ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΛΑΧΤΑΡΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΖΕΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ




Θα γίνεις πολύ φίλος με τον εχθρό σου

όταν και οι δυό σας πεθάνετε.

Χαλίλ Γκιμπράν.









...ΕΔΩ ΓΙΑ ΦΩΤΟ & ΠΟΙΗΣΗ

...ΕΔΩ ΓΙΑ  ΦΩΤΟ & ΠΟΙΗΣΗ
κλικ στην εικόνα για τα φωτοποιήματα

ΕΤΣΙ ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ...ΑΣ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΜΑΣ




Από την εφημερίδα ΝΕΑ αντιγράφω...έτσι χωρίς σχόλια δικά μου, αλλά μόνο με το σχόλιο ένός από τους φοιτητές του...

Η ΕΙΔΗΣΗ

Την παραίτησή του υπέβαλλε σήμερα ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρήστος Κίττας.

Απευθύνοντας μια συγκινητική και συναισθηματικά φορτισμένη επιστολή προς τα ΜΜΕ, εξήλθε χθες από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ο πρύτανης του Πανεπιστημίου της Αθήνας κ. Χρ. Κίττας, ο οποίος νοσηλευόταν έπειτα από τον πρόσφατο τραυματισμό του.
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ... (χωρίς δικό μου σχόλιο)

«Από τη στιγμή που 18 ή και 20 χρονών παιδιά, τα οποία θα μπορούσαν να είναι μαθητές μου ή εγγόνια μου, βιαιοπραγούν και καταστρέφουν τον ναό της ελεύθερης σκέψης, τον ναό της Παιδείας, εγώ έχω στερέψει, έχω πεθάνει ψυχικά».
«Θα ήθελα να παρακαλέσω τους αρχηγούς των κομμάτων, τους λειτουργούς των ΜΜΕ, την ακαδημαϊκή και γενικά την εκπαιδευτική κοινότητα, να μην ασχοληθείτε ακόμα μια φορά με το δένδρο και  χάσετε το δάσος», αναφέρει ο κ. Κίττας και προσθέτει:
«Δεν έχει καμία σημασία ο όποιος σωματικός μου τραυματισμός. Μαζεύω, λοιπόν, ό,τι απέμεινε μέσα μου, αντλώντας δύναμη από την αγάπη μου και μόνο για τη νεολαία μας, έστω κι αν κομμάτι της με πρόδωσε, και απευθύνω έκκληση να μην αναλωθείτε και πάλι σε ατέρμονες συζητήσεις, σε αδικαιολόγητες κομματικές αντεγκλήσεις και περίπλοκες αναλύσεις, χωρίς καμία ουσιαστική πρόταση. Η μοναδική ελπίδα της χώρας μας, τα νιάτα μας, περιμένουν άλλα από όλους εσάς. Μην τους προδώσετε.
Εγώ δεν μπορώ πια να προσφέρω τίποτα παραπάνω. Ευτυχώς όταν είχα ακόμα δυνάμεις στις 3 Νοεμβρίου 2009 απέστειλα στον Πρωθυπουργό και στους αρχηγούς των κομμάτων αναλυτική, ίσως και προφητική, επιστολή για τις θέσεις μου για όλα αυτά που μας πληγώνουν τόσο πολύ. Αν κάποιος από τους αρχηγούς θέλει να τη δημοσιοποιήσει μπορεί να το κάνει. Ίσως οι σκέψεις μου εκείνες να φανούν χρήσιμες.

