ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΛΑΧΤΑΡΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΖΕΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ




Θα γίνεις πολύ φίλος με τον εχθρό σου

όταν και οι δυό σας πεθάνετε.

Χαλίλ Γκιμπράν.









...ΕΔΩ ΓΙΑ ΦΩΤΟ & ΠΟΙΗΣΗ

...ΕΔΩ ΓΙΑ  ΦΩΤΟ & ΠΟΙΗΣΗ
κλικ στην εικόνα για τα φωτοποιήματα

ΑΡΗΣ: ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟ...

Αντιγράφω από το βιογραφικό στην ιστοσελίδα του άρη ...
ποιού άρη τώρα μη με ρωτάτε μαντέψτε και σεις κάτι...

Απεφοίτησε από το τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

(αν δεν κάνω λάθος είναι η Πάντειος... διορθώστε με)

Ολοκλήρωσε τις Μεταπτυχιακές Σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου CITY του Λονδίνου

(μη σας πάει ο νους σε OXFORD μεριά)

με διπλό πτυχίο MASTERS

(πήρε και νταμπλ ο χαρισματικός!!)

στην Πολιτική Επικοινωνία και στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και με τίτλο μεταπτυχιακής εργασίας «Πολιτική Επικοινωνία και Διαφήμιση των ελληνικών πολιτικών κομμάτων».

(για διαφημιστική εταιρεία πάντως είναι άσσος)

Ομιλεί και γράφει Αγγλικά και Ιταλικά.

(κανά PROFICIENCY και το αντίστοιχο στα ιταλικά δεν βλέπω να ξεμυτάει!!...)

ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ...ΑΧΟΡΤΑΓΟΙ ΑΠΛΗΣΤΟΙ ΚΑΚΟΠΙΣΤΟΙ

Ο άνθρωπος λοιπόν αυτός (ο άρης λέμε) υπέβαλε το βιογραφικό του για να διοριστεί ως δημόσιος υπάλληλος,
τον απέριψαν αμέσως γιατί δεν είχε τα απαραίτητα προσόντα που απαιτούνται για να σφραγίζει φακέλλους!!
Δεν ξέρω πως, το βιογραφικό του κατα λάθος, έπεσε στα χέρια του κώστα και αμέσως το σύγκρινε με το δικό του (ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ TUFTS!!!) και λέει αυτόν θα τον κάνω υπουργό.
Και τον έκανε υπουργό ο αθεόφοβος...

Να γιατί τα παιδιά μας με τόσα μεταπτυχιακά δεν βρίσκουν δουλειά και μένουν στην ανεργία.
Υποβάλλουν τα δικαολογητικά τους για θέση Δημοσίου υπαλλήλου
ενώ θα πρέπει να τα υποβάλλουν για θέση υπουργού.
Να τι φταιει τόσα χρόνια και έχουμε ανεργία.

Ρε παιδιά αλήθεια, κάπου έχω χωμένο ένα μεταπτυχιακό,
σκέφτηκα να το υποβάλλω, αλλά φοβάμαι μη με βάλλει στη θέση της Ντόρας
και βρω κανά μπελά απο τον πατέρα της...

Τι με συμβουλεύτε να κάνω ρε παιδιά;

24 σχόλια:

  1. Τρελαίνομαι όταν σκέφτομαι ότι οι περισσότεροι πολιτικοί δεν ξέρουν τι σημαίνει εργασία, όπως και ένας διευθυντής εργοστασίου δεν ξέρει πώς είναι η ζωή του εργάτη και ο εφοπλιστής του ναύτη.

    Κάποια στιγμή κατάλαβα ότι αυτό γίνεται γιατί έτσι λειτουργεί το σύστημα καλύτερα για τον εαυτό του. Αν ο εφοπλιστής και ο εργοστασιάρχης (και ο πολιτικός) ήξεραν δεν θα λειτουργούσαν όπως τους θέλει το σύστημα.

