ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΛΑΧΤΑΡΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΖΕΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ




Θα γίνεις πολύ φίλος με τον εχθρό σου

όταν και οι δυό σας πεθάνετε.

Χαλίλ Γκιμπράν.









...ΕΔΩ ΓΙΑ ΦΩΤΟ & ΠΟΙΗΣΗ

...ΕΔΩ ΓΙΑ  ΦΩΤΟ & ΠΟΙΗΣΗ
κλικ στην εικόνα για τα φωτοποιήματα

Πατήματα ποιοτητας, άλματα χρόνου

Ειπαμε να κανουμε εναν περιπατο, τερπνο κι' ωφελιμο συναμα.
Αποκομισαμε τερψη οφθαλμων και πολλαπλως χρησιμη, ωφελεια χρονου.


Αφηνοντας την κοντινη και αγαπημενη μας Εγνατια, κατηφορισαμε νοτια και θα διεσχιζαμε και την Ιονια οδο, αν η τωρινη κυβερνηση ευρισκε τον τροπο να αρχισει να την κατασκευαζει!



Περασαμε σε 3 λεπτα τη γεφυρα Ριου-Αντιρριου, ενω παλιοτερα θυμαμαι θελαμε τουχιστον 45 λεπτα με το ferry, αν οι καιρικες συνθηκες ηταν ομαλες.

Τρεξαμε τον αυτοκινητοδρομο Κορινθου-Αθηνων στο μισο χρονο, απ' αυτον που θελαμε παλια.

Ανεβηκαμε τη χορταστικη Αττικη οδο και διαλεξαμε μια εξοδο της, που μας εβγαζε δίπλα στο σπιτι μας.










Αποχαιρετησαμε το φιλο μου στο αεροδρομιο Ελ. Βενιζελος και αισθανθηκαμε για μια ακομη φορα Ευρωπαιοι.


Επιστρεψαμε με το μετρό, σε λιγα λεπτα, ενω θελαμε μιαμισυ ωρα και δεν μας εφτανε παλιοτερα.




Γνωρισαμε και τον προαστιακο για πρωτη φορα και θαυμασαμε την απουσια θορυβου και κραδασμων.

Πηγαμε βολτιτσα με το τραμ και αναρωτηθηκαμε γιατι να εχει μόνο η Αθηνα.






Προσπαθησαμε να φανταστουμε πόσα άλλα εργα θα μας αγκαλιαζαν καθημερινα,αν δεν ειχαμε αναλαβει τους Ολυμπιακους αγωνες. Θαυμασαμε παρολα αυτα, πολλα απο τα ολυμπιακα εργα και συμφωνησαμε πως αν υπαρχει βουληση, θαυματα μπορουμε να κανουμε ως Ελληνες.









Ποιοτικα αγγιγματα, βηματα αρχοντιας, αλματα χρονου, δωρηματα πολιτισμου, θαρρείς μιας αλλης εποχης, μελλοντικης, μα ειναι αληθινα σημαδια κι' ενθυμηματα μιας ΧΡΥΣΗΣ και καθως φαινεται μοναδικης και ανεπαναληπτης οκταετιας.

33 σχόλια:

  1. Αχ, αχ, αχ (ένα αχ δεν φτάνει), καλέ μου φίλε, πόσο μας πληγώνεις θυμίζοντάς μας πού είμασταν και πού ήλθαμε...
    ΠΕΣΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ, α-ν-ε-π-α-ν-ά-λ-π-τ-η η 8ετία Σημίτη!!
    Και όμως οι συνέλληνες, μπλε και, δυστυχώς, πράσινοι την αποκήρυξαν...
    Θα ξαναζήσουμε άραγε τέτοια περίοδο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλε μου τσοτσο
    Αυτο που δεν ταιριαζε να γραψω στην περιγραφη της διαδρομης μας, το συμπληρωσες εσυ με τον καλυτερο τροπο στο σχολιο σου, ειδικα για τα μπλε και πρασινα...σ' ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μακαρι οι διαδρομες να γινονται με ευκολοτερο τροπο,ασχετων κυβερνησεων.Μαζι με τις διαδρομες της ιδιας μας της ζωης.Ας προσπαθησομε με καλη διαθεση για ολα.Ας δημιουργησομε ας ονειρευτουμε εναν κοσμο με λιγοτερη σαπιλα.Μπορει να γινει!!!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πες το μου ότι ήρθες στην Αθήνα για περιήγηση στα έργα Σημίτη! Χαχαχαχαχα! Το προσκύνημα του πασόκου! Σοβαρά τώρα, δίκιο έχεις, ό,τι και να του προσάψει κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι έγιναν πέντε υποδομές που μας πήγαν πολλά χρόνια μπροστά.
    Την άλλη φορά να μας το πεις όταν έρθεις, να οργανώσουμε συνάντηση υποδοχής. Κοκκ...Πράσινο χαλί κλπ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν είμαι ΠΑΣΟΚ, μερικοί από εσάς το γνωρίζετε από τα σχόλιά μου.

    Αλλά, ένα μπορώ να πω, σίγουρα και αμερόληπτα: Η περίοδος Σημίτη ήταν η καλύτερη που έζησε μεταπολεμικά ο τόπος... άσχέτως λαθών (πολλών) και γιγάντωσης της διαφθοράς.

