ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΛΑΧΤΑΡΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΖΕΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ




Θα γίνεις πολύ φίλος με τον εχθρό σου

όταν και οι δυό σας πεθάνετε.

Χαλίλ Γκιμπράν.









...ΕΔΩ ΓΙΑ ΦΩΤΟ & ΠΟΙΗΣΗ

...ΕΔΩ ΓΙΑ  ΦΩΤΟ & ΠΟΙΗΣΗ
κλικ στην εικόνα για τα φωτοποιήματα

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΖΩΗ


Εχουμε συνηθισει να μετραμε ποσα πραγματα μας πληγωνουν στη ζωη, ποσες καταστασεις ειναι δυσαρεστες και να ξεχναμε τις ευχαριστες πλευρες της ζωης μας.
Εχουμε εθιστει στις επικινδυνες ουσιες που εκπεμπονται απο παντου, αλλα κυριως απο τα ιδιωτικα τηλεοπτικα ΜΜΕ που για πολλους απο μας ειναι η πιο αγαπημενη μας καθημερινη "τροφή" και συντροφια. Η συγκεκριμενη "εξαρτηση" μας, τεινει να μετατραπει σε σοβαρη και ανιατη ασθενεια.
Αυτα τα ΜΜΕ "εισαγουν" μεσα στα σπιτια μας, με ακαταπαυστη, ανεξηγητη και ισως σκοπιμη εμμονη, ολες τις αρνητικες πλευρες του ανθρωπου και της ζωης και αδιαφορουν προκλητικα για τις θετικες.
Η γνωμη των τηλεπαρουσιαστων και σχολιαστων, γινεται, ακριτα τις πιο πολλες φορες, αποψη των πολλων, με αποτελεσμα μια επαναλαμβανομενη μονοτονια απαισιοδοξων και απαξιωτικων αποψεων για τα παντα.

Η δικη μας ομως ζωη, δεν ειναι ποτε τοσο μαυρη οσο μας σερβιρεται πλουσιοπαροχα.
Εχει τις μαυρες της πλευρες, οπως εχει και τις γκριζες, αλλα εχει παρα πολλες λευκες και πολυχρωμες σελιδες, οψεις, αποψεις, δρασεις και γεγονοτα.

Αυτες τις καταστασεις ελατε ολοι να τονισουμε και να αναδειξουμε τη νεα χρονια, σε πεισμα και εναντιον οσων θελουν, επιζητουν και ωφελουνται απο το αντιθετο.

Ο χρόνος αλλαξε, ελατε και μεις να τον μιμηθουμε.

15 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο άρθρο, χρόνια πολλά και με πολλές συζητήσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάποιος με ρώταγε σε ένα από τα εορταστικά τραπέζια των ημερών τι εκπομπή θα έκανα αν ήμουν δημοσιογράφος. Του είπα την εκπομπή των "καλών πραγμάτων". Όλα όσα δεν προβάλλονται πουθενά αλλού και συνιστούν ακριβώς αυτό που περιγράφεις στο κείμενό σου, τους λόγους να είμαστε καλά, να χαιρόμαστε, να καμαρώνουμε, να θαυμάζουμε, να αγαπάμε. Και το βρίσκω εδώ πρώτη μούρη, να μου γνέφει πρωτοχρονιάτικα... Α... μου κλέβεις τις ιδέες εσύ! Καλή χρονιά, φίλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κανείς δεν έχασε απο τα ανθρώπινα που εμπεριέχουν και τα 'καλά πράγματα', όπως λέει και η γυριστρούλα. Οσο για τη βία των ΜΜΕ....νομίζω ότι τα blogs την ανατρέπουν. Γυρίζουμε σελίδα, λοιπόν, κάθε μέρα και όχι μόνο στις 1.1. Νάσαι καλά! Πηγαίνω και στο ασφαλιστικό σου τώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εύχομαι υγεία ,μόνο υγεία ,πνευματική και σωματική αδελφέ Vagnes. Ωραίο κείμενο,αισιόδοξο και γεμάτο ελπίδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλως ορισατε καλοι μου φιλοι και σας ευχαριστω ολους για τα καλα σας λογια, που δεν σας κρυβω μου εδωσαν... παιδικη χαρα και προσθετη αισιοδοξια.