    Στα πιο προσγειωμένα τώρα θέματα, νομίζω ότι γενικά να προσπαθεί κάποιος να μπει στο δημόσιο δεν είναι καλό. Βέβαια σήμερα εκεί είναι καλύτερες οι συνθήκες εργασίας αλλά το καλύτερο θα ήταν να μπορέσει κάποιος να ζήσει μόνος του όχι σαν υπάλληλος. Ας είναι υδραυλικός, ηλεκτρολόγος, μικρομαγαζάτορας ή ότιδήποτε άλλο.

    Θα έχει καλύτερη ζωή και θα είναι πιο ανεξάρτητος παρά τις κατά καιρούς δυσκολίες.


    Επίσης, νομίζω ότι τα μάστερς δε λένε τίποτα απολύτως. Από την εμπειρία μου τις περισσότερες φορές τα μάστερ είναι για κακό και όχι για καλό λόγω της τρομερής εμπορευματοποίησης των σπουδών και της υπερεξειδίκευσης .

    Σημείωση: Οι σπουδές του Άρη είναι εντελώς μαρκετίστικες και ουσιαστικά είναι ένας διαφημιστής με εξειδίκευση την πολιτική, το Tuffs ξέρω ότι είναι από τα κορυφαία σε πολιτικές σπουδές, αλλά μην ξεχνάμε και το όνομα. Με το 1/100 αυτού του ονόματος ένας μέτριος φοιτητής θα μπορούσε να πάει στα καλύτερα πανεπιστήμια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Vagnes,

    Ειδικά εσένα, το σχόλιο σε αδικεί... απαξιώνεις ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ κάποιον που τα μέχρι τώρα δείγματα γραφής τους δεν είναι τα χειρότερα...

    Αν περιμέναμε να δούμε και μετά να κρίνουμε, θα είμασταν και συμβατοί με τα όσα ...διαλαλούμε στο Internet... ή όχι?

    Και γιά να σε προλάβω... εγώ ισως και να μπορούσα (κάτω από ...προυποθέσεις) να γράψω αυτή την ανάρτηση... εσύ όμως?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καημένε Άρη, καημένε Αρη της παιδείας μας καμάρι, είναι πλέον φως φανάρι,προσοντούχος και με χάρη τα σχολεία κουμαντάρει.Του Καραμανλή τα βάρη ψάχναν κάποιον να τα άρει και δε βρήκαν παλικάρι άλλο σαν εσέ, βρε Άρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. A όλα κι όλα, vagnes, σε βρίσκω προκατειλημμένο, εμπαθή και...ΖΗΛΕΥΕΙΣ! Ο Άρης έχει τα βασικά: γοητεία, φινέτσα, στιλ. Τι να τα κάνει τα πτυχία, άλλωστε το έχει σπουδάσει το θέμα της επικοινωνίας, θα το χειριστεί καλά. Μα, vagnes μου, τι θέλεις αφού δεν έχει περιεχόμενο η πολιτική στην παιδεία, να μην έχει τουλάχιστον ένα ωραίο περιτύλιγμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ και το ξέρεις greek πως καλύτερα μια δική σου δουλειά κι ας είναι και μικρή, παρά εκείνο το ταπεινωτικό πηγαινε έλα για να πάρεις μια μόνιμη θέσούλα και ένα μόνιμο μισθούλη.

    Χρειάζεται ρίσκο δεν λέω, αλλά από την άλλη, μια ζωή έχουμε δεν έχουμε ρεζέρβες για να ξαναδοκιμάσουμε.

    Πληρωνουν πολλοί γονείς και εγώ ακριβά μεταπτυχιακά και ο προβληματισμός μου είναι αυτός που διατυπώνεις και συ.

    Χρειάζονται άραγε;
    Και αν χρειάζονται επιλέγουμε τα σωστά για επαγγελνατική αποκατάσταση;

    Εκεί είναι και το νόημα όσων λεω στην ανάρτηση μου.