    Αλλά είναι μεγάλο θέμα, όπως επίσης και η απαξίωσή του από το σημερινό ΠΑΣΟΚ, που ρίχνει συστηματικά στον καιάδα ότι καλυτερο έχει ή είχε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πρασινο λικερ
    Σαπιλα "κατασκευαζει" το συστημα για να απογοητευσει οσους γνησιους θελουν να ασχοληθουν με την πολιτικη.
    Με τον τροπο αυτο προσελκυει οσους ειναι διατεθειμενοι να "πουληθουν" και να "μεταπουλησουν". Τους κρατα παντα στο χερι με τις δικες τους ατασθαλιες και παρανομιες.
    Το εργο του συστηματος θεωρειται πετυχημενο οταν οι καλοι μενουν απ' εξω. Οι καλοι γινεται συστηματικη προσπαθεια να αποτελουν μόνο τη βιτρινα.
    Η ελπιδα μας για λιγοτερη σαπιλα εξαρταται απο την ικανοτητα μας να μη απογοητευτουμε ποτέ και να εχουμε τις αντοχες να συμμετεχουμε, να ειμαστε ενεργοι με αλλα λογια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολυχρωμο gyristrula πολυχρωμο χαλί θελω, οχι ενα πρασινο και ξεμπλεξαμε, αλλωστε ουτε με το πρασινο ουτε με το κοκκινο ευκολα μπορουμε να ξεμπλεξουμε...
    Οσο θα γνωριζουμε νεους πρωθυπουργους, τοσο θα αναπολουμε τα εργα και τις ημερες του Κωστα, παρολες τις παραλειψεις και τα λαθη του. Δεν νομιζω ομως οτι ψαχνουμε για πρωθυπουργο που δεν θα κανει λαθη, ψαχνουμε για πρωθυπουργους που θα αφησουν καποιο εργο πισω τους... και οχι μόνο αυτοκτονιες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φιλε σχολιαστη
    Ο καθηγητης και η όποια ποιοτητα του δεν ηταν εγγυηση για το χτυπημα της διαφθορας.
    Γιγαντωθηκε οχι μόνο γιατι δεν μπορεσε να την ελεγξει αποτελεσματικα, αλλα και γιατι το συστημα, τα συμφεροντα με άλλα λογια, καταφεραν να μεγενθυνουν και εντονα να προβαλλουν τη διαφθορα ωστε να του την φορτωσουν εντεχνα.
    Το παιχνιδι αυτο του συστηματος ειναι αλανθαστο τις περισσοτερες φορες και εχει διπλο οφελος, αφ'ενος αποκομιση κερδους απο τις διαπλοκες και αφ' ετερου απαλλαγη απο "ανεπιθύμητους" ηγετες.
    Εκεινο που θυμαμαι και θελω να πω, ειναι πως ο Σημιτης ειχε -σε ανυποπτο χρονο- πει, πως θα παει βημα-βημα θα πραγματοποιησει καποια πραγματα και θα αποσυρθει μετα απο δυο θητειες. Αυτο που εκανε κιολας.
    Αν ολοι οι πρωθυπουργοι το εκαναν αυτο, τοτε η Ελλαδα θα ηταν αγνωριστη.
    Ε αυτον τον πρωθυπουργο μας επεισαν να τον πεταξουμε...και μεις πραγματοποιησαμε την επιθυμια τους.
    Η αποψη μου ακομη και σημερα ειναι, πως αν εμεις επιμεναμε να παραμεινει, τοτε σημερα θα ειμαστε μιλια μακρυα απο αυτα που μας προσφερει ο ετερος Κωστας... ο κωστακης
    Πιστευω πως η επανοδος του εστω και σημερα, κατω απ' αυτες τις μαυρες συνθηκες που ζουμε, θα ηταν η καλυτερη και νικηφορα λυση τοσο για το Πασοκ οσο και για μας τους πολιτες.

    ΥΓ:Οι πολιτες δεν πρεπει να ειναι με το Πασοκ, το Πασοκ πρεπει να ειναι με τους πολιτες και αυτο δεν το κανει με επιτυχια σημερα που μιλαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλως επεστρεψες φιλε vagnes. Πολυ ομορφα ολα αυτα με τα εργα που αναφερεις, δεν διαφωνω οτι ειναι σημαντικα αλλά σαν κατοικος της Ανατολικης Αττικης θελω να τονισω οτι ολα αυτα εγιναν εις βαρος του περιβαλλοντος και της ποιοτητας ζωης των κατοικων των Μεσογειων και χωρις να συνοδευονται απο τα απαραιτητα εργα υποδομης και ηταν βεβαια με αφορμη τους Ολυμπιακους Αγωνες και ορισμενα πολυ κοντοφθαλμα. Πχ. η Αττικη Οδος δεν απεχει πολυ απο το να κορεσθει σαν δρομος. Καθε πρωι ειναι οτι ακριβως και ο Κηφισος.
    Δεν θελω να γινομαι μηδενιστης, αλλά στον 21ο αιωνα εχω πολυ περισσοτερες απαιτησεις. Δεν μπορει να φτιαχνεις ενα τετοιο αεροδρομιο και να μην εχεις ενα νοσοκομειο στην περιοχη, ή να μην φροντισεις για άλλα απαραιτητα εργα υποδομης (χωματερες, αποχετευση) οταν ο πληθυσμος εχει διπλασιασθει ή και τριπλασιασθει τα τελευταια 15 χρονια. Δεν λεω οτι ευθυνεται μονο η οποια κυβερνηση, και εμεις οι πολιτες εχουμε μεγαλες ευθυνες.
    Και δεν αμφισβητω οτι ο Σημιτης ηταν καλυτερος για τον τοπο απο τον σημερινο πρωθυπουργο, αλλά δεν ειναι δα και το δυσκολοτερο πραγμα να ειναι καποιος καλυτερος απο τον Καραμανλη. Παρ' ολα αυτα εκανε καποια σημαντικα λαθη και εδωσε αφορμες στους εκδοτες και τα δημοσιογραφικα τους πιονια να τον παρουσιασουν και εντελει να πεισουν τον λαο οτι δεν του αξιζε τριτη θητεια. Και για μενα εχει τεραστιες ευθυνες για την πληρη απαξιωση του κομματος επι των ημερων του. Αυτο για μενα ηταν το μεγαλυτερο σφαλμα του. Γιατι δυστυχως στηριζοταν σε παρεουλες και οχι στο κομμα του, ιδιαιτερα στην 2η τετραετια. Εδειχνε σα να απεχθανεται το ΠΑΣΟΚ σαν κομμα.
    Και φυσικα εχει μεγαλες ευθυνες για το σκανδαλο του χρηματιστηριου, οπου πολυς κοσμος εχασε κοπους δεκαετιων. Και αυτο δεν ξεχνιεται τοσο ευκολα.
    Επισης ειναι ο βασικος υπαιτιος για μενα της τοσο μεγαλης ακριβειας που ελαβε χωρα με την ελευση του ευρω.

    Οσον αφορα το θεμα των εργων εκτος Αττικης, ακομα απεχουμε πολλα χρονια απο το να εχουμε αξιοπρεπεις εθνικες οδους. Γιατι αυτο το αθλιο κατασκευασμα απο την Κορινθο μεχρι την Πατρα, μονο εθνικη οδος δεν ειναι.

