ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΛΑΧΤΑΡΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΖΕΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ




Θα γίνεις πολύ φίλος με τον εχθρό σου

όταν και οι δυό σας πεθάνετε.

Χαλίλ Γκιμπράν.









...ΕΔΩ ΓΙΑ ΦΩΤΟ & ΠΟΙΗΣΗ

...ΕΔΩ ΓΙΑ  ΦΩΤΟ & ΠΟΙΗΣΗ
κλικ στην εικόνα για τα φωτοποιήματα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ...αυτή η άγνωστη λέξη

Με αφορμή ένα σχόλιο του φίλου μου ndn

Αλήθεια ποίος είναι ο κύριος λόγος των πρόσφατων κινητοποιήσεων στον ΟΛΠ;

Η όλη φασαρία στο λιμάνι -κατά την άποψη μου- γίνεται γιατί όταν η cosco αναλάβει την διαχείριση του τμήματος του λιμανιού βάσει της (κακής βέβαια) συμφωνίας που υπέγραψε με ΝΔ, τότε οι λιμενεργάτες και η συντεχνία τους θα χάσουν σε ανταγωνιστικότητα λόγω των παχυλών αμοιβών που έχουν καταφέρει και παίρνουν εκμεταλλευόμενοι παλιό νομοθέτημα που τους αμείβει βάσει των τοναζ (συνολικού βάρους) που ξεφορτώνουν.....

....Ο νόμος εκείνος όμως, που καθόριζε τις αμοιβές τους, είχε ψηφιστεί όταν οι λιμενεργάτες κατέβαζαν τα εμπορεύματα με τις πλάτες τους και μόνο.
Τώρα που ήρθαν οι γερανοί και τα κοντέινερς, ό νόμος δεν άλλαξε, αμείβονται σαν να ξεφορτώνουν με τις πλάτες τους και πάλι, γι αυτό οι μισθοί τους φτάνουν τα 80.000€ ίσως και 100.000€ το χρόνο.

Η παραχώρηση του λιμανιού στην cosco τους χαλάει τα σχέδια γιατί έτσι θα χάσουν σε ανταγωνιστικότητα.
Έχουν, συνεπώς, δύο δυνατότητες για να παραμείνουν ανταγωνιστικοί προς την cosco ή να αποδεχτούν αλλαγή του καθεστώτος αμοιβών και να δεχτούν την μείωση τους ή να κάνουν απεργία και να αλλάξουν ή και να ακυρώσουν (ποιος μπορεί να ξέρει τι έχουν στο μυαλό τους) την σύμβαση με την κινέζικη εταιρεία.

Δεν θέλει και πολύ σκέψη να υποθέσουμε τι επιθυμούν οι λιμενεργάτες οι οποίοι στην ανακοίνωση τους κόπτονται δήθεν για το κοινωνικό συμφέρον!!

Η νέα κυβέρνηση που υποσχέθηκε τα πάντα στο φως, έχει υποχρέωση να αποδείξει και να προβάλλει αυτό τον παράγοντα στην κοινωνία.
Εκεί θα κριθεί θετικά από τους πολίτες, γιατί οι αλήθειες δεν είναι ευδιάκριτες στον μέσο πολίτη, επειδή έντεχνα και σχεδόν πάντα αποκρύπτονται από αυτούς που έχουν προσωπικά ή συντεχνιακά συμφέροντα.
Δεν έχουμε την απαίτηση από τους λιμενεργάτες να σκεφτούν το κοινωνικό συμφέρον, την απαίτηση όμως αυτή την έχουμε από την κυβέρνηση.

Εύχομαι από τις διαπραγματεύσεις που ξεκινάνε να βγει το θετικό μήνυμα που έχει ανάγκη η Ελληνική κοινωνία.

ΚΑΝΝΕΝΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.
ΑΣ ΑΡΧΙΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΣΦΥΡΙΛΑΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΟΛΩΝ!
Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΑΥΣΤΗΡΟΤΗΤΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.