Τελειώνω με μια ευχή: να μην πάψετε να ασχολείστε με τα προβλήματα της Παιδείας και της νεολαίας μόλις χαμηλώσουν τα φώτα της επικαιρότητας. Δεν θα υπάρξουν πολλές άλλες ευκαιρίες».
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΦΟΙΤΗΤΗ ΤΟΥ... (έτσι χωρίς σχόλια κι αυτό)

Πραγματικά πολύ συγκινητικό το μήνυμα του κου Κίττα, αλλά και πολύ υποκριτικό. Αφήνει να εννοηθεί ότι ενδιαφέρεται για τη νεολαία της χώρας, ενώ δεν πρόσφερε τίποτα σε αυτή από όποια θέση κι αν ήταν. Για παράδειγμα, ως καθηγητής στην Ιατρική Σχολή της Αθήνας δεν καταδέχθηκε ούτε μια φορά να παρουσιαστεί στο αμφιθέατρο, τουλάχιστον κατά τη διάρκεια των δικών μου σπουδών. Ως πρόεδρος της Σχολής δε, αναλώθηκε μόνο στις "συναλλαγές" με συγκεκριμένη φοιτητική παράταξη και στο πώς να εξασφαλίσει την Πρυτανεία του Παν. της Αθήνας. Ως πρύτανης τέλος είναι υπεύθυνος για το χάλι του Πανεπιστημίου της Αθήνας. Επιστολές όλοι ξέρουν να γράφουν, αλλά πραγματικές καινοτομίες φέρνουν μόνο αυτοί που πραγματικά νοιάζονται και δεν είναι αυτή η περίπτωση του κου Κίττα. Δεν επικροτώ εκείνους που τον έστειλαν στο νοσοκομείο - για εμένα πρόκειται για μια αγέλη ηλιθίων και άχρηστων ατόμων που δε σέβονται την ανθρώπινη ζωή και που για κάποιο απροσδιόριστο λόγο θεωρούν τους εαυτούς τους επαναστατες - αλλά δεν μπορώ να διαβάζω τέτοια λόγια από τον κο Κίττα. Δεν υπήρετησε την νεολαία από κανένα από τα πόστα που είχε ως τώρα, παρά μόνο τα δικά του συμφέροντα και τις προσωπικές του φιλοδοξίες. Είναι συνυπεύθυνος για ότι συνέβη και θα συνεχίζει να γίνεται...

Ευχαριστώ.

...αρκεί, άραγε, ο καθένας από εμάς να βγάλει (μόνο) τα συμπεράσματα του;;

16 σχόλια:

  1. πώς λέει εκείνη η σοφή παροιμία;
    ...το ψάρι βρωμάει απ' το κεφάλι...;
    καλή σου ημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα vagnes.

    Κάθε φορά που καταστρέφεται ένα κτίριο, ξανατίθεται το ζήτημα του ασύλου, γράφονται πολλά όμορφα άρθρα υπέρ και κατά, μετά ξεχνιόνται όλα μέχρι την επόμενη 6η Δεκεμβρίου..
    Δεν γνωρίζω τον πρύτανη. Έχω την αίσθηση πως και οι δύο 'επιστολές' δίκιο έχουν σε κάποια σημεία η κάθε μια.
    Γνώμη μου, το άσυλο δεν πρέπει να καταργηθεί. Δεν φταίει το άσυλο για τα χάλια μας. Aυτές τις μέρες, διαβάζω, 50 σχολές βρίσκονται σε κατάληψη. Μήπως το κάψαμε το εργαλείο; Γιατί, αν αυτη τη στιγμή συμβαίνουν 50 'πολυτεχνεία', ε, μάλλον άρχισε η επανάσταση και δεν το πήρα χαμπάρι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο φοιτητής τα "λέει" όλα. Το σχολείο πρέπει κάθε δευτερόλεπτο να αποτελεί χώρο καλλιέργειας και αφύπνισης. Όχι μόνο όταν οι βάνδαλοι το καταστρέφουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ έχω τους λόγους μου να πιστεύω απόλυτα τον φοιτητή φίλε μου Βαγγέλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ...ζητώ συγνώμη για την καθυστέρηση από όλους σας (λογία, Θανάση Θερσίτη, ndn), αλλά ως ελεύθερος(;;;) επιχειρηματίας, ο χρόνος μου, ειδικά τις γιορτές και με όσα μου συμβαίνουν, είναι ελάχιστος.

