ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΛΑΧΤΑΡΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΖΕΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ




Θα γίνεις πολύ φίλος με τον εχθρό σου

όταν και οι δυό σας πεθάνετε.

Χαλίλ Γκιμπράν.









...ΕΔΩ ΓΙΑ ΦΩΤΟ & ΠΟΙΗΣΗ

...ΕΔΩ ΓΙΑ  ΦΩΤΟ & ΠΟΙΗΣΗ
κλικ στην εικόνα για τα φωτοποιήματα

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΔΑ!

1967 Ταξιαρχος 44 χρονων αποστρατευεται με το βαθμο του στρατηγου, για να αναλαβουν τη διοικηση του στρατου, οι φιλικωτεροι και κοντινοτεροι προς τους συνταγματαρχες της χουντας.
Η συνταξη του παχυλη, οπως ολων των στρατηγων άλλωστε, αγνωστο το ακριβες υψος της.
Ο αποστρατος στρατηγος 80 χρονών χανει την συζυγο του, εν έτει 2003.
Το 2005 δεν αντεχει τη μοναξια του και παντρευται μια Ρωσιδα 22 χρόνων, σωστο μπουμπουκι.
Το 2007 ο στρατηγος πεθαινει φυσιολογικα, (χωρις να βαλει το χερακι της η αλλοδαπη), πληρης ημερων και χρονων σε ηλικια 84 χρονων.
Η Ρωσιδα σημερα ειναι 24 χρονων και παιρνει μια συνταξη ουχι ευκαταφρονητη, που επισης δεν γνωριζω το υψος της, παρολο που το δικο της υψος ειναι κοντα τα δυο μετρα.
Αν η Ρωσιδα παρει τα χρονια του εκλιποντος στρατηγου, θα εισπραττει τη συνταξη του (της) για άλλα 60 χρονια.
Με δεδομενο οτι ο αποθανων στρατηγος, λογικα μπηκε στο στρατευμα σε ηλικια, ας πουμε, 24 χρονων πληρωσε για τη συνταξη του στον ασφαλιστικο του φορεα εισφορες για περιπου 20 χρονια.
Αν κανουμε τους υπολογισμους, για 20 χρονια πληρωμενων στο δημοσιο εισφορων, ο στρατηγος και η Ρωσίς συνολικα εισεπραξαν και θα εισπραξουν συνταξη για 100χρονια. Ναι δεν εκανα λαθος στην προσθεση ειναι 100 χρονια.
Δεν ξερω μόνον στην περιπτωση που η Ρωσιδα αποφασισει και αυτη να παντρευτει στα 80 της ενα Ρουμανο ας πουμε, αν θα μεταβιβαστει και παλι ενα ποσοστο απο την αρχικη συνταξη. Ελπιζω τουλαχιστον, πως αυτο δεν μπορει να επιτρεπεται, αλλοιώς να μη πω τη φραση μου, μπορει να παρακολουθουν και μικρα παιδια...

Μετα απ' αυτο ευκολα μπορουμε να καταλαβουμε ολοι γιατι ειναι τοσο "γοητευτικοι" καποιοι ηλικιωμενοι κυριοι και επιπλεον γιατι κατεβαινουν πολλες Ρωσιδες και αλλες εθνικοτητες, στην Ελλαδα ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ εδω ΚΑΙ αλλου.
.
Αλλά βεβαιως εκεινο που δεν θα καταλαβουμε ποτε, ειναι γιατι η κυβερνηση προσπαθει να λυσει το ασφαλιστικο με αυξηση εισφορων και οριων συνταξιοδοτησης σε συνδυασμο με τη μειωση των συνταξεων και δεν κοιταζουν να κλεισουν αυτες τις τρυπες που κατασπαραζουν τις εισφορες των ασφαλισμενων και προκαλουν τη δικαια αγανακτηση ολων.

Και βεβαια υπαρχουν κι' άλλες τρυπες το ιδιο φαρδιες και εισφορο-αδηφάγες και που θα εχουμε την ευκαιρια να περιγραψουμε μια άλλη φορα!!!! Και βεβαια υπαρχουν και λυσεις.

