

Σχολιο στο φιλο elias με γενικοτερο και επικαιρο ενδιαφερον

Χωρις τον Λενιν θα πετυχαινε ποτε η Ρωσσικη επανασταση;
Χωρις τον Μαο, η κινεζικη;
Χωρις Τσε και Φιντελ της Κουβας;
Στα δικα μας
Χωρις τον Ανδρεα θα πετυχαινε το εργο της ΑΛΛΑΓΗΣ στην Ελλαδα;
(θα πειραξω τωρα λιγο τον φιλο Παναγιωτη και αλλους, αλλά πραγματικα για να ολοκληρωσω τον συλλογισμο μου)
Χωρις τον Γιωργο θα πετυχαινε ποτέ 2 τετραετιες ο Καραμανλης;!!

Αυτο που θελω να πω, λοιπον ειναι οτι καμμια συμμαχια διασπαρτων και μη πολιτων (οχι απαραιτητα αριστερων φιλε elias, δεν ηταν αριστεροι στη Ρωσια το 1917, πολιτες απλοι ενωμενοι κατω απο εναν Ηγετη με Η κεφαλαίο, ηταν)δεν μπορει να κανει ουτε ενα βημα Επανω, χωρις τον καταλληλο Ηγετη.
Ενας απλος ηγετης μπορει αναλογα με τα ποιοτικα του χαρακτηριστικα να διαχειριστει και να βελτιωσει λιγοτερο ή περισσοτερο, υπαρχουσες καταστασεις και συνθηκες, που και αυτο φυσικα ειναι χρησιμο και καλοδεχουμενο.
Ενας απλος ηγετης μπορει να προχωρησει μπροστα, δεξια, αριστερα, ή και πισω καμμια φορα, αλλά παντα στο ιδιο επιπεδο, ποτέ ομως Επανω, σε Άλλο επιπεδο.
Ενας ομως πραγματικος Ηγετης, μπορει να γυρισει τη χωρα αλλά ακομη και τον κοσμο ολοκληρο αναποδα, ειτε βεβαιως προς το καλο ειτε προς το κακο αναλογα κι' αυτος με τα ποιοτικα ή οχι χαρακτηριστικα του.

Τα ποιοτικα χαρακτηριστικα του μεγαλου Ηγετη, με πρωτευοντα αυτα της ευφυιας, της διορατικοτητας και της τολμης, μπορουν να συνενωσουν υπο την Ηγεσια του τεραστια κομματια πολιτων οχι απαραιτητα ιδιων ιδεολογιων.
Ο μεγαλος Ηγετης ειναι ο ιδιος μια ιδεολογια, που συνενωνει ετεροκλητα στρωματα πολιτων υπο την καθοδηγηση του.
Μόνον αυτοι που εκπροσωπουν τα συμφεροντα που θιγονται, δεν συνενουνται υπο την ηγεσια του. Αυτοι παντα μόνο μεταξυ τους εκαναν και κανουν συνενωσεις.
Αλλά αυτο, φιλε elias και αγαπητοι φιλοι, ειναι ενα παραμυθι απιαστο στο βαθμο που επιθυμουμε ολοι.
Πρεπει προς το παρον τουλαχιστον μεχρι να γεννηθει ο επομενος προφητης και Ηγετης, να αρκεστουμε στους υπαρχοντες δεν γινεται αλλοιως.
Προσοντα αρχηγικα να αναζητησουμε, γιατι ο εχων τα περισσοτερα (οπως αυτα που σου ανεφερα στο σχολιο μου στην προηγουμενη αναρτηση σου εδω) γνωριζει και οσμιζεται οτι τη δυναμη που αποκτα, την οφειλει πρωτιστα στην επαφη του με τους πολιτες, την κοινωνια και την αναζητηση και προωθηση λυσεων στα προβληματα της.

