ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΛΑΧΤΑΡΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΖΕΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ




Θα γίνεις πολύ φίλος με τον εχθρό σου

όταν και οι δυό σας πεθάνετε.

Χαλίλ Γκιμπράν.









...ΕΔΩ ΓΙΑ ΦΩΤΟ & ΠΟΙΗΣΗ

...ΕΔΩ ΓΙΑ  ΦΩΤΟ & ΠΟΙΗΣΗ
κλικ στην εικόνα για τα φωτοποιήματα

ΒΑΖΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΣΤΟΧΟ;


Έχουμε δύναμη ή παρασυρόμαστε από τα τσουνάμι που εξαπολύουν οι επαγγελματίες της παραπληροφόρησης;

Έχουμε ελεύθερη γνώμη ή περιμένουμε πρώτα τι θα πουν τα κόμματα μας(!!), οι αρχηγοί και οι κάθε λογιών αρχηγίσκοι και «ειδικοί» για να αποκρυσταλλώσουμε και τη δική μας άποψη;

Έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση μας και στην κρίση των μπλογκόφιλων μας ή ενδιαφερόμαστε να εκτονωθούμε μέσα από τούτο το μέσο χρησιμοποιώντας το σαν σάκο του μποξ και ψυχοθεραπευτικό εξάρτημα;

Έχουμε την διάθεση, το χρόνο και την αγωνιστικότητα να φτιάξουμε τη μπλογκόσφαιρα εργαλείο για την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, ενός σκηνικού που καθημερινά μας υποτιμά και μας κοροϊδεύει ασύστολα ή αρκούμαστε στο να βρεθούν να τα κάνουν αυτά κάποιοι άλλοι αντί για μας;

Έχουμε με άλλα λόγια τη βούληση να επηρεάζουμε τα πολιτικά δρώμενα σε τούτο τον τόπο (και) μέσα από τα μπλογκς ώστε να συνειδητοποιούμε σιγά-σιγά και τη δύναμη μας ή έχουμε ενστερνιστεί την άποψη πως ο καθένας για τον εαυτό του κι όπως έρθουν τα πράγματα;

Έχουμε τη δυνατότητα να συνενωνόμαστε 10, 20, 30 κλπ κάτω από κοινούς στόχους και να φέρνουμε τα ποθητά αποτελέσματα ή συνηθίσαμε στα ελαφρά και στα εύκολα;

Έχω τη δύναμη να τα ακολουθήσω όλα αυτά ή τα γραφόμενα μου είναι απλά για να εντυπωσιάσω;

Αν δεν έχω, δεν έχετε αυτές τις δυνάμεις που απαιτούνται, τι κατηγορώ και κατηγορούμε αυτούς που δεν έχουν τις ικανότητες να μας κυβερνάνε!!!!

Τι κατηγορούμε αυτούς που έχουν όμως την «επιτηδειότητα» και την «εξυπνάδα» να μας φοβίζουν και να μας απομονώνουν ώστε να μας καθιστούν ακίνδυνους για την εξουσία τους και τους ιδιοτελείς (πολλάκις) σκοπούς των;


...με αφορμή σκέψεις, σχόλια και το πολύ καλό βιβλίο "Το τέλος των Πρωθυπουργών" (που σας το συνιστώ), του φίλου "νέο πολιτικό συστήμα"



...ας αφήσουμε το δικό μας κύμα να δυναμώνει να παρασέρνουμε και να μας παρασέρνει σε άλλους προορισμούς...

25 σχόλια:

  1. Έχω την πεποίθηση, vagnes, πως η ανήσυχη κοινότητα των μπλόγκερς, των ανθρώπων δηλαδή που έχουν άποψη και δυνατότητα να την εκφράσουν (όποιο θέμα και να αφορά αυτή), έχει και τη βούληση να συμμετέχει στα δρώμενα και να τα επηρεάσει. Απλώς..."έχομεν χρείαν ηγετών" και εδώ! Ανθρώπων που έχουν κύρος και δυνατότητα να εμπνεύσουν, να συντονιστούν με τη συλλογική βούληση, να την οργανώσουν σε συγκεκριμένες πράξεις, να τη διοχετεύσουν σε στόχους και να διαμορφώσουν ένα κίνημα μέσα από το διαδίκτυο. Το περιμένω κι εγώ, όπως κι εσύ. Ακούει κανείς εδώ γύρω;
    (Παράδειγμα εκείνη η κινητοποίηση για τις φωτιές και τα μποϋκοτάζ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημερα vagnes.
    Δυσκολα ερωτηματα θετεις. Πολλες οι πιθανες απαντησεις.
    Θεωρω δυσκολο να ξεκινησει κατι μεγαλο μεσα απο τα blogs για παρα πολλους λογους.
    Πιστευω οτι οι περισσοτεροι εδω μεσα δεν μπηκαμε για να πετυχουμε κατι συλλογικο.
    Αν βεβαια αυτο ερθει, καλως να ερθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε VAGNES, με τιμά πάρα πολύ η αναφορά σου σε μένα.
    Έπειτα από τα διάφορα μηνύματα που έχουμε ανταλλάξει, νομίζω ότι με ξέρεις και σε ξέρω καλά.
    Υπολόγισε λοιπόν ότι είμαστε ήδη δύο για αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ...προτείνω λοιπόν να ξεκινήσουμε γυριστρούλα με προτάσεις και στην πορεία θα μας προκύψει και ο ηγέτης.

    Αυτό πραγματικά που έχουμε έλλειψη είναι ο ελεύθερος χρόνος, αλλά και αυτό μπορούμε να το παραβλέψουμε ως ένα βαθμό, αν δούμε πως οι προσπάθειες μας αρχίζουν να προβληματίζουν και να φέρνουν τα πρώτα αποτελέσματα.
    Είναι δύσκολο δε λέω, αλλά για να κρατηθεί το μπλογκιγκ θέλει να έχουμε κάποιο στόχο, αλλιώς έχω την εντύπωση πως ο ένας σήμερα ο άλλος αύριο θα αραιώνουμε τις παρεμβάσεις μας εδώ και θα προσφέρουμε ένα πολύτιμο μέσο, αναπάντεχο δώρο και πάλι στους επαγγελματίες της ενημέρωσης και της (παρα)πληροφόρησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αντώνη έτσι είναι όπως τα λες μπήκαμε εδώ μέσα από περιέργεια πιό πολύ παρά από διάθεση να ενεργούμε ομαδικά.

    Όμως νομίζω πως σε πολλούς θα άρεσε να συμμετέχουν σε ομαδικές δράσεις, αν αυτές οδηγούν σε ορατά θετικά αποτελέσματα...

    Θυμάσαι πάντως η προσπάθεια μας για κλείσμο της τηλεόρασης είχε σχετικά μεγάλη επιτυχία συζητήθηκε και έγινε αναφορά σε πολλά ΜΜΕ. Απλά δεν υπήρξε κάποια συνέχεια ώστε να μπορούμε να πούμε ότι κερδίσαμε και κάτι χειροπιαστό και ουσιαστικό.

    Η εμπειρία πάντως υπάρχει και φαντάζομαι πολλοί θα είναι και αυτοί που μπορούν να βοηθήσουν στην τεχνογνωσία που χρειάζεται κάθε φορά, όπως εσύ ο τζονάκος, η Ελένη, ο Παναγιώτης κλπ κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ...ΟΚ φίλε "νέο πολιτικό συστημα" ας αρχίσουμε να διερευνούμε τι δυνατότητες έχουμε.