ΥΓ: Το πιο πανω περιστατικο ειναι πραγματικο γεγονος

19 σχόλια:

  1. Α, όλα κι όλα! Μην υποσκάψουμε και τα θεμέλια του κοινωνικού ιστού! Τι κάνει κι ο καημένος ο στρατηγός χωρίς τη δίμετρη Ρωσίδα στα 80; Τόσο που υπηρέτησε την πατρίδα δεν δικαιούται κι αυτός το κατιτίς του; 'Οσο για μας, που έχουμε το θράσος να θέλουμε αξιοπρεπή σύνταξη στα 60 μας, καλά θα κάνουμε να θυσιαστούμε για τα ιερά και τα όσια της πατρίδος και να δεχτούμε ένα ωραίο χαπάκι ευθανασίας, όταν πια δεν θα μπορούμε να δουλεύουμε. Μα ίχνος πατριωτισμού δεν διαθέτεις, vagnes;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχεις απολυτο δικιο ειμαι αχαριστος και αδικος φιλη gyristroula.

    Ας σκεφτουμε μόνο πως αν ολα αυτα ανεξελεγκτα προχωρουν μηπως εχουμε εντοπισει μια βαθια πληγη που γιατρευοντας την να μπορεσουμε να σωσουμε κατι.
    Εδω μπορει να εχουν στηθει επιχειρησεις ολοκληρες για την επιλυση της ανεργιας των αλλοδαπων και εντοπιων φυσικα και μαλιστα φοροδιαφευγουσες και εισφοροδιαφευγουσες απο τη μια και συνταξιοκαταβροχθιζουσες απο την αλλη.
    Μας πηραν χαμπαρι ποσο ξεφραγο αμπελι ειμαστε και θα μας μαδησουν κυριολεκτικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα, συγχώρεσε με που θα σβήσω στο blog moy την ανάρτηση που έβαλα(το σχόλιο σου, το εκτύπωσα και κρατώ ευλαβικά, δίοτι με συγκίνησες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kαι φυσικά,συγχαρητήρια για τα περί στρατηγικού ρόλου των Ρωσίδων στο..ασφαλιστικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δε βαριέσαι...Τουλάχιστον ευχαριστήθηκε ο άνθρωπος όσο ζούσε...Λίγο το χεις αυτό;
    Έτσι κι αλλιώς,όλα έχουν ένα τίμημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. φιλε "ολα θα παν καλα..." μάλλον ολα δεν παν καλα
    Εχουν ολα ενα τιμημα που το πληρωνουμε ομως εμεις, οχι ο στρατηγος. Ο στρατηγος εκανε τη δουλειά του (που δεν την εκανε) και στελνει το λογαριασμο για 100 χρονια σε μας.
    Η αγανακτηση μας τι μορφη πρεπει να παρει;
    Εχουμε αντιληφθει τι σημαινει να πληρωνουμε για 35 χρονια εισφορες και μαλιστα υποχρεωτικες και να μας λενε σημερα οτι το πιο πιθανο ειναι να μη παρουμε συνταξη, οταν ερθει εκεινη η ωρα για τον καθενα απο εμας;
    Το συστημα μπαζει απο παντου και κανενας υπευθυνος ή εστω εμεις ολοι, δεν εχουμε μια ιδεα πως να κλεισουμε καποιες τρυπες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. O ρωσικος παγωμενος χειμωνας φταιει για ολα.
    Εμεις ανεχομαστε καταστασεις .Μονο τις συζηταμε .Δεν αντιδραμε και ευελπιστουμε οτι η ζεστη μας ψυχη θα κρατησει στις επαλξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πρασινο λικερ
    ποσο λυρικη η περιγραφη σου!
    ειλικρινα με μεγαλη χαρα δεχομαι καθε φορα την επισκεψη σου στο blogoσπιτό μου.
    Ποσο δικιο πραγματι εχεις, πως να πολεμησουμε στον δυσκολο αγωνα;
    Ποσο ευκολο να μας καθυποταξουν και παλι, ειναι;
    Δεν θα χασουμε ομως την αισιοδοξια μας ποτέ, μου το υποσχεσαι πρασινο λικερακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να δεις ένα χαμόγελο που έχει ο στρατηγούλης από τον παράδεισο… Λέτε να την κούνησε την … αχλαδιά ή τσάμπα πάει η σύνταξη. Αυτά πέρα από την πλάκα έχουν καταντήσει καθημερινότητα η βλακεία του συνταξιοδοτικού δε λέγεται και δεν τελειώνει εδώ. Έχω φιλαράκι που πριν 4 χρόνια πέθανε η γιαγιά του και παρακαλάει το ΙΚΑ να κόψουν την σύνταξη και αυτοί ακόμη καταθέτουν. Τώρα άδικο θα έχει αυτός να τα πάρει τα λεφτά… Η φάση είναι ότι κάποια στιγμή θα του τα ζητήσουν και μπορεί να βρεθεί και κατηγορούμενος…