Απο κει ξεκινουν οι ηγετες που φιλοδοξουν καποτε να γινουν Ηγετες με Ητα κεφαλαίο και οχι να ανοιξουν και να κλεισουν καποια παρενθεση, δυσκινητοι και χωμενοι μεσα στις ναρκισσιστικες ηγετικες τους πολυθρονες.
Συμφωνώ απολύτως, vagnes, το θέμα είναι ότι σήμερα βλέπουμε τόσο μεγάλη έκπτωση ηγετών, που φτάσαμε να αναθέτουμε τις τύχες κομμάτων και της ίδιας της χώρας, σε άτομα με μηδενικά ηγετικά προσόντα. Χωρίς καν τη στοιχειώδη ικανότητα πειθούς που οφείλει να έχει ένα μεσαίο στέλεχος στις πωλήσεις. Από κει και πέρα τα άλλα που σωστά θέτεις ως χαρακτηριστικά του Ηγέτη είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας για μας. Τουλάχιστον θα έχουμε την παγκόσμια πρωτοτυπία να διαθέτουμε "μη ηγέτες". Άντε θα καινοτομήσουμε πάλι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα θα ξαναέβαφα γαλάζια την θάλασσα. Λέει ένα τραγούδι. Οι επαναστάσεις γίνονται από τον κόσμο ο ηγέτης δεν είναι παρα μόνο αυτός που φωνάζει πρώτος "Φτάνει πιά". Και αυτό είναι είναι μία σπουδαία "πολεμική" κραυγή. Τώρα η αλλαγή, η ρήξη είναι πρό τον θηρών μας λύπει όμως ο ηγέτης!. Ένα είναι το σίγουρο... οτι δεν θα είναι απο τζάκι... ή κάποιος απο αυτούς που ξέρουμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σου gyristroula
ΑπάντησηΔιαγραφήΠιστευω πως καθε λαος εχει τους πολιτικους που αξιζει, δεν ξερω αν συμφωνεις.
Ο προεδρος ενος κομματος, ο ηγετης μπορει με τα ηγετικα του αυτα προσοντα (αν διαθετει) να αλλαξει αυτη την αντιστοιχια πολιτη-πολιτικου.
Η αναζητηση λοιπον αυτου του ηγετη ή η αναγεννηση ενος υπαρχοντος πρεπει να ειναι συνεχης.
Οπως συνεχης πρεπει να ειναι και η προσπαθεια της δικης μας βελτιωσης ψυχικης, συναισθηματικης πολιτιστικης, πνευματικης.
Να γιατι ειναι σπουδαιες οι εκδηλωσεις στο Μεγαρο μουσικης που παρακολουθησες, στοχευει στη πνευματικη βελτιωση μας. Ενω η ζωη μας γεμιζει καθημερινα με αυτους που φροντιζουν την οικονομικη τους μόνο βελτιωση και αδιαφορουν ή εστω ξεχνουν ολα τα υπολοιπα.
Φιλε fisherman
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαλλον απο τζακι προκυπτουν οι ηγετες της Ελλαδας εδω και 50 χρονια τουλαχιστον.
Καμμιά δυναμικη αλλαγη, επανασταση δεν μπορεσε ουτε πιστευω θα μπορεσει να πραγματοποιηθει χωρις τον πραγματικο ηγετη.
Κινηματα λαου υπηρξαν πολλα στην ιστορια, αυτα που πετυχαν τους στοχους τους ειχαν στο τιμονι εναν μεγαλο ηγετη.
Από όλους τους εικονιζόμενους ο Γιώργος ταιριάζει με τον Γκάντι ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΒέβαια ο Ινδός εκτός από την ευγένεια, την αμεσότητα και την ηπιότητα έκανε κι άλλα..
Περιμένω να καταθέσει μια νέα άποψη για την πολιτική ο ΓΑΠ σαν την μεγαλοφυή "παθητική αντίσταση" του Γκάντι!
Φίλε μου και εγώ συμφωνώ μαζί σου ότι δηλαδή τα κατάλληλα πρόσωπα με τουσιώνουν τις ιδέες/πολιτικές/ οράματα σε "μετρήσιμες" πράξεις, όμως ο Έλληνας ψηφοφόρος φαίνεται ότι περί άλλα τυρβάζει και φυσικά "μαυρίζει" τον ικανό (Βενιζέλος) από λύπηση στον μέτριο (ΓΑΠ). Η Ελλάδα τρώει, ως συνήθως, τα παιδιά της γιατί (άκουσον- άκουσον) δεν ανέχεται την αλαζονεία της ευφυίας... Έγραψα και εγώ μια σχετική "ψυχανάλυση" σήμερα.
ΑπάντησηΔιαγραφή