ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΛΑΧΤΑΡΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΖΕΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ




Θα γίνεις πολύ φίλος με τον εχθρό σου

όταν και οι δυό σας πεθάνετε.

Χαλίλ Γκιμπράν.









...ΕΔΩ ΓΙΑ ΦΩΤΟ & ΠΟΙΗΣΗ

...ΕΔΩ ΓΙΑ  ΦΩΤΟ & ΠΟΙΗΣΗ
κλικ στην εικόνα για τα φωτοποιήματα

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΟΥ ΠΑΣΟΚΟΙ...



Έφτασε η ώρα να βρεθεί πάλι το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, οι δημοσκοπήσεις αυτό λένε.

Πως αισθάνεστε;

Τι έχει αλλάξει ώστε να σας κάνει αισιόδοξους ότι όποια λάθη έγιναν στο παρελθόν δεν θα ΞΑΝΑ επαναληφθούν;

Τι σας ενοχλούσε όταν πάλι ήταν στην εξουσία;

Ο κομματικός μηχανισμός του; Αυτός στην ουσία παραμένει αναλλοίωτος.

Τα πρόσωπα που είχαν φθαρεί; Αυτά τα πρόσωπα στην ουσία προσπαθούν να σας πείσουν ότι είναι αναντικατάστατα!!

Οι φατρίες που είχαν «δημιουργηθεί» παντού; Οι φατρίες στο κόμμα που εμπλέκονται συνεχώς σε ένα έντονο αγώνα επικράτησης είναι πάντα εν δυνάμει εστίες "ανωμαλίας" και παθογένειας.

Ο παλιός αρχηγός ο Κώστας; Αυτός είναι ο μόνος που έχει αλλάξει και τη θέση του πήρε ένας που ακόμη δεν μετρήσατε τη δύναμη του να κυβερνά. Είναι ακέραιος χαρακτήρας και τα στοιχεία του γενικά είναι καλά, αλλά στη «φωτιά» θα φανεί η αντοχή του, δεν είναι δεδομένη.

Το ότι απλά και μόνο να μη κυβερνά η ΝΔ, σας αρκεί;;;

Τα κατά τόπους ψηφοδέλτια που σιγά-σιγά ετοιμάζονται σας ικανοποιούν; Ενώ για τη θέση του προέδρου ψήφισε όλη η Ελλάδα γιατί τα ψηφοδέλτια ετοιμάζονται, ή αν θέλετε «μαγειρεύονται» εν κρυπτώ χωρίς τη συμμετοχή σας;

Η επιλογή του ΠΑΣΟΚ για σφοδρή σύγκρουση με την ΝΔ προεκλογικά (που και η ΝΔ επιθυμεί) δεν σας έχει πείσει ακόμη πως δεν είναι και ο πιο ορθός τρόπος για να εκφραστείτε ελεύθερα;
Σας αρέσει πάλι να φτάσετε στην κάλπη με εκβιαστικά διλήμματα;

Η επιλογή στις ευρωεκλογές (το ΞΑΝΑ σκέφτεστε μετά για τις άλλες εκλογές) να επιλέξετε ένα άλλο κόμμα γιατί σας κάνει να τρέμετε;
Αν θέλετε να δώσετε ένα ηχηρό μήνυμα στο ΠΑΣΟΚ στην αυριανή όπως φαίνεται κυβέρνηση, πότε περιμένετε να το δώσετε;

Δεν έχετε μάθει ακόμη, πως τα μόνα μηνύματα τα οποία φτάνουν στον παραλήπτη είναι αυτά που φαίνεται να κλονίζουν την αυτοδυναμία του;;

Όλα αυτά που σας ενόχλησαν στις συνδιασκέψεις και στα συνέδρια πότε θα έρθει εκείνη η ώρα να τα εκφράσετε μεταφράζοντας τα σε ψήφους;


Είναι τουλάχιστον υποτιμητικό η ψήφος σας η ΨΗΦΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ να καθοδηγείται από τον φόβο και μόνο μήπως τυχόν επικρατήσει το άλλο κόμμα που δεν ψηφίζουμε.!!!



ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΜΕ όλα τα κόμματα που βασίζονται σ αυτό το εκβιαστικό δίλημμα.


Τις αυτοδύναμες κυβερνήσεις τις ζήσαμε τις χορτάσαμε και νοιώσαμε βαθιά, πως δεν μπορούμε να τις ελέγχουμε.
Αν θέλανε τα δύο κόμματα να μας πείσουν πως οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις είναι αποδοτικές και χρήσιμες για τον Πολίτη είχαν, τους δώσαμε, πολλές ευκαιρίες να μας το αποδείξουν.
Δεν το έκαναν όμως...


Ας δώσουμε λοιπόν το μήνυμα της ΜΗ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ στα δυο κόμματα και ας αναδείξουμε εμείς πρώτα τις δυνατότητες συνεργατικών κυβερνήσεων με ουσιαστικές συζητήσεις στη βουλή και όχι με τις γνωστές συζητήσεις παρωδίες μιας «κάλπικης» πλειοψηφίας που επιτυγχάνεται (διάβαζε δολίως αποσπάται) με εκλογικά συστήματα ενισχυμένης αναλογικής.
Ας δώσουμε τη δυνατότητα σε άλλα κόμματα να αποδείξουν την αξιοπιστία λόγων και έργων και ας αναδείξουμε και τις νέες δυνάμεις.
Η προοπτική για συνεργασίες κομμάτων όταν εμφανίζεται δίνει αν όχι τίποτα άλλο μια ελπίδα για συνεννόηση, μια ελπίδα για ευρύτερη αποδοχή των όσων αποφασίζονται, μια ελπίδα για μια πολιτική ωριμότητα για ένα πολιτισμό της πολιτικής, μια ελπίδα περισσότερη για όλους εμάς τους Πολίτες.

Θα καταλήξω στα ίδια συμπεράσματα με την προηγούμενη ανάρτηση μου δηλ:

Η ψήφος δεν μας επιτρέπεται πια να εξαρτάται μόνο από γνωριμίες και υποθετικά υποτιμητικά ρουσφέτια, δεν επιτρέπεται σε κανένα μας πια να είναι τυφλός οπαδός κόμματος της Δεξιάς, της Αριστεράς, του Κέντρου, των άκρων.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να είμαστε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.

27 σχόλια:

  1. Μαζί με όλα τα άλλα, αυτοδυναμία στην Ελλάδα σημαίνει και οικογενειοκρατία, κάτι νομίζω ιδιαίτερα ντροπιαστικό για την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...χαίρομαι που επισημαίνεις την παράλειψη μου, θα πρέπει να το προσθέσουμε στη συζήτηση και μάλιστα με επίφαση. Η αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ (το περίφημο κλειδί) αυτή η οικογενειοκρατία την καθοδήγησε και μόνο αυτή νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το μόνο που θα μπορούσα να πω είναι οτι με αηδιάζουν τα ίδια και τα ίδια κάθε φορά,η συνεχής αντιπαλότητα δίχως ουσία. Και συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο του Σχολιαστή στη προηγούμενη ανάρτησή σου, για το τρόπο που ψηφίζει ο Έλληνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ... αυτή τη συνεχή αντιπαλότητα πρέπει να χτυπήσουμε φίλε μου Λεοντόκαρδε.

