ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΛΑΧΤΑΡΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΖΕΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ




Θα γίνεις πολύ φίλος με τον εχθρό σου

όταν και οι δυό σας πεθάνετε.

Χαλίλ Γκιμπράν.









...ΕΔΩ ΓΙΑ ΦΩΤΟ & ΠΟΙΗΣΗ

...ΕΔΩ ΓΙΑ  ΦΩΤΟ & ΠΟΙΗΣΗ
κλικ στην εικόνα για τα φωτοποιήματα

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΧΩΡΙΣΤΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ

Η υποκρισια παντα κυβερνουσε παντα ηταν- και θα ειναι- στην εξουσια.

Το συστημα προβαλλοντας -ιδε TV και ΜΜΕ- καθ' υπερβολη τις αρνητικες πλευρες της κοινωνιας, δημιουργει φοβικα συνδρομα στον πολιτη με στοχο παντα να τον οδηγει στον ατομικισμο και στο φοβο απεναντι στον συνανθρωπο του.
Ο ατομικισμος με τη σειρα του γεννα την ανασφαλεια, που οδηγει τον πολιτη στις αρνητικες πρακτικες, που καθημερινα ζουμε στον τοπο μας. Αναζητηση δουλειας με πλαγιους τροπους, εξυπηρετηση απο το παραθυρο, ρουσφετι, αδιαφανεις συναλλαγες, διαπλοκη, παρανομος χρηματισμος, μη τηρηση νόμων, ασεβεια προς τα δικαιωματα των συνανθρωπων, παρατυπιες ενιοτε και παρανομιες, για να αναφερω μονο μερικες.
Οσο αυτες οι αρνητικες πρακτικες δεν δημοσιοποιουνται, το συστημα δουλευει ρολοϊ.

Ομως παντα υπαρχουν καποιοι που φωναζουν, που διαμαρτυρονται, που ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΟΥΝ τις ενστασεις τους, που δεν αποδεχονται τα στραβα και βεβαια αυτο ανεξαρτητα απο το αν οι προθεσεις τους ειναι καλες ή οχι. Ανεξαρτητα δηλαδη αν η επιδιωξη του ενος ειναι γνησια και αποσκοπει ειλικρινα στην επιλυση του προβληματος και η επιδιωξη του άλλου απλως αποβλεπει στα οικονομικα και γενικα οφελη και συμφεροντα του ιδιου ή αυτων που τον κατευθυνουν και πιθανον τον χρηματοδοτουν.
Το συστημα, απο αυτη τη δημοσιοποιηση των ενστασεων, εχει στη διαθεση του δυο επιλογες:
Η πρωτη επιλογη ειναι να "θάψει" το θεμα, γιατι δεν βλεπει να οφελειται απο τη συνεχιση της κρισης, δινοντας τις σχετικες οδηγιες "ταφής" στα ΜΜΕ, οπου προθυμως

και με το αζημιωτο φυσικα, το θεμα τερματιζεται, χωρις μια δικαιη επιλυση ή εστω μια σαφη απαντηση και δεσμευση.
Η δευτερη επιλογη ειναι να αναδειξει και να μεγενθυνει το προβλημα αν προσδοκα
πολιτικα ή αλλα οφελη.

Στη δευτερη αυτη περιπτωση το συστημα -φαινομενικα μονο- δειχνει να κλονιζεται και στην προσπαθεια του να πεισει πως νοιαζεται για την αληθεια και τη δικαιοσυνη, αντι να διορθωσει τα κακως κειμενα που γεννουν τις συγκεκριμενες παραβατικες καταστασεις, αναζητα το εξιλαστηριο θυμα που θα σηκωσει ολο το βαρος της κρισης και εξαντλει στο προσωπο του υποκριτικα ολη την αυστηροτητα του.
Το "κερδος" πολλαπλο για το αητητο συστημα, εξωθεν καλη μαρτυρια περι διαφανειας κλπ κλπ, εκτονωση της κρισης, απαλλαγη απο τις φωνες των διαμαρτυρομενων (γνησιους ή μη), απαλλαγη μονιμη ή προσωρινη απο το προσωπο που ηταν η αφορμη για την εμφανιση της κρισης, πιθανοτητα επιλυσης του προβληματος με αλλαγη προσωπου και στρατηγικης στο θεμα που προεκυψε.Τα προσωπα δεν ειχαν ουτε εχουν καμια απολυτως αξια (τοσο κυνικα) οταν δεν μπορουν να εξυπηρετησουν το συμφερον του συστηματος.

Για να κανω πιο συγκεκριμενα τα πιο πανω, θα αναφερω ενα μονο επικαιρο παραδειγμα.

Υποχρεωθηκε σε παραιτηση ο Β. Μαγγινας και η παραιτηση του εγινε αμεσα αποδεκτη (και ετσι φυσικα επρεπε να γινει).