    Συγνωμη για το σεντονι, αλλά εθιξες ενα θεμα που με "ποναει" γιατι το βιωνω καθημερινα.
    Καλο βραδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλώς γύρισες στο διαδικτυακό χωριό.
    Τελικά ότι και να λένε για την Αθήνα, είναι όμορφη. Τουλάχιστον για μας που την αγαπάμε.
    Όσο για τον Σημίτη, προσπαθώ απεγνωσμένα
    να δικαιολογήσω τον διχασμό προσωπικότητας όλων αυτών των τότε Υπουργών, κρατικών στελεχών, κομματικών στελεχών, κρατικοδίαιτων συνδικαλιστών, που τότε ήταν πολύ απασχολημένοι να γλείφουν το κοκαλάκι της εξουσίας που τους αναλογούσε και έρχονται τώρα να γίνουν οι απόλυτοι τιμητές του “καθεστώτος” που τόσο πιστά υπηρέτησαν.
    Ήταν ιστορική επιλογή, να είμαστε ή να μην είμαστε σήμερα μέλη της ΟΝΕ.
    Καμιά όμως πολιτική δεν γίνεται τσάμπα και χωρίς κόστος.
    Το κοινωνικό και πολιτικό κόστος της πολιτικής για την ΟΝΕ ήταν ο συνδυασμός υψηλών ρυθμών ανάπτυξης, οι υψηλότεροι στην Ευρώπη, με μια από τις σκληρότερες στην Ευρώπη προσπάθειες εξυγίανσης των δημόσιων οικονομικών.
    Αποτέλεσμα αυτοί που κερδίζουν πολύ σε τέτοιες περιπτώσεις, κέρδισαν πολύ. Διαχύθηκε το κέρδος στα μεσαία στρώματα ή, τουλάχιστον, σε μερικά από αυτά, αλλά περιθωριοποιήθηκαν αυτοί που δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν την εξέλιξη.
    Την καλή κατάσταση των εισοδημάτων των μέσων νοικοκυριών επιβεβαιώνουν και οι δαπάνες τους. Μόνο κατά την περίοδο 2000-2004 ο όγκος των δαπανών των νοικοκυριών αυξανόταν με ετήσιο ρυθμό 3%. Η δε πραγματική προσφορά χρήματος έφτανε το 10% ετησίως.
    Όλα τα παραπάνω δεν καλύπτουν βέβαια τις ευθύνες των κυβερνήσεων Σημίτη για τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που είτε απέτυχαν είτε δεν επιχειρήθηκαν καν, όπως στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ούτε φυσικά καλύπτουν εκφυλιστικά φαινόμενα τα οποία, δικαίως αποδίδονται πάντα στον πρωθυπουργό και τους υπουργούς του.
    Άλλο όμως αυτά, κι άλλο η δεξιά οικονομική πολιτική.
    Η μόνη, προσπάθεια για «δεξιά» στροφή έγινε με το εντελώς αδέξιο και αψυχολόγητο εγχείρημα «ταχείας» ρύθμισης του... «ασφαλιστικού».
    Καλό είναι πάντως να θυμόμαστε ποιοι αντέδρασαν και ποιοι σιώπησαν την εποχή εκείνη στο ζήτημα αυτό, ένα ζήτημα που θα επέτρεπε να υπάρξει πραγματικά ένας γνήσιος διαχωρισμός, ανάμεσα σε «δεξιά» και «αριστερά» μέσα στο ΠΑΣΟΚ.
    Η ένταξη στην ΟΝΕ, ουσιαστικά, πήρε από τα χέρια των σοσιαλιστών το μόνο δοκιμασμένο μέσον που διέθεταν για να κάνουν κοινωνική πολιτική: την ανεξέλεγκτη αύξηση των δημοσίων δαπανών
    Αφ΄ης στιγμής το δημόσιο χρέος πρέπει να μην υπερβαίνει ένα όριο, οι σοσιαλιστές δεν μπορούν πια να δανείζονται για να τα μοιράζουν. Στο εξής είναι υποχρεωμένοι να σκεφθούν άλλους τρόπους για την εξοικονόμηση πόρων που θα διοχετεύονται σε κοινωνικές πολιτικές.
    Με άλλα λόγια ο Σημίτης έριξε το ΠαΣοΚ με το ζόρι στο μέλλον και κάποιοι ακόμη δεν του το έχουν συγχωρέσει...
    Εγώ, για τον Σημίτη, είχα πάντα την ίδια άποψη. Η πολιτική του ήταν σοσιαλδημοκρατική μεν, μη οραματική δε. Η πολιτική του συντηρούσε αλλά δεν διαμόρφωνε. Τώρα;;;; Αστα vagnes, άστα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αντωνη, Εσυ, εγω, ο αλλος ο αψογος να γινει πρωθυπουργος τα αρνητικα δεν μπορει να εκλειψουν και καινουργια θα δημιουργηθουν. Τα γεννα ενα συστημα αν θελεις που τα προγραμματιζει και τα εκμεταλευεται με ζηλευτη ακριβεια πολλες φορες.

    Για το χρηματιστηριο θα πω κατι: Αν πνιγει καποιος που επεσε σε απατα ενω δεν ηξερε κολυμπι, φταιει η θαλασσα;

    Οσο για τα αλλα που λειπουν απο την Ελλαδα μπορουν να γινουν με σωστο προγραμματισμο και βουληση. Δεν ειναι σωστο να τα περιμενουμε ολα σε μια θητεια.
    Αν καθε 8 χρονια απο οταν υπαρχει Ελλαδα ελευθερη γινοταν τοσα εργα οσα την προηγουμενη 8ετια φανταζεσαι σημερα που θα ειχαμε φτασει;

    Σε κεινο που θα συμφωνησω μερικως ειναι για το κομμα το οποιο το απαξιωσε. Ομως το κομμα ολοι σημερα ξερουμε οτι θελει επανιδρυση.
    Αυτη την επανιδρυση ισως -λεω ισως- να την επιχειρουσε συντομα και ο ιδιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπω την Αθηνα και γω αλλα σε μικρες απολαυστικες δοσεις Κατερινα.

    Η διπροσωπεια, που αναφερεις, ειναι η αιτια που δεν ανεβαινουν οι δεικτες των δημοσκοπησεων. Η αξιοπιστια ανεβαζει δεικτες, η οποια εχει χαθει απο πολλους εκει μεσα. Δεν μπορει να σου δινουν δαχτυλιδι κι΄αντι να προσπαθησεις να το φτιαξεις να "χαλας" αυτον που σου το εδωσε.

    Ωφελήθηκαν πολλοι απο την ΟΝΕ, οσοι αδικηθηκαν υπαρχει και η προνοια η οποια θα μπορουσε να προχωρησει παραλληλα κι΄ αυτη, δεν θα την αρνιοταν ο Σημιτης.