    Δεν μπορεί να αποτελεί επιχείρημα ότι για όλα πάντα φταίει η προηγούμενη κυβέρνηση!!!
    Ο συναγωνισμός για το ποιος έβλαψε λιγότερο τη χώρα καθώς και ο συμψηφισμός των αμαρτημάτων τους που επιχειρούν συνεχώς τα δυο κόμματα πρέπει να απευθύνεται και να πείθει μόνο τους χαζούς. Φαίνεται όμως πως γνωρίζουν ότι υπάρχουν αρκετοί χαζοί γι αυτό και συνεχίζουν αυτή την τακτική.
    Είναι όλοι αυτοί που ψηφίζουν με τα κριτήριά που ανέφερε ο σχολιαστής έτσι φαίνεται φίλε μου Λεοντόκαρδε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε VAGNES,
    είχα σκοπό να σου γράψω στην προηγούμενη ανάρτησή σου μία προτροπή για να ξανακάνεις την ίδια ανάρτηση και για το ΠΑΣΟΚ. Δεν πρόλαβα, την έκανες μόνος σου και μπράβο σου.
    Την άποψή μου τη γνωρίζεις. Στις επόμενες Ευρωεκλογές και Βουλευτικές εκλογές (όποτε γίνουν), το σύνθημα είναι "ψηφίζουμε τον φούφουτο", δηλαδή όποιον θέλει ο καθένας, εκτός από ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία.
    Μόνο αν σπάσει ο "τσαμπουκάς" της αυτοδυναμίας που εναλλάσσει το ίδιο πολιτικό κατεστημένο στην εξουσία, τότε μόνο θα σημάνει ότι κάτι αρχίζει πραγματικά να αλλάζει και μέσα στο λαό.
    Τότε μόνο και τα μικρότερα κόμματα, που παρέχουν, με την ύπαρξή τους και τη συμπεριφορά τους, πολιτική νομιμοποίηση στο σύστημα και στην ουσία αποτελούν τους στυλοβάτες του, θα αναγκαστούν να συμπεριφερθούν υπεύθυνα πολιτικά και όχι ανεύθυνα, όπως συμπεριφέρονται μέχρι σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ...είχα στο μυαλό μου νέο πολιτ. συστ. να αναφερθώ σε όλα τα κόμματα αλλά πρώτος ο φίλος Αντώνης έκανε την προτροπή στην προηγούμενη ανάρτηση και αμέσως είπα πως θα το κάνω.
    Θα περιμένω τις γνώμες όσων φίλων θέλουν να συμμετάσχουν σε μια τέτοια κουβέντα.

    Εκείνο που θέλω να σου πω όμως είναι πως η επιλογή της ψήφου δεν είναι δυνατόν ούτε σωστό να στηρίζεται στην άρνηση των 2 (ή και των 5) κομμάτων, εκεί διαφωνώ με την άποψη σου περί "φούφουτου".

    Υπάρχουν σοβαροί άνθρωποι σε κάποια μικρά (κατ΄όνομα) κόμματα που κατεβαίνουν με οράματα και ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ενός Πολίτη είναι νομίζω να αναδείξει, να βοηθήσει και να προβάλλει τέτοιες λύσεις.

    Το μικρό κατ΄ όνομα κόμμα μπορεί με την κατάλληλη υποστήριξη και βοήθεια να αναδειχτεί εύκολα σε δύναμη ευθύνης και προοπτικής μιας άλλης προοπτικής που δεν γνωρίσαμε ακόμη στην Ελλάδα.

    Η ψήφος πρέπει να είναι θέση και όχι άρνηση.

    Στη βάση αυτή ίσως να πρέπει να επανέλθουμε με κάποια άλλη ανάρτηση.

    Από την άλλη, πράγματι μια πιθανότητα μη αυτοδυναμίας θα αποκάλυπτε πολλά πράγματα που μέχρι σήμερα καλύπτονται πίσω της, όπως φυσικά και αυτό που αναφέρεις τον εξαναγκασμό να συμπεριφερθούν τα υπόλοιπα κόμματα με την απαιτούμενη υπευθυνότητα και να αποδείξουν ότι μπορούν να συνταιριάσουν τα λόγια τους με έργα.
    Όμως τουλάχιστον για τα δυο κόμματα (μέχρι στιγμής) ισχύει το: "καλύτερα στην αντιπολίτευση ώστε να λέμε πολλά και να μην είμαστε αναγκασμένοι και να τα εφαρμόσουμε".
    Τους αρκεί να είναι αρεστοί και να διατηρούν μονίμως τα χαμηλά αυτά ποσοστά.
    Αυτό πρέπει να σπάσει γιατί πραγματικά είναι μια μεγάλη κοροϊδία.

    Έχουμε ανάγκη από κόμματα με έργα και όχι με λόγια, όσα κόμματα αυτό το αποφεύγουν τόσο είναι προτιμότερο να εξαφανιστούν και τη θέση τους να πάρουν άλλα που θέλουν και λόγια και δράση και έργα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα κάνω το δικηγόρο του διαβόλου αυτή τη φορά, vagnes, για να μη συμφωνήσω απλώς (που συμφωνώ).
    Εμένα τον απλό Πασόκο (που δεν είμαι, είπαμε), πρέπει να με πείσετε, για να μη δώσω αυτοδυναμία στο κόμμα μου, ότι υπάρχει έστω κι ένας πολιτικός εκτός των δύο μεγάλων κομμάτων που εγγυάται μια συνεργασία προς όφελός μου. Που δεν θα αρχίσει τις κόνξες και τα κορδελάκια μόλις του ζητηθεί να συμμετέχει σε ένα σχήμα εξουσίας, που δεν θα δώσει την ευκαιρία στη ΝΔ να συνεργασθεί με τον Καρατζαφέρη (αυτό κι αν είναι εφιάλτης), μια και είναι ο μόνος επιρρεπής σε κυβερνητικές συνεργασίες.
    Από κει και πέρα ψήφο σε αυτάρεσκους νεανίες και επαναστάτες του γλυκού νερού δε δίνω, για να με...διακορεύει η ΝΔ με μουσική υπόκρουση τις κραυγές τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλή μου φίλη γυριστρούλα

    ...να η αγωνία του ψηφοφόρου Πολίτη, να ο τρόπος που ο ώριμος Πολίτης εκβιάζεται να ψηφίσει ένα κόμμα χωρίς στην ουσία να το θέλει με το κριτήριο "το μη χείρον βέλτιστο", να λοιπόν το εκλογικό σύστημα αλλά και πολιτειακό σύστημα της προεδρευομένης Δημοκρατίας πως αναγκάζει τον Πολίτη να μη εκφραστεί με ελεύθερη βούληση!!
    Γιατί αν το πολίτευμα μας ήταν Προεδρική Δημοκρατία τότε και το εκλογικό σύστημα θα ήταν απλή αναλογική και αυτά τα εκβιαστικά διλήμματα δεν θα μπορούσαν να υπάρχουν.
    Πόσο σωστό είναι και για πόσα χρόνια θα επαναλαμβάνεται το πονηρό παιχνίδι των δύο κομμάτων που εκμεταλλεύονται τις αδυναμίες του πολιτευματος μας αλλά και του εκλογικού συστήματος, το παιχνίδι που έχει σαν σκοπό την "κλοπή" της ελευθερίας στην πολιτική έκφρασή μας;

    Ο ώριμος Πολίτης είσαι εσύ γυριστρούλα μου και πράγματι αυτός είναι ο προβληματισμός και ο φόβος από τον οποίο διακατέχεται ο κάθε Πολίτης.

    Η βεβαιότητα ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι (όχι Πολίτες) που ψηφίζουν χωρίς πολιτικά κριτήρια (ο σχολιαστής το επεσήμανε) κάνει τους υπόλοιπους εμένα, εσένα γυριστρούλα μου και πάρα πολλούς άλλους να φτάνουμε στην κάλπη όχι για να εκφράσουμε την βούληση μας αλλά τους φόβους μας.
    Ως πότε όμως θα πέφτουμε θύματα αυτής της τακτικής που βολεύει βεβαίως τα δυο μεγάλα κόμματα;;;
    Πόσες φορές θα πρέπει ακόμη να μας επαναλαμβάνουν το ίδιο παιχνίδι και εμείς να δεχόμαστε τον εκβιασμό τους;;;
    Σε τούτη τη ζωή ή στην άλλη θα είμαστε επιτέλους ελεύθεροι να εκφραστούμε ελεύθερα;;

    Η λύση του προβλήματος είναι δύσκολη πράγματι, όμως όσοι νοιώθουμε έτσι δεν σημαίνει πως δεν πρέπει και να αντιδράσουμε με κάποιο τρόπο.

    ΟΧΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ σε κανένα κόμμα με σύγχρονη μείωση των ποσοστών και των άλλων 3 κομμάτων της κοροϊδίας (ΣΥΡΙΖΑ,ΚΚΕ, ΛΑΟΣ), αύξηση των ποσοστών κομμάτων όπως οι Οικολόγοι , οι Δημοκρατικοί (που εγώ προτείνω), η φιλελεύθερη Συμμαχία (που κάτι μας είπε γι αυτούς ο ndn) είναι μια λύση υγιής......τουλάχιστον για τις Ευρωεκλογές, σαν πρόβα τζενεράλε εν όψει των άλλων εκλογών, των εκλογών με τα εκβιαστικά διλήμματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ... οφείλω σε ξεχωριστό σχόλιο να δηλώσω πως η περιγραφή που κάνεις γυριστρούλα περί κραυγών και διακόρευσης είναι όλα τα λεφτά ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλε μου vagnes αν και επειδή φεύγω στην Ελλάδα δεν θα έπρεπε να αφήσω σχόλιο στη συγκεκριμένη αναρτηση καθοτι δεν θα μπορέσω να παρακολουθήσω τις αντιδράσεις, εγώ κόντρα στο ρεύμα ακόμα μία φορά θα το κάνω.

    Και λέω κόντρα στο ρεύμα καθότι όπως θυμάσαι, ήμουν από τους πρώτους στην παρέα των blogs που από το βράδυ εκείνο των εκλογών του 2007 στήριξα τον Γιώργο με την πένα μου ή καλύτερα με το πληκτρολόγιο μου. Θυμάσαι επίσης ότι την επόμενη των εσωκομματικών του ΠΑΣΟΚ (θυμάμαι 12 Νοέμβρη) είχα γραψει ότι «του χρόνου τέτοια μέρα το ΠΑΣΟΚ θα είναι μπροστά 5 μονάδες». Μπορεί να θυμάσαι τι είχε γίνει τότε...τι γραφικό, τι άσχετο, τι ότι δεν ξέρω τι μου γίνεται, τι ότι το ΠΑΣΟΚ θα διαλυθει (αυτό ήταν το καλύτερο ανέκδοτο από όλα)...φυσικά κάποιος μπορεί να πει ότι είχα κάνει λάθος. Το ΠΑΣΟΚ ένα χρόνο μετά ήταν 4,8 μονάδες πάνω και όχι 5. Εντάξει όλοι μας κάνουμε λάθη. Οπότε πως να αισθάνομαι...;

    Πάμε στα λάθη. Βασικά θυμάμαι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ευρώπης, το πιο σύγχρονο μετρό σε ευρωπαική πρωτεύουσα, την μεγαλύτερη καλωδιωτή γέφυρα στον κόσμο, την ΟΝΕ, τους ΟΑ, την είσοδο της Κύπρου στην ΟΝΕ και πάρα πολλά ακόμα. Βέβαια κάποιοι το μόνο που είχαν να πουν ήταν που παντρεύτηκε ο (ξεφτίλας) Τσοχατζόπουλος. Ε, δεν πειράζει ο καθένας ασχολείται με αυτά που είναι σημαντικά για τον ίδιο. Κάτι λέγαμε για λάθη...

    Πολλά με ενοχλούσαν και με ενοχλούν και κυρίως ο λαικισμός κάποιων στελεχων του. Τα έχω γράψει και εγώ οπότε δεν χρειάζεται να στα ξαναλέω. Πάντως ο σημερινός του πρόεδρος δεν λαίκισε ποτέ. Εδώ δεν απάντησε όταν τον λέγανε «προδότη» που άφησε στεφάνι στον Κεμάλ. Υπάρχει χειρότερη βρισιά; Αλλά ακόμα και τότε δεν καταδέχτηκε να ασχοληθεί μαζί τους, άλλο ήθος και άλλη άποψη για την πολιτική. Κρίμα που χαραμίζεται στο Ελλαδιστάν, αλλά εγώ ελπίζω πως αφού τον έφερε η μοίρα εκεί, τότε θα αλλάξει 5 πράγματα.

    Πάμε στα πρόσωπα. Εγώ είδα πολλούς καινουργιους. Δεν περίμενα ότι θα αλλάξει και όλους, πάντως είδα Παπακωνσταντίνου, Ραγκούση, Λαμπρινίδη, Κόππα, και πάρα πολλούς άλλους.

    Στα κατά τόπους ψηφοδέλτια δεν τα έχουμε δει, αλλά ας αφήσουμε να διαλέξει τους συνεργάτες που θέλει. Πάντως εγω που δεν τα εχω δει λέω ότι το 50% των προσώπων θα είναι καινούργια. Αν θέλεις πες ότι έχω λάθος, πάντως κάτι μου λέει ότι στο τέλος θα δικαιωθώ και πάλι.

    Στις ευρωεκλογές πρέπει να δώσουμε ένα μήνυμα. Οτι είμαστε ακόμα εκεί. Οτι δεν το κουνήσαμε ρούπι όπως όλοι οι υπόλοιποι ήλπιζαν. Οτι δεν διαλυθήκαμε όπως ολοι οι πολιτικά ευφυεις πρέβλεπαν. Οτι κάθε άλλη ψήφος αφαιρεί δύναμη από το ΠΑΣΟΚ και δίνει ελπίδα στην δεξιά αλλά και στους διαχρονικούς συνεργάτες της. Επίσης δίνει το δικαίωμα σε πολλούς να αμφισβητήσουν τη δυναμική. Αν είναι δυνατόν να πρέπει να δώσουμε κι αλλο μήνυμα στο ΠΑΣΟΚ που είναι στην αντιπολίτευση 6 χρόνια. Πότε θα σταματήσουμε να του στέλνουμε μηνυματα;

    Περί αυτοδύναμίας ο λόγος...αν μιλήσω σαν πασόκος θα σου έλεγα ότι θα ήθελα να μην βγει το ΠΑΣΟΚ αυτοδύναμο την πρώτη φορά για να δω τον Τσίπρα να πέφτει στις γραμμές του τρένου...έτσι δεν είχε πει; Για το καλό όμως του τόπου δεν θέλω άλλους πειραματισμούς. Αρκετά είδαμε από τη Δεξιά του Κυρίου.

    Η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ φίλε vagnes για έναν πασόκο και όχι απλά για έναν ψηφοφορο που μια πάει εδώ μια εκεί δεν είναι ποτέ ψήφος διαμαρτυρίας. Εξάλλου δεν ψηφίζεις ποτέ ένα «προδότη» για να διαμαρτυρηθείς. Τον ψηφίζεις επειδή συμφωνείς μαζί του και για να το αντιστρέψω, ο μοναδικός λόγος για να μην τον ψηφίσεις είναι να διαφωνείς μαζί του.

    Ωραία να πούμε όχι στην αυτοδυναμία, αλλά τότε ποιος θα κυβερνήσει; Ποιο σχήμα βλέπεις εσύ να συνεργάζεται; Ποιος με ποιον να συμφωνήσει; Και πάνω σε ποιο πρόγραμμα;

    Τις αυτοδύναμες κυβερνήσεις τις είδαμε, αλλά είδαμε και αυτές της συνεργασίας.

    Στα συμπεράσματα σου θα συμφωνήσω απόλυτα φίλε vagnes. Η ψήφος δεν μας επιτρέπεται πια να εξαρτάται μόνο από γνωριμίες και υποθετικά υποτιμητικά ρουσφέτια, γι αυτό ας ψηφίσουμε τον καλύτερο. Τον πιο επιτυχημένο, αυτόν που δεν στελέχωσε το Υπουργείο του με Πασόκους, αλλά με ικανούς και γι αυτό βγήκαν και είπαν ότι στους διαδρόμους του ΥΠΕΞ μιλάνε αγγλικά (το θυμάσαι), να ψηφίσουμε αυτόν που δεν φοβήθηκε το πολιτικό κόστος και στάθηκε απέναντι στον Χριστόδουλο και στα δημοψηφίσματα (το θυμάσαι), να ψηφίσουμε αυτόν που όταν ήταν ΥΠΕΞ είχαμε τα λιγότερα θερμά επεισόδια με την Τουρκία. Αυτόν που δεν κρύφτηκε ποτέ.

    Οσο για την οικογενειοκρατία στο ΠΑΣΟΚ στο είχα ξαναπεί και τότε. Οσοι ψηφίσαμε τον ΓΑΠ το κάναμε επειδή ήταν ο Γιώργος και όχι επειδή ήταν ο Παπανδρέου.

    Να είσαι καλά και θα τα πούμε ανά την επιστροφή σε περίπου 10 μέρες. Μέχρι τότε καλά να περνάτε όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ...το σχόλιο σου ndn είναι τόσο μελετημένο που με κάνεις να έχω τύψεις...γνωρίζεις ότι η καρδιά μου ήταν (είναι;;!!) πράσινη...