10 σχόλια:

  1. Συμφωνω απόλυτα σε όλα μαζί σου εκτός απο το οτι η κάθε κυβέρνηση η όποια δεν εχει σημασία ,μπορει να μας κάνει να αποκτήσουμε κοινωνική συνείδηση.
    Μάλλον το αντίθετο μπορει να συμβει ειδικά με τούς Ελληνες πουχουν στο DNA τους το να ειναι αντιδραστικοί σε οποιαδήποτε εξουσία.
    Μετά 3 η 4 γενιές ακόμη και αν...ε τότε εχω κάποια ελπίδα οτι μπορει κάτι ν αρχίσει να κουνιέται αμυδρά οσον αφορά αυτό το θέμα.
    Καλημέρες απ την Κερκυρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ σωστά, vagnes. Διαπιστώνεις κι εσύ ένα έλλειμμα ενημέρωσης, σαν να γίνονται όλα εν κρυπτώ;
    Σαν να μη θέλουν θεατές στο έργο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. γεια σου φιλη φαραόνα
    η δυσπιστία και η αντιδραστικότητα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά μιας ανώριμης κοινωνίας ανώριμων πολιτών.
    Η κυβέρνηση όμως μπορεί να επιβάλλει, αν θέλει, με κυρώσεις και σταθερή βούληση τον στόχο αυτό, η αρχή μπορεί να γίνει ανα πάσα στιγμή έστω πχ από τους λιμενεργάτες.
    Αν νοιώσουμε πως τέρμα πια η ατιμωρησία τότε μπορεί να αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε τι θα πει και κοινωνική συνείδηση.
    Η αυστηρή και δίκαια εφαρμογή των νόμων, η παιδεία στο ύψος της και η αξιοκρατία (κυρίως) διαπαιδαγωγούν ώριμους και με κοινωνική συνείδηση πολίτες.
    Έχεις δίκιο φαραόνα να λες πως μάλλον δεν θα το δούμε αυτό, αλλά ασε με να το ελπίζω τουλάχιστον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ...όταν γυριστρούλα μου είμαστε ανα πάσα στιγμή με το χέρι στην σκανδάλη για να κριτικάρουμε κακούς χειρισμούς μιας κυβέρνησης και δεν δικαιολογούμε καμιά υποχώρηση και από την άλλη εμείς στον τομέα του ο καθένας, κάθε άλλο παρά κάνουμε το καθήκον μας, πως να περιμένουμε να λυθούν προβλήματα;
    Αν θίξουν συντεχνιακά μας συμφέροντα μπορούμε να τινάξουμε την οικονομία στον αέρα (αν έχουμε δύναμη) αρκεί να πετύχουμε να διατηρήσουμε τα καλως αλλά δυστυχώς και τα κακώς κείμενα δικαιώματα μας.
    Δεν είναι εύκολη δουλειά να μας κυβερνησουν εμάς τους Έλληνες καλή μου φίλη...
    ...με ξέρεις -ίσως- πόσο μεγάλη σημασία δίνω στην ατομική ωριμότητα του καθενός.
    Δεν μας θέλουν θεατές ίσως και δικαιολογημένα, γιατί γνωρίζουν ότι η κρίση μας επηρεάζεται από το ατομικό μας και όχι από το κοινωνικό μας συμφέρον.
    Κάποτε αυτό πρέπει να αρχίσει να σπάει. Εμείς ας κάνουμε ένα βήμα αποδοχής και υπομονής, ίσως να βοηθήσει κι άλλους να μας ακολουθήσουν.
    Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος, τι νομίζεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. vagnes καλημέρα..

