ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΛΑΧΤΑΡΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΖΕΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ




Θα γίνεις πολύ φίλος με τον εχθρό σου

όταν και οι δυό σας πεθάνετε.

Χαλίλ Γκιμπράν.









...ΕΔΩ ΓΙΑ ΦΩΤΟ & ΠΟΙΗΣΗ

...ΕΔΩ ΓΙΑ  ΦΩΤΟ & ΠΟΙΗΣΗ
κλικ στην εικόνα για τα φωτοποιήματα

Μυστικα που μπορουν να σωσουν ακομη και τη ζωη μας...!


Ενας φιλος μου, καθηγητης μαθηματικων, ταξιδευει συχνα.
Σε καποιο ταξειδι του, βρεθηκε στη Νεα Υορκη σε ενα οχι και τοσο πολυσυχναστο δρομο περιπου μεσανυχτα και να τι μου διηγηθηκε:

"Βαδιζα στο δρομο και πραγματικα ειχα ενα φοβο και μια προαισθηση μηπως κατι μου συμβει, απο αυτα που εβλεπα και σε κινηματογραφικες ταινιες.

Αρχισα να μετανοιωνω που ειχα αποφασισει να περπατησω τοσο αργα σε ενα δρομο που εμοιαζε ερημικος και τα εβαζα με τον εαυτο μου.

Καποια στιγμη ακουω πισω μου βηματα και ο φοβος μεγαλωσε αποτομα.

Ειπα να κανω ενα τεστ να δω αν πραγματικα ακολουθει ο αγνωστος εμενα.
Αρχισα να βαδιζω πιο σιγα και τοτε καταλαβα πως και αυτος που ηταν πισω μου ελλατωσε το βηματισμο του.
Επιταχυνα το βημα μου αποτομα και ακουσα αμεσως ο αγνωστος να επιταχυνει κι αυτος.
Καταλαβα οτι για να γλυτωσω την όποια περιπετεια ή και τη ζωη μου ακομη κατι επρεπε να σκεφτω γρηγορα.

Ο δικαιολογημενος φοβος, εδωσε προτεραιοτητα στη σκεψη και αμεσως αναρωτηθηκα αν αυτο που σκεφτηκα θα μπορουσα με ψυχραιμια να το εφαρμοσω στη δυσκολη στιγμη.

Δεν ειχα ομως αλλα περιθωρια και λυσεις, επρεπε να το επιχειρησω.

Αφησα να με πλησιασει ο αγνωστος και μολις καταλαβα σχεδον την ανασα του δίπλα μου, τον ρωτησα ξαφνικα:
Σε παρακαλω μου λες που ακριβως ειναι η οδος Μπρουκλιν, ειμαι ξενος στην πολη...;
Ο αγνωστος φανερα αιφνιδιασμενος μου απαντα:
Εεεεε... δυο τρια τετραγωνα παρακατω οπως πας στα δεξια και αλλαζει κατευθυνση και χανεται απο τα ματια μου..."

Τι ακριβως συνεβη και αλλαξε το σκηνικο;
Μπορουμε να δωσουμε μια εξηγηση;
Ειναι κατι, ενα μυστικο, που μπορει να σωσει και μας απο μια δυσκολη κατασταση, να σωσει ακομη ακομη και τη ζωη μας σε τελευταια αναλυση.

Περιμενω φιλοι μου να το κουβεντιασουμε...