    ...νομίζω πως η αναφορά μου σε σένα δεν κάνει τίποτα άλλο από το αναγνωρίζει και να δικαιώνει τον κόπο σου και την προσπάθεια για το έργο που έχεις κάνει.
    Αυτά που έγραψες πονάνε τους εξουσιάζοντες και γι αυτό (πιθανότατα) δεν έλαβες απ΄ αυτούς, την προβολή και την αναγνώριση που θα έπρεπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. VAGNES, το βιβλίο παρουσιάστηκε στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ στις αρχές του 1995, παρουσία 103-105 δημοσιογράφων περίπου. Ήταν τέτοια η πολιτική συγκυρία τότε, καθώς και το πολιτικό πρόσωπο που προλόγιζε το βιβλίο το οποίο ήταν και ο κεντρικός ομιλητής στην παρουσίαση, αλλά και τα πρόσωπα που ήταν στο πάνελ κατά την παρουσίαση Παπαδημούλης, Γεροντόπουλος κ.λ.π.), καθώς επίσης και τα πρόσωπα που παραβρέθηκαν, Τατούλης, Μ. Παπακωνσταντίνου κ.λ.π., που εκ των πραγμάτων δόθηκε μεγάλη δημοσιότητα. Σχεδόν όλα τα κανάλια στα βραδινά δελτία ειδήσεων είχαν αφιέρωμα, όπως και το σύνολο των εφημερίδων τις επόμενες ημέρες (μερικά σχόλια τα βλέπεις ήδη στα αριστερά του blog).
    Στη συνέχεια κλήθηκα σε διάφορες ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, όχι μόνο στα κεντρικά ΜΜΕ, αλλά και σε περιφερειακά.
    Πρέπει δε να σου πω ότι το σύνολο των εκπροσώπων του πολιτικού κατεστημένου, εκ των πραγμάτων, το έχει διαβάσει το βιβλίο. Μάλιστα πολλοί μου έκαναν και προφορικά σχόλια.
    Όμως, τότε, μην ξεχνάμε, Πρωθυπουργός ήταν ο Α. Παπανδρέου και οι απόψεις αυτές έπεσαν σαν κεραυνός εν αιθρία. Δεν υπήρχε λοιπόν κανένας λόγος το πολιτικό κατεστημένο και το κατεστημένο των ΜΜΕ, να δώσουν κάποια συνέχεια στο θέμα, εκτός του πρόσκαιρου θορύβου που ήθελαν να δημιουργήσουν. Επομένως αν κάτι δεν συνειδητοποιείται από τους πολίτες, αλλά περνάει έτσι απλά σαν μία φευγαλέα είδηση, δεν παράγει αποτελέσματα ή τουλάχιστον αυτά που θα ήθελα εγώ να παράγει. Άλλωστε και ο πολιτικός που το προλόγισε, ήταν τότε το κόκκινο πανί.
    Πάντως, για να καταλάβεις πως αντέδρασαν τότε οι πολιτικοί, θυμάμαι χαρακτηριστικά, σε μία βραδινή εκπομπή της κ. Λ. Κανέλλη, όπου με είχε καλέσει, όταν μου ζήτησε η (πολύ καλή για μένα αυτή δημοσιογράφος) να αναπτύξω τις ιδέες μου και ενώ είχα αρχίσει να μιλάω, πετάχτηκε από το πάνελ ο κ. Λ. Βερυβάκης και διακόπτοντας, αντί να με ρωτήσει, όπως ανέμενα, κάποιες διευκρινήσεις πάνω σ' αυτά που άρχισα να αναπτύσσω, με ρώτησε (άκουσον άκουσον), τι κακό έκαναν σε μένα οι πρωθυπουργοί. Κόκκαλο εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ καίρια τα ερωτήματα που βάζεις. Δύσκολη η απάντηση.

    Γιατί συνήθως, κάθε φορά που "βάζουμε έναν στόχο", όταν τον πλησιάζουμε υπερισχύει το "εγώ"!

    "Εγώ" πάλεψα περισσότερο, "εγώ" δικαιούμαι τη μεγαλύτερη ανταμοιβή, "εγώ" είμαι ο πιο αδικημένος κλπ. κλπ.

    Για να πετύχει αυτό που λες, χρειάζεται ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ. Σπάνιο είδος σήμερα. Όχι ανύπαρκτο όμως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Vagnes
    μου επιτρέπεις να αναρωτηθω πανω σ αυτο που λέει η gyristroula2 ε?...
    Tυχαίο ειναι που «εχομεν χρείαν ηγετων»?