    Θα απαντήσω (ελπίζω) αλλά θέλει σκέψη.

    Εκείνο μόνο που θα πω πάντως σαν αρχή είναι πως όσα θετικά αναφέρεις τα έκανε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό Κ. Σημίτη. Έλα όμως που αυτόν τον άνθρωπο τον έχουν στο περιθώριο και μόνο σαν εικόνα τον θέλουν. Αυτό είναι κάτι που με κλονίζει όσο δεν φαντάζεσαι!!
    Θα επανέλθω...

    Ελπίζω να προλάβεις να διαβάσεις αυτό το πρώτο σχόλιο μου πριν φύγεις
    Καλό ταξίδι να έχεις καλέ μου φίλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. δυστυχώς φίλε μου ούτε ο μέσος νεοδημοκράτης, ούτε ο μέσος πασόκος θα σκεφτούν έτσι..όσο πικραμένοι και αν είναι το κόμμα είναι στοιχείο ταυτότητας.
    Στους αναποφάσιστους έχεις ελπίδες... αλλά εκεί θα πείσει όποιος πραγματικά μπορέσει να εξηγήσει αιτίες και να προτείνει άμεσες λύσεις (όπου υπάρχουν) και φώτα πορείας για όπου δεν υπάρχουν, αλλά αυτό θέλει πολύ χρόνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. vagnes, αυτό το παιδί, ο ndn, αποδεικνύεται μάντης καλών. Το καλό που του θέλω, να συνεχίσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φίλε NdN,

    Είσαι ΠΑΣΟΚ και δεν το κρύβεις. Μπράβο σου, έχεις θάρρος.
    Κι εμείς έχουμε ψηφίσει ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν, όμως ήταν άλλες εποχές. Εκεί όμως που έχουν φτάσει τα πράγματα σήμερα, δεν χρειάζεται να αυτοϊκανοποιούμαστε με παρωχημένη προπαγάνδα. Πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε σοβαρά, πασόκοι, νεοδημοκράτες και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις.
    Εγώ δεν θα σου θυμίσω τα σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ (siemens, χρηματιστήριο κ.λ.π.), δεν θα σου θυμίσω το "Μακεδονικό" που χάθηκε, δεν θα σου θυμίσω τον Οτσαλάν, δεν θα σου θυμίσω τα Ίμια, το "ευχαριστώ στους αμερικάνους" κ.λ.π.
    Θα σου θυμίσω κάποια πράγματα που έχουν σχέση με το πολίτευμά μας.
    Σε ερωτώ. Ποιός έφτασε το πολίτευμα σ' αυτή την κατάντια που είναι σήμερα;
    Σου θυμίζω ότι το Σύνταγμα του 1974 έδινε κάποιες αυξημένες αρμοδιότητες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος μπορούσε με αυτές του τις αρμοδιότητες να σταθεί απέναντι στον οποιονδήποτε πρωθυπουργό και στην οποιαδήποτε ανίκανη κυβέρνηση, όπως για παράδειγμα τη σημερινή. Τι έκανε ο Α. Παπανδρέου; Αναθεώρησε το Σύνταγμα. Και τι έκανε; Αντί να κάνει ένα βήμα δημοκρατίας πιο πέρα και αντί αυτή την ασφαλιστική δικλείδα να την κάνει πιο δημοκρατική, με εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας κατευθείαν από το λαό, αντιθέτως αφαίρεσε όλες τις εξουσίες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και έκανε το σημερινό πρωθυπουργοκεντρικό πολιτικό σύστημα, με τις συνέπειες που ζούμε όλοι.
    Μπορεί όπως λες ο Γιώργος να είναι άγιος. Όμως τι θα γίνει μετά το Γιώργο; Γιατί προφανώς η Ελλάδα δεν τελειώνει στον όποιον Γιώργο ή Κώστα. Χρειαζόμαστε δημοκρατικό πολίτευμα.
    Σε ερωτώ. Ποιός έχει ψηφίσει το σημερινό εκλογικό νόμο (νόμο Σκανδαλίδη);
    Ποιός άλλαζε στο παρελθόν τους εκλογικούς νόμους για να μην έρθει άλλο κόμμα στην εξουσία; (θυμίσου νόμους Κουτσόγιωργα).
    Ποιός έκανε σχετική αναθεώρηση Συντάγματος και ποιός ψήφισε τον ισχύοντα νόμο περί ευθύνης υπουργών; και περί βουλευτικής ασυλίας; που στην ουσία απαλλάσσει τους πολιτικούς από τα εγκλήματά τους;
    Ποιός εισήγαγε το επαγγελματικό ασυμβίβαστο με τη βουλευτική ιδιότητα, για να μετατρέψει τους πολιτικούς σε ένα κλειστό κλάμπ, αποθαρρύνοντας σοβαρούς επαγγελματίες να ασχοληθούν με την πολιτική;

    Θέλεις να σου θυμίσω κι άλλα φίλε NdN;
    Δεν πρέπει λοιπόν να είσαι χαρούμενος, αλλά προβληματισμένος.
    Εκείνο που θα πρέπει να αναζητάς μαζί μας είναι ένα πιο ανοικτό δημοκρατικό πολιτικό σύστημα και όχι κομματικολατρείες.
    Και μην ξεχνάς. Αν ο Γιώργος δεν ήταν γιός του Ανδρέα Παπανδρέου και αν και ο τελευταίος δεν ήταν γιός του Γεωργίου Παπανδρέου, δεν θα τους ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους, όπως δεν ξέρει και τόσα άλλα ικανότατα ελληνόπουλα που μένουν στην ίδια πολυκατοικία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. καπιτ. κουμ πράγματι αν μιλήσουμε για οπαδούς έχεις δίκιο γιατί τις περισσότερες φορές η λογική και τα επιχειρήματα παίζουν ελάχιστο έως κανένα ρόλο σε οπαδούς.
    Όμως θεωρώ ότι ακόμη και μέσα στα κόμματα υπάρχουν πολλοί που βλέπουν, ακούνε και προβληματίζονται και θέλω πάντα σε αυτούς να μιλάω και να απευθύνομαι.

    Όσον αφορά το άλλο θέμα που θέτεις θεωρώ πως κυρίαρχο αίτημα όλων μας θα πρέπει να είναι η τροποποίηση του πολιτεύματος μας από προεδρευομέμης Δημοκρατίας που είναι σήμερα, σε προεδρική Δημοκρατία.
    Όχι ότι αυτό αποτελεί πανάκεια αλλά είναι το πολίτευμα εκείνο που μπορεί να εγγυηθεί τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή του πολίτη στα κοινά και κατά συνέπεια μπορεί να δώσει τη δυνατότητα κάποια πράγματα να δρομολογηθούν ορθολογικώτεςρα προς το συμφέρον όλων μας. Το κόμμα που προτείνω θέτει αυτό το αίτημα ως κυρίαρχο.

    Θέλει βέβαια συζήτηση αυτό και πιθανόν θα μας παρουσιαστεί ευκαιρία να κάνουμε αυτή τη συζήτηση αργότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ο ndn γυριστρούλα βλέπει τα πράγματα από μια απόσταση και αυτό βέβαια έχει περισσότερα θετικά αλλά έχει και αρνητικά.

    Η απόσταση και η σύγκριση με άλλες χώρες κάνει τη ματιά πιο αντικειμενική, πιο καθαρή, πιο νηφάλια, αλλά όμως έχει το μειονέκτημα ότι τα καθημερινά και σοβαρά προβλήματα που μας ταλανίζουν όλους όσους ζούμε σε τούτη τη χώρα μοιάζουν μικρά αν τα εξετάσεις από μια δεδομένη απόσταση αφού δεν σε επηρεάζουν τόσο στη καθημερινότητα σου, όσο και στη ζωή σου γενικότερα.

    Όμως τα προβλήματά μας εδώ, δεν ήταν ποτέ ούτε μικρά και ούτε αμελητέα.