    Υπάρχει αυτό το πράγμα; Η 'κοινωνική συνείδηση' εννοώ. Και να δεχθώ, πως με τη σωστή παιδεία (πούντη κι αυτή) κλπ την 'χτίζεις' την κοινωνική συνείδηση στους νέους στα παιδιά, το αλλάζεις σιγά σιγά αυτό: Τον κακομαθημένο ενήλικα Ελληναρά πώς τον αλλάζεις; Με σποτάκια στην τηλεόραση;
    Αμφιβάλλω. Δυστυχώς εδώ θέλει και λίγη 'καταστολή'. Βάλε λουκέτο σε δυο-τρεις επιχειρήσεις που χρωστούν στο ΙΚΑ. Κλείσε δυο-τρεις που δεν πληρώνουν τους φόρους. Βάλε στη φυλακή κανέναν γιατρό, κανέναν εφοριακό, κανέναν της πολεοδομίας που τα τσέπωσε. Μόνο έτσι γίνεται.
    Άσε που έχουμε και το άλλο, με τα συνδικάτα: Όποιος έχει 'δύναμη' (πάει να πει όποιος λόγω της θέσης του μπορεί να πιέσει) το παίζει εργαζόμενος, αγωνιστής, αριστερός (με την τουλάχιστον περίεργη ανοχή και της αριστεράς) κι ας έχει αποδοχές πάνω κι απ' τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Έχουμε ανακαλύψει και το φρούτο της 'κοινωνικής συνοχής' τώρα, κι αρχίζει η κολοκυθιά: Γιατί να πληρώσω εγώ, να πληρώσουν οι Τράπεζες. Γιατί οι Τράπεζες, να πληρώσουν οι μέτοχοι. Γιατί οι μέτοχοι..και πάει λέγοντας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ...πότε θα βρεθεί αυτή η κυβέρνηση που θα τολμήσει να φροντίσει για το μέλλον μας ως χώρα και όχι για το παρόν το δικό της και των μελών που την αποτελούν Θανάση μου;
    Θέλω να ελπίσω τώρα, γιατί φτάσαμε -όλοι μαζί "βοηθούντες"- στον πάτο δεν πάει άλλο.
    Λίγη ντροπή να αισθανθούμε όλοι για την κατάντια μας και λίγο περηφάνια για την πατρίδα μας και όλο και κάτι θα αποδεχόμαστε σιγά-σιγά να αλλάξουμε από τις κακές κάκιστες συνήθειες μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. VAGNES,
    Σχετικά με αυτά που λέγαμε για το τι να πιστέψουμε διάβασε εδώ (http://kafeneio-gr.blogspot.com/2009/10/blog-post_2272.html) για τον νέο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Διαφάνειας.
    Αλήθεια, πες μου εσύ, τι να πιστέψουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. να πιστέψουμε πως κάτι πάει να αλλάξει φίλε μου νεο πολιτ συστ γιατί μόνο αν το πιστέψουμε μπορεί να το αγκαλιάσουμε και συνεπακόλουθα να το απαιτούμε όταν μας το υπόσχονται και δεν μας το δίνουν.
    Στη συγκεκριμμένη περίπτωση αντί να ασχοληθούμε με τα προσόντα του Γ.Γ του Καστανίδη ασχολούμαστε ή μας κατευθύνουν κάποιοι έντεχνα να ασχολούμαστε με τα μη ουσιώδη. Γιατί πιστεύω πως τα ουσιώδη είναι η πάραξη έργου από το υπουργείο και οι ικανότητες των προσώπων που θα παίξουν το ρόλο αυτό. Από την επιτυχία ή όχι του έργου μπορούμε να κρίνουμε με πιο ασφαλή τρόπο, και όχι από την συμπαραγωγή ενός εγχειριδίου.

