ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΛΑΧΤΑΡΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΖΕΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ




Θα γίνεις πολύ φίλος με τον εχθρό σου

όταν και οι δυό σας πεθάνετε.

Χαλίλ Γκιμπράν.









...ΕΔΩ ΓΙΑ ΦΩΤΟ & ΠΟΙΗΣΗ

...ΕΔΩ ΓΙΑ  ΦΩΤΟ & ΠΟΙΗΣΗ
κλικ στην εικόνα για τα φωτοποιήματα

ΑΜΕΣΑ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΗ Η ΕΠΑΝΩ ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Χωρις την ιδεα, δεν υπαρχει πολιτικη
χωρις την πολιτικη, δεν υπαρχουν πολιτικοι
χωρις πολιτικους, δεν υπαρχει κυβερνηση
χωρις κυβερνηση, δεν υπαρχει υλοποιηση
χωρις υλοποιηση, μια ιδεα ειναι σαν να μη υπηρξε ποτε.

Δινουμε την ιδεα (και τις λυσεις), σε κομματα που θελουν να κυβερνησουν, για να την ενταξουν στο προγραμμα τους (ή στον προσυνεδριακο τους διαλογο) και να την υλοποιησουν.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Δεν δινουμε την ιδεα στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΚΚΕ, δεν θελουν να κυβερνησουν.
Δεν την δινουμε στη ΝΔ, δεν πιστευουμε πως τη θελει ετσι οπως κυβερνα.
Τη δινουμε στο ΠΑΣΟΚ που θελει και θελουμε να κυβερνησει.
θελει και θελουμε να αλλαξει ιδεες δηλ.πολιτικη
αναζητα και αναζητουμε ΑΛΛΑΓΗ πορειας
οριστε παρτε την Επανω ιδεα-πολιτικη
παρτε την πολιτισμενη πολιτικη.

Στους παλιους μας φιλους αριστερους που θα μας ρωτησουν, ενταξει προς τα Επανω, αλλα προς ποια κατευθυνση; Επανω δεξια ή Επανω αριστερα;
Τους απαντουμε: αν η "αλαθητη" αριστερη πολιτικη ειναι αυτη που σας οδηγει στην αιωνια αντιπολιτευση χωρις κυβερνητικους ρολους, χωρις, άρα, υλοποιησεις των ιδεών-πολιτικών, τοτε ευχαριστουμε αλλα δεν την θελουμε.

Σας προσκαλουμε ολους απο αριστερα μεχρι δεξια να σηκωνουμε την Ελλαδα καθε μερα
λιγο ψηλοτερα, λιγο ψηλοτερα, λιγο ψηλοτερα... μεχρι που οι αμυγδαλιες ν' ανθισουν...

Στα καθημερινα μας προβληματα π.χ

Αν δωσουμε κινητρα στους δημοσιους υπαλληλους, ωστε η δημοσια διοικηση αυτος ο "καρκινος" να δουλεψει επιτελους παραγωγικα και καθε υπαλληλος να αμοιβεται συμφωνα με την αξια του και την προσφορα του

Αν φτιαξουμε ποδηλατοδρομους στις "συγχρονες" τσιμεντουπολεις μας

Αν πολλαπλασιασουμε τη χρηση ποδηλατου και μειωσουμε του αυτοκινητου και τη χρηση και τη ρυπανση

Αν κανουμε γενναιες επεκτασεις σχεδιων πολεων, ωστε να αποσυμφορησουμε και να απορυπανουμε τα κεντρα και να δωσουμε οικονομικοτερη διεξοδο στη στεγαση για ολους

Αν δωσουμε χρηματικα κινητρα στην δικαιοσυνη ωστε να αποδιδεται με ταχυτητα

Αν δωσουμε 5% απο το ΑΕΠ στην παιδεια και κοψουμε απο τους εξοπλισμους

Αν αναπτυξουμε την τεχνικη παιδεια και εκπαιδευση με ειδικοτητες αιχμης, την βγαλουμε απο την σημερινη απαξια και δωσουμε διεξοδο σε πολλους νεους, που συνωστιζονται σημερα στις ιατρικες, πολυτεχνικες κ.α σχολες με αυξημενη ανεργια