    Καταξοδευόμαστε ασκοπα και δεν καταλαβαίνουμε πως αρκούν οι καλές δημόσιες σχέσεις στην Ελλάδα, για να διασφαλίσουμε την επαγγελματική σταδιοδρομία των παιδιών μας και όχι τα πτυχία, οι γνωσεις και η αξία τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε μου σχολιαστή κάνω κακές παρέες.
    Σ ευχαριστώ πάντως για το σχόλιο.
    Η ουσία πάντως της ανάρτησης μου είναι αυτό που είπα και στον greek πιό πάνω.

    Μου είναι πολύ συμπαθής και μένα ο Αρης, αλλά στο υπουργείο παιδείας θα ήθελα εναν Παπανούτσο δεν ξέρω αν τον θυμάσαι (ή αν είχες γεννηθεί, δεν νομίζω να ξέρω την ηλικια σου) ηταν Γ.Γραμματέας στο υπουργείο παιδείας επι Γ. Παπανδρέου μεγαλούργησε και άφησε σπουδαίο έργο εκείνη την εποχή.

    Εδώ λοιπόν είναι τα ερωτηματικά μου.

    Η καλή εξωθεν εικόνα, οι δημ. σχέσεις, το νεαρό της ηλικιας και η κομματική προέλευση, ειναι αρκετά προσόντα, για έναν υπουργό παιδείας;
    Ποια είναι τα τρομερά του επιτεύγματα στο υπουργείο που άφησε ώστε να επιβραβευθεί σήμερα με το παιδείας;

    Δεν μπορούμε να βρούμε μια αδιαμφισβήτητη προσωπικότητα και αξία έξω ακόμη και από τον στενό κομματικό χώρο με μια πιό ευρύτερη αποδοχή, για το νευραλγικό πόστο της παιδείας και μάλιστα τη στιγμή που τα πράγματα είναι σε μια όξυνση στο χώρο αυτό;
    Τον χώρο αυτόν που θα πρέπει από κει να αρχίζουν και να τελειώνουν όλα;

    Αυτός είναι ο προβληματισμός μου.

    Ότι εκεί που δοκιμάζεται η αντοχή ο Κώστας δεν τόλμησε να κάνει την υπέρβαση, συμβιβάστηκε, φοβήθηκε, δεν έδωσε μήνυμα ενότητας, δεν τόλμησε μια έκπληξη και ένα ποιοτικό άλμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιώργο απίθανη ρίμα, ακόμη σχεδόν δεν ανέλαβε και μας έδωσε έμπνευση και σένα και μένα.
    Παρόλο που μας κατηγορούν κάποιες ότι ζηλεύουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ...εντάξει γυριστρούλα ζηλεύομεν γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε...

    Στα σοβαρά πάντως, επιτρέπεται μετά από μια τέτοια αναταραχή να μη τολμά ο πρωθυπουργός μια βαθιά τομή.

    Μια "επανάστατική" προσωπικότητα έπρεπε να φέρει στο προσκήνιο, όχι να ανακατεύει την ίδια τράπουλα κι όποιο χαρτί του καθήσει.

    Βέβαια το ότι δεν έφερε αυτή την προσωπικότητα που εγώ τουλάχιστον επιθυμούσα, κάνει καλό (;) στο ΠΑΣΟΚ, αλλά αυτό εκεί που φτάσανε τα πράγματα στην παιδεία λίγο θα πρέπει να μας ενδιαφέρει.

    Η Ελλάδα θέλει επειγόντως ΠΑΙΔΕΙΑ και αυτοί παίζουν και διορίζουν παιδιά λες και το ζητούμενο είναι να είναι συνομίληκος ο υπουργός με τα παιδιά!! Μακάρι να πετύχει και τότε θα είμαι ο πρώτος που θα πω έκανα λάθος...