    Η ΝΔ περισσότερο, το ΠΑΣΟΚ φυσικά σε πολύ μικρότερο βαθμό(και το υπογραμμίζω αυτό), τα προβλήματα αυτά αντί να προσπαθήσουν να τα επιλύσουν, τα διόγκωσαν με την πρακτική τους, τα έκαναν ακόμη πιο πολύπλοκα και πιο "βρώμικα" θα έλεγα. Όχι μόνο διόγκωσαν προβλήματα αλλά όπου τους έπαιρνε κιόλας, επωφελήθηκαν από την μη επίλυση τους ποικιλοτρόπως.

    Οι κομματικοί μηχανισμοί που είναι ισχυροί και στα δυο κόμματα (και εδώ απαντώ και σε σένα φίλε μου ndn) ΔΕΝ αποτελούν εγγύηση για μια αλλαγμένη προοπτική, για μια προοπτική αξιοπρέπειας και αξιοκρατίας που χρειάζεται επειγόντως η χώρα μας για να ορθοποδήσει.
    Εκεί είναι το σημείο που αγανακτώ καθώς στην πόλη μου βλέποντας το ψηφοδέλτιο που μαγειρεύεται ασφυκτιώ και λέω θα ψηφίσει κάποιος ΠΑΣΟΚ με αυτούς ως υποψηφίους!!!

    Γιατί το ζητούμενο δεν είναι μόνο νέα πρόσωπα αλλά νέα πρόσωπα που να αξίζουν και να μην αναδεικνύονται υποψήφιοι με μοναδικό χαρακτηριστικό πλεονέκτημα (εκτός της κομματικής ταυτότητας)το ότι δεν είπαν, δεν λένε και ούτε θα πούνε ποτέ ΟΧΙ!!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ...ξέρεις νεο πολιτ συστ. πως δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση πουθενά στον κόσμο χωρίς κάποιο από τα μέλη της να εμπλακεί σε μικρό ή μεγάλο σκάνδαλο, αυτό είναι άπιαστο ακόμη και στον παράδεισο να βρεθούμε.

    Από κει και πέρα υπάρχει πάντα η ποιοτική διαφορά και το θετικό η αρνητικό ισοζύγιο προσφοράς μιας κυβέρνησης.
    Από την πλευρά αυτή αν εξετάσουμε τα πράγματα και θελήσουμε να είμαστε αντικειμενικοί η ζυγαριά σίγουρα γέρνει θετικά προς τη μεριά του ΠΑΣΟΚ.

    Το λέω αυτό γιατί ενώ εμείς τουλάχιστον ζήσαμε κυβερνήσεις και από τα δυο κόμματα έχουμε να θυμόμαστε έργα μόνο από το ΠΑΣΟΚ και θα ήθελα να με διορθώσεις αν κάνω λάθος.

    Γιατί ναι μεν ζητάω τον προβληματισμό των όσων ψηφίζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αλλά από την άλλη μεριά θα ήταν ισοπεδωτική η άποψη να εξομοιώνουμε τα δυο κόμματα από απόψεως προσφοράς στον τόπο και στους πολίτες. Εδικά επί κυβέρνησης Κ. Σημίτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Vagnes μετά την επιστροφή μου είπα να κάνω μία βόλτα στα blogs και διαπίστωσα ότι υπάρχει εδώ μία κουβέντα στη μέση, αν και έχεις ανεβάσει και άλλες αναρτήσεις.

    Το πρώτο μου σχόλιο δεν είναι καθόλου μελετημένο. Είναι μία απλή καταγραφη της πραγματικότητας. Γι αυτό και όπως είδες παρακάτω στην απάντηση που έδωσε το Πολιτικό Σύστημα δεν άγγιξε τίποτα από όσα είπα αλλά ανέφερε κάποια από τα θεωρούμενα λάθη του ΠΑΣΟΚ στα οποία θα απαντήσω αργότερα.

    Βαγγέλη για τον Σημίτη στα ξαναείπα. Δεν τον έβαλε κανένας στο περιθώριο, μονος του μπήκε. Εκανε την επιλογή του Γιώργου για την θέση του προέδρου και μετα έκανε πίσω. Δεν τον είδα όμως να κάνει πίσω και για τον Τσουκάτο. Εκεί άφησε τον Γιώργο ως πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να τα χειριστεί. Ο Σημίτης δεν βγήκε να μιλήσει καθαρά. Να πει ότι ναι υπήρχαν κάποιοι που τον πούλησαν και πρέπει να μπουν στο πιο βαθύ μπουντρούμι. Επρεπε να εξηγήσει σε όλους εμάς που τον ψηφίσαμε πως ειναι δυνατόν να γελοιοποιούμαστε από κάποια λαμόγια. Τελος πάντως τα έχουμε ξαναπεί αυτά.

    Από εκεί και πέρα Βαγγέλη έχεις δίκιο. Βλέπω τα πράγματα από απόσταση και αυτό έχει και πολλά αρνητικά. Τα καθημερινά προβλήματα δεν με επηρρεάζουν καθότι δεν είμαι εκεί. Μια συνδιαλλαγή χρειάστηκε να κάνω όσο ήμουν στην Θεσσαλονίκη και συνάντησα αγένεια και άρνηση να με εξυπηρετήσουν. Στην Αγγλία δεν έχω συναντήσει κανένα από τα δύο αυτά χαρακτηριστικά. Πάντως από την άλλη δεν επηρρεάζομαι και από αυτή την κατάσταση ώστε να ενδιαφέρομαι και εγώ απλά να βρωμια θέση για να «κάτσω».

    Για τους κομματικούς μηχανισμούς θα τα πούμε κάποια άλλη φορά. Οσο για τα ψηφοδέλτια δεν τα γνωρίζω καθόλου βέβαια άκουσα κάποια παράλογα πράγματα από φίλους που ασχολούνται περισσότερο στη Θεσσαλονίκη και ειδικά σε ότι αφορά μικρότερες πόλεις όπως η Βέροια. Νομίζω στην ίδια κατηγορία ανήκουν και τα Ιωάννινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @νέο Πολιτικό Σύστημα

    Καλησπέρα φίλε,

    Νομίζω θα ήταν παράλογο να κρύβω ότι είμαι ΠΑΣΟΚ. Σε καμία περίπτωση δεν το θεωρώ ντροπή και εξάλλου αυτό έχει φανεί πολλές φορές από τα αποτελέσματα. Επομένως δεν νομίζω ότι χρειάζεται καθόλου θάρρος για να πει κάποιος ότι ψηφίζει ΠΑΣΟΚ. Ας πάρουμε πάντω από την αρχή στο σχόλιο σου καθότι διαφωνώ σχεδόν με όλα.