    Λογία μου δεν συμφωνώ τόσο πολύ με το ρητό αυτό πια, όσο τουλάχιστον συμφωνούσα παλιά.
    Υπάρχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης από το σώμα και την ουρά του ψαριού, φτάνω να πιστεύω πως αυτή η δυσωδία είναι πολλές φορές μεγαλύτερη στα χαμηλότερα στρώματα της κοινωνίας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ...πόσο δίκιο έχεις Θανάση
    Ζούμε ημέρες πολυτεχνείου!!! καθημερινά.
    Το ασήμαντο εξισώνεται με το σημαντικό και οι υπερβολές από τις καταλήψεις μέχρι τις παράλογες διεκδικήσεις συνεχίζουν ακάθεκτες.

    Είμαστε ικανοί να φτάνουμε και να ξεπερνάμε τα όρια της λογικής σε διεκδικήσεις, κινητοποιήσεις και στην υπεράσπιση καταχρηστικών δικαιωμάτων και «ξεχνάμε» ακόμη και να κρίνουμε τις δικές μας πράξεις και ενέργειες που καθημερινά πραγματοποιούμε στην επαγγελματική και κοινωνική ζωή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θερσίτη μου αυτό που λέμε και βροντοφωνάζουμε τόσο καιρό όλοι εδώ μέσα και συμφωνούμε είναι... αυτοκριτική, αυτοκριτική, αυτοκριτική αυτό το τόσο χρήσιμο εργαλείο που έχει σκουριάσει από την αχρησία και μάλιστα πολλοί, δεν ξέρω μόνο αν είναι οι περισσότεροι, δεν γνωρίζουν καν την ύπαρξη αυτού του «εργαλείου».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ndn το έργο που «παίζεται» στα πανεπιστήμια δεν έχει ποιοτικούς σκηνοθέτες οι λίγοι που υπάρχουν χάνονται κάτω από τα παχυλά αμειβόμενα επιστημονικά(;;) προγράμματα , που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ.

    Οι φοιτητές τα βλέπουν και αντιδρούν.
    Είναι αλήθεια όμως πως έτσι όπως δουλεύει αυτό που λέμε σύστημα παιδείας στην Ελλάδα και οι φοιτητές σήμερα που με τους αγώνες τους προσπαθούν να διορθώσουν κάποια πράγματα -όχι πάντα και με τον πιο σωστό τρόπο- αύριο πτυχιούχοι πια, προτιμούν να ωφεληθούν και να ενσωματωθούν, σ΄ αυτό το σύστημα, παρά να συνεχίσουν την προσπάθεια για τη βελτίωση του.

    Με άλλα λόγια η «φιλοσοφία» ότι μας ωφελεί ατομικά είναι καλό, κάποτε πρέπει να σταματήσει και αυτό δεν μπορεί να γίνει μόνο από μια κυβέρνηση -όσο και να το θέλει αυτή- χρειάζεται και την σύμπραξη και τη συμπαράταξη τη δική μας καθημερινά.
    Προσωπικά είμαι αισιόδοξος, όχι γιατί κάτι πρόκειται να αλλάξει μέσα στην περιβόητη νοοτροπία του Έλληνα, αλλά γιατί έχουμε φτάσει στον πάτο και όλοι, άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο, συνειδητοποιούμε πως χρειάζεται να βάλουμε και εμείς το δαχτυλάκι μας για να αρχίσουμε να αναδυόμαστε από κει κάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δυστυχως και στα πανεπιστημια τα κομματα διοικουν.Υποσχεσεις σε ατομα οτι θα γινουν πρυτανεις που ισως να μην εχουν την δυνατοτητα αυτη.Χρειαζεται ριζικη αλλαγη στο συστημα αυτο.Δεν συμφωνω με τα εκτροπα ,αλλα σαν να εχει δικιο ο φοιτητης.
    Καλο κουραγιο για αυτες τις ημερες με την δουλεια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν ειμαι απολυτα σιγουρη γι αυτο αλλα εχει ακουστει οτι δινονται τα θεματα των εξετασεων στους τελειοφοιτους για να υποστηριξουν την εκλογη του πρυτανη αναλογα στο κομμα που ανηκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ...οι συναλλαγές για επίτευξη ατομικών επιδιώξεων έχει καταντήσει σύνηθες φαινόμενο μέσα στα πανεπιστήμια, πράσινο λικέρ.
    Από τον λήθαργο ποιος είναι αυτός που πρέπει να τους ξυπνήσει αν όχι αυτοί που ηγούνται πνευματικά.