...εδω ομως κατι πραγματι κλεμμενο



... η Ρουμπινα μεγαλωνει

26 σχόλια:

  1. Καλημέρα,

    ίσως ο άγνωστος να μην ήταν επικίνδυνος τελικά , ίσως όμως και να αιφνιδιάστηκε και με την αναπάντεχη ερώτηση που δέχτηκε να "μπλόκαρε" ο δικός του "αιφνιδιασμός".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πιστευω πως ειναι θεμα αιφνιδιασμου κι εγω. Μαλλον δεν περιμενε οτι τον ειχε παρει χαμπαρι και σαφως δεν περιμενε την ωρα που εκεινος πλησιαζε με σκοπο πιθανον να τον τρομαξει, ο αλλος τοσο ψυχραιμα και σαν να το περιμενε να του απευθυνει το λογο.
    Μυστικο δεν νομιζω οτι παιζει εδω. Καθε περιπτωση ειναι ξεχωριστη. Ο συγκεκριμενος αιφνιδιαστηκε, καποιος αλλος θα μπορουσε να αδραξει την ευκαιρια και να του πει "ελατε μαζι μου θα σας παω εγω", να τον στριμωξει πουθενα και...καλα ξεμπερδεματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι να σου πω η πιο πιθανή εξήγηση είναι ότι ο άγνωστος δεν είχε σκοπό να του επιτεθεί. Στη Ν.Υ. είχα πάει πριν μερικά χρόνια και συνειδητοποίησα ότι αυτά που άκουγα κι εγώ περί εγκληματικότητας κλπ είχαν κάποια υπερβολή. Να φανταστείς ότι το σπίτι (μονοκατοικία) της θείας μου στα προάστια, δεν είχε φράκτη, ούτε καν παραθυρόφυλλα, ούτε φυσικά σίδερα στα παράθυρα. Και παρόλα αυτά δεν της το διέρρηξαν ποτέ. Ξέχασα να πω ότι δεν είχε ούτε συναγερμό. Αν ήταν στην Ελλάδα θα το είχαν διαρρήξει καμιά δεκαριά φορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και εγώ θα συμφωνήσω με την Μερόπη...όχι δεν εννοώ για το σπίτι της θείας της! Εγώ εξάλλου έμενα στο Μανχάτταν για 24 μέρες! Ηταν υπέροχα...

    Λοιπόν μάλλον ο άγνωστος δεν είχε σκοπό να του επιτεθεί. Μάλλον ο φίλος σου τρόμαξε επειδή κάποιος ήταν για πολύ ώρα πίσω του!

    Φίλε vaggnes χαίρομαι που δε ξαναβρίσκω, απορώ που δεν πήγες ακόμα διακοπές και πάω να σχολιάσω τα παρακάτω ποστ σου (και ειδικά αυτό με τις συμπτώσεις) που το βρήκα πάρα πολύ ενδιάφερον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. φιλε μου matrix, πραγματι αν καποιος ενω εχει στο μυαλο του κατι εσυ του το γυρισεις αναποδα, τον αιφνιδιασεις, το πιο πιθανο ειναι να μη κανει αυτο που ειχε σχεδιασει αρχικα, ασχετα αν αυτο ηταν καλο ή κακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φιλη μου butterfly ο αιφνιδιασμος πραγματι μπορει να εχει απροσδοκητα αποτελεσματα, αλλα νομιζω αν πραγματι υποθεσουμε οτι ο αγνωστος ειχε κακες προθεσεις (για να βγαλουμε καποιο χρησιμο συμπερασμα), ο αιφνιδιασμος που δεχτηκε του χαλασε το σχεδιο, αρα, εστω και υποθετικα, ο φιλος γλυτωσε απο μια ανεπιθυμητη περιπετεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μεροπη δεν θα διαφωνησω με αυτα που λες, αλλα θα ηθελα να βγαλουμε ενα χρησιμο συμπερασμα. Αν πραγματι ο αγνωστος ειχε κακες προθεσεις, η ενεργεια του φιλου μου θα δρουσε θετικα ή αρνητικα;
    Εκει θελω να μου πεις τη γνωμη σου θα βοηθουσε ή οχι ο αιφνιδιασμος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φιλε μου ndn θα σου φερω ενα παραδειγμα, σε συνεχεια αυτου που ειπα στη μεροπη πιο πανω.
    Ενας αθλητης του τριπλουν πχ, επιχειρει ενα αλμα. Αν στην βαλβιδα ακριβως εκει που ετοιμαζεται να κανει τα αλματα του, τον τρομαξεις ή περασεις κοντα του, τι ειναι πιο πιθανο;
    Να κανει ρεκορ ή να χασει ολη τη φορα του και να αποτυχει;
    Δηλ ο αιφνιδιασμος θα παιξει καποιο ρολο ή οχι;
    Και στην περιπτωση του φιλου μου, ας εξετασουμε την περιπτωση που ο φοβος ηταν πραγματικος και οχι στη φαντασια του.