    Νομίζω πως τίποτα από όσα ανέφερα στο πρώτο μου σχόλιο δεν ήταν παρωχημένη προπαγάνδα. Ολα τα έργα και πάρα πολλά ακόμα έγιναν, οι τομές σε θέματα δημόσιας διοίκησης (ΚΕΠ, Καποδιστριας κτλ) ήταν μια πάρα πολύ καλή και οργανωμένη αρχική προσπάθεια. Να μιλήσω για τον ΑΣΕΠ σχεδόν σε όλες τι θέσεις του δημοσίου, για το ότι οι στρατιωτικές και αστυνομικέ σχολές μπήκαν στις Πανελλαδικές...η προσπάθεια για εισαγωγή της αξιοκρατίας στην δημόσια διοίκηση και στις προσλήψεις είναι δεδομένη και έφερε θεαματικά αποτελέσματα. Πλέον ο ΟΤΕτζης/ΔΕΗτζης δεν διορίζει το παιδί του, πλέον δεν φέρνεις στα σχολεία να διδάξει κάποιον που είναι 55 χρονών που δεν έχει εξασκήσει το επάγγελμα του καθηγητή ποτέ μόνο και μόνο επειδή έφτασε η σειρά του στην επετηριδα. Για το στρατό και την αστυνομία τα ξέρουμε όλοι μας.
    Πάμε στα σκάνδαλα που αναφέρεις. Για το χρηματιστήριο διαφωνώ κάθετα. Αυτό είναι παρωχημένη προπαγάνδα. Κοίταξε σε παρακαλώ την κεφαλαιοποίηση του ελληνικού χρηματιστηρίου το 1999 (πριν την άνοδο) κοίταξε την και μετά. Το 55% ανήκει σε ξένους (περίπου). Πιστεύεις ότι το ΠΑΣΟΚ αλλά και οποιαδήποτε κυβέρνηση στον κόμσο μπορεί να χειραγωγήσει επενδύσεις τρις ευρώ; Οποιος έχει ασχοληθεί με οικονομικά μπορεί να σου βεβαιώσει ότι καμία κυβέρνηση στον κόσμο δεν μπορεί να χειραγωγήσει καμία χρηματιστηριακή αγορά για τόσο μεγάλο διάστημα. Και όταν λέω κανένας εννοώ ούτε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ (όπως εξάλλου αποδείχτηκε). Το λαθος του ΠΑΣΟΚ στο χρηματιστήριο είναι ότι δεν προσπάθησε να αποτρέψει όσους νόμιζαν ότι θα βγάλουν εύκολα χρήματα χωρίς να έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο. Με βάση το νόμο δεν μπορούσε να τους το απαγορεύσει, αλλά δεν θα έπρεπε να το προβάλλει ως καθρέφτη της οικονομίας, ακόμα κι αν είναι έτσι. Καταλήξαμε ο κάθε «τσομπάνης» (όχι ως επάγγελμα, αλλά σαν νοοτροπία) να το παίζει ειδικός και αν γι αυτό κατηγορείς το ΠΑΣΟΚ, συγγνώμη αλλά θα διαφωνήσω. Το χρηματιστήριο (η άνοδος και η πτώση του) δεν έπρεπε να εκμεταλλλευτεί από κανένα κόμμα γιατί πολύ απλά δεν είχαν σχέση τα κόμματα. Οι Αγγλοι traders της Goldman Sachs είχαν πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή από ότι ο ίδιος ο Χριστοδουλάκης. Τέλος πάντων μεγάλη συζήτηση που δεν γίνεται μέσω σχολιων. Πάντως τόσο για σένα όσο και για οποιονδήποτε άλλον που ασχολείται με τέτοιου είδους επενδύσεις θα πω κάτι πολύ απλό που κανένας δεν τηρεί. Μία επένδυση σε μετοχές δεν θα πρέπει να διαφέρει σε τίποτα από μία επένδυση σε ένα σπίτι. Αν αγοράσεις τις μετοχές και τις κρατήσεις για 40 χρόνια εγώ σου εγγυώμαι ότι δεν πρόκειται να βγεις χαμένος εαν η εταιρία δεν χρεωκοπήσει. Το ίδιο συμβαίνει και με το σπίτι. Αν δεν πιάσει φωτιά να καεί, σε 40 χρόνια η αξία που θα έχεις κερδίσει θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τα χρήματα που δαπάνησες για να το αγοράσεις.

    Το "Μακεδονικό" δεν καταλαβαίνω που χάθηκε. Θα μου πεις έστω και ένα λάθος του Γιώργου; Μί απόφαση, μια συμφωνία, ένα ψήφισμα που χάθηκε; Ποια λύση έπρεπε να γίνει δεκτή και ο Γιώργος έχασε το τρένο;

    Για να αναφέρεις τον Οτσαλάν σημαίνει ότι διαφωνείς με τον χειρισμό της υπόθεσης. Δηλαδη θεωρείς ότι θα έπρεπε να προστατευτεί από την Ελλάδα με κάθε κόστος. Η καλύτερα θα έπρεπε να του παρέχουμε μία Πρεσβεία για να κάθεται αγκαλίτσα με 2 γυναίκες (όπως τότε που το συλλάβανε). Εχω τελείως διαφορετική άποψη. Ο Οτσαλάν ως αρχηγός των Κούρδων έπρεπε να είναι στο βουνό με τους συντροφους του και όχι είναι αραχτός στην Πρεσβεία της χωρας μου.

    Το ίδιο με το παραπάνω θα σε ρωτήσω σχετικά με τα Ίμια και το "ευχαριστώ στους αμερικάνους". Τι θεωρείς ότι δεν έκανε καλά ο Σημίτης; Επρεπε να κάνουμε πόλεμο; Επρεπε να εισβάλλουμε στον Εβρο και να αρχίσουμε να σκοτώνουμε κακούς Τούρκους; Επρεπε να κάνουμε απόβαση στη Σμύρνη; Τι έκανε λάθος και τι θεωρείς ότι θα έκανε καλύτερα οποιοσδήποτε άλλος ήταν στη θέση του;

    Οσον αφορά τα πράγματα που έχουν σχέση με το πολίτευμά μας. Αρχικά να σου πω ότι η Γαλλία της Προεδρικής Δημοκρατίας έχει μεγάλη, πάρα πολύ μεγάλη διαφθορά. Το ίδιο και η Νιγηρία φυσικά. Επομένως το πολίτευμα δεν έφτασε στην «κατάντια» λόγω μορφής. Η κίνηση του Αντρέα δεν ήταν μόνο σωστή, αλλά και αναγκαία. Δεν ψηφισε ο κόσμος τον Αντρέα για να ξανακάνει κουμάντο ο Καραμανλής. Οι αρμοδιότητες έπρεπε να λιγοστεύσουν και ο Αντρέας έκανε αυτό για το οποίο τον ψήφισε ο κόσμος. Φυσικά είναι επίσης δεδομένο ότι προτιμώ ένα Πρωθυπουργικό πολίτευμα υπό τον Αντρέα, τον Σημίτη και τον Γιώργο από ένα Προεδρικό με τον Καραμανλή ή τον Σαρτζετάκη. Πάντως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μπορούσε να εκλέγεται από το λαό ως ο ανώτατος άρχων του πολιτεύματος.

    Ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι ο ΓΑΠ είναι αγιος. Απλά τον θεωρώ πιο ικανό από όλους τουυς υπόλοιπους. Θεωρώ επίσης ότι το έργο του στο ΥΠ.ΕΞ. μόνο θετικά μπορεί να κριθεί. Φυσικά και η Ελλάδα δεν θα χαθεί. Σίγουρα θα βρεθεί κάποιος άλλος ικανός.
    Σχετικά με τον εκλογικό νόμο θα συμφωνήσω ίοτι δεν θα έπρεπε να είναι έτσι. Ο ΓΑΠ έχει πει ότι θα σπάσει τις περιφέρειες και θα γίνει ένα σύστημα που θα πλησιάζει περισσότερο την Γερμανία και την Αγγλία. Με αυτό συμφωνώ. Θα πρέπει να δούμε αν θα το κάνει.

    Σε όσα και να μου θυμήσεις θα απαντήσω. Ολα αυτά μαζί αλλά και όλα τα υπόλοιπα και πάλι δεν κάνουν την ζυγαριά να γέρνει από την άλλη. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Η διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει θετικό πρόσημο. Χτυπήθηκε πολλές φορες και μάλιστα από όλους. Από τότε που γεννήθηκα θυμάμαι το «ΠΑΣΟΚ να διαλύεται από μέρα σε μέρα». Πότε με την φυγή των στελεχών του 1977, πότε με τη φυγή του Κωνσταντόπουλου, του Αρσένη, του Τσοβόλα. Πότε με τα εσωκομμοματικά του Τσοχατζόπουλου και του Σημίτη. Και φυσικά με όσα συνέβησαν 18 μήνες πριν. Ε, λοιπόν το ΠΑΣΟΚ δεν διαλύθηκε και δεν είναι λόγω του κομματικού μηχανισμού. Ο κομματικός μηχανισμος του ΠΑΣΟΚ δεν είναι πάνω από 50,000 ενεργά μέλη. ΟΙ ψηφοφόροι είναι 3 εκατομμύρια. Καιρός λοιπόν να σταματήσουμε να μεγαλοποιούμε κάθε κομματικό μηχανισμό και ιδιαίτερα τυ ΠΑΣΟΚ που πρέπει να σου πω ότι λόγω της πολύ καλής νοοτροπίας του Γιώργου δεν περνάει και τις καλύτερες μέρες του.

    Και κάτι τελευταίο. Αν θέλεις να πιστεύεις ότι ο Γιώργος είναι εκεί που είναι επειδή είναι γιος του Αντρέα μπορείς να το πιστεύεις ελεύθερα. Οπως ακριβώς κάποιοι άλλοι πιστεύουν ότι είναι προδότης και πρέπει να εκτελεστεί επειδή άφησε στεφάνι στο μνημείο του Κεμάλ. Πάντως στο ξαναλέω επειδή εγώ είμαι αυτός που θα τον ψηφίσω και όχι εσύ. Επομένως η δική μου γνώμη είναι πιο σημαντική. Εμείς είμαστε μαζί του επειδή είναι ο Γιώργος και όχι επειδή είναι ο Παπανδρέου.