    Για το ασφαλιστικο θα συμφωνησω, πηγε να λυθει ακομψα, απολυτως τεχνοκρατικα, χωρις αναζητηση των αιτιων χωρις φαντασια και χωρις προσπαθεια νοικοκυρεματος πρωτα.
    Η δυναμικη αντιδραση μας ομως δεν θα βοηθουσε στον δικαιοτερο επαναπροσδιορισμο των στοχων του ασφαλιστικου;

    Οσο για την τριτοβαθμια και τους αλλους τομεις που αναφερεις πραγματι υπηρξαν και καθυστερησεις και αποτυχιες.
    Παρολα αυτα πιστευω πως οταν υπαρχει βουληση ολα λυνονται αργα ή γρηγορα. Βουληση ειχε και το απεδειξε, η ταχυτητα του ελλειπε.
    Αλλα ελα Κατερινα και πες μου ποιος αλλος μεχρι σημερα ηταν πιο αποδοτικος και πηγαινε και οσο πισω θελεις στην ιστορια.

    Οραματα, μεγαλη ελλειψη οραματων, τα κλεβει βλεπεις τα οραματα η παγκοσμιοποιηση και η πολιτικη του εφικτου...
    Αλλά που θα παει θα γεννηθει κατι νεο, καποιος νεος προφητης θα ξεπροβαλλει...μεχρι τοτε επιλεγουμε απο τους υπαρχοντες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έχω την εντύπωση πολλές φορές ότι εμείς οι Έλληνες θέλουμε μονίμως να κριτικάρουμε και να αμφισβητούμε τα πάντα. όταν δε μας δίνονται αφορμές τις κατασκευάζουμε και όταν μας δίνονται τις μεγενθύνουμε για να έχει μεγαλύτερη αξία η κριτική μας στάση.
    Η οκταετία του Σημίτη θεωρώ πως ήταν μια χρήσιμη, ωφέλιμη και ουσιαστική περίοδος για τη χώρα, τα θετικά της οποίας ακόμη τα ζούμε.
    Για μένα είναι ο καλύτερος πρωθυπουργός που πέρασε από την Ελλάδα από τότε που καταλαβαίνω τι θα πει πολιτική, μα εξακολουθώ να είμαι θυμωμένος μαζί του που δεν κατάλαβε πόσοι χρησιμοποίησαν το όνομα του και την πολιτική του αξία για τη δική τους εξέλιξη, πόσοι πλουτίσανε εν αγνοία του βέβαια αλλά χωρίς ο ίδιος να είναι όσο σχολαστικός και αυστηρός έπρεπε. Τον ήθελα πιο τολμηρό, να διώξει στην άκρη κάθε λαμόγιο που λιμαίνεται την περουσία του κράτους.
    Η διαφθορά είναι διαχρονικό φαινόμενο, εμείς την καλλιεργούμε μα από έναν Σημίτη ήθελα μεγαλύτερο πείσμα και αποφασιστικότητα να την καταπολεμήσει.
    Πολλοί από αυτούς που τον χειροκρατούσαν ή τον χειροκροτάνε και τώρα είναι αυτοί οι οποίοι από τη μια στιγμή στην άλλη πλούτισαν εκμεταλλευόμενοι τους διεφθαρμένους ελεκτικούς μηχανισμούς.
    Άλλοι θα επιχειρηματολογήσουν εναντίον του Σημίτη και για την οικονομική του πολιτική και για την εξωτερική του πολιτική.
    Η αλήθεια είναι ότι αυτός δίδαξε την ουσία στην πολιτική και όχι την αξία των εντυπώσεων, ανέβασε ψηλά την Ελλάδα μα δέχεται αυτή την κριτική γιατί ξέχασε τους κατοίκους αυτής της χώρας. Πρόσφερε ένα σύνολο σταθερότητας και ευρωστίας μα δεν κατάλαβε ότι αυτό δεν έφτανε ποτέ στον εργαζόμενο, το συνταξιούχο και τον άνεργο.
    Η ιστορία πάντως θα τον κρίνει εν καιρώ και είναι δεδομένο ότι οι ιστορικοί του μέλλοντος θα έχουν μια περίοπτη θέση στην οκταετία του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Νομίζω ότι κανείς δεν διαφωνεί μετά απο 13 απαντήσεις των σχολίων ότι ο Σημίτης έκανε έργο. Εκανε ένα πλούσιο κράτος με φτωχούς πολίτες. Γιατί προκειμένουν να στήσει υποδομή -άφησε απ' έξω τον άνθρωπο. Και για όσους είναι ΠΑΣΟΚ διέλυσε στην κυριολεξία τις οργανώσεις...το βλέπουμε, το αντιλαμβανόμαστε, το έχουμε υποστεί. Δεν πάς στην μάχη χωρίς ανθρώπινο δυναμικό. Ισως γι' αυτό σήμερα έχουμε ταξική πάλη μέσα στο ίδιο μας το κόμμα. Στελέχη δύο και τριών ταχυτήτων...Καλό και χρήσιμο το ταξίδι σου και πράγματι το έργο των κυβερνήσεων Σημίτη σημαντικό. Ο ηγέτης, όμως, κρίνεται και απο την υστεροφημία του και αυτή στηρίζουν οι ευχαριστήμένοι άνθρωποι. Αυτοί που μπορούν να απολαμβάνουν όλα όσα έφτιαξες γι' αυτούς στην καθημερινότητα έχοντας εξαφαλίσει μια αξιοπρεπή ζωή για του ίδιους και τα παιδιά τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλώς ήρθες φίλε vagnes. Το θέμα το έχουμε αναλύσει και πάλι μαζί οπότε δεν θα μακρυγορήσω.

    Αναμφισβήτητα η 8ετία Σημίτη ήταν η καλύτερη που γνώρισε η Ελλάδα. Τα έργα που περιέγραψες ήταν μόνο μερικά από τα χιλιάδες που γίνανε σε όλη την Ελληνική επικράτεια.

