ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΛΑΧΤΑΡΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΖΕΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ




Θα γίνεις πολύ φίλος με τον εχθρό σου

όταν και οι δυό σας πεθάνετε.

Χαλίλ Γκιμπράν.









...ΕΔΩ ΓΙΑ ΦΩΤΟ & ΠΟΙΗΣΗ

...ΕΔΩ ΓΙΑ  ΦΩΤΟ & ΠΟΙΗΣΗ
κλικ στην εικόνα για τα φωτοποιήματα

ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ;

Είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχτούμε έστω να ανεχτούμε με ηπιότητα τα νέα μέτρα μιας νέας κυβέρνησης;
Είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε την συγκατάθεση μας έστω την ανοχή μας στη νέα κυβέρνηση, να υποδείξει με ποιόν τρόπο έχει σχεδιάσει να βγάλει τη χώρα από την δική μας εσωτερική κρίση θεσμών, νόμων, οικονομική και πολιτική κρίση, κρίση αξιών αλλά και από την διεθνή οικονομική-ανθρωπιστική κρίση; ........

......Είναι αλήθεια πως τα περιθώρια, συναίνεσης και αντοχής μας είναι πολύ στενά μετά και τα τελευταία 5 χαμένα χρόνια!!


Ωστόσο είμαι διατεθειμένος (εγώ τουλάχιστον όσο με αφορά) να συναινέσω και να ανεχτώ πολλά ακόμη με κάποιες όμως ουσιώδεις αλλά και αναγκαίες προϋποθέσεις και εγγυήσεις.


Έχω την διάθεση λ. χ. να πληρώσω παραπάνω φόρους για να αυξηθεί ο κοινωνικός μισθός μας, όχι όμως για να αυξηθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων που είναι ίσος με τον αντίστοιχο αριθμό της Γαλλίας!
Δεν είμαι διατεθειμένος να ανεχτώ Δ. υπαλλήλους που δεν σέβονται τα χρήματα μου, τα οποία προέρχοναται από αιματηρούς φόρους, όπως (τουλάχιστον) σέβονται τα δικά τους χρήματα.


Είμαι διατεθειμένος να πληρώσω παραπάνω κι ας μειωθεί κι άλλο το εισόδημά μου, αρκεί να βλέπω πως με τα χρήματα αυτά γίνονται έργα δίπλα μου και δεν πάνε σε τσέπες πολιτικών και διάφορων άλλων διαπλεκόμενων.
Δεν είμαι διατεθειμένος να δεχτώ και εξαγριώνομαι να βλέπω να αυξάνεται η περιουσία των πολιτικών την εποχή που εξασκούν την εξουσία.


Είμαι διατεθειμένος να πληρώσω για την κοινωνική πρόνοια και την υγεία, αρκεί να είμαι κατοχυρωμένος πως κανένας δεν θα βρεθεί να μου ζητάει φακελάκι για να μου δώσει τα αυτονόητα που δικαιούμαι.
Δεν είμαι διατεθειμένος να ανέχομαι να μην ελέγχονται και να αθωώνονται όσοι δεν τηρούν τους όρκους που έχουν δώσει.


Είμαι διατεθειμένος να πληρώσω για την παιδεία αρκεί να σιγουρευτώ πως τα χρήματα πηγαίνουν με πρόγραμμα και αυστηρή αξιολόγηση εκεί που πρέπει, σύμφωνα με την αξία και την προσφορά του καθενός και όχι εκεί όπου κατασπαταλούνται χωρίς ορατά και μετρήσιμα αποτελέσματα.
Δεν είμαι διατεθειμένος να ανεχτώ το καθηγητικό κατεστημένο των ΑΕΙ -κυρίως- που άπομύζησαν πακτωλό χρημάτων με σκοτεινά ή μηδενικά αποτελέσματα για την κοινωνία.


Είμαι διατεθειμένος -σας λέω- να θυσιάσω πολλά για την αξιοκρατία, για τη διαφάνεια, για την αξιοπιστία της πολιτικής και των πολιτικών μας, αλλά και της χώρας μας διεθνώς.


Είμαι διατεθειμένος να συγχωρήσω λάθη να δεχτώ υποστήριξη των ασθενέστερων εις βάρος μου, αρκεί να βλέπω πως οι αποφάσεις στηρίζονται στο δίκαιο και όχι στην δύναμη όσων απαιτούν με εκβιαστικές συντεχνιακές κινητοποιήσεις συνδικαλιστοπατέρων.