    Χρονια πολλα Τσουκνιδα και να κρατας τη φλογα σου παντα άσβεστη.

    Χρονια πολλα gyristrula μου θυμισες ενα εργο που ειδα αυτες τις μερες για εναν διαφημιστη που καταφερε να ακουει τις σκεψεις των γυναικων και ηταν απολαυστικο εργο. Δεν ξερω αν το ειδες το λεγαν "Αυτο που θελουν οι γυναικες"
    Υπεροχη θεα θα εχεις απο τον Νεο ανεμομυλο σου και με τις περιγραφες σου, θα την απολαμβανουμε και μεις.

    Χρονια πολλα tractatus.
    Υπεροχη η συλλογη Γκαιτε ολα μου αρεσαν, ολα να τα προσπαθουμε καθημερινα, ετσι θα φτιαχνουμε τη ζωη ολων καλυτερη. Τα blogs ειναι μαγικα εχεις δικιο μπορουν να ανατρεπουν τα παντα.

    Χρονια πολλα elias η χαρα μου ειναι μεγαλη οταν καταφερνω να γυριζω τις πυξιδες μας να δειχνουν σταθερα την αισιοδοξια.

    Σας ευχαριστω ολες και ολους γινατε η αγαπημενη μου παρεα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάντα αισιόδοξος φίλε μου, μπράβο!
    Το βασικό μήνυμα που περνάς είναι να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι οδεύοντας προς την τελείωσή μας, την ολοκλήρωσή μας (και μην ακούω βλακείες ότι μετά από κάποια ηλικία δεν αλλάζει ο άνθρωπος...). Να βρούμε λοιπόν νέα ενδιαφέροντα, ασχολίες, χόμπυ, να προοδεύσουμε στη δουλειά μας, να μορφωθούμε περισσότερο, να αθληθούμε σωματικά και πνευματικά, ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΖΟΚΟΥΤΙ (οι παλιοί το έλεγαν "το κουτί του διαβόλου" και τους κορόιδευα, μάλλον δίκιο είχαν...).
    Vagnes, σε "περιμένω" σε πολλές γόνιμες πνευματικές συζητήσεις το 2008!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρονια πολλα φιλε τσοτσο

    Ακριβως αυτο ειναι το μηνυμα που θελω να το βλεπω να γινεται κτημα ολο και περισσοτερων ανθρωπων φιλε μου, μερα με τη μερα, χρονο με το χρονο.
    Τα διαφορα ΔΗΘΕΝ ανυπερβλητα εμποδια, ηλικιας πχ αποτελουν ενα προσχημα (σκοπιμο ή οχι) για την ευκολη αλλα τελματικη αδρανοποιηση μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γλυκες ευχες Vagnes,για το 2008.Να χαιρομαστε καθε στιγμη της διαδρομης μας.Υπαρχουν, ειναι η αληθεια λαμπερες ημερες.Ας ζησουμε επιτελους οσο καλυτερα γινεται.
    Μπορουμε να τα καταφερομε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. o.k. vagnes, το είπαν και οι μάγισες. Το 2008 θα κάνουμε την ανατροπή. Δεν θα προσπαθήσουμε για ότι μπορούμε. Φέτος θα παλέψουμε για ότι ο καθένας μας ονειρευεται. Και που θα πάει;; Θα έρθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κατερινα
    Βλεπεις κατι να κινειται απο τη μερια του κομματος, απο τη μερια του συστηματος, που δεν διεκρινα;
    Ειδες ποτε στη ιστορια το συστημα η το κομμα να παρακινει τους πολιτες τα ατομα σε ανατροπες. Παντοτε προσωπα βρισκονται πισω απο τις ανατροπες, προσωπα που με τη δικη τους πιστη, με τη δικη τους δραση διαμορφωνουν τις καταστασεις εκεινες στα κομματα για να υλοποιησουν αυτα με τη σειρα τους, τις αποφασεις των ατομων.
    Αν ας υποθεσουμε το κομμα αρκειται σ' αυτα που εχει και κατεχει, ή δεν αντιλαμβανεται τα μηνυματα των πολιτων, οπως μου φαινεται πως συμβαινει, τοτε ο πολιτης πρεπει να εφυσηχαζει;
    Οι αποψεις του καθενα απο μας δεν μεταφερονται προς το κομμα ωστε αυτο με τη σειρα του να οργανωσει την αντιδραση που θα πρεπει;
    Αν η απαντηση ειναι οχι, τοτε μπορει ευκολα να καταλαβουμε ολοι γιατι εχασε και γιατι ενδεχεται να ξαναχασει τις εκλογες αλλα στο τελος και την υπαρξη του.
    Τα κομματα ιδρυονται και μεγαλουργουν ή ιδρυονται και διαλυονται και τις αποφασεις αυτες τις παιρνουν οι πολιτες.