    Αν είναι να μιλάνε μόνο όταν πέφτουν θύματα μιας ανόητης εως εγκληματικής επιθετικότητας, τότε και το μέλλον των πανεπιστημίων θα εξακολουθήσει να είναι πολύ σκοτεινό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ...σ ευχαριστώ για το κουράγιο που μου δίνεις πράγματι το έχω ανάγκη καλή μου φίλη αυτές τις μέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. θα συμφωνήσω μαζί σου, γιατί στον αγώνα που κάνω για να μη φύγει η αγαπημένη μας διευθύντρια από το σχολειό μας το είδα αυτό καθαρά μπροστά μου...
    αν θες κάνε μια βόλτα από το κονάκι μου, ίσως μπορείς να βοηθήσεις...
    στα σχόλια έχουν γίνει ενδιαφέρουσες προτάσεις...

    καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. εδώ είμαι πάλι...
    να ευχηθώ από καρδιάς
    η χρονιά που θα έρθει ποτισμένη μαγικό φίλτρο, σε κόντρα όλων των προβλέψεων, να είναι για όλους μας καλή, να είναι μια χρονιά με όνειρα και στόχους που θα πραγματοποιούνται, μια χρονιά με αγάπη, χωρίς πείνα, χωρίς πολέμους, χωρίς δυστυχία, με δικαιοσύνη για όλους και με υγεία!!!
    Ζητάω πολλά;
    Μπορώ να ζητάω ό,τι θέλω
    και μπορώ να το εύχομαι με όλη μου τη δύναμη και πού ξέρεις, μορεί να πετύχει!!!!
    Ένα χαμόγελο για σένα, από μένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ζητάς πολλά λογία μου πράγματι, αλλά χρειάζεται μόνο ένα πράγμα, από αυτά που αναφέρεις, για να έχουμε ελπίδα για μια καλύτερη ζωή κι αυτό το ένα είναι η αγάπη μεταξύ μας.
    Η αγάππη τερματίζει τις μικρότητες τη ζήλεια και το φθόνο, η αγάπη διώχνει το φόβο και τις ανασφάλειες μας και αυτό είναι μια πολύ καλή αρχή!

    Χρόνια καλά
    Χρονιά καλή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. θα συμφωνήσω φυσικά!!!!
    καλή χρονιά
    με αγάπη λοιπόν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

σπείρε μια σκέψη, κάθε σπόρος είναι μια λαχτάρα.

ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Ετικέτες

πολιτική (82) ποίηση (70) κοινωνία (69) πολιτική σάτυρα (12) πολίτης (11) σάτιρα (10) σύνθεση (10) άνθρωπος (9) Επανω-πολιτικη (7) παιδεία (7) φιλοσοφείν (7) Ελλάδα (6) αυτοκριτική (6) ευχές (6) θρησκεία (6) πολιτική ηγεσία (6) ψήφος (6) ΠΑΣΟΚ (5) άποψη (5) Οικονομική κρίση (4) νέοι (4) παιχνιδι (4) φωτογραφία (4) bloggers (3) ΝΔ (3) Πίστη (3) αγανακτισμένοι (3) αξιοκρατία (3) αξιολόγηση (3) αφιέρωση (3) ζωή (3) κοινωνική συνείδηση (3) κρίση (3) νέα κυβέρνηση (3) υγεία (3) φιλία (3) χιούμορ (3) ψυχολογία (3) 28δις (2) Έλληνες (2) Δημοκρατικοί (2) Ομπάμα (2) Προεδρική Δημοκρατία (2) ΣΥΡΙΖΑ (2) ανέκδοτο (2) αντίο (2) αποχή (2) απόψεις (2) βατοπέδι (2) δημοσκόπηση (2) εκλογές (2) ευρωεκλογές (2) ευχή (2) καθημερινότητα (2) κριτική (2) ποδήλατο (2) πολιτική πρόταση (2) πολιτική ωριμότητα (2) συνέδριο (2) συνδιάσκεψη (2) συνεργασία (2) τεστ (2) τηλεόραση (2) τράπεζες (2) χ (2) χοίροι (2) ... ... ... (1) 1821 (1) 1989 (1) 2009 (1) NO INDIA (1) blogs (1) e-διαδήλωση (1) slide (1) viza (1) Γιώργος (1) Δημόσιο (1) Διεθνισμος (1) Ελληνικη γλωσσα (1) Επανω-προτασεις (1) Ευρώπη (1) Ιωαννινα (1) ΜΜΕ (1) Μαρία (1) ΟΛΠ (1) ΟΤΕ (1) Π.Ο.Υ. (1) Παπανδρέου (1) Πολυτεχνείο (1) Σημίτης (1) αγάπη (1) αγώνες (1) αδικία (1) αθωπνορς (1) αισιοδοξία (1) αισχος (1) αισχροκέρδεια (1) ακρόαμα (1) αλλαγη νομων (1) αμπελοφιλοσοφείν (1) αναξιοπιστία (1) ανεργία (1) αντίδραση (1) αξία (1) αξιοπιστία (1) αποδοχή (1) αποτέλεσμα (1) αποτέφρωση (1) αποτελέσματα (1) αποψη (1) αριστερά (1) ασυδοσία (1) ασφαλιστικό (1) αυτάρκεια (1) βάση του 10 (1) βίοι παράλληλοι (1) βιντεοσυνθέσεις (1) βουλή (1) γέλιο (1) γνωριμία (1) γρίππη (1) δάνειο (1) δημοσιευμένο άρθρο (1) δημοσιο (1) διάγγελμα (1) διάλειμμα (1) διαμαντι (1) διαμαρτυρία (1) διαπίστωση (1) διαπλοκή (1) δράση (1) εαυτός (1) ειρωνία (1) ελευθερία (1) ελπίδα (1) επιλογή (1) επιμόρφωση (1) επιχειρήσεις (1) επιχειρηματικότητα (1) εργασία (1) ευθύνη (1) εφαρμογή νόμων (1) εφεγαλκος (1) ηγέτης (1) ηλικία (1) θοες (1) ιατρική (1) ιστορία (1) κήπος (1) κίνητρα (1) καθηγητές (1) καπιταλισμός (1) καταλήψεις (1) κοινή λογική (1) κοινότητα (1) κοσμημα (1) κυβέρνηση (1) κόμματα (1) κόσμος (1) λευκό (1) λιμάνια (1) μέτρα (1) μαργαριτάρια (1) μνήμες (1) μουσική (1) νέα γενιά (1) νέο κόμμα (1) οικονομια (1) ομαδικο μυθιστορημα (1) ορφάνια (1) παγκοσμιοποίηση (1) παιδιά (1) παραμύθι (1) περιπετεια (1) πλανήτης (1) πλούτος (1) ποδόσφαιρο (1) πολίτευμα (1) πολη (1) πολιτική ποίηση (1) πολιτικο διλλημα (1) πολιτικό λογοπαίγνιο (1) προανακριτική (1) προβληματισμός (1) πρωταπριλιά (1) ραδιόφωνο (1) σκάνδαλο (1) σοφία (1) σπίτι (1) συναίσθημα (1) συντεχνίες (1) σύμπνοια (1) σύμπτωση (1) σύνθημα (1) σύνοδος (1) σύστημα (1) τύχη (1) φάρμακα (1) φθινόπωρο (1) χρήμα (1) χόμπυ (1) ψωμί (1) ωριμότητα (1) ωριμότητα πολιτική (1)

η ωρα κανει καλα τη δουλειά της, ΕΜΕΙΣ;