Είμαι διατεθειμένος να κάνω θυσίες πολλές και να ανεχτώ ακόμη περισσότερα αρκεί να βλέπω τους στόχους με καθαρότητα και τους σκοπευτές με ευστοχία, αποτελεσματικότητα αλλά κυρίως με αξιοπιστία.


Δεν είμαι διατεθειμένος να αποτελέσω κινούμενο στόχο για την "εκπαίδευση" ιδιοτελών σκοπευτών, δεν είμαι διατεθειμένος να θυσιάσω ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΟΥ σαν άτομο και σαν κοινωνικό ον.
Είμαι φίλος και συμπαραστάτης μέχρι τα δημοκρατικά και ανθρώπινα όρια μου, γίνομαι εχθρός και πολέμιος σε κάθε υπόνοια ότι μπορούν να με εκλάβουν σαν αφελή, να υποτιμήσουν την νοημοσύνη μου και να αδιαφορήσουν για το κοινωνικό  συμφέρον.


Δώστε μου κοινωνικό αξιόπιστο και μετρήσιμο συμφέρον καθημερινά, δώστε μου δείγματα ελέγχου και τιμωρίας παραβατών, δώστε μου δείγματα αξιοκρατίας και γρήγορης απονομής της δικαιοσύνης και τότε μη φοβάστε τίποτα, θα με έχετε δίπλα σας συμπαραστάτη φίλο και συνεργάτη σας διαρκώς.


Μόνο αν με αφήσετε φοβισμένο και εγκατελειμένο θα πρέπει να φοβάστε, θα προσπαθήσω με όση δύναμη έχω μαζί και με όσους έχουν την ίδιες απόψεις με τις δικές μου, να σας κάνω να φοβάστε, να φοβάστε διαρκώς.

8 σχόλια:

  1. Δυο μικρα σχολιακια Βαγγελη

    Υπαρχει πλεον πολυς κοσμος που δεν εχει να προσφερει το παραμικρο για το κοινο καλο.
    Το οτι η κυβερνηση σημερα αναγνωριζει οτι 2μιση με 3 εκατ. συμπολιτες μας εχουν αναγκη απο την ελεημοσυνη των 500 €, ειναι ομολογια αποτυχιας και καταντιας μιας χρεοκοπημενης χωρας.

    Και επισης θα ημουν διαθετειμενος (ρητορικα μιλωντας, γιατι σημερα οντας στην ανεργια κυριολεκτικα δεν μου περισσευει απολυτως τιποτα) να προσφερω αν εβλεπα οτι για μια φορα στη χωρα αυτη θα υπαρξει φορολογικη (αρα και κοινωνικη) δικαιοσυνη.

    Επιτελους ας πληρωσουν αυτοι που εχουν. Και ολοι ξερουμε ποιοι ειναι αυτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. vagnes καλημέρα.

    Πολύ σωστά τα τοποθετείς. Είμαστε -ολοι θαρρώ- διατεθειμένοι να δεχθούμε ότιδήποτε πάει προς τη σωστή κατεύθυνση. Ακόμη κι αν προσωπικά δεν μας 'συμφέρει'.
    Όλοι, επίσης, έχουμε μηδενική ανοχή σε ότι πάει προς τα πίσω, σε ότι μας προσβάλλει, μας κοροϊδεύει.
    Και κάτι άλλο: Οι πολιτικοί συνηθίζουν να λένε 'κάναμε λάθη' για να δικιολογήσουν πχ μια εκλογική ήττα κλπ. Λες κι αυτό το 'κάναμε λάθη' τους απαλλάσσει άμα το παραδεχθούν: Όμως τα 'λάθη' συγχωρούνται ΜΟΝΟ εάν βγείς κυριούλη μου, την ίδια ώρα, και εξηγήσεις με τρόπο αληθοφανή ΓΙΑΤΙ έγινε το λάθος (και βέβαια το διορθώσεις). Αυτά τα 'λάθη' συγχωρούνται. Οι σκοπιμότητες ΔΕΝ συγχωρούνται. Ούτε οι 'αποσιωπήσεις'.
    Είναι νωρίς βέβαια για να κριθεί η νέα κυβέρνηση. Με εκνευρίζουν οι ακραίες κραυγές μόλις ένα μήνα απ' την ορκομωσία. Προσωπικά, ούτε οι αποκεφαλισμοί προσώπων με εντυπωσιάζουν ούτε τα κροκοδείλεια δάκρυα εκ των υστέρων. Εγώ δουλειά θέλω να βλέπω και μπέσα. Και λάθη θα γίνουν, και καθυστερήσεις θα υπάρξουν, αλλά ο μπούσουλας να δείχνει προς τη σωστή κατεύθυνση. Αυτό με νοιάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ καλό άρθρο.