Αν επιβαλλουμε και με προστιμα ακομη, την οικολογικη συνειδηση στους πολιτες που αδιαφορουν

Αν το ρουσφετι καταργησουμε με νομοθετικη ρυθμιση και αυστηρες κυρωσεις σε βουλευτες, αξιωματουχους και φορεις εξουσιας που δεν θα συμορφωνονται

Αν το φακελακι κυνηγησουμε, με κατοχυρωση της ανωνυμης καταγγελιας απο τον πολιτη για ευνοητους λογους

Αν την με αντικειμενικα κριτηρια αξιολογηση ολων επιδιωξουμε και κατακτουμε ολο και μεγαλυτερο καθε μερα επιπεδο αξιοκρατιας

Αν αποφασισουμε να τηρησουμε με συνεχη αυστηροτητα και ελεγχο τον ΚΟΚ και καθε αλλον κωδικα και νόμο

Αν βγαλουμε απο τα γραφεια τον ελεγκτικο μηχανιαμο, που σημερα λουφαζει, με κινητρα για την τηρηση των νομων

Αν αποφασισουμε να μειωσουμε τους εξοπλισμους μοιραζοντας κονδυλια σε πιο παραγωγικους-κοινωνικους σκοπους (υγεια, παιδεια ,προνοια κλπ)

Αν βαλουμε αυστηρους ορους στην αθροα εισροη μεταναστων

Αν αποκτησουν δυναμη τα συνδικατα και οι εργαζομενοι ενωμενοι ολοι σε μια και μονο πολιτικη την Επανω πολιτικη και οχι εντεχνα διασπασμενοι και διασκορπισμενοι "αριστερα και δεξια", ακομη και για τον γιορτασμο της πρωτομαγιας

Αν επιβαλλουμε την απομακρυνση απο την πολιτικη με δημοψηφισματα (αρνητικη ψηφος, εξοστρακισμος) βουλευτων και αξιωματουχων που "προσφερουν" περισσοτερο στον εαυτο τους παρα στο συνολο

Αν κατοχυρωσουμε τη συμετοχικη δημοκρατια με δημοψηφισματα για τις θεσεις του κομματος (και ολων των αλλων κομματων)

Αν... Αν... Αν... Αν...τοτε θα προχωραμε καθε μερα και σε αλλα παρακατω. Δεν ειναι αναγκη να κατακτησουμε τον πλανητη Αρη σε μια μερα, μας φτανει και η Σεληνη... σε πρωτη φαση.

Και ρωτω αυτη η πολιτικη ειναι δεξια ή αριστερη, πρεπει να εχουμε αριστερη ή δεξια πολιτικη για να τα κανουμε ολα αυτα και ακομη περισσοτερα;

ΟΧΙ πρεπει να εχουμε την Επανω-πολιτικη την Επανω-κινητικη με ολους μαζι , αν ειναι δυνατον, κοντα μας.

9 σχόλια:

  1. Όλοι έχουμε ένα κόμμα που ψηφίσαμε.
    Αυτά, από κάποια παλαιά, ή νέα σεντούκια ανασύρουν ιδέες.
    Ένας κύκλος συζήτησης μπορεί να παράγει νέες ιδέες, ας είναι ανοιχτές σε όποιον θέλει να τις χρησιμοποιήσει..
    Και πάλι εδώ είμαστε για να κρίνουμε πως τιε χρησιμοποίησε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φιλε καπιτ κουμ
    ...το πιο σημαντικο κατα την αποψη μου σημειο που αν θες αναγεται στην αρχαια Αθηνα ει ναι ο "εξοστρακισμος" η αρνητικη ψηφος. Αχρηστευει τους πραιτωριανους του καθε πολιτευτη.
    Μπορεις φιλε να φανταστεις τη δυναμη του, αν επικρεμεται πανω απο καθε φορεα εξουσιας (βουλευτη, αξιωματουχο κλπ).
    Δεν ειναι ευκολο να το πετυχουμε, ουτε ομως ειναι ευκολο να μας το αρνηθουν. Φανταζεστε πως ενας αξιωματουχος θα εχει παντα στο μυαλο του μια πιθανη τιμωρια, ενεργωντας συμφωνα με τα δικα του συμφεροντα και οχι του συνολου ;
    Ειναι μετρο χαλιναγωγησης και ειναι θετικομετρο, ειναι Επανω.