    Νομίζω οτι οι συνειδητοποιημενοι πολίτες το πρώτο πράγμα που πρεπει να κάνουν ειναι να παρατηρουν προσεκτικα «τα σημάδια των καιρων» που έλεγε κι ένας σοφος της οικογενείας μου κάποτε.
    Εσυ βλέπεις ναχει ο κόσμος διαθεση η ενθουσιασμό για κάτι?
    Γιατι κάποτε υπήρχε μεν αγανάκτηση και αναβρασμός αλλα υπήρχε κι αντίποδας που ηταν ενθουσιασμός κι ελπίδα για κατι καλύτερο.
    (δεν μιλάω ουτε υπονοω κανένα κόμμα-μεσα στην μεταπολίτευση έζησα και θυμάμαι ανθρώπους όλων των δημοκρατικών παρατάξεων)
    Χωρις αυτο τον ενθουσιασμο ολα φαινονται σαν μια νερόβραστη σούπα που την τρωμε κατ αναγκη μονο και μονο επειδη είμαστε αρρωστοι.
    Ε?
    Τουλάχιστον εγω αυτο εισπράττω απο τον κόσμο που συζητάω.
    Σε φιλω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Faraona, έχεις δίκιο. Για να γίνουν μεγάλες αλλαγές θα πρέπει να είναι ώριμες οι κοινωνικές συνθήκες. Όταν η κοινωνία δεν είναι έτοιμη τότε καμία αλλαγή δεν μπορεί να επιτευχθεί όσο και αν προσπαθήσουν κάποιοι οραματιστές, δυστυχώς.
    Σου φέρνω για παράδειγμα, ότι μετά τη χούντα, η κοινωνία ήταν έτοιμη να δεχθεί όποια αλλαγή προτεινόταν. Δυστυχώς όμως το ίδιο παλαιοκομματικό κατεστημένο, ήρθε και επανέφερε θεσμούς και πρακτικές του παρελθόντος που μας εξουσιάζουν μέχρι σήμερα.
    Σήμερα, δεν μπορώ να πω ότι η κοινωνία είναι έτοιμη, όμως, από τη μία τα πολιτικά αδιέξοδα, αλλά και η εγχώρια και διεθνής κρίση και από την άλλη η ελευθερία επικοινωνίας και πληροφόρησης μέσω του διαδικτύου που απομυθοποιεί το πολιτικό κατεστημένο, θα κάνουν την κοινωνία, θέλοντας και μη να ετοιμαστεί για αλλαγές.
    Εδώ πρέπει εμείς όλοι οι ελεύθεροι bloggers να έχουμε πρόταση προς την κοινωνία και να μην αφήσουμε την οργανωμένη πολιτικοοικονομική ολιγαρχία να επιβάλει και πάλι το παιχνίδι της, υποθηκεύοντας κάποιες γενιές ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. VAGNES, διάβασε λίγο στο blog μου. Ήδη ο φίλος Mediaspotgr και εγώ αναπτύσσουμε κάποιες ιδέες.
    Περιμένουμε τις δικές σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. vagnes πολύ σωστές οι προθέσεις σου, πολλά είναι εκείνα που θα πρέπει να αλλάξουν σε αυτή τη χώρα και στο σύστημα που κυβερνάται. Πάρα πολλοί θέλουν αλλαγές και άλλοι τόσοι διερωτόνται τι μπορεί να γίνει, με ποιό τρόπο, απο ποιούς.
    Η ομαδοποίηση όμως των ανθρώπων είναι κάτι πολύ δύσκολο. Πράγματι χρειάζεται ηγετική φυσιογνωμία να εμπνεύσει, να ξεσηκώσει, να καθοδηγήσει.
    Και δε βλέπω κάτι τέτοιο. Συνεχίζουμε να τα λέμε μεταξύ μας, να προβληματιζόμαστε, να μην εφησυχάζουμε, να αναδεικνύουμε τα παράλογα και βλέπουμε. Εδώ θα είμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ονειροπολε Vagnes πολλα θα μπορουσαμε να καταφερουμε μεσα απο τα μπλογκς αλλα και τα μπλοκα ,αλλα και παρα πολλα στην καθημερινοτητα μας.Ειμαστε αποδεκτες καταστασεων τις οποιες αφηνομε να διαιονιζονται.Συνεννουμε και σκυβουμε το κεφαλι.Γιατι να αφησουμε το θεμα της υγειας να παρει αυτες τις διαστασεις.Εμεις εδω στα Χανια το δικο μας νοσοκομειο υπολειτουργει.Ποια αντιδραση ; Oυδεμια.Γιατι να πρεπει να καταφυγουμε στα blogs διεκδικοντας καλυτερες συνθηκες.Μπορουμε να το κανουμε φανερα .Αλλα ολοι το αφηνουμε για αργοτερα.Ειναι ευκολο να γραφεις και να απαιτεις κατι.Ομως οταν πρεπει να βρεθεις εσυ ο ιδιος μπροστα και να το απαιτησεις τοτε ολα αλλαζουν.
    Μακαρι να μπορουμε να διορθωσουμε κατι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ...νεο πολιτ. συστ. δεν είχα δει κάτι στα ΜΜΕ με το βιβλίο σου έπρεπε να είχαμε γνωριστεί πιο γρήγορα, χαίρομαι που πήρε μεγάλη δημοσιότητα άασχετα που δεν ήταν κατάλληλη η εποχή.
    Ακούστηκαν κάποια πράγματα και πολλόί θα είναι αυτοί που θα τα έβαλαν στο μυαλό τους, γι αυτό άλλωστε και το μεγάλο ποσοστό στις δημοσκοπήσεις που ανέφερες.