    Να φέρουμε τον Michael Moore εδώ να κάνει ένα ντοκιμαντέρ και για το δικό μας ασφαλιστικό θα πέσει πολύ γέλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το πρόβλημα, φίλε μου, δεν είναι η 2μετρη που τώρα ξεκοκκαλίζει την σύνταξη του στρατηγού και το κράτος (δικαίου όπως θέλω να πιστεύω...) δεν μπορεί να ακυρώσει δικούς του νόμους μόνο και μόνο γιατί είναι προφανής η κοροϊδία. Αν ήταν, θα μπορούσε να βρεθεί μια λογική λύση π.χ. να εισπράξει την σύνταξη μετά τα 60 της (τί διάολο, νέα και ωραία είναι, κατι θα μπορούσε να κάνει στο μεταξύ και δεν εννοώ μόνο αυτό που εκτόξευσε το ΑΕΠ μας κατά τον «αετό» Αλογοσκούφη...). Το βασικό θέμα είναι που ο «πάσα ένας» εισφοροφυγάς, επισείωντας την απειλή του κλεισίματος της επιχείρησής του και της συνακόλουθης ανεργίας, «κλέβει» πολύτιμους πόρους από το σύστημα.
    Ακόμα: σύμφωνα με το Διεθνές Γραφείο Εργασίας, ακόμα και αν το κράτος δεν απέδιδε ποτέ τα οφειλόμενα στο ΙΚΑ (1% του ΑΕΠ), το ταμείο θα μπορούσε να επιβιώσει μέχρι το 2025! Μην μου πείς ότι Μαγγίνας και Σια σκέφτονται πιο μακροπρόθεσμα γιατί θα τρελλαθώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. vagnes
    Kαι σε μενα ειναι μεγαλη χαρα να διαβαζω τα κειμενακια σου .Δεν εχω ομως αρκετες πολιτικες γνωσεις για να μπορω να τοποθετηθω σε καιρια ζητηματα.Θα λεω την γνωμη μου και πρεπει πραγματικα να σκεφτομαστε αισιοδοξα.Σε ευχαριστω για την επισκεψη σου, στο ομιχλωδες τοπιο μου,τα λογια σου παντα βοηθουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. vagnes
    Kαι σε μενα ειναι μεγαλη χαρα να διαβαζω τα κειμενακια σου .Δεν εχω ομως αρκετες πολιτικες γνωσεις για να μπορω να τοποθετηθω σε καιρια ζητηματα.Θα λεω την γνωμη μου και πρεπει πραγματικα να σκεφτομαστε αισιοδοξα.Σε ευχαριστω για την επισκεψη σου, στο ομιχλωδες τοπιο μου,τα λογια σου παντα βοηθουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φιλε fisherman
    Ολοι θα εχουν μια ιστορια να μας πουν, για την κατασπαταληση των πορων των ταμειων. Ατελειωτη σειρα απο ανεξελεγκτες καταστασεις που οφελουν περιστασιακα καποιους και ζημιωνουν ολους εμας.
    Τα αποθεματικα των ταμειων δεν τα σεβεται κανενας, εχουμε προσφατα παραδειγματα (δομημενα ομολογα κλπ), αλλα δεν τα σεβομαστε ουτε εμεις, σε πρωτη ευκαιρια να επωφεληθουμε κοιταμε κι' ας μη δικαιουμαστε (ψευτικες αναπηριες, ψευτικες συνταγες, ψευτικα μεροκαματα κλπ). Πως να γλυτωσει μετα το ασφαλιστικο συστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φιλε τσοτσο
    Πραγματι πολλα μπορουμε να βρουμε για να νοικοκυρεψουμε το ασφαλιστικο συστημα, μια λυση αποδεκτη προτεινες εσυ ηδη με το σχολιο σου.
    Τοσο φιλοσοφια θελει απο Μαγγινες να το σκεφτουν κι' αυτοι ή εστω να ακουσουν εμας;

    Ενα αλλο παραδειγμα, ειναι οι νοσηλειες στα νοσοκομεια. Ξερουμε ολοι ποσο καθυστερει ενας ασθενης μεσα σ' ενα νοσοκομειο, απο ελλειψη συντονισμου και οργανωσης των εξετασεων.
    Ενας αθενης μπορει να καθησει μια εβδομαδα μεσα για να ολοκληρωσει εξετασεις (που στις χωρες της ΕΕ ολοκληρωνονται σε μια μερα το πολυ) που πιθανον μπορουσαν να γινουν χωρις καν να χρειαζεται να εισαχθει.
    Γνωριζουμε ολοι πως ειναι παρα πολλα τα εξοδα για καθε ταμειο, η μια μερα νοσηλειας του καθε ασθενούς.