Η ανευρεση και διακριβωση των αδικηματων που ορθως βαρυνουν τον Β.Μαγγινα, θα αναζητουνταν ακομη και αν ηταν απλος βουλευτης ή υπουργος σε αλλο Υπουργειο ή εχει να κανει μονο με τη θεση του στο Υπουργειο Απασχολησης και τη σχεση του με το ασφαλιστικο;
Κανεις αλλος Υπουργος δεν κανει παρανομιες ή παρατυπιες ομοιες (διορισμο, αυθαιρετα, λαθραπασχοληση) ή παρομοιες με του Β. Μαγγινα;
Οι ενοχοι του πορισματος Ζορμπα (ομολογα) που ειναι πιο σοβαρο αδικημα απο του Β Μαγγινα και αφορα και το φλεγον θεμα του ασφαλιστικου, ποτε θα δημοσιοποιηθουν;
Πότε δημοσιοποιουνται παρατυπιες και παρανομιες Υπουργων, βουλευτων, πολιτων, κλπ;

Η απαντηση μοιαζει να ειναι εμφανης και αυτονοητη, οταν το συστημα κρινει, οτι η δημοσιοποιηση βολευει και οφελει πολλαπλα.

ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΒΟΛΕΥΕΙ ΚΥΒΕΡΝΑ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ.

24 σχόλια:

  1. Δεν σε πολυκατάλαβα φίλε μου...Το θέμα με τον Μαγγίνα είναι ότι σημειολογικά παρουσιάζεται να μην ενοχλείται με την ανασφάλιστη εργασία των "φιλοξενούμενών" του και παράλληλα να εμφανίζεται ο κήνσορας που "όλα τα σφάζει" στο Ασφαλιστικό...Φυσικά τέτοιο "μάγκα" τον περίμεναν όλοι στη γωνία και κανένα σύστημα δεν μπορούσε να τον σώσει.
    Δεν πιστεύω σε "αόρατα" συστήματα που, σίγουρα, κάνουν τις μαλαγανιές τους αλλά δεν νομίζω ότι "τελειώνουν" τους Μαγγίνες γιατί πια τους είναι άχρηστοι.

    Πού είναι όμως οι ΠΑΣΟΚοι να "προστατέψουν" τον δύστυχο Ζορμπά που, πέστο ξεροκεφαλιά ή όπως αλλιώς θέλεις, έβαλε στόχο να ξεκαθαρίσει το σκάνδαλο των ομολόγων, την προεκλογική "σημαία" του κόμματος; Το σύστημα φταίει ή η ανυπαρξία ορισμένων;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. # τσοτσο
    Φυσικα δεν με καταλαβες, δεν υπερασπιστηκα τον Μαγγινα, απεναντιας μαλιστα.
    Το συστημα ειναι πανω απο κομματα και ειναι ολα τα συμφεροντα ενωμενα στο στοχο που πολλες φορες εμεις δεν βλεπουμε αμεσως. Η παραιτηση Μαγγινα μπορει να εξυπηρετει αυτα που θα δουμε απο αυριο ισως.

    Ο Μαγγινας φυσικα και ειναι παρανομος αλλα ειναι αραγε ο μόνος;
    Οι αλλοι υπουργοι ειναι καθαροι;
    Πότε θα εξεταστουν οι δικες τους παρατυπιες-παρανομιες;
    Του Ζορμπα το πορισμα γιατι νομιζεις δεν προχωραει;
    Οι ιδιοι προσπαθουν να το θαψουν, οι ιδιοι που θεωρησαν σωστο να παραιτησουν τον Μαγγινα.

    Οσο για το ΠΑΣΟΚ μιλας για ανυπαρξια που ομως αντικειμενικα παλι το συστημα (τα συμφεροντα αν θες) εξυπηρετει.
    Αυτοι που το κρατουν στην ανυπαρξια, ξερουμε ποιοι ακριβως ειναι και τι συμφεροντα μπορει να κρυβουν;
    Και φυσικα δεν μιλαω για τον Προεδρο. Η θεληση και οι αποφασεις του Προεδρου πρεπει να βρουν ομως το δρομο της υλοποιησης, αλλοιως η ανυπαρξια θα μετατραπει σε ανικανοτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε Vagnes,

    Οταν έγραφα το δικό μου post γιά την περίπτωση Μαγγίνα, είχα αναρωτηθεί: Αλήθεια, θα καταλάβουν τι θέλω να πω, ή θα με πάρουν γιά υποστηρικτή της θεωρίας "αφού όλοι το κάνουν, αθώος και αυτός", αλλά τελικά είπα... δεν βαριέσαι, εγώ θα το γράψω...