    Το ΠΑΣΟΚ από την αλλη επιχαίρει, αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρος πως μπορει να τολμήσει κι αυτό μια δυναμική ανατροπή, που να απαντάει στα επιτακτικά ερωτήματα της παιδείας και βέβαια τα πράγματα είναι τόσο περίπλοκα που ακόμη και ένας σπουδαίος υπουργός δεν μπορεί να τα λύσει με μαγικές συνταγές και χρειάζεται αρκετό χρόνο για να αρχίσουν οι αλλαγές να φέρνουν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα.

    Αυτό που χρειάζεται η παιδεία είναι ΕΥΡΕΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗ προσώπων και προθέσεων, ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ με άλλα λόγια και αυτό κάποτε τα κόμματα που κομματιάζουν την ενότητα των πολιτών θα πρέπει να το καταλάβουν και να το αποδείξουν ότι το κατάλαβαν με αντίστοιχες πράξεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το θεμα της Παιδειας φιλε vagnes, ειναι απο τα σημαντικοτερα που θα επρεπε να απασχολησει ενα σοβαρο κρατος.
    Και να ειναι απαλλαγμενο απο καθε ειδους κομματοσκυλα που το μονο που θελουν ειναι το καλο του κομματος τους και η εξυπηρετηση συμφεροντων.

    Θα ηθελα καποια στιγμη να καθησουν ολοι οι ενδιαφερομενοι σε ενα τραπεζι και να μη σηκωθουν αν δεν βρουν τις σωστες απαντησεις, εντασσομενες σε ενα γενικοτερο πλαισιο σχεδιασμου για το που και με ποιο τροπο η Παιδεια θα βοηθησει στην αναπτυξη της χωρας.
    (και μετα ξυπνησα, ξερω...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μου αρέσει ο ρομαντισμός σου, vagnes μου. Ακόμα πιστεύεις ότι ο πρωθυπουργός θέλει μια καλύτερη παιδεία; Το μόνο που θέλει είναι ένα καλό επικοινωνιακό χαρτί, για να πάψει ο κουρνιαχτός, να ισιώσουν τα γκάλοπ, να ξαναβρεθεί καλά καθισμένος στο θώκο του. Αν ήθελε παιδεία, θα το είχαμε καταλάβει 5 χρόνια τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπερα! Χρονια Πολλα και Ομορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φίλε Vagnes,

    Να πω κατ' αρχήν ότι συμφωνώ με τον Αντώνη και επαυξάνω όσο γίνεται... η παιδεία είναι ΟΤΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ...

    Αλλά, από την άλλη... δεν συμφωνώ ότι οι υπουργοί οφείλουν να είναι ...ειδήμονες στα θέματα του υπουργείου τους. Θα πρέπει να είναι ειδήμονες στην διοίκηση... και αυτό ισχύει σε όλους τους τομείς... Δημόσια διοίκηση, διοίκηση οργανισμών, εταιρειών... και "ειδήμων" στην διοίκηση σημαίνει "ακόυω όλες τις προτάσεις, συμβουλέυομαι ειδήμονες... κρίνω με την βοήθειά τους... και αποφασίζω"...

    Αντίθετα, κατά ορισμένους ...ειδήμονες στο Management, είναι ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ ο διοικών να είναι και ειδικός στον τομέα του οργανισμού που διοικεί, και τουτο γιατί έχει ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ, μοναδική άποψη, είναι ανταγωνιστικός προς συμβούλους, δεν επιλέγει αλλά έχει προαποφασίσει κλπ. κλπ.

    Επίσης... μην ξεχνάμε ότι από εποχής Παπανούτσου εχουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ αλλάξει... και, ναι.. σήμερα ο Υπουργός Παιδείας πρέπι να είναι ΚΑΙ επικοινωνιακός.... αν την ανάγκη την παραγνωρίσουμε, εθελοτυφλούμε...