    Σα δημόσιος υπάλληλος τα έχω στο νου μου αυτά,όταν μου λένε γύρω μου να φύγω πιο νωρίς,να κάνω τα ψώνια μου εν ώρα εργασίας και να πάρω άδεια 'μεταξύ μας'.

    Θα με άφηνε ένας ιδιώτης διευθυντής να τα κάνω αυτά εν ώρα εργασίας;Αλλά ο λαός με τη φορολογία του μου τα επιτρέπει...Παράνοια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αντώνη η φορολογική δικαιοσύνη ακόμα και αυτή η ίδια η δικαιοσύνη το μόνο που δεν μπορεί να έχει ειναι απόλυτη δικαιοσύνη. Και να θέλει κανένας δεν θα μπορέσει να την βρεί και να την επιβάλλει. Πάντα από κάπου θα υπάρχουν παράπονα με δεδομένο ότι θίγει συμφέροντα και κεκτημένα.

    Νομίζω όμως πως αρκεί κάποιοι να έχουν τη βούληση να βαδίσουν προς τον δρόμο αυτό.
    Μας αρκεί νομίζω γιατί ζήσαμε τόσα πολλές ασυδοσίες και διαπλοκές που ένα -ακόμη και μικρό- βήμα προς την αναζήτηση της δικαιοσύνης θα το αναγνωρίσουμε και θα το υποδεχτούμε (ελπίζω) με αγαλίαση και ας μας πονάει.
    Η βούληση είναι αυτή που θα μετρήσει Αντώνη η βούληση και μόνον αυτή.

    Μπορούμε σήμερα, για πρώτη φορά ίσως, να πιστέψουμε πως τα πρώτα καλά σημάδια φαίνονται είτε από ενεργό βούληση είτε από πίεση από τη μεριά ΕΕ είτε και από τα δύο μαζί κάτι πάει να κινηθεί προς την κατεύθυνση αυτή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. φίλε μου Θανάση και άλλοι φίλοι θα σας πω την ιστορία της Πειραϊκής Πατραϊκής σαν παράδειγμα.
    Όταν τα οικονομικά της μεγάλης αυτής κλωστουφαντουργίας της Δ. Ελλάδας δεν πήγαινε καλά, πρότεινε στους εργαζόμενους της για να μη φτάσει και την πνίξουν τα χρέη να μειώσει τους μισθούς των υπαλλήλων της στο μισό και να μην απολύσει κανέναν.
    Κανένας -ναι κανένας- δεν το δέχτηκε με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα για όλους αλλά και για την Ελλάδα ακόμη.

    Μπορεί και με την πρόταση αυτή η Πειρ. Πατρ. πάλι να έκλεινε, αλλά οι υπάλλήλλοι της αυτό δεν θα το μάθουν ποτέ, γιατί την ώρα που μπορούσαν να κάνουν κάτι να θυσιάσουν κάτι για τη δουλιά τους δεν το έκαναν.
    Γνωρίζω σήμερα δύο από αυτούς που το έχουν μετανοιώσει πικρά γιατί η πορεία τους μετέπειτα ήταν σκληρή εως τραγική.

    Αυτό ζητάω με την ανάρτηση μου αυτή να κάνουμε όλοι κάτι σήμερα, που έχουμε ακόμη την ευκαιρία, γιατί αύριο ίσως να είναι αργά. Όταν θα βουτήξουμε στην ύφεση σαν χώρα στην ύφεση χωρίς πάτο, θα είναι πολύ δύσκολο σε όλους μας τότε να κρατήσουμε έξω το κεφάλι...