    Νομίζω ότι το σχόλιό σου αυτό περιγράφει ΑΚΡΙΒΩΣ και εξαιρετικά την δομή της υποκρισίας στην χώρα μας. Συμφωνώ (αλλά, το ξέρεις ήδη) απόλυτα.
    Αλλά, συμφωνώ ακόμα περισσότερο με τα ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ...

    Συνέχισε, λοιπόν, πολύχρωμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν είπα, vagnes, ότι υπερασπίστηκες τον Μαγγίνα, μου φάνηκε ότι επικεντρώθηκες στο ότι δεν είναι ο μόνος. Και εγώ σου λέω ότι για αυτούς, σαν αυτόν, που εμφανίζονται λαύροι υπερασπιστές της αναγκαιότητας λύσης ενός θέματος (καλή ώρα του ασφαλιστικού) και πιάνονται στα πράσα, καλώς λειτουργεί το σύστημα, ειδικά για αυτούς, για να ξεμπροστιάζονται. Όσο για τυχόν άλλους που τυχόν παρανομούν, δεν είμαι θιασώτης της άποψης "όλοι τα πιάνουν". Ας τους βγάλουν στη σέντρα όσοι αδιάφθοροι ξέρουν και μπορούν.
    Ειδικά για το ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρό του , τί να πω, ξέρεις τις απόψεις μου...Απλά πιστεύω ότι κανείς δεν θα μπορούσε να απαοκρύψει μια καλά σχεδιασμένη επικοινωνιακή εκστρατεία που θα ανεδείκνυε τα θέματα. Πιστεύεις ότι αν δινόταν συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο π.χ. για όποιο θέμα θέλει και έχει στοιχεία το ΠΑΣΟΚ, θα μπορούσε κανείς να τη σταματήσει/αποκρύψει;
    Δεν δέχομαι τις επιθέσεις στο "σύστημα" (και δεν εννοώ εσένα, το ΠΑΣΟΚ εννοώ...) και τα ΜΜΕ επειδή δεν συμφωνούν ΤΩΡΑ με τις απόψεις του Παπανδρέου ενώ ήταν καλά όταν προεκλογικά τον υποστήριζαν...
    Πες μου σε παρακαλώ, αν διάβασες κυριακάτικες εφημερίδες, σε ΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ υπονομεύουν το ΠΑΣΟΚ. Μήπως επειδή πρόβαλαν τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων; Μήπως "τραβάει" ο Γιωργάκης και οι κακές δημοσκοπήσεις τον θάβουν; Θα τρελλαθούμε σ'αυτή τη χώρα αν το επίσημο ΠΑΣΟΚ πιστεύει πραγματικά αυτά που υπονοεί περί υπονομευτών και "στημένων" δημοσκοπήσεων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. # τσοτσο
    Φυσικα και δεν τους πιανει ολους η κριτικη μας αλοιμονο αν ηταν ολοι ιδιοι.
    Δεν υπαρχει επιτροπη αδιαφθορων (δυστυχως), υπαρχει ομως "επιτροπη" συμφεροντων που βγαζει και μπαζει οτι την "ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ", τιποτα άλλο.
    Η "επιτροπη" αυτη που ειναι υπαρκτη, αποφασιζει σημερα να στηριξει το ΠΑΣΟΚ αυριο τη ΝΔ πάντα τα ΜΜΕ, ειπαμε ειναι υπερανω κομματων και φροντιζει φυσικα τη μόνη της "ιδεολογια", το κερδος.
    Το κερδος το αναζητα απο ακρα δεξια εως ακρα αριστερα δεν εχει ενδοιασμους. Κατευθυνει το παιχνιδι εκει που θελει, ασχετα αν της το χαλαμε εμεις καμμια φορα, ασχετα αν μας συμφερει και μας καμμια φορα το παιχνιδι της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πράγματι φίλε vagnes για το σύστημα τα πρόσωπα είναι αναλώσιμα προκειμένου να επιτύχει το σκοπό του. Το αυθαίρετο ο Μαγγίνας το είχε προτού γίνει υπουργός. Επίσης άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι θα υπάρχουν και άλλες αποκαλύψεις για το πρόσωπο του στο μέλλον. Που το ήξερε? Προφανώς τον είχαν ενημερώσει ότι έτσι και δεν φύγει θα βγάλουν και τα υπόλοιπα στην φόρα. Είχε όμως άδικο. Σίγουρα έπρεπε να παραιτηθεί, αλλά δεν πιστεύω ότι θα αποκαλύπτονταν όλα αυτά αν δεν ήταν ο Υπουργός του Ασφαλιστικού.