    Φυσικά γίνανε και λάθη. Αυτά που ανέφερε ο Αντώνης με τα οποία συμφωνώ απόλυτα είναι μόνο μερικά.
    Για μένα που τον στήριξα και εσωκομματικά είναι ο καλύτερος πρωθυπουργός που πέρασε από την Ελλάδα (από αυτά που έχω διαβάσει για τους πρωγενέστερους φυσικά), ωστόσο ποτέ δεν θα του συγχωρέσω τις λανθασμένες επιλογές προσώπων που έκαναν τη λέξη ΠΑΣΟΚος αν σημαίνει λαμόγιο. Ποτέ δεν θα του συγχωρήσω που με άφησε μόνο μου να απολογούμαι για Αρ-Πάχτες, Νεονάκηδες και όλους εκείνους τους δεξιοπασόκους που πλούτιζαν (εν αγνοία του βέβαια) με την ψήφο μου. Επρεπε να απολογηθεί. Και το λέω και τώρα. Ακόμα προλαβαίνει πριν τα 61,3 δις του Νεονάκη γίνουν πιο σημαντικά από τη γέφυρα Ριου-Αντιρρίου. Και αν το κάνει πάλι εμείς θα μπούμε να τον υπερασπιστούμε.

    Επίσης το παραμύθι ότι το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν υπαρασπίζεται το έργο των κυβερνήσεων Σημίτη πρέπει κάποτε να τελειώσει. Εκτός αν έργο Σημίτη θεωρούμε τις προμήθειες σε εξοπλισμούς, το Χρηματιστήριο και την προεκλογική αφίσα που έλεγε το Χρηματιστήριο θα φτάσει τις 8000 μονάδες, τις νυχτερινές τροπολογίες, τις χαλκευμένες υπογραφές, το trading σε μετοχές από στελέχη της επιτροπής κεφαλαιαγοράς και του Υπουργείου Οικονομίας, τον λαικισμό στις λαικές αγορές ενώ όλοι μας βλέπαμε το ύψος των τιμών κα. Εκτός από αυτά θυμάται κανείς να μου πει ποιο «εργο» των κυβερνήσεων Σημίτη δεν υπαρασπίστηκε το σημερινό ΠΑΣΟΚ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Antonio K
    Συμφωνω πως παντα ψαχνουμε το αρνητικο, την ελλειψη, τα ανεπιτυχη αποτελεσματα, τις ανεπαρκειες και σπανια εκθειαζουμε τα θετικα τα υπαρχοντα και ορατα θετικα. Αυτο πηγα να σπασω με την αναρτηση μου αυτη.
    Απορω πραγματικα πως ολοι λενε τον Σημιτη τον καλυτερο πρωθυπουργο και του σερνουν τοσα πολλα λαθη και παραλειψεις μετα, που ακυρωνουν την θετικη αποψη που εχουν, αν εχουν τελικα.
    Το λεω αυτο για τους φιλους ndn, tractatus και αντωνη.
    Με ποιο τροπο ενας πρωθυπουργος σε 8 χρονια μπορει να λυσει ολα τα προβληματα του τοπου;
    Δεν ηταν τολμηρος δεν ηταν αυστηρος, δεν ηταν και δεν μπορουσε να ηταν οραματικος στην παρουσα φαση, ηταν ομως ηθικος, ειχε βουληση για 10 σωστα τα αποφασισε και τα επραξε.
    Ας φτιαξουν και οι αλλοι τα υπολοιπα που δεν ακουμπησε ή δεν καταφερε να επιλυσει.

    Λες πολυ σωστα και συμφωνω απολυτα οτι:
    "Η αλήθεια είναι ότι αυτός δίδαξε την ουσία στην πολιτική και όχι την αξία των εντυπώσεων, ανέβασε ψηλά την Ελλάδα μα δέχεται αυτή την κριτική γιατί ξέχασε τους κατοίκους αυτής της χώρας."
    Η επισημανση του ομως, θα σημειωσω ηταν: 'Μετα τα απαραιτητα σκληρα εξυγιαντικα μετρα ηρθε και η ωρα για να σκυψουμε στην καθημερινοτητα του πολιτη.'
    Αν εσκυβε στην καθημερινοτητα του πολιτη που θα το εκανε με αξιοπιστια αφου δεσμευτηκε, τοτε πραγματικα οι πολιτες θα ανασαιναν απο ανακουφιση.
    Ομως τα ΜΜΕ και αλλα πολιτικα και μη συμφεροντα τον πολεμησαν γιατι ετσι θα κερδιζε και αλλες θητειες και αυτο δεν ηταν προς το συμφερον τους. Ετσι κινησαν ουρανο και γη για να μας πεισουν και μας επεισαν με τα επιχειρηματα τους, οτι ο Σημιτης δεν κανει για πρωθυπουργος και μας ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΣΑΝ τον Κωστα.
    Αν ο Σημιτης δεν ειναι ικανος, αναρωτιεμαι ποιος ειναι στη σημερινη πραγματικοτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Απλα να πω οτι ειναι πολυ νωρις για να κρινουμε ποιος ειναι ο καλυτερος πρωθυπουργος. Θεωρω οτι ακομα μιλαει το "θυμικο" για πολλους, αν οχι για ολους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. tractatus
    "Εκανε ένα πλούσιο κράτος με φτωχούς πολίτες" Τωρα πως συμβιβαζεται η αποψη σου αυτη με την αλλη τη θετικη δεν μπορω να καταλαβω Ελενη.
    Αλλα να το δεχτω, πρωτα πρεπει να κανει κανεις πλουσιο το κρατος με υγιη οικονομια και μετα να στρεψει το βλεμμα του στους πολιτες. Το αναποδο δεν ειναι υγιες. Γιατι χωρις να λυσεις το οικονομικο προβλημα της χωρας μονο με δανεικα μπορεις να βοηθησεις τον πολιτη.
    Με δανεικα ομως ειναι κοροϊδια. Φαινεται ομως οτι τελικα μας αρεσει η κοροϊδια.

    Οσο για τις οργανωσεις ετσι που ειχαν καταντησει οι Νομαρχιακες καλα εκανε και τις απαξιωσε.
    Να χτισει καινουργιο ηθελε. Αυτο που ζητανε-ζηταμε και μεις σημερα απο τον Γιωργο, μονο που το ειχε καταλαβει νωριτερα απο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Βλέπω τη συζήτηση, συμφωνώ με πολλά από όσα λέτε, αλλά πολύ φοβάμαι πως ματαιολογούμε, φίλοι. Κάποιος πρέπει να πάρει τη βαριοπούλα και να αρχίσει να γκρεμίζει. Μετά από χρόνια γκρεμίσματος κάτι ίσως μπορούμε να κάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Φίλε vagnes,

    Η περίοδος της διακυβέρνησης Σημίτη αναμφισβήτητα ήταν η καλύτερη της σύγχρονης ιστορίας. Η πιο παραγωγική.