    Δεν ..."κομίζω γλαύκαν εις Αθήνας" με όσα λέω, δεδομένου ότι αυτές δεν είναι απόψεις δικές μου.. άρα...

    Θα μου πεις τώρα... ο Αρης Manager??? ... θα σου απαντήσω ότι, από κάποιους άλλους, καλύτερος manager υπήρξε στον Τουρισμό...

    Πάντως, σε κάθε περίπτωση, επιμένω ότι έχει δικαίωμα ...ανοχής. Και επιμένω επίσης ότι το να βλέπουμε μονοδιάστατα τα συμβαίνοντα, μάλλον γινόμαστε "νεροκουβαλητές" των λαικιζόντων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τί ψάχνεις και σύ φίλε Βαγγέλη!
    Εδώ το μοναδικό προσόν που πρέπει να έχει ένας φέρελπις πολιτικός είναι να γλύφει τον αρχηγό, τα "λούστρα" σπουδών είναι για μας τους αφελείς, γιαυτό τα δημοσιεύουν μπας και τσιμπήσουμε εκστασιασμένοι με ανύπαρκτα "βαρύγδουπα" ακαδημαϊκά προσόντα...
    Δεν είδες τί γράφει και το άλλο "μπουμπούκι" ο Στυλιανίδης; Ερευνητής Ευρωπαϊκού Κέντρου (που εδρεύει στο Σούνιο!).
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Vagnes, μη μιλάς για τον Παπανούτσο, γιατί η γυριστρούλα είναι του Μπαμπινιώτη και θα σε κακίσει. Είναι πολύ σάπιο το όλο πολιτικό σύστημα και δεν παίρνει μάλλον διόρθωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Vagnes ενας πολιτικος σε οποιο υπουργειο και να ειναι δεν μπορει να λειτουργησει απο μονος του ,ουτε μπορει να διορθωσει τα κακως κειμενα.Χρειαζεται βοηθεια και συμπαρασταση .Συγκεκριμενα Ο Αρης και ο καθε Αρης αν δεν εχει την σωστη εκτιμηση των πραγματων που θα δωθουν απο καθηγητες ,δασκαλους ,και παιδια δεν θα μπορει να κανει τιποτα.Μια νοοτροπια που διαιωνιζεται δεν θα αλλαξει απο την μια μερα στην αλλη .Οσα πτυχια και να εχεις δεν εχουν τοση σημασια οσο η γνωση της σωστης διαχειρησης .Της ευελικτης και της δημιουργικης.
    Ασχετο αλλα μου αρεσουν πολυ τα ρογδια στην αρχικη σου εικονα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αντώνη κολλάνε στα αυτονόητα και αυτό που πια για μένα είναι σίγουρο, είναι ότι κολλάνε εσκεμμένα.

    Φτάνει, αν δεν έφτασε ήδη ο κόμπος στο χτένι και δεν επιτρέπονται άλλα πολιτικά «παιχνίδια».
    Ελπίζω πάντα πως έστω και την τελευταία στιγμή πρέπει να το καταλάβουν και να στρωθούν στη δουλειά όλοι.

    Αν και εδώ που έχουμε φτάσει σε μια σοβαρότατη οικονομική διεθνή κρίση, συνεχίσουν να αδιαφορούν για τα ουσιώδη και τα αυτονόητα θα μας αρπάξει η κρίση και θα αργήσουμε πολύ να σηκώσουμε κεφάλι.

    Ενιαία εθνική πολιτική στα κύρια θέματα που μας καίνε είναι μια λύση.
    Παιδεία κυρίως, οικονομία, υγεία, απασχόληση και στρατηγική στον τουρισμό είναι οι τομείς που πρέπει να βρεθεί μια συναίνεση.

    Δεν πάει άλλο νομίζω.
    Μόνο πως δεν το έχουν καταλάβει ακόμα και αυτό είναι που πρέπει να μας τρομάζει…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γυριστρούλα μου μόνο που τώρα, όπως λέω και στον Αντώνη, έφτασε ο κόμπος στο χτένι και πρέπει επειγόντως να το καταλάβουν κι αυτοί.