    Αν μου επιτρέπεις να δώσω μία απάντηση τον φίλο Τσοτσο που (ηθελημένα ή άθελα) ξεχασες εσύ. Το ΒΗΜΑ της Κυριακής αναφέρει πρώτη φορά το ΠΑΣΟΚ στην σελίδα 27 με τίτλο "Στο ΠΑΣΟΚ ψάχνουν ακόμα αντιπολιτευτική τακτική". Το 1/2 της σελίδας αναφέρεται στο συγγραφικό έργο του Β.Β. Κουβέντα για την δήλωση του Γιώργου για την ΔΕΗ (κατά τηε πίσκεψη του εκεί στις 13.12) καμία κουβέντα για τη δημοσιοποίηση της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για το ασφαλιστικό και της διαφορές της από άυτά που προτείνει η ΝΔ κτλ.
    Το διευκρινίζω για να μην παρεξηγηθώ. Ολα αυτά δεν τα θεωρώ υπονόμευση. Απλά θα ήθελα να μου πεις αν θυμάσαι ποτέ όλες τις εφημερίδες που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ να έχουν τοσο εχθρική και σνομπ συμπεριφορά. Πότε άλλοτε το ΠΑΣΟΚ μπήκε στην σελίδα 27?Πραγματικά οποιαδήποτε περίοδο μπορεις να θυμηθεις.

    Ευχαριστώ και συγγνώμη για το γεγονός ότι σχολίασα κάποιο άλλο σχόλιο, αλλά πιστεύω ότι μέσα εδώ κάνουμε συζήτηση όλοι μεταξύ μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε ndn, πες μου είναι βασικό θέμα σχολιασμού η δήλωση ΓΑΠ για τη ΔΕΗ ή οι προτάσεις για το Ασφαλιστικό που είναι σταγόνα στο ωκεανό, όταν ΣΥΝΟΛΙΚΑ το ΠΑΣΟΚ πάσχει; Είναι λογικό οι κυριακάτικες εφημερίδες (που δεν είναι "ειδησεογραφικές") να ασχολούνται με "κεντρικά" θέματα όπως η ΣΥΝΟΛΙΚΗ απουσία του ΠΑΣΟΚ από τα δρώμενα και πώς συμπεριφέρεται ο ηττημένος των εσωκομματικών εκλογών (πρωτόγνωρη διαδικασία για τα ελληνικά δεδομένα). Και πού είναι η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ σε αυτά π.χ. με μια "ξεγυρισμένη" συνέντευξη στο Ζάππειο με ΣΥΝΟΛΙΚΗ παρουσίαση των θέσεων για το Ασφαλιστικό; Και γιατί οι εφημερίδες να ψάχνουν με το μικροσκόπιο τις θέσεις του όταν το ίδιο το κόμμα δεν φροντίζει να τις προβάλλει (π.χ. με τη συν΄΄εντευξη που είπα); Δηλαδή το ΠΑΣΟΚ προβάλλει τις θέσεις του και "το σύστημα" τις θάβει;; Πού είναι το ΠΑΣΟΚ για το θέμα της Ολυμπιακής; Ποια θέματα περί ΠΑΣΟΚ έχουν θέση στις πρώτες σελίδες;
    Το ΠΑΣΟΚ αυτοαπαξιώθηκε και οι εφημερίδες αποτυπώνουν αυτή την απαξίωση στις σελίδες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φιλε ndn
    Το ιστολογιο μου ειναι ελευθερο για καθε κριτικη και για καθε σχολιαστη ποσο μαλλον για σενα που χωρις να σε ξερω σου εχω ιδιαιτερη συμπαθεια.
    Ολοι οι φιλοι εδω θελω να αισθανονται σαν το σπιτι τους, αυτο θα μου δινει τη μεγαλυτερη χαρα που μπορω να απολαυσω απο τουτο το σπουδαιο μεσο.

    Οσο για το θεμα των "προσφιλών" ΜΜΕ που αναφερεις επιμενω στην αποψη μου που γραφω και στα σχολια μου: Η "επιτροπη" των συμφεροντων αυτη που ειναι υπαρκτη, αποφασιζει σημερα να στηριξει το ΠΑΣΟΚ αυριο τη ΝΔ και πάντα ελεγχει τα ΜΜΕ, ειπαμε (και νομιζω πως δεν διαφωνουμε) ειναι υπερανω κομματων και φροντιζει φυσικα τη μόνη της "ιδεολογια", το κερδος και φαινεται οτι το "κερδος" της αυτη την εποχη ειναι εναντιον του ΠΑΣΟΚ.
    Εμενα δεν μου κακοφαινεται που το ΠΑΣΟΚ ειναι στην 27 σελιδα των ΜΜΕ και των καθοδηγητων τους, μου κακοφαινεται πως ειναι στην 27 σελιδα των πολιτων, διαβαζουν δεν διαβαζουν εφημεριδες.
    Το ΠΑΣΟΚ ειχε υπονομευτες ή δεν ειχε; Αν ειχε να τους ξεμπροστιασει τωρα, δεν μπορει να τους κραταει ακομη μεσα. Αν δεν ειχε γιατι μας ελεγε ψεματα;
    Αρα το σοβαροτερο θεμα ειναι το θεμα της αξιοπιστιας και οχι το θεμα του θαψιματος που του κανουν τα ΜΜΕ και οι καθοδηγητες των. Αυτη ειναι και η ουσια του post που σχολιαζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ποτέ δεν μου άρεσε να λέω ότι υπάρχει ένα "σύστημα" που προσδιορίζει πράγματα και καταστάσεις, νόμιζα ότι είναι η εύκολη λύση να λές κάτι τέτοιο, για να μην προσπαθείς να αλλάξεις τα πράγματα.