    Ο Πρωθυπουργός ης χώρας έχει την ευθύνη της επιλογής προσώπων, την επίβλεψη κτλ. Είναι δηλαδή ο CEO μιας μεγάλης εταιρίας. Η εταιρία είχε κέρδη λοιπόν. Τα μεγαλύτερα στην ιστορία της. Ωστόσο θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερα. Ο CEO λοιπόν παίρνει το bonus και φεύγει χωρίς να απολογηθεί στους shareholders της εταιρίας.

    Σκέψου όλο αυτό το σενάριο καιμετά σκέψου ότι δεν πρόκειται για εταιρία, αλλά για ανθρώπους που επί 30 χρόνια συμπορεύεσαι μαζί τους και τους προσφωνείς συντρόφους.

    Ελπίζω να σε έπεισα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ndn
    Εχεις δικιο οτι επρεπε να απολογηθει για ολες του τις παραλειψεις.
    Πιστευω πως θα εδινε την απολογια του παρα το οτι ηταν εγωιστης.
    Ομως εκρινε πως η χιονοστιβαδα της δυσφημησης του, αρχιζε να αποδιδει καρπους και το στοιχειο της αξιοπιστιας που μεχρι τοτε κατειχε αρχισε να εξασθενει. Αρα καθε απολογια θα δημιουργουσε μεγαλυτερο προβλημα στο κομμα και στην προοπτικη για νικη στις ερχομενες εκλογες. Η επιλογη του αυτη ηταν λανθασμενη που τον οδηγησε στο μεγαλυτερο λαθος του, τη βιαστικη και αντιδημοκρατικη επιλογη διαδοχου ηγετη.
    Πιστεψε πως το ονομα Παπανδρεου θα ηταν ικανο να αποτρεψει την ηττα που διαγραφοταν εντονα και ηταν λαθος, οπως και εκ του αποτελεσματος κριθηκε.
    Ενα λαθος που το εκμεταλευτηκαν ολοι οσοι ειχαν συμφερον να το κανουν.
    Το ερωτημα που θελω να θεσω ειναι το εξης: Αξιζε αυτο το λαθος να μας φερει στην κατασταση που βρισκομαστε σημερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. vagnes

    Επρεπε να απολογηθει για ολες του τις παραλειψεις όχι γιατί είναι Πρωθυπουργός, αλλά γιατι πρέπει εμείς οι αριστεροί να είμαστε διαφορετικοί και όχι μόνο να το λέμε.

    Επρεπε να δείξει ότι είναι διαφορετικό. Να βγει και να πει, "φταίω για τις επιλογές προσωπών που πούλησαν εμένα και τους συντρόφους μου, αλλά υπήρχαν πράγματα που δεν τα ήξερα". Επρεπενα είναι ο πρώτος που θα κοιτάξει στα μάτια τον πολίτη και θα πει την αλήθεια χωρίς να τον νοιάζει το πολιτικό κόστος. Ετσι κι αλλιώς τις εκλογές του 2004 τις είχαμε χαμένες.

    Για μένα το λάθος ήταν που ο ΓΑΠ δεν έγινε πρόεδρος και πρωθυπουργός. Οπως ο Γκορντον Μπράουν.

    Η απάντηση στο ερώτημα που θέτεις είναι λίγο πιο περίπλοκη. Δεν είναι μόνο αυτο το λαθος που μας έχει φερει στην κατασταση που βρισκομαστε σημερα. Είναι μία σειρά από πράγματα με σημαντικότερο κατά την γνώμη μου την απέχθεια του κόσμου για την συντριπτική πλεοψηφια των στελεχών του ΠΑΣΟΚ που εμφανίζονται στην τηλεόραση τα τελευατία 30 χρόνια. Αν ηταν μόνο ο Σημίτης ή μόνο ο Παπανδρέου το ΠΑΣΟΚ θα ήταν κυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Θερσιτη
    Δεν ματαιολογουμε αν η προσπαθεια μας ειναι, αναλυοντας τα λαθη του παρελθοντος να προλαβουμε τα επομενα που μας απειλουν αμειλικτα.
    Τα λαθη που εκανε ο Σημιτης ειναι λιγοτερα απο αυτα που καναμε ολοι εμεις, που δεχτηκαμε αδιαμαρτυρητα την απαξιωση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Τη χειροτερη δυσφημηση την πιο σκληρη κριτικη στο Πασοκ και στον εκαστοτε ηγετη, την κανουν οι φιλοι, τα μελη και τα στελεχη, κυριως αυτα (προσφατη εκλογη προεδρου πχ).
    Πως λοιπον να μη επηρεαστει το εκλογικο σωμα οι ψηφοφοροι απο τη σκληρη αυτη σταση.

    Μακρυα απο μενα φυσικα η ακριτη υποστηριξη οποιουδηποτε, αλλα προτιμω την πολιτικα πολιτισμενη και αξιοπιστη κριτικη, και την απαλλαγμενη απο ιδιοτελειες και αλλα συναφη. Η κριτικη που εγινε στο Σημιτη δεν ειχε αυτα τα χαρακτηριστικα. Η κριτικη που του εγινε ηταν: "αφου δεν τα εκανες ολα, δεν μας κανεις, να φυγεις" και τον διωξαμε και μαζι μ' αυτον διωξαμε και το Πασοκ και βοηθησαμε με τη σταση μας, αντικειμενικα, στην ελευση του "σωτηρα" Κωστα για μια 8ετια και βλεπουμε.
    Ε οχι αυτο δεν μπορεσα να το καταλαβω ποτέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. vagnes η απάντηση για το Πλούσιο κράτος είναι εξαιρετικά απλή και καθόλου αντιφατική. Το πλούσιο κράτος είναι έργα υποδομής...αυτά που παρουσίασες δηλ. η ΕΙΚΟΝΑ και οι φτωχοί πολίτες είναι εκείνοι που για να μπορέσουν να μπούν μέσα σε αυτή την εικόνα δανείζονται. Δεν φιάχνεις την οικονομία ερήμην της οικονομικής κατάστασης του πολίτη. Γι' αυτό εμείς πληρώνουμε τον καφέ ακριβότερα απ' ότι στο Παρίσι ή το Λονδίνο. Παράλληλα γίνονται αυτά και γι' αυτό συμβιβάζεσαι. Δεν κάνεις έργα που ο πολίτης θα γονατίσει να ξεχρεώσει όχι μόνο γι' αυτά του δημόσιου βίου αλλά και τα δικά του του ιδιωτικού..βλ. φροντιστήρια παιδιών κ.λ.π.