    Οσο για τις διακοπες μου, αυτες προβλεπονται τελη Αυγουστου αρχες Σεπτεμβριου, δεν μπορουμε αλλη εποχη λογω δουλειας. Ομως ενα εχω να πω πως οι διακοπες τον Σεπτεμβρη ειναι υπεροχες για αυτους που θελουν ξεκουραση πραγματικη.
    Ειδα πως περασες καλα στην πατριδα σου και ετσι θα συνεχισεις να εχεις καλη αποψη για την Ελλαδα, την αξιζει δεν την αξιζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ας παρουμε ως δεδομενο οτι ο αγνωστος ειχε κακη προθεση. Λεω απλα οτι δεν υπαρχουν μυστικες συνταγες και οτι το αποτελεσμα καθε ενεργειας επηρεαζεται απο πολλους παραγοντες. Στη συγκεκριμενη περιπτωση, ο αιφνιδιασμος λειτουργησε θετικα, σε καποια αλλη ομως, πως ειμαστε σιγουρη οτι θα ειχαμε την ιδια εκβαση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Vegnes, αν τρομάξεις έναν αθλητή του τριπλουν όταν επιχειρει ενα αλμα τότε θα χάσει την αυτοσυγκέντρωση του, θα φοβηθεί και θα αποτυχει. Ωστόσο κάποιος που έρχεται να σου κάνει κακό δεν τρομάζει, το αντίθετο θα έλεγα. Εσένα θα προσπαθήσει να τριομάξει με κάθε τρόπο. Νομίζω πως οι εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου δεν πτοούνται από ψύχραιμες αντιδράσεις.

    Περασα υπέροχα στην πατρίδα όπως πάντα και την αγαπώ με όλα τα στραβά της!

    Οί διακοπές τον Σεπτέμβρη έχουν τη χάρη τους. Ωστόσο η θάλασσα έχει αρχίσει και κρυώνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. φιλη μου butterfly λεω παντως πως εχουμε μεγαλυτερες πιθανοτητες να γλυτωσουμε απο περιπετειες αν κατι κανουμε αν αντιδρασουμε πιο θετικα πιο ενεργητικα και πιο ψυχολογικα (οπως αυτο που συζηταμε), παρα παθητικα περιμενοντας να δουμε το σχεδιο του επιτιθεμενου σε πληρη εξελιξη.
    Ποτέ δεν ειμαστε σιγουροι πως θα αντιδρασει ο απεναντι μας, αλλα εμεις ψαχνουμε τον τροπο να του χαλασουμε τα σχεδια. Οταν του χαλασουμε αυτο που σχεδιασε στο μυαλο του, σε μια τετοια περιπτωση, ειναι μεγαλυτερη πιθανοτητα να φοβηθει πως κατι δεν θα παει καλα και να ακυρωσει την ενεργεια που ειχε σχεδιασει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το παιχνιδι στο ψυχολογικο επιπεδο ειναι πολυ σπουδαιο φιλε μου ndn και ειναι δυσκολο να απαντησουμε με σιγουρια για το πως θα αντιδρα σε καθε συγκεκριμενη περιπτωση ο απεναντι μας.