    Όμως έτσι είναι, το σύστημα υπάρχει όπως το περιέγραψες, "φάγανε" τον αναλώσιμο Μαγγίνα...

    Βέβαια, για μένα, από την πρώτη στιγμή που δημοσοποιήθηκε το θέμα με τους "φιλοξενούμενους" του έπρεπε να παραιτηθεί.

    Απλά, o vagnes (αν κατάλαβα καλά) σωστά λέει, ότι αν ήταν άλλος Υπουργός στη θέση του (από την Αθήνα συνήθως) δεν θα μαθαίναμε ποτέ για το Κορωπί.

    Η Omerta θα επικρατούσε...

    Προσωπικά πιστευω ότι το "σύστημα" αυτό δεν νιώθει και τόσο βολικά, όπως παλιότερα, και αυτο γιατί πλεον όλο και περισσότεροι άνθρωποι αντιλαμβάνονται "the game"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα σε όλους

    Εχεις απόλυτο δίκιο φίλε vagnes. Η "επιτροπη" των συμφεροντων στηριζει ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ ανάλογα με τα συμφέροντα της. Γι αυτό και είπα ότι δεν το θεωρώ υπονόμευση. Διότι δεν μπορείς να υπονομεύσεις κάτι του οποίου ποτέ δεν ήσουν κομμάτι. Αυτό λέγεται πόλεμος και όχι υπονόμευση. Αυτό που είπα και εγώ είναι ότι φαίνεται ότι οι εφημερίδες που πρόσκεινται παραδοσικά στην κεντροαριστερά θέωρούν ότι θα έχουν κέρδος από μία ενδεχόμενη νέα αποτυχία του Γιώργου. Αυτό που δεν θα διαφωνήσω είναι ότι παρά τις φωνές μας ο Γιώργος κάνει ότι μπορεί για να τους δικαιώσει και αυτό ειναι που με λυπεί πραγματικά.