    Τέλος, θα ήθελα να πω, πως ό αριθμός των υποβληθέντων βιογραφικών δεν είναι κάτι που το επεδίωξε η κυβέρνηση αλλά όλοι όσοι θεώρησαν σκόπιμο να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους.
    Ούτως ή άλλως ένας θα επιλεγεί για κάθε θέση άρα η προσοχή μας πρέπει να εστιαστεί στα προσόντα αυτού του ενός σε σύγκριση με τα προσόντα όσων αποκλείστηκαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. VAGNES μου,

    Πρέπει να καταλάβουμε ότι το πρόβλημα είναι η μηχανή ή το καλούπι, αν θέλεις και όχι η πρώτη ύλη που ρίχνουμε μέσα. Η πρώτη ύλη θα πάρει το σχήμα που θα της δώσει η μηχανή.
    Εκείνο λοιπόν που πρέπει να κάνει ο κ. Παπανδρέου, τώρα που έχει τη δύναμη, γιατί αργότερα δεν θα την έχει, είναι να αλλάξει τη μηχανή, δηλαδή το πολιτικό σύστημα, διαφορετικά θα πάρει και ο ίδιος το σχήμα που θα του δώσει η μηχανή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ...φίλη(ε) προεδρική ξέρεις τι μου λες; Για όλα τα πράγματα και τις καταστάσεις που ζούμε δίπλα μας ευθύνεται το καλούπι και όχι τα υλικά. Να υποθέσω μέχρι να αλλάξει αυτό το καλούπι και μεις θα παραμένουμε ίδιοι μέχρι τότε;
    Αν ναι τότε διώχνουμε κάθε ευθύνη από πάνω μας και για όλα τα κακά φταίνε πράγματα και καταστάσεις που δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα και ετσι βγαίνουμε όλοι πάντα λάδι. Είναι όμως έτσι τα πράγματα;
    Ο δικός μας ρόλος ποιος είναι;
    Έχουμε αποφασίσει να είμαστε απέναντι εκ προοιμίου;
    Εμείς με τις ενέργειες μας δεν μπορούμε να συμπαρασύρουμε μια κατάσταση προς καλύτερες θεσεις διαβίωσης;

    Φίλη(ε) μου το όλοι οι άλλοι φταίνε πλην εμού είναι πολύ μα πολύ μακριά απο τα πιστεύω μου και νομίζω με την ταπεινή μου γνώμη αν αυτό ισχυε και σε όσο το δυνατόν περισσότερους από τους συμπατριώτες μας, τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα σήμερα που μιλάμε. Και θα είμαστε και πρόθυμοι να αναγνωρίζουμε και να βοηθάμε κάθε καλή προσπάθεια πρωθυπουργών ή κυβερνήσεων και όχι πάντα με το πιστόλι της καχυποψίας "οπλισμένο"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

σπείρε μια σκέψη, κάθε σπόρος είναι μια λαχτάρα.

ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Ετικέτες

πολιτική (82) ποίηση (70) κοινωνία (69) πολιτική σάτυρα (12) πολίτης (11) σάτιρα (10) σύνθεση (10) άνθρωπος (9) Επανω-πολιτικη (7) παιδεία (7) φιλοσοφείν (7) Ελλάδα (6) αυτοκριτική (6) ευχές (6) θρησκεία (6) πολιτική ηγεσία (6) ψήφος (6) ΠΑΣΟΚ (5) άποψη (5) Οικονομική κρίση (4) νέοι (4) παιχνιδι (4) φωτογραφία (4) bloggers (3) ΝΔ (3) Πίστη (3) αγανακτισμένοι (3) αξιοκρατία (3) αξιολόγηση (3) αφιέρωση (3) ζωή (3) κοινωνική συνείδηση (3) κρίση (3) νέα κυβέρνηση (3) υγεία (3) φιλία (3) χιούμορ (3) ψυχολογία (3) 28δις (2) Έλληνες (2) Δημοκρατικοί (2) Ομπάμα (2) Προεδρική Δημοκρατία (2) ΣΥΡΙΖΑ (2) ανέκδοτο (2) αντίο (2) αποχή (2) απόψεις (2) βατοπέδι (2) δημοσκόπηση (2) εκλογές (2) ευρωεκλογές (2) ευχή (2) καθημερινότητα (2) κριτική (2) ποδήλατο (2) πολιτική πρόταση (2) πολιτική ωριμότητα (2) συνέδριο (2) συνδιάσκεψη (2) συνεργασία (2) τεστ (2) τηλεόραση (2) τράπεζες (2) χ (2) χοίροι (2) ... ... ... (1) 1821 (1) 1989 (1) 2009 (1) NO INDIA (1) blogs (1) e-διαδήλωση (1) slide (1) viza (1) Γιώργος (1) Δημόσιο (1) Διεθνισμος (1) Ελληνικη γλωσσα (1) Επανω-προτασεις (1) Ευρώπη (1) Ιωαννινα (1) ΜΜΕ (1) Μαρία (1) ΟΛΠ (1) ΟΤΕ (1) Π.Ο.Υ. (1) Παπανδρέου (1) Πολυτεχνείο (1) Σημίτης (1) αγάπη (1) αγώνες (1) αδικία (1) αθωπνορς (1) αισιοδοξία (1) αισχος (1) αισχροκέρδεια (1) ακρόαμα (1) αλλαγη νομων (1) αμπελοφιλοσοφείν (1) αναξιοπιστία (1) ανεργία (1) αντίδραση (1) αξία (1) αξιοπιστία (1) αποδοχή (1) αποτέλεσμα (1) αποτέφρωση (1) αποτελέσματα (1) αποψη (1) αριστερά (1) ασυδοσία (1) ασφαλιστικό (1) αυτάρκεια (1) βάση του 10 (1) βίοι παράλληλοι (1) βιντεοσυνθέσεις (1) βουλή (1) γέλιο (1) γνωριμία (1) γρίππη (1) δάνειο (1) δημοσιευμένο άρθρο (1) δημοσιο (1) διάγγελμα (1) διάλειμμα (1) διαμαντι (1) διαμαρτυρία (1) διαπίστωση (1) διαπλοκή (1) δράση (1) εαυτός (1) ειρωνία (1) ελευθερία (1) ελπίδα (1) επιλογή (1) επιμόρφωση (1) επιχειρήσεις (1) επιχειρηματικότητα (1) εργασία (1) ευθύνη (1) εφαρμογή νόμων (1) εφεγαλκος (1) ηγέτης (1) ηλικία (1) θοες (1) ιατρική (1) ιστορία (1) κήπος (1) κίνητρα (1) καθηγητές (1) καπιταλισμός (1) καταλήψεις (1) κοινή λογική (1) κοινότητα (1) κοσμημα (1) κυβέρνηση (1) κόμματα (1) κόσμος (1) λευκό (1) λιμάνια (1) μέτρα (1) μαργαριτάρια (1) μνήμες (1) μουσική (1) νέα γενιά (1) νέο κόμμα (1) οικονομια (1) ομαδικο μυθιστορημα (1) ορφάνια (1) παγκοσμιοποίηση (1) παιδιά (1) παραμύθι (1) περιπετεια (1) πλανήτης (1) πλούτος (1) ποδόσφαιρο (1) πολίτευμα (1) πολη (1) πολιτική ποίηση (1) πολιτικο διλλημα (1) πολιτικό λογοπαίγνιο (1) προανακριτική (1) προβληματισμός (1) πρωταπριλιά (1) ραδιόφωνο (1) σκάνδαλο (1) σοφία (1) σπίτι (1) συναίσθημα (1) συντεχνίες (1) σύμπνοια (1) σύμπτωση (1) σύνθημα (1) σύνοδος (1) σύστημα (1) τύχη (1) φάρμακα (1) φθινόπωρο (1) χρήμα (1) χόμπυ (1) ψωμί (1) ωριμότητα (1) ωριμότητα πολιτική (1)

η ωρα κανει καλα τη δουλειά της, ΕΜΕΙΣ;