    Ακομη και οι εγκληματιες, που λες, ειναι ανθρωποι και παιζουν κι αυτοι στο ψυχολογικο επιπεδο και επηρεαζονται ακουσια και αυθορμητα κι αυτοι. Παντα εξαλλου ψαχνουν την καταλληλη στιγμη που ειναι ολα ευνοϊκα, αλλιως αναβαλλουν για αργοτερα, θελουν παντα να εχουν το λιγοτερο δυνατον ρισκο.

    Αν η φιλη μας zanzibar, που ειναι σε διακοπες, μπει και σχολιασει για το θεμα, θα μας ελυνε πολλες αποριες πιστευω για τα θεματα ψυχολογιας.

    Οσο για το Σεπτεμβρη θα σου πω πως το προβλημα δεν ειναι τα νερα, γιατι η θαλασσα αργει να ζεσταθει την ανοιξη αλλα αργει και να κρυωσει το φθινοπωρο, το προβλημα ειναι που μικραινει η μερα και νυχτωνει πιο γρηγορα.

    Ο Σεπτεμβρης εχει εξυπηρετηση καλη, δεν εχει βαβουρα στο φαγητο, οι ανθρωποι ειναι πιο ηρεμοι, εχει πολλα καλα και δεν σου ειπα για την ευκολια να κλεισεις οπoυ θελεις, σε οποιο μερος θελεις και με λιγοτερα χρηματα απολαμβανεις και υπεροχα συγκροτηματα ή μεμονωμενες καταστασεις, λογω low season.

    Στο ιστολογιο μου στα δεξια εχω καποιες υπεροχες διαμονες αν θελεις να ριξεις μια ματια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Vagnes καλησπερα
    Eνας που θελει να κανει κακο στον αλλο δεν αλλαζει αν τον αιφνιδιασεις.Προς στιγμη, μπορει να σταματησει.Ομως αυτο που εχει στο μυαλο του θα γινει.
    Στην Νεα Υορκη εννοιωσα πολυ περιεργα οταν ημουν εκει πριν μερικα χρονια για διακοπες.Αισθανθηκα σαν να ειμαι ενα μυρμηγκι ετσι οπως σηκωσα το βλεμμα μου και αντικρυσα τους ουρανοξυστες.
    Ο φιλος σου μαλλον πολυ τολμηρος ειναι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις΄θέλει να έχεις ψυχραιμία...Μόνο αυτή είναι ο καλύτερος συμαχος και όχι ο πανικός και ο φόβος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. φιλη μου πρασινο λικερ πραγματι οι ανθρωποι, ολοι εμεις, ειμαστε πολυ μικροι μπροστα στου ανθρωπου τα εργα και τα μεγαλεια.
    Αυτη ειναι η μαγεια της δημιουργιας. Τα δημιουργηματα του τοσο δα μικρου μυαλου μας, φανταζουν τεραστια συγκρινομενα με το σωμα μας.
    Μου εδωσες εμπνευση θα γραψω κατι και θα σου το αφιερωσω.

    Ο φιλος μου παντως δεν φημιζεται για την τολμηροτητα του, αλλα για τη μαθηματικη του σκεψη και λογικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλως την Ερση.
    Ψυχραιμια και σωστο timing μπορουν να μας σωσουν απο δυσκολες καταστασεις.
    Η ψυχραιμια και η λογικη μεχρι και πολεμους μπορει να αποτρεψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φίλε Vagnes, εγώ είμαι από τους πρώτους που υποστηρίζω τις διακοπές, αλλά εσύ το παράκανες!! 1 μήνα έχεις να φανείς. Στείλε τουλάχιστον κανένα cart postal!