    Στο ερώτημα αν υπάρχουν υπονομευτές.Το ΠΑΣΟΚ ειχε και έχει ανθρώπους όπως ο Βενιζέλος και ο Λοβέρδος που έχουν τη γλωσσική ευχέρεια κια τα επιχειρήματα να αντιπαρατεθούν στην ΝΔ. Δεν συστρατεύονται με όλους μας (εμένα, εσένα και τον τσότσο εν προκειμένω) και διαλέγουν να απέχουν με παιδαριώδεις δικαολογίες όπως ο αποκλεισμός τους από ένα όργανο με διάρκεια ζωής 2 μηνών και τάχα διαρροές διαγραφής. Αυτό δεν είναι υπονόμευση γιατί η υπονόμευση κρύβει την έννοια της συμμετοχής. Το να παλεύουμε εμείς και να απέχουν πρόσωπα χρήσιμα στον αγώνα λόγω προσωπικού βίτσιου και πικρίας είναι άδικο προς όλους μας.
    Και αν θέλεις βάλε ακόμα μία παράμετρο. Το να απέχει ο ΒΒ θέτει σε κίνδυνο την αξιοπιστία όλων μας. Ολων όσω εμπιστευτήκαμε το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές. Εγώ θέλω να διαφωνούμε γιατί μέσα από τις διαφωνίες προάγεται η συζήτηση. Μέσα από τη διαφωνία θα βρουμε μια κοινη συνισταμένη. Αν δεν τη βρούμε και ο καθένας τραβήξει το δρόμο του είναι λάθος. Οχι ενός, αλλά όλων μας. Γι αυτό κατηγορώ τον Γιωργο. ΠΟυ δεν ενέπνευσε όλους να σταθούνε δίπλα του. Και ένας ηγέτης οφείλει να το κάνει αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ καλη ανάλυση,πολύ εύστοχη Vagnes. Επειδή δεν γράφω πλέον,αλλά κωδικοποιώ,ρίξε μια ματιά στην ανάρτηση μου.Μπράβο σου πάντως,διοτι αναλύεις παρεμβαίνοντας,και δεν παρεμβαίνεις αναλύοντας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θα ήθελα να θέσω μια άλλη παράμετρο στην κουβέντα. Μιλάμε για ένα σύστημα που επιλέγει ποιους θα στήσει κάθε φορά στον τοίχο, για να συντηρήσει τη διαφθορά των υπολοίπων. Ας είμαστε ειλικρινείς, δεν χρειάζεται το σύστημα πια για να συντηρήσει τη διαφθορά και την υποκρισία. Τη δουλειά αυτοί την κάνει η... λερωμένη φωλιά σχεδόν όλων που κάπου λίγο πολύ αυθαιρετούμε, παρανομούμε, λαδώνουμε, λαδωνόμαστε και την ίδια ώρα που στηλιτεύουμε την ανομία, κλείνουμε το μάτι λέγοντας:"΄Εχεις κανα κονέ να το προωθήσουμε αυτό;" Κι ακόμα κι όσοι δεν το κάνουν, δεν ξέρω πια αν είναι από πεποίθηση ή αδυναμία. Αυτό μας έχει κάνει το σύστημα και μπορεί πια να πάει διακοπές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ndn, τώρα τα είπες όλα: ο ΓΑΠ κάνει ό,τι μπορεί για να διακιώσει όδους λένε ότι δεν μπορεί.
    Σχετικά με τον Βενιζέλο τώρα: τί να πει και πώς να μιλήσει όταν ακούγονται φωνές να τον "τελειώσει" ο ΓΑΠ μέχρι τα Χριστούγεννα; Όταν μιλάει (δες χτες στη Βουλή) τον προβάλλουν. Αυτά τα περί υπονομευτών τα θεωρώ παιδαριώδη γιατί, όπως λέει και ο vagnes, αν υπήρχαν υπονομευτές ας τους ξεμπροστιάσει...
    Vagnes, δες (το έβαλα σήμερα) πώς "επιτίθεται" η ΝΔ με όπλα που της έδωσε το ΠΑΣΟΚ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Gyristroula
    Ειναι πολλοι που το κανουν απο πεποιθηση φιλη μου, ειναι ανθρωποι που κανουν σωστα τη δουλεια τους, ειναι ανθρωποι που εχουν ιδανικα και δεν θελουν να τα προδωσουν, ειναι ανθρωποι που εχουν το χρημα σαν μεσο και οχι σαν σκοπο, ειναι ανθρωποι που σεβονται τον εαυτο τους, ειναι ανθρωποι που αγαπουν τον συνανθρωπο, ειναι και οι ανθρωποι που πιστευουν πραγματικα, ειναι ολοι οσοι ειναι ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, οπως εισαι και συ αλλωστε...
    Ειναι πολλοι φιλη μου αλλα δεν ακουγονται γιατι η σιωπη τους ειναι ο χρυσος τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φιλε matrix
    Πραγματικα ολο και πιο πολλοι αντιλαμβανονται το παιχνιδι, αλλα ολο και πιο πολλοι μπαινουν στο ιδιο το παιχνιδι, ή καϋμος τους ειναι να μπουν στο παιχνιδι, οπως πολυ χειρουργικα επισημαινει και η gyristroyla.
    Ξερεις συναντω ανθρωπους που περηφανευονται που καταφεραν με πλαγιους και ανορθοδοξους τροπους να πετυχουν το σκοπο τους. Μαλιστα θεωρουν τους υπολοιπους οπισθοδρομικους, συντηρητικους ακομη και επιζημιους για τη "συγχρονη" κοινωνια.
    Οποιος λερωνεται στο βουρκο αισθανεται καλυτερα να παρασυρει κι' αλλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Με το Μαγγίνα, συμβαίνει το εξής πρόεβη σε παρατυπίες και παρανομίες που βαρύνουν τον μέσο Έλληνα (αδήλωτη απασχόληση μεταναστών, πολεοδομικές παρατυπίες ..)
    Σκέφτομαι όντως από την μήτρα των νοοτροπιών που έχουμε βγει, τελικά δεν θα μπορέσουμε να αλλάξουμε τα πράγματα, αφού το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι ο πλάγιος τρόπος..
    ένα άλλο θέμα όμως είναι προς ποιά κατέυθηνση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. # τσουκνιδα
    Θα ηθελα να πιστευω και πιστευω τελικα, πως το σχολιο μου στη φιλη gyridtroula ειναι αυτο που θελω να κανω και σε σενα, με κυριως αυτο περι χρηματος, του μεσου και του σκοπου.
    Σαν θεολογος θα συμφωνεις φανταζομαι και στο υπολοιπο του σχολιου μου. Θα ηθελα να το μαθω αν σε ερμηνευω λαθος.
    Θα τα πουμε και αλλου φιλε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Συμφωνώ απόλυτα με τη τοποθέτηση σου. Ουσιαστικά τι μας λένε; Εικόνα μας είναι ο Υπουργός και μας μοιάζε. Για να κάνω και τον "επιθεωρητή Κλουζώ" πολυ πιθανά όλα αυτά τα σκάνδαλα ήταν σε γνώση δημοσιογράφων και κυβερνησης και δόθηκε το πρασινο φως να βγούν τη κατάλληλη στιγμή που πια φαινόταν ότι ο Μαγγίνας δεν "περπάταγε".
    Και ποιός ήρθε; Η μαμά μας. Στοργική, ευαίσθητη, μητρική. Μ'ενα σμπάρο δυο τρυγόνια. Και ο Κυβερνήτης άτεγκτος και το ασφαλιστικό "επαναπροσδιορίζεται"
    Δεν τσιμπάμε ρεεεεεεε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μάλλον είναι έτσι όπως τα λες Κατερίνα, μόνο που δεν θέλω να δεχτώ (πες με ρομαντικό) ότι ΟΛΟΙ οι πολιτικοί είναι χωμένοι μέσα στη λαμογιά.
    Τις ψιλοεξυπηρετήσεις τους θα τις έχουν κάνει, Έλληνες γαρ καθ' ομείωσή μας, όλοι όμως είναι μέσα στα σκάνδαλα; Αν αυτή η άποψη εμπεδωθεί στην ελληνική κοινωνία (και δεν απέχουμε πολύ απ'αυτό...), τότε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Exω μια απορια.Ειναι δυνατον να μην καταλαβαινουν ολοι αυτοι που ειναι στην εξουσια ,οτι αν υπαρχει κατι παρανομο η μεμπτο στην προσωπικη τους ζωη δεν θα βγει στην φορα;Ειναι η γινονται αφελεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πρασινο λικερ
    Ουδεις αναμαρτητος υπαρχει στην Ελλαδα, άλλος λιγοτερο άλλος περισσοτερο καναμε ή μας αναγκασαν να κανουμε τις μικρες ή μεγαλες παρατυπιες και λοξοδρομησεις μας.