    Δεν κατάλαβα μόνο ποιός ήταν αυτός που προλόγισε το βιβλίο σου...

    Στο Βερυβάκη έπρεπε να απαντήσεις πως το πρωθυπουργικό και το βουλευτικό αξίωμα έχει μετατραπεί από το παρόν σύστημα σε κλειστό επάγγελμα με κυρίαρχο σκοπό την διαιώνιση και την κληρονομικότητα στην εξουσία. Και αν αυτό αρέσει σε αυτούς που είναι μέσα δεν αρέσει καθόλου σε αυτούς που είναι απέξω χωρίς ουσιαστική δυνατότητα να επηρεάζουν τις αποφάσεις που αφορούν όλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ...η ανταμοιβή και η εξαργύρωση των αγώνων φίλε μου ikor αυτή η ανταμοιβή που διαλύει ακόμη και καλά οργανωμένες δράσεις.

    Είπαμε είναι δύσκολο αλλά εδώ που φτάσαμε όχι πια ακατόρθωτο θα έρθει από μόνη της σαν επιτακτική ανάγκη η δραστηριοποίηση.

    Η κοινωνία ίσως είναι η πρώτη φορά που βαδίζει προς τα πίσω και αυτό είναι ένα εν δυνάμει στοιχείο που η εξέλιξη του θα φέρει αλλάγή είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ...Φαραόνα μου εμείς οι πολίτες και κυρίως οι νέοι πολίτες, πιστεύουμε στο βάθος του μυαλού μας ότι όλα θα εξομαλυνθούν ξανά και θα επανέλθουν αυτόματα οι καλές μέρες.
    Για το λόγο αυτό δεν υπάρχει ο ενθουσιασμός που και συ και όλοι μας διαπιστώνουμε.
    Αν όμως αυτό που περιμένουμε δεν θα έρχεται και πόσο μάλλον αν τα πράγματα θα πάνε όλο και πιο χειρότερα θα δούμε πως θα υπάρξει μεταμόρφωση των πολιτών προς μια κατέυθυνση δράσης, αναγκαστικής δράσης αν θέλεις.

    Θα ήμουνα ο πρώτος που θα έλεγα μακάρι να φτιάξουν τα πράγματα και να μη χρειαστεί κανένας να αγωνιστεί, αλλά όλα συνηγορούν πως αυτό δεν μπορεί να είναι αλήθεια και πως χωρίς δράσεις το μέλλον δεν είναι καθόλου ευοίωνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φίλε Vagnes, το πρόσωπο που λες και του οποίου πρόλογος είναι και στο βιβλίο, είναι σήμερα υπουργός και θεωρείται από τα ΜΜΕ ένας από τους τρεις που θα παίξουν για τη διαδοχή στη ΝΔ. Εγώ μάλιστα του δίνω μεγάλες πιθανότητες στο μέλλον να τον δεις και πρωθυπουργό.
    Δεν έχω όμως τώρα επαφή μαζί του. Εμένα μου αρέσει ο δικός μου ανεξάρτητος κόσμος των ιδεών που πιστεύω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Λεοντόκαρδε αποφασίζουμε και για δράση μέσα από το διαδίκτιο, η διάθεση υπάρχει, η τεχνογνωσία δεν λείπει, η ευρύτερη δημοσιοποίηση είναι ένα ζητούμενο, αλλά ελπίζω να υπαρξουν ιδέες.
    Ας κρατήσουμε τις επαφές μας και κάτι θα καταφέρνουμε κάθε φορά και στη συνέχεια κάτι μεγαλύτερο που θα μας οδηγεί και για παρακάτω.

    Οι ομαδικές αναρτήσεις με το ίδιο θέμα και παρεμφερείς προτάσεις και δράσεις απο΄ όσο πιο πολλούς μπλογγερς είναι σχεδόν ανεκμετάλλευτο μέσο ακόμη.
    Keep in touch...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ...με τέτοια υπέροχα βιβλία που διαβάζω τι περίμενες πράσινο λικέρ!