    Ελπίζω να περνάς καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Aναποδογυριζουμε την σκεψη του αλλου οταν τον αιφνιδιαζουμε?
    Αρκει να μην ειναι αποφασισμενος ο αλλος οτι αν δεν το κανει αυτο που σκεφτεται μπορει και να πεθανει.Θελω να πω οτι οποιος αποφασιζει να κανει κακο δεν αιφνιδιαζεται.Το θεμα ειναι να μη σου τυχει ενας συνειδητος φονιας ας πουμε μπροστα σου η απολυτα τρελλος.
    Αν προκειτε για κανενα ψιλοαπειρο κλεφτρονι μπορει και να του την αναποδογυρισεις αλλιως απο τον αιφνιδιασμο σε ατομο εμπειρο στο εγκλημα και την παρανομια ,αυτο που θα πετυχεις ειναι να σε ξεκοιλιασει μια ωρα αρχιτερα .
    Δεν ειναι τυχαιο το γεγονος οτι ολες οι συμβουλες των ψυχιατρων που εχουν μελετησει τετοια θεματα η των αστυνομικων ειναι δωστε αμεσως οτι εχετε η δεν εχετε επανω σας και μη δειχνετε τα συναισθηματα σας.
    Στα δε θεματα των βιασμων η συμβουλη ειναι μην αντιστεκεστε γιατι θα σας χτυπησουν η και θα σας σκοτωσουν.

    Αυτα αγαπητε μου Βαγκνες.

    πολλα φιλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ν' αρχίσω να ανησυχώ;
    Σν πολ'υν καιρό δεν απουσιάζεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. vagnes , ύστερα απο πολύ καιρό-διακοπές κτλ-ξαναέρχομαι στο χώρο σου.
    Προφανώς αυτή η αιφνιδιαστική κίνηση του φίλου σου τρόμαξε τον άγνωστο πουδεν θα ήταν και κανένας έμπειρος απατεώνας. Φοβίθηκε και το έβαλε στα πόδια.
    Αυτή η στιγμιαία σκέψη να ρωτήσει το δρόμο και η ψυχραιμία του τον έσωσε τον άνθρωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλημέρα, καλή βδομάδα, καλό μήνα, καλό φθινόπωρο κι όλα τα καλά! Καλώς σε ξαναβρήκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. vagnes, όλοι γυρίσαμε, πήρες απουσίες, πού είσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Vagnes μου,
    εγώ γύρισα από την Κύπρο. Εσύ πού είσαι ακόμα?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. φιλοι μου επεστρεψα σας ευχαριστω για το ενδιαφερον σας.
    Δουλεια, πολυ δουλεια διακοπες και εκθεσεις με κρατησανε μακρυα απο το μπλογγινγκ.

    Εγκαινια σημερα για τη νεα blogικη χρονιά, με μια αναρτηση, παρουσια μοναχών με οχι κεφαλαιο μ... και "πολιτικης" σαπιο-εξουσιας

    Σας ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

σπείρε μια σκέψη, κάθε σπόρος είναι μια λαχτάρα.

ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Ετικέτες

πολιτική (82) ποίηση (70) κοινωνία (69) πολιτική σάτυρα (12) πολίτης (11) σάτιρα (10) σύνθεση (10) άνθρωπος (9) Επανω-πολιτικη (7) παιδεία (7) φιλοσοφείν (7) Ελλάδα (6) αυτοκριτική (6) ευχές (6) θρησκεία (6) πολιτική ηγεσία (6) ψήφος (6) ΠΑΣΟΚ (5) άποψη (5) Οικονομική κρίση (4) νέοι (4) παιχνιδι (4) φωτογραφία (4) bloggers (3) ΝΔ (3) Πίστη (3) αγανακτισμένοι (3) αξιοκρατία (3) αξιολόγηση (3) αφιέρωση (3) ζωή (3) κοινωνική συνείδηση (3) κρίση (3) νέα κυβέρνηση (3) υγεία (3) φιλία (3) χιούμορ (3) ψυχολογία (3) 28δις (2) Έλληνες (2) Δημοκρατικοί (2) Ομπάμα (2) Προεδρική Δημοκρατία (2) ΣΥΡΙΖΑ (2) ανέκδοτο (2) αντίο (2) αποχή (2) απόψεις (2) βατοπέδι (2) δημοσκόπηση (2) εκλογές (2) ευρωεκλογές (2) ευχή (2) καθημερινότητα (2) κριτική (2) ποδήλατο (2) πολιτική πρόταση (2) πολιτική ωριμότητα (2) συνέδριο (2) συνδιάσκεψη (2) συνεργασία (2) τεστ (2) τηλεόραση (2) τράπεζες (2) χ (2) χοίροι (2) ... ... ... (1) 1821 (1) 1989 (1) 2009 (1) NO INDIA (1) blogs (1) e-διαδήλωση (1) slide (1) viza (1) Γιώργος (1) Δημόσιο (1) Διεθνισμος (1) Ελληνικη γλωσσα (1) Επανω-προτασεις (1) Ευρώπη (1) Ιωαννινα (1) ΜΜΕ (1) Μαρία (1) ΟΛΠ (1) ΟΤΕ (1) Π.Ο.Υ. (1) Παπανδρέου (1) Πολυτεχνείο (1) Σημίτης (1) αγάπη (1) αγώνες (1) αδικία (1) αθωπνορς (1) αισιοδοξία (1) αισχος (1) αισχροκέρδεια (1) ακρόαμα (1) αλλαγη νομων (1) αμπελοφιλοσοφείν (1) αναξιοπιστία (1) ανεργία (1) αντίδραση (1) αξία (1) αξιοπιστία (1) αποδοχή (1) αποτέλεσμα (1) αποτέφρωση (1) αποτελέσματα (1) αποψη (1) αριστερά (1) ασυδοσία (1) ασφαλιστικό (1) αυτάρκεια (1) βάση του 10 (1) βίοι παράλληλοι (1) βιντεοσυνθέσεις (1) βουλή (1) γέλιο (1) γνωριμία (1) γρίππη (1) δάνειο (1) δημοσιευμένο άρθρο (1) δημοσιο (1) διάγγελμα (1) διάλειμμα (1) διαμαντι (1) διαμαρτυρία (1) διαπίστωση (1) διαπλοκή (1) δράση (1) εαυτός (1) ειρωνία (1) ελευθερία (1) ελπίδα (1) επιλογή (1) επιμόρφωση (1) επιχειρήσεις (1) επιχειρηματικότητα (1) εργασία (1) ευθύνη (1) εφαρμογή νόμων (1) εφεγαλκος (1) ηγέτης (1) ηλικία (1) θοες (1) ιατρική (1) ιστορία (1) κήπος (1) κίνητρα (1) καθηγητές (1) καπιταλισμός (1) καταλήψεις (1) κοινή λογική (1) κοινότητα (1) κοσμημα (1) κυβέρνηση (1) κόμματα (1) κόσμος (1) λευκό (1) λιμάνια (1) μέτρα (1) μαργαριτάρια (1) μνήμες (1) μουσική (1) νέα γενιά (1) νέο κόμμα (1) οικονομια (1) ομαδικο μυθιστορημα (1) ορφάνια (1) παγκοσμιοποίηση (1) παιδιά (1) παραμύθι (1) περιπετεια (1) πλανήτης (1) πλούτος (1) ποδόσφαιρο (1) πολίτευμα (1) πολη (1) πολιτική ποίηση (1) πολιτικο διλλημα (1) πολιτικό λογοπαίγνιο (1) προανακριτική (1) προβληματισμός (1) πρωταπριλιά (1) ραδιόφωνο (1) σκάνδαλο (1) σοφία (1) σπίτι (1) συναίσθημα (1) συντεχνίες (1) σύμπνοια (1) σύμπτωση (1) σύνθημα (1) σύνοδος (1) σύστημα (1) τύχη (1) φάρμακα (1) φθινόπωρο (1) χρήμα (1) χόμπυ (1) ψωμί (1) ωριμότητα (1) ωριμότητα πολιτική (1)

η ωρα κανει καλα τη δουλειά της, ΕΜΕΙΣ;