    Το θεμα ομως φιλη μου, δεν εχει να κανει με την αφελεια του καθενος, αλλα με την ΩΦΕΛΕΙΑ του συστηματος.
    Το συστημα αν ωφελειται, εχει τους τροπους να αποκαλυπτει τα λαθη μας, αν οχι, εχει τα μεσα να τα συγκαλυπτει.

    Αν καποιος δεν συμβιβαζεται με συγκεκριμενα συμφεροντα τα λαθη του συντομα θα αποκαλυφθουν, αν συμβιβαστει θα συνεχισει να κρατα το Υπουργειο του ή οτι άλλο κατεχει και τα λαθη του θα απωσιωπηθουν και δεν θα αποκαλυφθουν ισως και ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κανείς πάντως δεν αναζήτησε πόσοι και ποιοί -πέραν του Μαγγίνα- εμπλέοκονται χάριν του Μαγγίνα για να εκδώσει την άδεια και να κάνει κατάχρησή της. Τα ίδια άτομα προφανώς έχουν εκδώσει κι άλλες τέτοιες, έχουν εξυπηρετήσει κι άλλους τέτοιους και θα συνεχίσουν να κάνουν τέτοια δουλειά ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ. Γι' αυτό στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις και με ό,τι δηλώσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Γι' αυτο επιμενω tractatus πως αν το χρημα το εχουμε ως μεσον και οχι ως σκοπο, ολο και λιγοτερα "λαθη" και συμβιβασμους θα κανουμε, ολο και καλυτερα θα κανουμε ο καθενας τη δουλεια του, ολο και καλυτερα θα ζουμε τη ζωη μας, ολο και δυσκολοτερα το συστημα θα μπορει να βρισκει τροπους να μας εκμεταλλευεται.
    Το συστημα οχι μονο δεν θελει να βρισκει αυτους που δεν κανουν καλα τη δουλεια τους και να τους τιμωρει, αλλα ενιοτε τους πριμοδοτει κιολας, γιατι γνωριζει οτι ετσι αποκτα στρατιες απο υπηρετες και υποτακτικους μια και ανα πασα στιγμη τους εχει στο χερι με την απειλη της δημοσιοποιησης των παρατυπιών που ο καθενας εχει κανει στη ζωη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

σπείρε μια σκέψη, κάθε σπόρος είναι μια λαχτάρα.

ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Ετικέτες

πολιτική (82) ποίηση (70) κοινωνία (69) πολιτική σάτυρα (12) πολίτης (11) σάτιρα (10) σύνθεση (10) άνθρωπος (9) Επανω-πολιτικη (7) παιδεία (7) φιλοσοφείν (7) Ελλάδα (6) αυτοκριτική (6) ευχές (6) θρησκεία (6) πολιτική ηγεσία (6) ψήφος (6) ΠΑΣΟΚ (5) άποψη (5) Οικονομική κρίση (4) νέοι (4) παιχνιδι (4) φωτογραφία (4) bloggers (3) ΝΔ (3) Πίστη (3) αγανακτισμένοι (3) αξιοκρατία (3) αξιολόγηση (3) αφιέρωση (3) ζωή (3) κοινωνική συνείδηση (3) κρίση (3) νέα κυβέρνηση (3) υγεία (3) φιλία (3) χιούμορ (3) ψυχολογία (3) 28δις (2) Έλληνες (2) Δημοκρατικοί (2) Ομπάμα (2) Προεδρική Δημοκρατία (2) ΣΥΡΙΖΑ (2) ανέκδοτο (2) αντίο (2) αποχή (2) απόψεις (2) βατοπέδι (2) δημοσκόπηση (2) εκλογές (2) ευρωεκλογές (2) ευχή (2) καθημερινότητα (2) κριτική (2) ποδήλατο (2) πολιτική πρόταση (2) πολιτική ωριμότητα (2) συνέδριο (2) συνδιάσκεψη (2) συνεργασία (2) τεστ (2) τηλεόραση (2) τράπεζες (2) χ (2) χοίροι (2) ... ... ... (1) 1821 (1) 1989 (1) 2009 (1) NO INDIA (1) blogs (1) e-διαδήλωση (1) slide (1) viza (1) Γιώργος (1) Δημόσιο (1) Διεθνισμος (1) Ελληνικη γλωσσα (1) Επανω-προτασεις (1) Ευρώπη (1) Ιωαννινα (1) ΜΜΕ (1) Μαρία (1) ΟΛΠ (1) ΟΤΕ (1) Π.Ο.Υ. (1) Παπανδρέου (1) Πολυτεχνείο (1) Σημίτης (1) αγάπη (1) αγώνες (1) αδικία (1) αθωπνορς (1) αισιοδοξία (1) αισχος (1) αισχροκέρδεια (1) ακρόαμα (1) αλλαγη νομων (1) αμπελοφιλοσοφείν (1) αναξιοπιστία (1) ανεργία (1) αντίδραση (1) αξία (1) αξιοπιστία (1) αποδοχή (1) αποτέλεσμα (1) αποτέφρωση (1) αποτελέσματα (1) αποψη (1) αριστερά (1) ασυδοσία (1) ασφαλιστικό (1) αυτάρκεια (1) βάση του 10 (1) βίοι παράλληλοι (1) βιντεοσυνθέσεις (1) βουλή (1) γέλιο (1) γνωριμία (1) γρίππη (1) δάνειο (1) δημοσιευμένο άρθρο (1) δημοσιο (1) διάγγελμα (1) διάλειμμα (1) διαμαντι (1) διαμαρτυρία (1) διαπίστωση (1) διαπλοκή (1) δράση (1) εαυτός (1) ειρωνία (1) ελευθερία (1) ελπίδα (1) επιλογή (1) επιμόρφωση (1) επιχειρήσεις (1) επιχειρηματικότητα (1) εργασία (1) ευθύνη (1) εφαρμογή νόμων (1) εφεγαλκος (1) ηγέτης (1) ηλικία (1) θοες (1) ιατρική (1) ιστορία (1) κήπος (1) κίνητρα (1) καθηγητές (1) καπιταλισμός (1) καταλήψεις (1) κοινή λογική (1) κοινότητα (1) κοσμημα (1) κυβέρνηση (1) κόμματα (1) κόσμος (1) λευκό (1) λιμάνια (1) μέτρα (1) μαργαριτάρια (1) μνήμες (1) μουσική (1) νέα γενιά (1) νέο κόμμα (1) οικονομια (1) ομαδικο μυθιστορημα (1) ορφάνια (1) παγκοσμιοποίηση (1) παιδιά (1) παραμύθι (1) περιπετεια (1) πλανήτης (1) πλούτος (1) ποδόσφαιρο (1) πολίτευμα (1) πολη (1) πολιτική ποίηση (1) πολιτικο διλλημα (1) πολιτικό λογοπαίγνιο (1) προανακριτική (1) προβληματισμός (1) πρωταπριλιά (1) ραδιόφωνο (1) σκάνδαλο (1) σοφία (1) σπίτι (1) συναίσθημα (1) συντεχνίες (1) σύμπνοια (1) σύμπτωση (1) σύνθημα (1) σύνοδος (1) σύστημα (1) τύχη (1) φάρμακα (1) φθινόπωρο (1) χρήμα (1) χόμπυ (1) ψωμί (1) ωριμότητα (1) ωριμότητα πολιτική (1)

η ωρα κανει καλα τη δουλειά της, ΕΜΕΙΣ;