    Οσο για τις οργανώσεις δεν ξέρω αν το έκανε σκόπιμα. Δεν κάνω τον ψυχολόγο. Ομως, κάτι που το συντηρείς, έστω κι έτσι, δεν το απαξιώνεις μέχρι να το κλείσεις. Πές το ευθέως: Σε κλείνω! Γιατί μετά αφήνεις και κληρονομιές σε υποθήκη ;)

    Τι θα γίνει θα την κλείσουμε την τηλεόραση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Δεν θα συμφωνησουμε ευκολα Ελενη, αλλα νομιζω πως απο τις διαφωνιες και οχι απο τις συμφωνιες βγαινουν τα πιο χρησιμα συμπερασματα.
    "Τα κανεις ολα ή σε διωχνουμε" που του ειπαμε, θα ηθελα την αποψη σου παντως πανω σ' αυτο.
    Επισης τις προσφορες στους πολιτες με δανεικα τις εγκρινεις;

    Για την TV ειμαι μεσα, αλλα να το κουβεντιασουμε πως μπορουμε να το κανουμε μαζικα ωστε να εχει σοβαρο αντικτυπο. Να κανουμε κατι που να συζητηθει ευρεως και να ταρακουνησει και πολιτες αλλα και ΜΜΕ
    Πιθανον ο Παναγιωτης και αλλοι να μπορουσαν να βοηθησουν γι' αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αρχίζω απο το ότι κανείς δεν έδιωξε κάποιον...Αυτός έφυγε όταν όλα έδειχναν προς τα κάτω.
    Και βέβαια μίλησα ενάντια των δανεικών που στην ουσία είναι το νέο κεφάλαιο των trust.
    Επίσης, συμφωνώ ότι μέσ απο τις διαφωνίες βγαίνουν θέσεις και χρήσιμα συμπεράσματα. Φυσικά όταν γίνονται πολιτισμένα και όχι με διάθεση καπελώματος ή εξυπνάδας. Το λέω αυτό γιατί γίνεται μέσα απο άλλες συζητήσεις σε blogs.

    Για την ΤV ναι θα το μεταβιβάσω και στον ΠανΠαπ και φυσικά θέλω να πάρει έκταση και να συζητηθεί. Τώρα μάλιστα είναι και η καλύτερη περίοδος...Αρκετά με όλους αυτούς που πηγαίνουν απο εκπομπή σε εκπομπή και απο κανάλι σε κανάλι...για να μετράνε νούμερα και λεφτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες στις εξαιρετικές αναλύσεις σας vagnes, Κατερίνα, Αντώνη,antonio, ndn, σχολιαστή, φωτίσατε από πολλές πλευρές το "φαινόμενο" Σημίτη (γιατί περί φαινόμενου πρόκειται: ένας μέτριος "λογιστής" μεγαλούργησε...). Λέω απλά ότι διυλίζουμε τον κόνωπα για τα λάθη του...
    Vagnes, ήταν λάθος του ο συνολικός χειρισμός για το χρηματιστήριο (δηλώσεις Παπαντωνίου, μετοχοδάνεια, δηλώσεις στυλ "ας πρόσεχαν"), ναι, πολλοί, δίκαια, δεν του το συγχώρεσαν και τώρα τρώνε στη μάπα τους άχρηστους Κωστάκη και Γιωργάκη...
    Όλα είναι συγκριτικά, φίλοι μου, ας μετρήσουμε τα αποτελέσματα που πέτυχε ο κάθε πρωθυπουργός για την Ελλάδα (ρε γαμώτο), νομίζω ότι ο Σημίτης θα μείνει στην ιστορία...
    Το αν διέλυσε το κόμμα ποσώς με ενδιαφέρει, έτσι κι' αλλιώς πιστεύω ότι τα κόμματα, με τη σημερινή τους μορφή, τελείωσαν, φαίνεται όμως ότι οι ακραιφνείς ΠΑΣΟΚοι κομματικοί δεν του το συγχώρεσαν.
    Και κάτι άλλο:
    Η ιστορία επαναλαμβάνεται, ο Αντρέας δεν χώνευε τον Σημίτη, τον ικανότερο, όπως αποδείχτηκε (δεν ξέρω γιατί), ο γιος του δεν χωνεύει επίσης τον ικανότερο (Βενιζέλος). Μάλλον ο Αντρέας σκεφτόταν τότε στενά κομματικά...
    Αλλά τί ψάχνουμε, εδώ τον Λευτέρη Βενιζέλο μίσησαν ορισμένοι, θα τη γλύτωνε ο Σημίτης;
    Καλό βράδυ σε όλους σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @τσοτσος, μερικες παρατηρησεις στο σχολιο σου.
    Καταρχας δεν υπαρχουν μετριοι λογιστες (αυτο για να βλογησουμε τα γενεια μας)
    Δευτερον δεν ειμαι σιγουρος αν ο Αντρεας δεν γουσταρε το Σημιτη ή οι αυλικοι του Αντρεα
    Και τελευταιο, ελπιζω να μην κανεις την ιεροσυλια να βαζεις στο ιδιο τσουβαλι το Βενιζελο με το Σημιτη (και φυσικα αναφερομαι στον Ελευθεριο)

    @vagnes + Ελενη
    Πιστευω οτι παντα οι διαφωνιες αν ειναι σε πολιτικο επιπεδο βοηθουν να προχωρησουμε.

    καλο βραδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Εμεις δειχναμε προς τα κατω Ελενη, γιατι μας επεισαν πως ο Σημιτης ηταν επιζημιος για τους πολιτες και μεις προθυμα βοηθησαμε σ'αυτον τον κατηφορο.