    Η προσωπικη βελτιωση δεν περιμενα να ειναι εχθρος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πρασινο λικερ
    Μπορουμε να τα καταφερουμε παντα και καλυτερα, αρκει να το πιστευουμε.
    Ευχομαι τα λαθη μας να ειναι λιγοτερα το 2008...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπράβο φίλε vagnes. Κάπου διάβασα ότι όποιος είναι υγειής πρέπει να χαμογελάει κάθε μέρα. Βλέπουμε συνέχεια τριγύρω μας ανθρώπους που μόνο γκρινιάζουν χωρίς στην ουσία να έχουν κανένα σοβαρό πρόβλημα. Κανένα πρόβλημα το οποίο δεν έχει λύση. Τα πάντα θέλουν να τα παρουσιάζουν μαύρα και αυτή την οπτική θέλουν να μας περάσουν.

    Η ζωή γίνεται όμορφότερη με μία καλημέρα το πρωι στο γείτονα, με άνα χαμόγελο στο μετρό στον άγνωστο διπλανό μας, με μία κουβέντα και με λίγη βοήθεια στους συναδέλφους, με λίγη ρετσίνακαι πολύ συζήτηση το βράδυ με τους ανθρώπους που αγαπάμε.

    Οι μελαγχολικές στιγμές θα συνεχίσουν να υπάρχουν, αλλά δεν αποτελούν την πλειοψηφία στη μέρα μας, εκτός αν τις αφήσουμε.

    Καλή χρονιά με υγεία και χρόνο για τις συζτήσεις μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @vagnes
    Καλέ μου φίλε παρά το γεγονός ότι η ευχή μου αφορούσε την προσωπική ζωή και πορεία του καθενός μας, το ερωτημα που βάζεις, είναι κάτι που με απασχολεί εδώ και χρόνια. Τελικά συνεισφέρεις εντασσόμενος σε ένα κόμμα; Και ακόμα χειρότερα, σε έναν κομματικό μηχανισμό;
    Δεν έχω την απάντηση vagnes. Η σχηματοποιημένη εικόνα που έχουμε για τα μέλη ενός κόμματος που συνεισφέρουν ιδεολογικά στη πορεία του, απέχει παρασάγγας από την σκληρή αλήθεια. Στην καλύτερη περίπτωση, σου επιτρέπεται να συνταχθείς με την τάση, (κ αν εκφράζεται κάποια ιδεολογική τάση) που συγκεντρώνει τα λιγώτερα κακά. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, ανακαλύπτεις ότι υποστηρίζεις την προσωπική πορεία κάποιου μέσα από μηχανισμούς και βυζαντινοκρατίες.
    Γιατί είσαι σε ένα κόμμα; Για τις μικρές συλλογικότητες που μπορούν να αναπτυχθούν, Για το ΜΑΖΙ. Γιατί κάποιοι χρειζόμαστε ένα ΕΜΕΙΣ. Και αν τελικά είσαι έντιμος, σε ένα κόμμα είσαι μόνο όταν αυτό είναι στην αντιπολίτευση. Οταν κυβερνα καλό είναι να αποσύρεσαι.
    Υ.Γ. μια από τις προσωπικές μου ανατροπές είναι ότι έμαθα να αντέχω να καταθέτω στον εαυτό μου και στους άλλους του "μαζί", τις αλήθειες μου.Και αυτή που μόλις σου περιέγραψα είναι μια από τις πολλές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ndn φιλε μου
    Εφυγες κιολας για λοντον, ελπιζω να πηρες μια καλη ρουφηξια απο τη πατριδα, που να σε κανει να μας αγαπας και να μη μας ξεχνας.
    Αξιζει να ζουμε και να παιρνουμε και να δινουμε στους ανθρωπους.
    Η ζωη μας δεν ειναι τιποτα αλλο απο την στιγμη, που δεν τελειωνει ποτε, το χτες δεν επιστρεφει, το αυριο δεν ερχεται ποτέ, η στιγμη ειναι το παν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κατερινα
    Το κομμα ειναι ενας διαρκης συμβιβασμος, αν η πορεια του δεν ειναι της καρδιας.
    Πορεια καρδιας μπορει να διανυσει μόνο ενα κινημα, το κομμα δυσκολευται.
    Το κινημα εχει δυναμικη προοπτικη, το κομμα ρεπει προς την καθεστωτικη στατικη.
    Η καταποση καθισταται δυσκολη εως αδυνατη, για τους ιδεολογους-οραματιστες.
    Κινημα και κομμα αντιθετες εννοιες, οπως φλογα και πυροσβεστηρας.
    Το κομμα μετατρεπει τις "φλογες" σε ακινδυνους σπινθηρες.
    Τους πυροσβεστες που σε κυκλωνουν, τους βοηθας να φτιαχνουν τις ασφαλεις αντιπυρικες ζωνες γυρω σου και γυρω μας.