    Σήμερα μπορούμε να βοηθήσουμε ας το κάνουμε λοιπόν ο καθένας με τις δυνάμεις του μικρές ή μεγάλες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. bad wolf ποσο καλή είσαι μακάρι να σκεφτόταν έτσι όλοι οι υπάλληλοι.
    Θα σου πω ενα παράδειγμα:
    Έχω την επιχείρηση μου σε ένα κτίριο που από πάνω στεγάζονται πολλές υπηρεσίες του Δήμου.
    Τα καλόριφέρ λειτουργούν συνεχώς και δεν υπάρχει θερμοστάτης χώρου ούτε μέσα ούτε έξω να κλείνει αυτόματα όταν επιτυγχάνεται μια θερμοκρασία. Τα καλοριφέρ λειτουργούν συνεχώς και Κυριακές και αργίες και με ζεστές μέρες και με κρύες.

    Το είπα σε όλους τους αντιδημάρχους και στον δήμαρχο και όλοι μου απάντησαν πως δεν γνωρίζουν ποιος υπάλληλος είναι αρμόδιος!!! να κλείνει τον διακόπτη του καλοριφέρ!!!

    Η αδιαφορία τους για τα χρήματα που πληρώνουμε όλοι οι φορολογούμενοι επιεικώς θα έλεγα είναι καταστροφική.
    Αυτή η σπατάλη των χρημάτων συγκινεί μόνο εμένα (και όχι γιατί πληρώνω μόνος μου, αστείο είναι το ποσό των 18€ το μήνα που πληρώνω) και κανέναν υπάλληλο αντιδήμαρχο ή δήμαρχο.

    Εγώ αυτό δεν το ανέχομαι και θα το διορθώσω, αλλά πόσα άλλα τέτοια ανεξέλεγκτα πράγματα συμβαίνουν παντού, πως να συμπαθήσω τον κλάδο των Δ. υπαλλήλων που στην συντριπτική τους πλειοψηφία έτσι αδιάφορα ενεργούν για τα χρήματα των φορολογουμενων;;

    Ο λαός με τη φορολογία του τα επιτρέπει... όπως πολύ καλά λες bad wolf.
    Πως μπορεί αυτό να αλλάξει;
    Με συνειδητοποίηση ή με σκληρά μέτρα. Προτείνω την συνειδητοποίηση. Έχει ελπίδες αυτό ναγίνει; Τι λες, τι λέτε αγαπημένοι φίλοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. vagnes, ακριβώς έτσι. Μόνο η ανοχή να μη σημαίνει σιωπή. Να τα λέμε αυτά και άλλα και να τα προωθούμε όσο μπορούμε σε πιο αρμόδια...αυτιά.
    Όσο και να ακούγεται κοινότυπο...γραπτώς. Στείλε μια αναφορά στο δήμαρχο για τα καλοριφέρ, να είσαι σίγουρος ότι δεν θα μπορέσει να την αγνοήσει το ίδιο, ούτε θα σου απαντήσει ότι δεν ξέρει τον υπάλληλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ...δεν νομίζω πως όλοι εδώ είμαστε από εκείνα τα παιδιά που μπορούμε να σωπάσουμε, χάριν μόνο της ηρεμίας που προσφέρει η σιωπή γυριστρούλα μου...δεν θα μπορούμε να κλείσουμε μάτι αν το κάνουμε.
    Είμαστε εμείς για αυπνίες;

    Όσο για το θέμα το άλλο θα το λύσω σίγουρα, αλλά δεν φτάνει η δική μου μοναχική ενέργεια, όλοι πρέπει να κινητοποιούμαστε σε αντίστοιχες καθημερινές ασύδοτες-σπάταλες περιπτώσεις, ειδικά εσείς οι υπάλληλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

σπείρε μια σκέψη, κάθε σπόρος είναι μια λαχτάρα.

ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Ετικέτες

πολιτική (82) ποίηση (70) κοινωνία (69) πολιτική σάτυρα (12) πολίτης (11) σάτιρα (10) σύνθεση (10) άνθρωπος (9) Επανω-πολιτικη (7) παιδεία (7) φιλοσοφείν (7) Ελλάδα (6) αυτοκριτική (6) ευχές (6) θρησκεία (6) πολιτική ηγεσία (6) ψήφος (6) ΠΑΣΟΚ (5) άποψη (5) Οικονομική κρίση (4) νέοι (4) παιχνιδι (4) φωτογραφία (4) bloggers (3) ΝΔ (3) Πίστη (3) αγανακτισμένοι (3) αξιοκρατία (3) αξιολόγηση (3) αφιέρωση (3) ζωή (3) κοινωνική συνείδηση (3) κρίση (3) νέα κυβέρνηση (3) υγεία (3) φιλία (3) χιούμορ (3) ψυχολογία (3) 28δις (2) Έλληνες (2) Δημοκρατικοί (2) Ομπάμα (2) Προεδρική Δημοκρατία (2) ΣΥΡΙΖΑ (2) ανέκδοτο (2) αντίο (2) αποχή (2) απόψεις (2) βατοπέδι (2) δημοσκόπηση (2) εκλογές (2) ευρωεκλογές (2) ευχή (2) καθημερινότητα (2) κριτική (2) ποδήλατο (2) πολιτική πρόταση (2) πολιτική ωριμότητα (2) συνέδριο (2) συνδιάσκεψη (2) συνεργασία (2) τεστ (2) τηλεόραση (2) τράπεζες (2) χ (2) χοίροι (2) ... ... ... (1) 1821 (1) 1989 (1) 2009 (1) NO INDIA (1) blogs (1) e-διαδήλωση (1) slide (1) viza (1) Γιώργος (1) Δημόσιο (1) Διεθνισμος (1) Ελληνικη γλωσσα (1) Επανω-προτασεις (1) Ευρώπη (1) Ιωαννινα (1) ΜΜΕ (1) Μαρία (1) ΟΛΠ (1) ΟΤΕ (1) Π.Ο.Υ. (1) Παπανδρέου (1) Πολυτεχνείο (1) Σημίτης (1) αγάπη (1) αγώνες (1) αδικία (1) αθωπνορς (1) αισιοδοξία (1) αισχος (1) αισχροκέρδεια (1) ακρόαμα (1) αλλαγη νομων (1) αμπελοφιλοσοφείν (1) αναξιοπιστία (1) ανεργία (1) αντίδραση (1) αξία (1) αξιοπιστία (1) αποδοχή (1) αποτέλεσμα (1) αποτέφρωση (1) αποτελέσματα (1) αποψη (1) αριστερά (1) ασυδοσία (1) ασφαλιστικό (1) αυτάρκεια (1) βάση του 10 (1) βίοι παράλληλοι (1) βιντεοσυνθέσεις (1) βουλή (1) γέλιο (1) γνωριμία (1) γρίππη (1) δάνειο (1) δημοσιευμένο άρθρο (1) δημοσιο (1) διάγγελμα (1) διάλειμμα (1) διαμαντι (1) διαμαρτυρία (1) διαπίστωση (1) διαπλοκή (1) δράση (1) εαυτός (1) ειρωνία (1) ελευθερία (1) ελπίδα (1) επιλογή (1) επιμόρφωση (1) επιχειρήσεις (1) επιχειρηματικότητα (1) εργασία (1) ευθύνη (1) εφαρμογή νόμων (1) εφεγαλκος (1) ηγέτης (1) ηλικία (1) θοες (1) ιατρική (1) ιστορία (1) κήπος (1) κίνητρα (1) καθηγητές (1) καπιταλισμός (1) καταλήψεις (1) κοινή λογική (1) κοινότητα (1) κοσμημα (1) κυβέρνηση (1) κόμματα (1) κόσμος (1) λευκό (1) λιμάνια (1) μέτρα (1) μαργαριτάρια (1) μνήμες (1) μουσική (1) νέα γενιά (1) νέο κόμμα (1) οικονομια (1) ομαδικο μυθιστορημα (1) ορφάνια (1) παγκοσμιοποίηση (1) παιδιά (1) παραμύθι (1) περιπετεια (1) πλανήτης (1) πλούτος (1) ποδόσφαιρο (1) πολίτευμα (1) πολη (1) πολιτική ποίηση (1) πολιτικο διλλημα (1) πολιτικό λογοπαίγνιο (1) προανακριτική (1) προβληματισμός (1) πρωταπριλιά (1) ραδιόφωνο (1) σκάνδαλο (1) σοφία (1) σπίτι (1) συναίσθημα (1) συντεχνίες (1) σύμπνοια (1) σύμπτωση (1) σύνθημα (1) σύνοδος (1) σύστημα (1) τύχη (1) φάρμακα (1) φθινόπωρο (1) χρήμα (1) χόμπυ (1) ψωμί (1) ωριμότητα (1) ωριμότητα πολιτική (1)

η ωρα κανει καλα τη δουλειά της, ΕΜΕΙΣ;