (2) χ (2) χοίροι (2) ... ... ... (1) 1821 (1) 1989 (1) 2009 (1) NO INDIA (1) blogs (1) e-διαδήλωση (1) slide (1) viza (1) Γιώργος (1) Δημόσιο (1) Διεθνισμος (1) Ελληνικη γλωσσα (1) Επανω-προτασεις (1) Ευρώπη (1) Ιωαννινα (1) ΜΜΕ (1) Μαρία (1) ΟΛΠ (1) ΟΤΕ (1) Π.Ο.Υ. (1) Παπανδρέου (1) Πολυτεχνείο (1) Σημίτης (1) αγάπη (1) αγώνες (1) αδικία (1) αθωπνορς (1) αισιοδοξία (1) αισχος (1) αισχροκέρδεια (1) ακρόαμα (1) αλλαγη νομων (1) αμπελοφιλοσοφείν (1) αναξιοπιστία (1) ανεργία (1) αντίδραση (1) αξία (1) αξιοπιστία (1) αποδοχή (1) αποτέλεσμα (1) αποτέφρωση (1) αποτελέσματα (1) αποψη (1) αριστερά (1) ασυδοσία (1) ασφαλιστικό (1) αυτάρκεια (1) βάση του 10 (1) βίοι παράλληλοι (1) βιντεοσυνθέσεις (1) βουλή (1) γέλιο (1) γνωριμία (1) γρίππη (1) δάνειο (1) δημοσιευμένο άρθρο (1) δημοσιο (1) διάγγελμα (1) διάλειμμα (1) διαμαντι (1) διαμαρτυρία (1) διαπίστωση (1) διαπλοκή (1) δράση (1) εαυτός (1) ειρωνία (1) ελευθερία (1) ελπίδα (1) επιλογή (1) επιμόρφωση (1) επιχειρήσεις (1) επιχειρηματικότητα (1) εργασία (1) ευθύνη (1) εφαρμογή νόμων (1) εφεγαλκος (1) ηγέτης (1) ηλικία (1) θοες (1) ιατρική (1) ιστορία (1) κήπος (1) κίνητρα (1) καθηγητές (1) καπιταλισμός (1) καταλήψεις (1) κοινή λογική (1) κοινότητα (1) κοσμημα (1) κυβέρνηση (1) κόμματα (1) κόσμος (1) λευκό (1) λιμάνια (1) μέτρα (1) μαργαριτάρια (1) μνήμες (1) μουσική (1) νέα γενιά (1) νέο κόμμα (1) οικονομια (1) ομαδικο μυθιστορημα (1) ορφάνια (1) παγκοσμιοποίηση (1) παιδιά (1) παραμύθι (1) περιπετεια (1) πλανήτης (1) πλούτος (1) ποδόσφαιρο (1) πολίτευμα (1) πολη (1) πολιτική ποίηση (1) πολιτικο διλλημα (1) πολιτικό λογοπαίγνιο (1) προανακριτική (1) προβληματισμός (1) πρωταπριλιά (1) ραδιόφωνο (1) σκάνδαλο (1) σοφία (1) σπίτι (1) συναίσθημα (1) συντεχνίες (1) σύμπνοια (1) σύμπτωση (1) σύνθημα (1) σύνοδος (1) σύστημα (1) τύχη (1) φάρμακα (1) φθινόπωρο (1) χρήμα (1) χόμπυ (1) ψωμί (1) ωριμότητα (1) ωριμότητα πολιτική (1)

η ωρα κανει καλα τη δουλειά της, ΕΜΕΙΣ;