    Πάντως η μια δράση βοηθά την άλλη όλα χρειάζονται όλα προσφέρουν κάτι, έστω τη συνειδητοποίηση των προβλημάτων από μας τους ίδιους. Τίποτα δεν πάει χαμένο.
    Η καθιστική ζωή του καναπέ είναι επικίνδυνη για μας και "χρήσιμη" γι αυτούς που την προωθούν έντεχνα.
    Κάθομαι, δεν λέω όχι, αυτή τη στιγμή στην ανατομική πολυθρόνα μου, αλλά ποιος θα μου έλεγε πριν λίγα μόνο χρόνια ότι μπορώ την ώρα που κάθομαι να επικοινωνώ μαζί σου τόσο άμεσα και συγχρόνως να μιλώ και με όλη την Ελλάδα και με όλους τους φίλους που μου κάνουν την τιμή και με επισκέπτονται εδώ για ένα σωρό πράγματα ιδέες απόψεις αλλά επιμένω και δράσεις που μπορούν να προκύψουν από την δική μας ομαδικότητα.

    Εκείνο που μου λείπει πολύ είναι αυτός ο χρόνος που κυλάει γρηγορότερα απ όσο ποτέ.
    Αν σου απομένει λίγο περίσσευμα στείλε μου σε παρακαλώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ...νεο πολιτ. συστ. συμφωνώ με αυτά που λες.
    Εσύ τον διάλεξες ή ήταν γνωστός σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Vagnes σου στελνω λιγο χρονο.Με μεγαλη χαρα.Τωρα και για μενα τα πραγματα ειναι καλυτερα με τον χρονο.Τον διαχειριζομε πιο σωστα αν και πολλες φορες δεν φτανει.Θα ετοιμασω ενα πολυ μεγαλο πακετο με ενα τεραστιο φιογκο που θα εχει μεσα χρονο.Θα φθασει με το μαγικο χαλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Προσωπικά αν θέλεις τη γνώμη μου εδώ μέσα μπήκα από την αρχή με στόχο να βρω συνοδοιπόρους και συμπαραστάτες σε έναν δικό μου αγώνα που μου έλαχε να κάνω μόνη μου!!
    Τους βρήκα και πήρα δύναμη και συνεχίζω ακόμη ν' αγωνίζομαι με ελπίδα ότι υπάρχουν ακόμη Άνθρωποι σαν αυτούς που εγώ ψάχνω με ξεχωριστή προσωπικότητα έξω από κομματικές στείρες ταμπέλες και με το θάρρος της γνώμης τους!!

    Είμαι έτοιμη να τους ακολουθήσω και έξω από εδώ σε ό,τι συλλογικό ήθελε προκύψει μέσα από αυτή μας τη συμπόρευση της σκέψης και των ιδεών μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ...γλυκιά μου Μαριάνα λυπάμαι που δεν είναι στο χέρι μου να κάνω όλα αυτά τα αυτονόητα που μάταια περιμένουμε από την πολιτεία να τα κάνει, για να δώσω χαρά και ικανοποίηση στους απίθανα πολλούς ευαίσθητους και πολιτικοποιημένους ανθρώπους όπως εσύ...

    ...υπόσχομαι πάντως να μην υποστείλω αυτή τη σημαία μου ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ...πράσινο λικέρ θα με σώσει το μαγικό πακέτο σου...
    ...αν και όπως ξέρεις είμαι αθεράπευτα αισιόδοξος, φορές-φορές όμως και μένα με πιάνει απογοήτευση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πάνω απ' όλα είμαστε ημιμαθείς και θέλουμε να έχουμε λόγο πάνω σ' όλα, ακόμα και αν δεν κατέχουμε το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

σπείρε μια σκέψη, κάθε σπόρος είναι μια λαχτάρα.

ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Ετικέτες

πολιτική (82) ποίηση (70) κοινωνία (69) πολιτική σάτυρα (12) πολίτης (11) σάτιρα (10) σύνθεση (10) άνθρωπος (9) Επανω-πολιτικη (7) παιδεία (7) φιλοσοφείν (7) Ελλάδα (6) αυτοκριτική (6) ευχές (6) θρησκεία (6) πολιτική ηγεσία (6) ψήφος (6) ΠΑΣΟΚ (5) άποψη (5) Οικονομική κρίση (4) νέοι (4) παιχνιδι (4) φωτογραφία (4) bloggers (3) ΝΔ (3) Πίστη (3) αγανακτισμένοι (3) αξιοκρατία (3) αξιολόγηση (3) αφιέρωση (3) ζωή (3) κοινωνική συνείδηση (3) κρίση (3) νέα κυβέρνηση (3) υγεία (3) φιλία (3) χιούμορ (3) ψυχολογία (3) 28δις (2) Έλληνες (2) Δημοκρατικοί (2) Ομπάμα (2) Προεδρική Δημοκρατία (2) ΣΥΡΙΖΑ (2) ανέκδοτο (2) αντίο (2) αποχή (2) απόψεις (2) βατοπέδι (2) δημοσκόπηση (2) εκλογές (2) ευρωεκλογές (2) ευχή (2) καθημερινότητα (2) κριτική (2) ποδήλατο (2) πολιτική πρόταση (2) πολιτική ωριμότητα (2) συνέδριο (2) συνδιάσκεψη (2) συνεργασία (2) τεστ (2) τηλεόραση (2) τράπεζες (2) χ (2) χοίροι (2) ... ... ... (1) 1821 (1) 1989 (1) 2009 (1) NO INDIA (1) blogs (1) e-διαδήλωση (1) slide (1) viza (1) Γιώργος (1) Δημόσιο (1) Διεθνισμος (1) Ελληνικη γλωσσα (1) Επανω-προτασεις (1) Ευρώπη (1) Ιωαννινα (1) ΜΜΕ (1) Μαρία (1) ΟΛΠ (1) ΟΤΕ (1) Π.Ο.Υ. (1) Παπανδρέου (1) Πολυτεχνείο (1) Σημίτης (1) αγάπη (1) αγώνες (1) αδικία (1) αθωπνορς (1) αισιοδοξία (1) αισχος (1) αισχροκέρδεια (1) ακρόαμα (1) αλλαγη νομων (1) αμπελοφιλοσοφείν (1) αναξιοπιστία (1) ανεργία (1) αντίδραση (1) αξία (1) αξιοπιστία (1) αποδοχή (1) αποτέλεσμα (1) αποτέφρωση (1) αποτελέσματα (1) αποψη (1) αριστερά (1) ασυδοσία (1) ασφαλιστικό (1) αυτάρκεια (1) βάση του 10 (1) βίοι παράλληλοι (1) βιντεοσυνθέσεις (1) βουλή (1) γέλιο (1) γνωριμία (1) γρίππη (1) δάνειο (1) δημοσιευμένο άρθρο (1) δημοσιο (1) διάγγελμα (1) διάλειμμα (1) διαμαντι (1) διαμαρτυρία (1) διαπίστωση (1) διαπλοκή (1) δράση (1) εαυτός (1) ειρωνία (1) ελευθερία (1) ελπίδα (1) επιλογή (1) επιμόρφωση (1) επιχειρήσεις (1) επιχειρηματικότητα (1) εργασία (1) ευθύνη (1) εφαρμογή νόμων (1) εφεγαλκος (1) ηγέτης (1) ηλικία (1) θοες (1) ιατρική (1) ιστορία (1) κήπος (1) κίνητρα (1) καθηγητές (1) καπιταλισμός (1) καταλήψεις (1) κοινή λογική (1) κοινότητα (1) κοσμημα (1) κυβέρνηση (1) κόμματα (1) κόσμος (1) λευκό (1) λιμάνια (1) μέτρα (1) μαργαριτάρια (1) μνήμες (1) μουσική (1) νέα γενιά (1) νέο κόμμα (1) οικονομια (1) ομαδικο μυθιστορημα (1) ορφάνια (1) παγκοσμιοποίηση (1) παιδιά (1) παραμύθι (1) περιπετεια (1) πλανήτης (1) πλούτος (1) ποδόσφαιρο (1) πολίτευμα (1) πολη (1) πολιτική ποίηση (1) πολιτικο διλλημα (1) πολιτικό λογοπαίγνιο (1) προανακριτική (1) προβληματισμός (1) πρωταπριλιά (1) ραδιόφωνο (1) σκάνδαλο (1) σοφία (1) σπίτι (1) συναίσθημα (1) συντεχνίες (1) σύμπνοια (1) σύμπτωση (1) σύνθημα (1) σύνοδος (1) σύστημα (1) τύχη (1) φάρμακα (1) φθινόπωρο (1) χρήμα (1) χόμπυ (1) ψωμί (1) ωριμότητα (1) ωριμότητα πολιτική (1)

η ωρα κανει καλα τη δουλειά της, ΕΜΕΙΣ;