    Πρεπει να αναζητωνται εξηγησεις και να καταλογιζονται ευθυνες για καθυστερησεις ασθενων περαν του μεσου ορου νοσηλειας που ισχυει στις χωρες της ΕΕ.

    Δεν ειναι δυσκολο να περισωσουμε τα ταμεια μας φιλε τσοτσο, αν θελουμε να μας ανταποδιδουν τις υπηρεσιες τους με σιγουρια και επαρκεια.
    Δυσκολο ειναι να βρουμε πολιτικους που ειναι προθυμοι να ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ αποδοτικες λυσεις αδιαφορωντας για το θεριό που λεγεται ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ.
    Αλλα οπως φαινεται η Ελλαδα δεν διαθετει ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ αλλά ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ (για να μη πω τιποτε χειροτερο) και αυτο φαινεται ειναι και η καταστροφη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πρασινο λικερ

    Μη σταματας να λες την γνωμη σου γιατι η γνωμη αυτου που δεν πολυασχολειται με τα πολιτικα ειναι πιο καθαρη, πιο γνησια, ανεξαρτητη απο σκοπιμοτητες και στο τελος πιο πολιτικη απο καθε βαρυγδουπη δηλωση ή γνωμη ενος πολιτικού, που πολλες φορες γινεται για να παραπλανησει και να αποπροσανατολισει παρα για να λυσει υπαρκτα προβληματα.

    Ενα μονο να θυμηθουμε ολοι, πως προεκλογικα ολοι οι πολιτικοι αρεσκονται να βριζει ο ενας τον αλλον για να μη δεσμευονται σε χειροπιαστες λυσεις.
    Ετσι οταν ερχονται στην εξουσια δεν εχουν υποσχεθει σχεδον τιποτα και δεν κανουν σχεδον τιποτα. Στο ΤΙΠΟΤΑ τουλαχιστον ειναι συνεπεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλημέρα φίλε vagnes,

    Άγνωστο αν ο παππούς εκπλήρωσε τα συζυγικά του καθήκοντα έστω και μία φορά πάντως εμάς μας **** για μια ζωή καθότι άφησε χρωστούμενα που θα κληθούμε να πληρώσουμε εμείς. Είναι αυτό που λέμε άλλος…καλοπερνάει, άλλος πληρώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ακριβως φιλε ndn συμφωνω με τα **** και με τα "..."
    Ομως οι πολιτικοι που μας κυβερνουν στην ουσια μας **** και μας "..." γιατι δεν εχουν εστω τη παραμικρη ευαισθησια τετοια φαινομενα να τα αποτρεψουν με καποιους ευκολους τροπους.
    Τη δικη τους βολεψη και εξυπηρετηση ηρθαν να υπερασπισουν οχι τη δικη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ, ΑΠΛΑ ΔΙΑΣΚΕΣΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΤΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ Ή ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΛΥΣΗ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!ΕΙΔΑΛΛΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλως ορισες φιλε grammatea
    Τηλεοπτικα παραθυρα δεν θα γινουμε σιγουρα, γιατι εδω ολοι μας βγαζουμε τον αληθινο εαυτο μας ενω στα παραθυρα το αντιθετο και χειροτερα θα ελεγα.
    Εχουμε ξεκινησει μια προσπαθεια με καποιους φιλους να υλοποιησουμε την προταση σου και σαν πρωτο θεμα ειπαμε να ξεκινησουμε με την παιδεια και να υποβαλλουμε τις προτασεις μας στις κομματικες ηγεσιες οπως λες.
    Μπορεις αν θελεις να μας πεις τη γνωμη σου και εκει:http://efakeloi.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

σπείρε μια σκέψη, κάθε σπόρος είναι μια λαχτάρα.

ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Ετικέτες

πολιτική (82) ποίηση (70) κοινωνία (69) πολιτική σάτυρα (12) πολίτης (11) σάτιρα (10) σύνθεση (10) άνθρωπος (9) Επανω-πολιτικη (7) παιδεία (7) φιλοσοφείν (7) Ελλάδα (6) αυτοκριτική (6) ευχές (6) θρησκεία (6) πολιτική ηγεσία (6) ψήφος (6) ΠΑΣΟΚ (5) άποψη (5) Οικονομική κρίση (4) νέοι (4) παιχνιδι (4) φωτογραφία (4) bloggers (3) ΝΔ (3) Πίστη (3) αγανακτισμένοι (3) αξιοκρατία (3) αξιολόγηση (3) αφιέρωση (3) ζωή (3) κοινωνική συνείδηση (3) κρίση (3) νέα κυβέρνηση (3) υγεία (3) φιλία (3) χιούμορ (3) ψυχολογία (3) 28δις (2) Έλληνες (2) Δημοκρατικοί (2) Ομπάμα (2) Προεδρική Δημοκρατία (2) ΣΥΡΙΖΑ (2) ανέκδοτο (2) αντίο (2) αποχή (2) απόψεις (2) βατοπέδι (2) δημοσκόπηση (2) εκλογές (2) ευρωεκλογές (2) ευχή (2) καθημερινότητα (2) κριτική (2) ποδήλατο (2) πολιτική πρόταση (2) πολιτική ωριμότητα (2) συνέδριο (2) συνδιάσκεψη (2) συνεργασία (2) τεστ (2) τηλεόραση (2) τράπεζες (2) χ (2) χοίροι (2) ... ... ... (1) 1821 (1) 1989 (1) 2009 (1) NO INDIA (1) blogs (1) e-διαδήλωση (1) slide (1) viza (1) Γιώργος (1) Δημόσιο (1) Διεθνισμος (1) Ελληνικη γλωσσα (1) Επανω-προτασεις (1) Ευρώπη (1) Ιωαννινα (1) ΜΜΕ (1) Μαρία (1) ΟΛΠ (1) ΟΤΕ (1) Π.Ο.Υ. (1) Παπανδρέου (1) Πολυτεχνείο (1) Σημίτης (1) αγάπη (1) αγώνες (1) αδικία (1) αθωπνορς (1) αισιοδοξία (1) αισχος (1) αισχροκέρδεια (1) ακρόαμα (1) αλλαγη νομων (1) αμπελοφιλοσοφείν (1) αναξιοπιστία (1) ανεργία (1) αντίδραση (1) αξία (1) αξιοπιστία (1) αποδοχή (1) αποτέλεσμα (1) αποτέφρωση (1) αποτελέσματα (1) αποψη (1) αριστερά (1) ασυδοσία (1) ασφαλιστικό (1) αυτάρκεια (1) βάση του 10 (1) βίοι παράλληλοι (1) βιντεοσυνθέσεις (1) βουλή (1) γέλιο (1) γνωριμία (1) γρίππη (1) δάνειο (1) δημοσιευμένο άρθρο (1) δημοσιο (1) διάγγελμα (1) διάλειμμα (1) διαμαντι (1) διαμαρτυρία (1) διαπίστωση (1) διαπλοκή (1) δράση (1) εαυτός (1) ειρωνία (1) ελευθερία (1) ελπίδα (1) επιλογή (1) επιμόρφωση (1) επιχειρήσεις (1) επιχειρηματικότητα (1) εργασία (1) ευθύνη (1) εφαρμογή νόμων (1) εφεγαλκος (1) ηγέτης (1) ηλικία (1) θοες (1) ιατρική (1) ιστορία (1) κήπος (1) κίνητρα (1) καθηγητές (1) καπιταλισμός (1) καταλήψεις (1) κοινή λογική (1) κοινότητα (1) κοσμημα (1) κυβέρνηση (1) κόμματα (1) κόσμος (1) λευκό (1) λιμάνια (1) μέτρα (1) μαργαριτάρια (1) μνήμες (1) μουσική (1) νέα γενιά (1) νέο κόμμα (1) οικονομια (1) ομαδικο μυθιστορημα (1) ορφάνια (1) παγκοσμιοποίηση (1) παιδιά (1) παραμύθι (1) περιπετεια (1) πλανήτης (1) πλούτος (1) ποδόσφαιρο (1) πολίτευμα (1) πολη (1) πολιτική ποίηση (1) πολιτικο διλλημα (1) πολιτικό λογοπαίγνιο (1) προανακριτική (1) προβληματισμός (1) πρωταπριλιά (1) ραδιόφωνο (1) σκάνδαλο (1) σοφία (1) σπίτι (1) συναίσθημα (1) συντεχνίες (1) σύμπνοια (1) σύμπτωση (1) σύνθημα (1) σύνοδος (1) σύστημα (1) τύχη (1) φάρμακα (1) φθινόπωρο (1) χρήμα (1) χόμπυ (1) ψωμί (1) ωριμότητα (1) ωριμότητα πολιτική (1)

η ωρα κανει καλα τη δουλειά της, ΕΜΕΙΣ;