    11 Οκτώβριος 2007 11:18 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. vagnes συμφωνούμε, αυτό που λες όμως θέλει πολίτες και όχι οπαδούς.
    Σήμερα έχουμε δυο ειδών οπαδούς..
    Του κομματικού μπαλκονιού και του "δημοσιγραφικού" καναπέ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "6. ...

    · Το ΠΑΣΟΚ έχει χρέος να ξεφύγει οριστικά και ριζικά από ένα «αλαζονικό ύφος και ήθος», από μία μονοκομματική ακαμψία και έναν ιδιότυπο κομματικό αυτισμό, από έναν παρωχημένο Κρατισμό και έναν αφυδατωμένο Διαχειριστικό Κυβερνητισμό.
    ....
    · Να ξεφύγει γρήγορα και ριζικά από μία αφηρημένη και φλύαρη «Ανώτερο-στρωματική Στρατηγική», από τη σαγήνη και τη γοητεία μιας αδιέξοδης στρατηγικής ενός «Τεχνοκρατικού Νεο-συντηρητισμού» και ενός «πλασματικού Κοσμοπολιτισμού».
    Αυτές οι αδιέξοδες στρατηγικές αναιρούν συστατικά στοιχεία της ταυτότητας και της φυσιογνωμίας του Λαογενούς ΠΑΣΟΚ, της ριζοσπαστικής και αφυπνισμένης Κεντρο-Αριστεράς, της σύγχρονης, πατριωτικής Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.
    Αυτές οι αδιέξοδες στρατηγικές, αυξάνουν αισθητά τις κοινωνικές ανισότητες, και ακυρώνουν τους διαχρονικούς και αυθεντικούς δεσμούς μας με τις ευρύτερες Κοινωνικές Λαϊκές Δυνάμεις και συνακόλουθα την πίστη και την εμπιστοσύνη προς το Κίνημά μας.