    Εκείνο που δεν μπορώ να απαντήσω, είναι αν πράγματι διαθέτουν το όργανο εκείνο της κατανόησης που ονομάζεται νους, κοινός νους...

    ...και ναι αν έχουν και μια σταλιά ρομαντισμό μέσα τους και μια σταλιά Ελλάδα γυριστρούλα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Χρόνια πολλά butterfly και καλωσόρισες κοντά μας ξανά.
    Θα τα λέμε πιό συχνά αν αποκτήσεις και τον υπολογιστή που έχεις στο μυαλό σου.
    Χαίρομαι που ήρθες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σχολιαστή μου δεν θα διαφωνήσω σε κανένα από όσα λες, παρά μόνο σε ένα.

    Εκεί που έχουμε (έχουνε) φτάσει την παιδεία, ήθελε περισσότερη τόλμη και επίδειξη μιας άλλης ποιότητας και ευρύτητας στην επιλογή.

    Η χώρα μας, αν λάβουμε υπόψη και τη σημερινή είδηση περί μείωσης της πιστοληπτικής της ικανότητας, βρίσκεται πολύ χαμηλά στην διεθνή εκτίμηση και κάθε μέρα πέφτει και ακόμη πιο κάτω.

    Για να αλλάξει αυτή η κατάσταση ή έστω προς το παρόν να παραμείνει σταθερή, θα πρέπει να γίνεται κάθε μέρα και κάτι συνταρακτικό που να μας βγάζει από την ανυποληψία που δικαίως μας ακολουθεί.
    Αυτά τα λέμε τόσο καιρό νομίζω εδώ μέσα.

    Εκεί λοιπόν ένας ανασχηματισμός και ακόμη και ένας Άρης ( που επαναλαμβάνω και πάλι, μου είναι συμπαθής) δεν έχουν κάτι το συνταρακτικό. ΄Η έχουν;

    Θεωρώ πως έχουμε φτάσει πράγματι πια σε οριακό σημείο ως Ελλάδα, και τελείωσαν οι ανοχές, όλα εκεί συνηγορούν και δεν μας επιτρέπονται άλλα στραβοπατήματα αρκούν τα διεθνή.

    Την έμφυτη αισιοδοξία μου (και το ρομαντισμό μου όπως λέει η γυριστρούλα) που να την στηρίξω φίλε μου;
    Χωρίς όμως ρομαντισμό οι πολιτικοί μας (εκτός των άλλων ελλείψεων τους) δεν μπορούν να ξεφύγουν από τα γνωστά και από τα χρονίως και αιωνίως τελματωμένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τσότσο φίλε μου πως μπορεί αυτό άραγε να αλλάξει κάποια στιγμή;

    Είμαστε άραγε καταδικασμένοι;

    Ποιος θα αναλάβει να σπάσει τις σάπιες δομές που κατατρώγουν ότι καλό πάει να γεννηθεί στον τόπο μας;

    Πόσο ακόμη πρέπει να υποφέρουμε, πόσο ακόμη πρέπει να περιμένουμε;

    Και ποιόν και τι να περιμένουμε;

    Έχουμε ακόμη λπίδες ή γιοκ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Φίλε μου Θερσίτη θέλουμε απαντήσεις πια, δεν φτάνουν οι διαπιστώσεις, μακάρι να έφταναν.

    Με τα ψέματα πορέψαμε πως (κακώς) πορέψαμε μέχρι σήμερα.

    Αλλά βλέπω πως ο δρόμος σε πολλούς τομείς αλλά κυρίως στην παιδεία έχει πολλά εμπόδια μπροστά και φαντάζουν ανυπέρβλητα.