    Χάρηκα για την συζήτηση, καλά να είμαστε να τα λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ...φίλε μου ndn ο Σημίτης και το ότι έχει να πει σήμερα δεν έχει πολύ μεγάλη αξία γιατί είναι στο περιθώριο της πολιτικής ζωής του τόπου και νομίζω το περιθώριο δεν το διάλεξε αυτός.

    Ένα μόνο θα σου θυμίσω από αυτά που εγώ θυμάμαι.
    Όταν υπήρξε ένταση στις σχέσεις Παπανδρέου Βενιζέλου στις εκλογές για την ανάδειξη του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο Σημίτης με μια δήλωση του θεώρησε σωστό να αναλάβει ως εγγυητής της ενότητας του κόμματος.
    Αυτή του η ενέργεια που ως αποχωρών πρόεδρος είχε υποχρέωση να κάνει δεν έγινε αποδεκτή από τον Παπανδρέου.
    Ο Σημίτης δέχτηκε χωρίς να αντιδράσει την (λανθασμένη) αυτή άποψη του Γιώργου και τι είδαμε στη συνέχεια; Ένα "εμφύλιο πόλεμο" δηλώσεων μεταξύ των δυο υποψηφίων που στην ουσία δίχασε και έβλαψε το ΠΑΣΟΚ.
    Η απόδειξη γι αυτό είναι ότι η ΝΔ, αυτή η ΝΔ που γνωρίσαμε, κατάφερε να κερδίσει δυο τετραετίες, όχι από δικές της επιτυχίες (που να τις βρει άραγε!!) αλλά από λάθος κινήσεις της άλλης μεριάς.
    Ο Σημίτης παρέδωσε το κλειδί και ετέθη ακαριαία στο περιθώριο από αυτόν που το παρέλαβε, αυτή είναι η αλήθεια γιατί αυτό ικανοποιούσε τον Γιώργο, είχε έναν αυστηρό κριτή λιγότερο, ας μη το ξεχνάμε. Μόνο που αυτό αποδεικνύεται σήμερα ότι ήταν (και παραμένει) ένα λάθος, ένα σοβαρότατο λάθος... κατά την άποψη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλησπερα φιλε Βαγγελη.
    Αφησα τις μερες να περασουν μπας και μπορεσω να γραψω ανεπηρεαστος απο συναισθηματα. Γιατι δεν ξερω τελικα αν η συναισθηματικη επαφη με την πολιτικη ειναι για καλο μας.

    Δεν κρυβω οτι ημουν πρασινος ψηφοφορος, αλλά τελευταια εχω γινει περισσοτερο απαιτητικος απο οτι ημουν πριν μερικα χρονια.
    Θελω να προσπαθησω να δω τα πραγματα πιο λογικα και να μην αποφασιζω με το συναισθημα.
    Θεωρω οτι το ΠΑΣΟΚ, εχει παραμεινει ενας αρτησκληριωτικος μηχανισμος εξουσιας ο οποιος δεν εχει εξελιχθει σε σχεση με το πως θα μπορουσε να ηταν.
    Και εννοω ως αντιπολιτευση. Τα χρονια της εξουσιας περασαν, ο λαος τα εχει κρινει με τη θετικη του ψηφο παλιοτερα και με την αρνητικη τις 2 τελευταιες εκλογικες αναμετρησεις.
    Για μενα αυτο που δεν ειναι σαφες, αντιθετως ειναι πολυ θολο ειναι προς τα που θελει να οδηγησει τη χωρα.
    Απουσιαζει κατα τη γνωμη μου παντελως το οραμα απο την πολιτικη του προταση.
    Δεν μας λεει ας πουμε πως οραματιζεται την αυριανη Ελλαδα (και εννοω μετα απο 20-30 χρονια) και με ποιο τροπο θεωρει οτι μπορουμε να φτασουμε εκει.
    Αλλά πλεον θελω συγκεκριμενες προτασεις και οχι αοριστολογιες.

    Ο Παπανδρεου ειναι ενας συμπαθης ανθρωπος και πολιτικος, δεν αντιλεγω. Αλλά βαρεθηκα να βλεπω στο ΠΑΣΟΚ τους ιδιους και τους ιδιους ολα αυτα τα χρονια. Και δεν εννοω τον Παπανδρεου, αλλά πολλους άλλους που δεν εχει σημασια να αναφερω.

    Πιστευω οτι ειναι καιρος να δοκιμαστουν και οι προγραμματικες κυβερνησεις συνεργασιας στη χωρα.

    Κατα τη γνωμη μου ολα τα σημερινα κοινοβουλευτικα κομματα ειναι παρωχημενα και πολυ πισω απο την εποχη τους.
    Βλεπω αδιεξοδο σχεδον σε ολους τους τομεις και οι πολιτικοι δεν μπορουν πλεον να εμπνευσουν τον κοσμο.

    Εχω αποφασισει οτι δεν θα ψηφισω κανενα κοινοβουλευτικο κομμα στις ευρωεκλογες, χωρις να εχω αποφασισει τι θα κανω.

    Σημερα σκεφτομουν οτι ειμαστε 26 μερες πριν τις εκλογες και το ΠΑΣΟΚ δεν εχει ανακοινωσει το ψηφοδελτιο του (το ιδιο και η ΝΔ, αλλά για κεινους δεν με νοιαζει). Αν αυτο δεν σημαινει οτι καποιο λακκο εχει η φαβα, τοτε τι άλλο μπορει να ειναι;

    Κατι τελευταιο, θεωρω οτι δεν προσφερει κατι η κουβεντα περι του παρελθοντος. Σημασια για μενα εχει το παρον και πολυ περισσοτερο το μελλον της χωρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αντώνη είναι πολλοί πολίτες εγκλωβισμένοι σε ένα εκβιαστικό δίλημμα, πως δηλ. παρόλο που δεν θέλουν να ψηφίσουν ένα από τα δυο μεγάλα κόμματα για να τιμωρήσουν με αυτό τον τρόπο τον δικομματισμό και όλα όσα κακά συνεπάγεται αυτός, θα ψηφίσουν τελικά ΠΑΣΟΚ για να μη δώσουν αέρα στην ΝΔ, αναθαρρήσει και πάρει και την επόμενη τετραετία στις βουλευτικές, που και αυτές φαίνεται να έρχονται γρήγορα!!!

    Εδώ λοιπόν θα πω το εξής το 42% η ΝΔ το πήρε (και με το ζόρι θα έλεγα) όταν είχε σαν σημαία της την κάθαρση την διαφάνεια την πάταξη της διαπλοκής κλπ κλπ. Τώρα που τη σημαία αυτή την κάνανε κουρέλι είναι δυνατόν να πάρει το ίδιο ποσοστό;;;
    Είναι δυνατόν να μην υπάρχει ένα ποσοστό έστω μικρό που ψήφισε ΝΔ και έχει σιχαθεί και αηδιάσει με τα όσα ζήσανε και ζήσαμε τα τελευταία δυο κυρίως χρόνια;
    Είναι δυνατόν να είναι ευχαριστημένοι οι ώριμοι πολίτες που έδωσαν μια ευκαιρία στην ΝΔ να κυβερνήσει και να αποφασίσουν να την υποστηρίξουν ξανά;

    Αυτό και μόνο θα πρέπει να μας απαλλάξει από το φόβο ώστε να πάμε στην κάλπη με διάθεση να εκφραστούμε ελεύθερα και χωρίς εκβιαστικά διλήμματα, τουλάχιστον για τις ευρωεκλογές...
    ...για τις άλλες εκλογές μπορούμε να το συζητήσουμε με τα νέα δεδομένα μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ...τι υποψιάζεσαι Αντώνη για τη μη ανακοίνωση των ψηφοδελτίων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δεν μπορω να υποψιαστω κατι Βαγγελη, αλλά εμενα η καθυστερηση στην ανακοινωση των ευρω-ψηφοδελτιων με ενοχλει ως πολιτη και ως ψηφοφορο.