    Αυτές οι αδιέξοδες στρατηγικές, έχουν τραγικά αποτύχει γιατί κατακερματίζουν μια μεγάλη πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία. Γιατί χωρίς αυτή την πλειοψηφία δεν μπορεί ποτέ κανένα Κόμμα και καμία Κυβέρνηση να δώσουν πνοή και δύναμη σε αλλαγές και μετασχηματισμούς με προοδευτικούς Εκσυγχρονισμούς και με δημοκρατικές Μεταρρυθμίσεις για μία Κοινωνία με δικαιοσύνη, με αλληλεγγύη, με συνοχή, με ανθρωπιά. "
    Αγαπητέ θα ήθελα μια γνώμη- σχολιασμό για το σημείο αυτό της πλατφόρμας Λαλιώτη.
    Είναι σα να παρακολουθεί τις συζητήσεις μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. φιλε καπιτ.κουμ.
    Την αποψη μου οτι οποιος διαφωνει με την πολιτικη την στρατηγικη και την τακτικη του ΠΑΣΟΚ, δεν πρεπει να την παλεψει απ' εξω απο το ΠΑΣΟΚ αλλα απο μεσα ειτε σαν μελος ειτε σαν φιλος ειτε σαν σχολιαστης, νομιζω θα την εχεις καταλαβει.
    Για να εχουμε την δυνατοτητα να επηρεασουμε και να συνδραμουμε στη διορθωση οσων κατα την αποψη του ο καθενας πιστευει πως πρεπει να διορθωθουν, πρεπει να βλεπουμε το ΠΑΣΟΚ ως το μονο κομμα που μπορει (σημερα) να το κανει στην πιο αποδεκτη για ολους μας κατευθυνση.
    Γιατι στην αλλη περιπτωση (εξω απο το ΠΑΣΟΚ) με τους προβληματισμους που εκθετουμε και μεταδιδουμε στους πολιτες που μας ακουνε, μεταφερουμε μια αμφιβολια αν και κατα ποσο το ΠΑΣΟΚ ειναι ικανο να εγγυηθει μια ΑΛΛΗ πορεια, απαλαγμενη απ' ολα αυτα που αναφερεις.
    Δημιουργουμε λοιπον μια ταση διασπασης της ενοτητας, ενότητα που ειναι το απαραιτητο στοιχειο για να υπαρχει η προοπτικη νικης και εφαρμογης της ΑΛΛΗΣ πολιτικης.
    Αν υπηρχε ενας αλλος χωρος που θα μπορουσε να τα προωθησει αυτα που συζητουμε, αξιοπιστος και με προοπτικη εξουσιας, τοτε θα ειχαμε το "δικαιωμα" να μιλουσαμε και διαφορετικα ισως. Ομως ετσι οπως ειναι διαμορφωμενα (εμεις τα εχουμε διαμορφωσει, μη το ξεχναμε, με τη συμμετοχη μας ή οχι) τα πραγματα σημερα, το ΠΑΣΟΚ φαινεται να αποτελει ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ.
    Αν υγιείς στην πολιτικη σκεψη πολιτες, βρισκονται απεναντι απο το ΠΑΣΟΚ, (οπως πιθανον εσυ φιλε καπιτ.κουμ.) τι περιμενουμε να κανουν αυτοι που απομενουν και υπομενουν μεσα σ'αυτο (το ΠΑΣΟΚ) με λιγοτερη εως καθολου αν θες πνευματικη και πολιτικη "υγεια";
    Τους "οπαδους μπαλκονιου-καναπε) οπως πολυ σωστα λες.
    Μεχρι λοιπον να γεννηθει ή να γεννησουμε το ΝΕΟ το ΑΛΛΟ ο δρομος μας φανταζει μονοδρομος και ας μη αρεσει σε ολους.
    γεια σου φιλε
    ΥΓ κατι μου εγραψες για τον Λαλιωτη που να το βρω να το μελετησω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. TA ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΛΑΛΙΩΤΗ ΤΑ ΠΗΡΑ ΑΠΟ ΤΟ PRESS GR.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εν όψει της επικείμενης Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ και της εκλογής Προέδρου, καταθέτω σήμερα ένα κείμενο με 39 βασικά σημεία και σκέψεις σχετικά με το ΠΑΣΟΚ και το μέλλον του.

    Σκοπός του κειμένου είναι να εμπλουτιστεί από τα σχόλιά σας και στη συνέχεια, με την έκφραση της υποστήριξης όσων από τους αναγνώστες του το επιθυμούν, να κατατεθεί ως κείμενο - τοποθέτηση των υπογραφόντων, στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ. Διαβάστε το στο blog μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. φιλε Γιωργο
    Θελει μελετη θα σου πω τις αποψεις μου, οσο το δυνατον συντομοτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

σπείρε μια σκέψη, κάθε σπόρος είναι μια λαχτάρα.

ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Ετικέτες

πολιτική (82) ποίηση (70) κοινωνία (69) πολιτική σάτυρα (12) πολίτης (11) σάτιρα (10) σύνθεση (10) άνθρωπος (9) Επανω-πολιτικη (7) παιδεία (7) φιλοσοφείν (7) Ελλάδα (6) αυτοκριτική (6) ευχές (6) θρησκεία (6) πολιτική ηγεσία (6) ψήφος (6) ΠΑΣΟΚ (5) άποψη (5) Οικονομική κρίση (4) νέοι (4) παιχνιδι (4) φωτογραφία (4) bloggers (3) ΝΔ (3) Πίστη (3) αγανακτισμένοι (3) αξιοκρατία (3) αξιολόγηση (3) αφιέρωση (3) ζωή (3) κοινωνική συνείδηση (3) κρίση (3) νέα κυβέρνηση (3) υγεία (3) φιλία (3) χιούμορ (3) ψυχολογία (3) 28δις (2) Έλληνες (2) Δημοκρατικοί (2) Ομπάμα (2) Προεδρική Δημοκρατία (2) ΣΥΡΙΖΑ (2) ανέκδοτο (2) αντίο (2) αποχή (2) απόψεις (2) βατοπέδι (2) δημοσκόπηση (2) εκλογές (2) ευρωεκλογές (2) ευχή (2) καθημερινότητα (2) κριτική (2) ποδήλατο (2) πολιτική πρόταση (2) πολιτική ωριμότητα (2) συνέδριο (2) συνδιάσκεψη (2) συνεργασία (2) τεστ (2) τηλεόραση (2) τράπεζες (2) χ (2) χοίροι (2) ... ... ... (1) 1821 (1) 1989 (1) 2009 (1) NO INDIA (1) blogs (1) e-διαδήλωση (1) slide (1) viza (1) Γιώργος (1) Δημόσιο (1) Διεθνισμος (1) Ελληνικη γλωσσα (1) Επανω-προτασεις (1) Ευρώπη (1) Ιωαννινα (1) ΜΜΕ (1) Μαρία (1) ΟΛΠ (1) ΟΤΕ (1) Π.Ο.Υ. (1) Παπανδρέου (1) Πολυτεχνείο (1) Σημίτης (1) αγάπη (1) αγώνες (1) αδικία (1) αθωπνορς (1) αισιοδοξία (1) αισχος (1) αισχροκέρδεια (1) ακρόαμα (1) αλλαγη νομων (1) αμπελοφιλοσοφείν (1) αναξιοπιστία (1) ανεργία (1) αντίδραση (1) αξία (1) αξιοπιστία (1) αποδοχή (1) αποτέλεσμα (1) αποτέφρωση (1) αποτελέσματα (1) αποψη (1) αριστερά (1) ασυδοσία (1) ασφαλιστικό (1) αυτάρκεια (1) βάση του 10 (1) βίοι παράλληλοι (1) βιντεοσυνθέσεις (1) βουλή (1) γέλιο (1) γνωριμία (1) γρίππη (1) δάνειο (1) δημοσιευμένο άρθρο (1) δημοσιο (1) διάγγελμα (1) διάλειμμα (1) διαμαντι (1) διαμαρτυρία (1) διαπίστωση (1) διαπλοκή (1) δράση (1) εαυτός (1) ειρωνία (1) ελευθερία (1) ελπίδα (1) επιλογή (1) επιμόρφωση (1) επιχειρήσεις (1) επιχειρηματικότητα (1) εργασία (1) ευθύνη (1) εφαρμογή νόμων (1) εφεγαλκος (1) ηγέτης (1) ηλικία (1) θοες (1) ιατρική (1) ιστορία (1) κήπος (1) κίνητρα (1) καθηγητές (1) καπιταλισμός (1) καταλήψεις (1) κοινή λογική (1) κοινότητα (1) κοσμημα (1) κυβέρνηση (1) κόμματα (1) κόσμος (1) λευκό (1) λιμάνια (1) μέτρα (1) μαργαριτάρια (1) μνήμες (1) μουσική (1) νέα γενιά (1) νέο κόμμα (1) οικονομια (1) ομαδικο μυθιστορημα (1) ορφάνια (1) παγκοσμιοποίηση (1) παιδιά (1) παραμύθι (1) περιπετεια (1) πλανήτης (1) πλούτος (1) ποδόσφαιρο (1) πολίτευμα (1) πολη (1) πολιτική ποίηση (1) πολιτικο διλλημα (1) πολιτικό λογοπαίγνιο (1) προανακριτική (1) προβληματισμός (1) πρωταπριλιά (1) ραδιόφωνο (1) σκάνδαλο (1) σοφία (1) σπίτι (1) συναίσθημα (1) συντεχνίες (1) σύμπνοια (1) σύμπτωση (1) σύνθημα (1) σύνοδος (1) σύστημα (1) τύχη (1) φάρμακα (1) φθινόπωρο (1) χρήμα (1) χόμπυ (1) ψωμί (1) ωριμότητα (1) ωριμότητα πολιτική (1)

η ωρα κανει καλα τη δουλειά της, ΕΜΕΙΣ;