    Ποιος θα μας ανυψώσει;
    Ποιος θα τολμήσει να σπάσει τα δεσμά που μας καθηλώνουν τόσο καιρό;

    Πολίτες αλλά κυρίως πολιτικοί ήρθε η ώρα να κάνουμε τις υπερβάσεις μας. Χωρίς αυτές βλέπω, αν θες προβλέπω, πως σε λίγο χρονικό διάστημα δεν θα επαρκεί καμία υπέρβαση από όπου και αν ήθελε προέλθει αυτή.

    Μακάρι ο Άρης να αποδειχτεί Ε. Παπανούτσος ή Μπαμπινιώτης ή και καλύτερος και από τους δύο μαζί...μακάρι, αλλά ένα πρόσωπο δεν φέρνει άνοιξη, πολλά πρόσωπα πρέπει να συνεργαστούν να συνειδητοποιήσουν και να συναποφασίσουν, πως μόνο έτσι μπορούμε να βγούμε από την κρίση, με ομοφωνία, ομόνοια, αξιοπιστία και άλλα «φρούτα» άγνωστα μέχρι στιγμής όμως στον τόπο μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ξέρεις τι μου κάνει εντύπωση σε σένα πράσινο λικέρ, όλο λες πως δεν έχεις σχέση με την πολιτική και πάντα, ναι πάντα, τα σχόλια σου και οι γνώμες σου στοχεύουν στο κέντρο!!

    Το πώς γίνεται αυτό έχει απλή εξήγηση, είσαι ρομαντική και τα βλέπεις με τη ματιά που θα έπρεπε να τα βλέπαμε όλοι, πολίτες και πολιτικοί.

    Αλλά είπαμε ρομαντισμός και ΕΛΛΗΝΙΚΗ πολιτική έχουν πάρει διαζύγιο, δεν ξέρω καν αν είχαν παντρευτεί ποτέ…
    Μάλλον είχαν εφαρμόσει το σύστημα του: «στρίβειν δια του αρραβώνα» για να ελαφρύνουμε λίγο και την ατμόσφαιρα που την βάρυνα, εγώ πιο πολύ και από σας.

    ...όσο για τα ρόδια είναι ένα τμήμα της σοδειάς από τις δύο ροδιές που έχει ο κήπος μας και εύχομαι να μας φέρουν τύχη που τη χρειαζόμαστε και μάλιστα επειγόντως όλοι μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ...απαραίτητη διόρθωση-διευκρίνιση:
    στη θέση Μπαμπινιώτη βάλτε όποια ονόματα εσείς επιθυμείτε για να μη στενοχωριόμαστε άδικα και χωρίς λόγο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

σπείρε μια σκέψη, κάθε σπόρος είναι μια λαχτάρα.

ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Ετικέτες

πολιτική (82) ποίηση (70) κοινωνία (69) πολιτική σάτυρα (12) πολίτης (11) σάτιρα (10) σύνθεση (10) άνθρωπος (9) Επανω-πολιτικη (7) παιδεία (7) φιλοσοφείν (7) Ελλάδα (6) αυτοκριτική (6) ευχές (6) θρησκεία (6) πολιτική ηγεσία (6) ψήφος (6) ΠΑΣΟΚ (5) άποψη (5) Οικονομική κρίση (4) νέοι (4) παιχνιδι (4) φωτογραφία (4) bloggers (3) ΝΔ (3) Πίστη (3) αγανακτισμένοι (3) αξιοκρατία (3) αξιολόγηση (3) αφιέρωση (3) ζωή (3) κοινωνική συνείδηση (3) κρίση (3) νέα κυβέρνηση (3) υγεία (3) φιλία (3) χιούμορ (3) ψυχολογία (3) 28δις (2) Έλληνες (2) Δημοκρατικοί (2) Ομπάμα (2) Προεδρική Δημοκρατία (2) ΣΥΡΙΖΑ (2) ανέκδοτο (2) αντίο (2) αποχή (2) απόψεις (2) βατοπέδι (2) δημοσκόπηση (2) εκλογές (2) ευρωεκλογές (2) ευχή (2) καθημερινότητα (2) κριτική (2) ποδήλατο (2) πολιτική πρόταση (2) πολιτική ωριμότητα (2) συνέδριο (2) συνδιάσκεψη (2) συνεργασία (2) τεστ (2) τηλεόραση (2) τράπεζες (2) χ (2) χοίροι (2) ... ... ... (1) 1821 (1) 1989 (1) 2009 (1) NO INDIA (1) blogs (1) e-διαδήλωση (1) slide (1) viza (1) Γιώργος (1) Δημόσιο (1) Διεθνισμος (1) Ελληνικη γλωσσα (1) Επανω-προτασεις (1) Ευρώπη (1) Ιωαννινα (1) ΜΜΕ (1) Μαρία (1) ΟΛΠ (1) ΟΤΕ (1) Π.Ο.Υ. (1) Παπανδρέου (1) Πολυτεχνείο (1) Σημίτης (1) αγάπη (1) αγώνες (1) αδικία (1) αθωπνορς (1) αισιοδοξία (1) αισχος (1) αισχροκέρδεια (1) ακρόαμα (1) αλλαγη νομων (1) αμπελοφιλοσοφείν (1) αναξιοπιστία (1) ανεργία (1) αντίδραση (1) αξία (1) αξιοπιστία (1) αποδοχή (1) αποτέλεσμα (1) αποτέφρωση (1) αποτελέσματα (1) αποψη (1) αριστερά (1) ασυδοσία (1) ασφαλιστικό (1) αυτάρκεια (1) βάση του 10 (1) βίοι παράλληλοι (1) βιντεοσυνθέσεις (1) βουλή (1) γέλιο (1) γνωριμία (1) γρίππη (1) δάνειο (1) δημοσιευμένο άρθρο (1) δημοσιο (1) διάγγελμα (1) διάλειμμα (1) διαμαντι (1) διαμαρτυρία (1) διαπίστωση (1) διαπλοκή (1) δράση (1) εαυτός (1) ειρωνία (1) ελευθερία (1) ελπίδα (1) επιλογή (1) επιμόρφωση (1) επιχειρήσεις (1) επιχειρηματικότητα (1) εργασία (1) ευθύνη (1) εφαρμογή νόμων (1) εφεγαλκος (1) ηγέτης (1) ηλικία (1) θοες (1) ιατρική (1) ιστορία (1) κήπος (1) κίνητρα (1) καθηγητές (1) καπιταλισμός (1) καταλήψεις (1) κοινή λογική (1) κοινότητα (1) κοσμημα (1) κυβέρνηση (1) κόμματα (1) κόσμος (1) λευκό (1) λιμάνια (1) μέτρα (1) μαργαριτάρια (1) μνήμες (1) μουσική (1) νέα γενιά (1) νέο κόμμα (1) οικονομια (1) ομαδικο μυθιστορημα (1) ορφάνια (1) παγκοσμιοποίηση (1) παιδιά (1) παραμύθι (1) περιπετεια (1) πλανήτης (1) πλούτος (1) ποδόσφαιρο (1) πολίτευμα (1) πολη (1) πολιτική ποίηση (1) πολιτικο διλλημα (1) πολιτικό λογοπαίγνιο (1) προανακριτική (1) προβληματισμός (1) πρωταπριλιά (1) ραδιόφωνο (1) σκάνδαλο (1) σοφία (1) σπίτι (1) συναίσθημα (1) συντεχνίες (1) σύμπνοια (1) σύμπτωση (1) σύνθημα (1) σύνοδος (1) σύστημα (1) τύχη (1) φάρμακα (1) φθινόπωρο (1) χρήμα (1) χόμπυ (1) ψωμί (1) ωριμότητα (1) ωριμότητα πολιτική (1)

η ωρα κανει καλα τη δουλειά της, ΕΜΕΙΣ;