    Οπως επισης με ενοχλει οτι παμε σε ευρωεκλογες, τις οποιες εγω θεωρω οτι ειναι ιδιας σημασιας με τις εθνικες εκλογες, και δεν εχουμε καμια ενημερωση απο κανενα. Και επειδη δεν θελω να μπω στη διαδικασια της κουβεντας περι Παυλιδη, ΜΑΝ, Siemens και λοιπων σκανδαλων αρνουμαι να δεχτω ολο αυτο που μου προσφερουν στο πιατο.

    Καλημερες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ...συνεχώς πρέπει ι να ανησυχούμε και να αντιδρούμε Αντώνη δεν μπορεί να μας συμπεριφέρονται σαν να είμαστε ζόμπι.
    Συμφωνώ στην μη εμπλοκή μας σε ατέρμονες συζητήσεις σκανδαλολογίας, επιθυμώ κάποιοι να απολογηθούν ενώπιον μιας εκλεγμένης από εμάς και μη διορισμένης από την εκάστοτε κυβέρνηση δικαιοσύνης για τα σκάνδαλα που προκύπτουν καθημερινά.
    Επιθυμώ να πηγαίνουμε ένα βήμα πιο μπροστά κάθε μέρα.
    Αν αντιδράσουμε όπως μέχρι σήμερα αντιδρούσαμε, θα συνεχίσουμε να παίρνουμε αυτά που μέχρι σήμερα παίρναμε και μη πω τι παίρναμε και βγω ακατάλληλος για κάτω από 18 ετών...

    Επιτέλους ας ταράξουμε τα νερά φίλοι μου, ας δώσουμε ποσοστά κάτω από το 30% και στα δυο κόμματα που εκμεταλλεύονται τον δικομματισμό, ας καταδικάσουμε και τα άλλα κόμματα της απραξίας και ας δώσουμε μηνύματα. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ας αντιδράσουμε όσο είμαστε ζωντανοί πολιτικά αλλά και βιολογικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ...αν αντιδράσουμε δεν θα κάνουμε καλό μόνο σε εμάς αλλά και στα κόμματα που μας ταλαιπωρούν.
    θα ξυπνήσουμε μέσα τους (στα κόμματα) τις υγιείς δυνάμεις και θα υπάρξει καλό ξεσκαρτάρισμα.
    Ας τολμήσουμε θα μας βγει σε καλό, η Δημοκρατία έχει αδιέξοδα μόνο όταν οι πολίτες δεν ΤΟΛΜΟΥΝ, μόνο όταν οι πολίτες κοιμούνται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Συμφωνω οτι πρεπει να αντιδρασουμε, και αφου δεν κανουμε τιποτα αλλο σχεδον προς αυτη την κατευθυνση στην καθημερινη μας ζωη, μας δινεται μια ευκαιρια στις ευρωεκλογες.

    Μακαρι να πηγαιναν και τα δυο μεγαλα κομματα σε ποσοστα οπως αυτά που ανεφερες Βαγγελη (και ειδικα η ΝΔ) αλλά προσωπικα δεν ειμαι αισιοδοξος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

σπείρε μια σκέψη, κάθε σπόρος είναι μια λαχτάρα.

ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Ετικέτες

πολιτική (82) ποίηση (70) κοινωνία (69) πολιτική σάτυρα (12) πολίτης (11) σάτιρα (10) σύνθεση (10) άνθρωπος (9) Επανω-πολιτικη (7) παιδεία (7) φιλοσοφείν (7) Ελλάδα (6) αυτοκριτική (6) ευχές (6) θρησκεία (6) πολιτική ηγεσία (6) ψήφος (6) ΠΑΣΟΚ (5) άποψη (5) Οικονομική κρίση (4) νέοι (4) παιχνιδι (4) φωτογραφία (4) bloggers (3) ΝΔ (3) Πίστη (3) αγανακτισμένοι (3) αξιοκρατία (3) αξιολόγηση (3) αφιέρωση (3) ζωή (3) κοινωνική συνείδηση (3) κρίση (3) νέα κυβέρνηση (3) υγεία (3) φιλία (3) χιούμορ (3) ψυχολογία (3) 28δις (2) Έλληνες (2) Δημοκρατικοί (2) Ομπάμα (2) Προεδρική Δημοκρατία (2) ΣΥΡΙΖΑ (2) ανέκδοτο (2) αντίο (2) αποχή (2) απόψεις (2) βατοπέδι (2) δημοσκόπηση (2) εκλογές (2) ευρωεκλογές (2) ευχή (2) καθημερινότητα (2) κριτική (2) ποδήλατο (2) πολιτική πρόταση (2) πολιτική ωριμότητα (2) συνέδριο (2) συνδιάσκεψη (2) συνεργασία (2) τεστ (2) τηλεόραση (2) τράπεζες (2) χ (2) χοίροι (2) ... ... ... (1) 1821 (1) 1989 (1) 2009 (1) NO INDIA (1) blogs (1) e-διαδήλωση (1) slide (1) viza (1) Γιώργος (1) Δημόσιο (1) Διεθνισμος (1) Ελληνικη γλωσσα (1) Επανω-προτασεις (1) Ευρώπη (1) Ιωαννινα (1) ΜΜΕ (1) Μαρία (1) ΟΛΠ (1) ΟΤΕ (1) Π.Ο.Υ. (1) Παπανδρέου (1) Πολυτεχνείο (1) Σημίτης (1) αγάπη (1) αγώνες (1) αδικία (1) αθωπνορς (1) αισιοδοξία (1) αισχος (1) αισχροκέρδεια (1) ακρόαμα (1) αλλαγη νομων (1) αμπελοφιλοσοφείν (1) αναξιοπιστία (1) ανεργία (1) αντίδραση (1) αξία (1) αξιοπιστία (1) αποδοχή (1) αποτέλεσμα (1) αποτέφρωση (1) αποτελέσματα (1) αποψη (1) αριστερά (1) ασυδοσία (1) ασφαλιστικό (1) αυτάρκεια (1) βάση του 10 (1) βίοι παράλληλοι (1) βιντεοσυνθέσεις (1) βουλή (1) γέλιο (1) γνωριμία (1) γρίππη (1) δάνειο (1) δημοσιευμένο άρθρο (1) δημοσιο (1) διάγγελμα (1) διάλειμμα (1) διαμαντι (1) διαμαρτυρία (1) διαπίστωση (1) διαπλοκή (1) δράση (1) εαυτός (1) ειρωνία (1) ελευθερία (1) ελπίδα (1) επιλογή (1) επιμόρφωση (1) επιχειρήσεις (1) επιχειρηματικότητα (1) εργασία (1) ευθύνη (1) εφαρμογή νόμων (1) εφεγαλκος (1) ηγέτης (1) ηλικία (1) θοες (1) ιατρική (1) ιστορία (1) κήπος (1) κίνητρα (1) καθηγητές (1) καπιταλισμός (1) καταλήψεις (1) κοινή λογική (1) κοινότητα (1) κοσμημα (1) κυβέρνηση (1) κόμματα (1) κόσμος (1) λευκό (1) λιμάνια (1) μέτρα (1) μαργαριτάρια (1) μνήμες (1) μουσική (1) νέα γενιά (1) νέο κόμμα (1) οικονομια (1) ομαδικο μυθιστορημα (1) ορφάνια (1) παγκοσμιοποίηση (1) παιδιά (1) παραμύθι (1) περιπετεια (1) πλανήτης (1) πλούτος (1) ποδόσφαιρο (1) πολίτευμα (1) πολη (1) πολιτική ποίηση (1) πολιτικο διλλημα (1) πολιτικό λογοπαίγνιο (1) προανακριτική (1) προβληματισμός (1) πρωταπριλιά (1) ραδιόφωνο (1) σκάνδαλο (1) σοφία (1) σπίτι (1) συναίσθημα (1) συντεχνίες (1) σύμπνοια (1) σύμπτωση (1) σύνθημα (1) σύνοδος (1) σύστημα (1) τύχη (1) φάρμακα (1) φθινόπωρο (1) χρήμα (1) χόμπυ (1) ψωμί (1) ωριμότητα (1) ωριμότητα πολιτική (1)

η ωρα κανει καλα τη δουλειά της, ΕΜΕΙΣ;