    Να μη ανηκουμε σε κομματα, να βρουμε τροπο να ανηκουμε στους ανθρωπους, να βρουμε τροπο τα ψηφοδελτια να εχουν ανθρωπους και οχι κομματα.
    Για το Υπουργειο Οικονομικων υποψηφιοι 100 ανθρωποι μερικοι οικονομολογοι, για το υπουργειο υγειας 80 ανθρωποι μερικοι γιατροι, για πρωθυπουργος 100 Ανθρωποι...
    Την αλλη τετραετια κανενας ιδιος υπουργος οι υπολοιποι εχουν σειρα.
    Ποιος να μας αφησει να το κανουμε; Το συστημα σιγουρα οχι.
    Ποιος θα μας γιουχαρει; Τα ΜΜΕ
    Ποιος θα μας πει ουτοπιστες; Οι ιδιοι οι ανθρωποι που μας ειχαν υποσχεθει να μας στηριξουν.
    Ολοι θα πειστουν πως δεν ειμαστε ικανοι να σχηματισουμε κυβερνηση, λες και η ΝΔ σημερα ειναι, λες και το ΠΑΣΟΚ αυριο θα ειναι ικανο αν δεν αλλαξει, που δεν προκειται κατα τα φαινομενα...
    Ελα ομως που δεν γεννηθηκε ακομη ο προφητης που θα μας δωσει ολες τις λεπτομερειες για να πορευτουμε στο μελλον...γι' αυτο προς τι παρον ας σκασουμε κολυμπωντας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

σπείρε μια σκέψη, κάθε σπόρος είναι μια λαχτάρα.

ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Ετικέτες

πολιτική (82) ποίηση (70) κοινωνία (69) πολιτική σάτυρα (12) πολίτης (11) σάτιρα (10) σύνθεση (10) άνθρωπος (9) Επανω-πολιτικη (7) παιδεία (7) φιλοσοφείν (7) Ελλάδα (6) αυτοκριτική (6) ευχές (6) θρησκεία (6) πολιτική ηγεσία (6) ψήφος (6) ΠΑΣΟΚ (5) άποψη (5) Οικονομική κρίση (4) νέοι (4) παιχνιδι (4) φωτογραφία (4) bloggers (3) ΝΔ (3) Πίστη (3) αγανακτισμένοι (3) αξιοκρατία (3) αξιολόγηση (3) αφιέρωση (3) ζωή (3) κοινωνική συνείδηση (3) κρίση (3) νέα κυβέρνηση (3) υγεία (3) φιλία (3) χιούμορ (3) ψυχολογία (3) 28δις (2) Έλληνες (2) Δημοκρατικοί (2) Ομπάμα (2) Προεδρική Δημοκρατία (2) ΣΥΡΙΖΑ (2) ανέκδοτο (2) αντίο (2) αποχή (2) απόψεις (2) βατοπέδι (2) δημοσκόπηση (2) εκλογές (2) ευρωεκλογές (2) ευχή (2) καθημερινότητα (2) κριτική (2) ποδήλατο (2) πολιτική πρόταση (2) πολιτική ωριμότητα (2) συνέδριο (2) συνδιάσκεψη (2) συνεργασία (2) τεστ (2) τηλεόραση (2) τράπεζες (2) χ (2) χοίροι (2) ... ... ... (1) 1821 (1) 1989 (1) 2009 (1) NO INDIA (1) blogs (1) e-διαδήλωση (1) slide (1) viza (1) Γιώργος (1) Δημόσιο (1) Διεθνισμος (1) Ελληνικη γλωσσα (1) Επανω-προτασεις (1) Ευρώπη (1) Ιωαννινα (1) ΜΜΕ (1) Μαρία (1) ΟΛΠ (1) ΟΤΕ (1) Π.Ο.Υ. (1) Παπανδρέου (1) Πολυτεχνείο (1) Σημίτης (1) αγάπη (1) αγώνες (1) αδικία (1) αθωπνορς (1) αισιοδοξία (1) αισχος (1) αισχροκέρδεια (1) ακρόαμα (1) αλλαγη νομων (1) αμπελοφιλοσοφείν (1) αναξιοπιστία (1) ανεργία (1) αντίδραση (1) αξία (1) αξιοπιστία (1) αποδοχή (1) αποτέλεσμα (1) αποτέφρωση (1) αποτελέσματα (1) αποψη (1) αριστερά (1) ασυδοσία (1) ασφαλιστικό (1) αυτάρκεια (1) βάση του 10 (1) βίοι παράλληλοι (1) βιντεοσυνθέσεις (1) βουλή (1) γέλιο (1) γνωριμία (1) γρίππη (1) δάνειο (1) δημοσιευμένο άρθρο (1) δημοσιο (1) διάγγελμα (1) διάλειμμα (1) διαμαντι (1) διαμαρτυρία (1) διαπίστωση (1) διαπλοκή (1) δράση (1) εαυτός (1) ειρωνία (1) ελευθερία (1) ελπίδα (1) επιλογή (1) επιμόρφωση (1) επιχειρήσεις (1) επιχειρηματικότητα (1) εργασία (1) ευθύνη (1) εφαρμογή νόμων (1) εφεγαλκος (1) ηγέτης (1) ηλικία (1) θοες (1) ιατρική (1) ιστορία (1) κήπος (1) κίνητρα (1) καθηγητές (1) καπιταλισμός (1) καταλήψεις (1) κοινή λογική (1) κοινότητα (1) κοσμημα (1) κυβέρνηση (1) κόμματα (1) κόσμος (1) λευκό (1) λιμάνια (1) μέτρα (1) μαργαριτάρια (1) μνήμες (1) μουσική (1) νέα γενιά (1) νέο κόμμα (1) οικονομια (1) ομαδικο μυθιστορημα (1) ορφάνια (1) παγκοσμιοποίηση (1) παιδιά (1) παραμύθι (1) περιπετεια (1) πλανήτης (1) πλούτος (1) ποδόσφαιρο (1) πολίτευμα (1) πολη (1) πολιτική ποίηση (1) πολιτικο διλλημα (1) πολιτικό λογοπαίγνιο (1) προανακριτική (1) προβληματισμός (1) πρωταπριλιά (1) ραδιόφωνο (1) σκάνδαλο (1) σοφία (1) σπίτι (1) συναίσθημα (1) συντεχνίες (1) σύμπνοια (1) σύμπτωση (1) σύνθημα (1) σύνοδος (1) σύστημα (1) τύχη (1) φάρμακα (1) φθινόπωρο (1) χρήμα (1) χόμπυ (1) ψωμί (1) ωριμότητα (1) ωριμότητα πολιτική (1)

η ωρα κανει καλα τη δουλειά της, ΕΜΕΙΣ;