    Τις παροχες που εκανε ο Ανδρεας, ενω ηταν σωτηριες και απαραιτητες για να ανασανει ενας λαος που χρονια ασφυκτιουσε, ομως δεν βελτιωσαν την οικονομια, απεναντιας θα ελεγα και καποτε ηταν αναμενομενο θα γυριζαν ολα αυτα σαν μπουμεραγκ εναντιον μας.
    Καποιος επρεπε να βαλει μια ταξη και με τις εντολες της ΟΝΕ δεν μπορουσε να γινει διαφορετικα.
    Την ωφελεια που θα προεκυπτε την τριτη τετραετια θα την γευομαστε ολοι, αλλα δυστυχως πεσαμε στην παγιδα της εντεχνης δυσφημησης και απαξιωσης. Τελος παντων αρκει να βαλουμε μυαλο για παρακατω...που και αυτο παιζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Φιλε τσοτσο ακριβως αυτο που λεει το αληθινο Ελληνικο ανεκδοτο -που μόνο ανεκδοτο δεν ειναι- και που μολις αναρτησα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ακριβώς αυτό λέω, Αντώνη, εδώ τον κολοσσό Ελ. Βενιζέλο μίσησαν οι Έλληνες, θα χαρίζονταν στον πολύ "μικρότερο" Σημίτη;
    Επίσης ο όρος "λογιστής" αναφέρεται υποτιμιτικά σε πρωθυπουργό που, εξ ορισμού, δεν πρέπει να ασχολείται με διαχειριστικές λεπτομέρειες όποως κάνουν οι λογιστές που ΑΥΤΗ είναι η δουλειά τους (συγγνώμη Αντώνη, δεν είχα πρόθεση να σε θίξω, καταλαβαίνεις τί ήθελα να τονίσω).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. φιλε Τσοτσο, φυσικα και το καταλαβα πως το εννοεις. Και συγνωμη δεν χρειαζεται.
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

σπείρε μια σκέψη, κάθε σπόρος είναι μια λαχτάρα.

ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Ετικέτες

πολιτική (82) ποίηση (70) κοινωνία (69) πολιτική σάτυρα (12) πολίτης (11) σάτιρα (10) σύνθεση (10) άνθρωπος (9) Επανω-πολιτικη (7) παιδεία (7) φιλοσοφείν (7) Ελλάδα (6) αυτοκριτική (6) ευχές (6) θρησκεία (6) πολιτική ηγεσία (6) ψήφος (6) ΠΑΣΟΚ (5) άποψη (5) Οικονομική κρίση (4) νέοι (4) παιχνιδι (4) φωτογραφία (4) bloggers (3) ΝΔ (3) Πίστη (3) αγανακτισμένοι (3) αξιοκρατία (3) αξιολόγηση (3) αφιέρωση (3) ζωή (3) κοινωνική συνείδηση (3) κρίση (3) νέα κυβέρνηση (3) υγεία (3) φιλία (3) χιούμορ (3) ψυχολογία (3) 28δις (2) Έλληνες (2) Δημοκρατικοί (2) Ομπάμα (2) Προεδρική Δημοκρατία (2) ΣΥΡΙΖΑ (2) ανέκδοτο (2) αντίο (2) αποχή (2) απόψεις (2) βατοπέδι (2) δημοσκόπηση (2) εκλογές (2) ευρωεκλογές (2) ευχή (2) καθημερινότητα (2) κριτική (2) ποδήλατο (2) πολιτική πρόταση (2) πολιτική ωριμότητα (2) συνέδριο (2) συνδιάσκεψη (2) συνεργασία (2) τεστ (2) τηλεόραση (2) τράπεζες (2) χ (2) χοίροι (2) ... ... ... (1) 1821 (1) 1989 (1) 2009 (1) NO INDIA (1) blogs (1) e-διαδήλωση (1) slide (1) viza (1) Γιώργος (1) Δημόσιο (1) Διεθνισμος (1) Ελληνικη γλωσσα (1) Επανω-προτασεις (1) Ευρώπη (1) Ιωαννινα (1) ΜΜΕ (1) Μαρία (1) ΟΛΠ (1) ΟΤΕ (1) Π.Ο.Υ. (1) Παπανδρέου (1) Πολυτεχνείο (1) Σημίτης (1) αγάπη (1) αγώνες (1) αδικία (1) αθωπνορς (1) αισιοδοξία (1) αισχος (1) αισχροκέρδεια (1) ακρόαμα (1) αλλαγη νομων (1) αμπελοφιλοσοφείν (1) αναξιοπιστία (1) ανεργία (1) αντίδραση (1) αξία (1) αξιοπιστία (1) αποδοχή (1) αποτέλεσμα (1) αποτέφρωση (1) αποτελέσματα (1) αποψη (1) αριστερά (1) ασυδοσία (1) ασφαλιστικό (1) αυτάρκεια (1) βάση του 10 (1) βίοι παράλληλοι (1) βιντεοσυνθέσεις (1) βουλή (1) γέλιο (1) γνωριμία (1) γρίππη (1) δάνειο (1) δημοσιευμένο άρθρο (1) δημοσιο (1) διάγγελμα (1) διάλειμμα (1) διαμαντι (1) διαμαρτυρία (1) διαπίστωση (1) διαπλοκή (1) δράση (1) εαυτός (1) ειρωνία (1) ελευθερία (1) ελπίδα (1) επιλογή (1) επιμόρφωση (1) επιχειρήσεις (1) επιχειρηματικότητα (1) εργασία (1) ευθύνη (1) εφαρμογή νόμων (1) εφεγαλκος (1) ηγέτης (1) ηλικία (1) θοες (1) ιατρική (1) ιστορία (1) κήπος (1) κίνητρα (1) καθηγητές (1) καπιταλισμός (1) καταλήψεις (1) κοινή λογική (1) κοινότητα (1) κοσμημα (1) κυβέρνηση (1) κόμματα (1) κόσμος (1) λευκό (1) λιμάνια (1) μέτρα (1) μαργαριτάρια (1) μνήμες (1) μουσική (1) νέα γενιά (1) νέο κόμμα (1) οικονομια (1) ομαδικο μυθιστορημα (1) ορφάνια (1) παγκοσμιοποίηση (1) παιδιά (1) παραμύθι (1) περιπετεια (1) πλανήτης (1) πλούτος (1) ποδόσφαιρο (1) πολίτευμα (1) πολη (1) πολιτική ποίηση (1) πολιτικο διλλημα (1) πολιτικό λογοπαίγνιο (1) προανακριτική (1) προβληματισμός (1) πρωταπριλιά (1) ραδιόφωνο (1) σκάνδαλο (1) σοφία (1) σπίτι (1) συναίσθημα (1) συντεχνίες (1) σύμπνοια (1) σύμπτωση (1) σύνθημα (1) σύνοδος (1) σύστημα (1) τύχη (1) φάρμακα (1) φθινόπωρο (1) χρήμα (1) χόμπυ (1) ψωμί (1) ωριμότητα (1) ωριμότητα πολιτική (1)

η ωρα κανει καλα τη δουλειά της, ΕΜΕΙΣ;