
Σε κάθε τράπεζα όταν στο τέλος μιας εργάσιμης ημέρας υπάρξει κάποιο έλλειμμα, αυτό το πληρώνει από το μισθό του ο ταμίας που φταίει, αυτός που έκανε το λάθος.
Όταν υπάρχει πλεόνασμα το καρπούται η τράπεζα δηλ. οι ιδιόκτητες της.
Στη σύνοδο στο Παρίσι αυτό ακριβώς το αλλάξανε:
Αποφάσισε (η σύνοδος κορυφής(;)) πως το έλλειμμα που δημιουργήθηκε στις τράπεζες θα το πληρώσουν όσοι δεν φταίνε όσοι δεν έκαναν λάθος, δηλ όλοι εμείς!!
ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ;
Αν δεν μπορείς να εκπληρώσεις την υποχρέωση σου, τη δόση σου στην τράπεζα, κατάσχεται το σπίτι σου, η επιχείρηση σου, έστω και εάν χρωστάς μόνο μια δόση.
Οι τράπεζες αν δεν μπορούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τους πολίτες και καταθέτες τους, δεν κατάσχονται οι περιουσίες των τραπεζιτών ούτε καν οι ίδιες οι τράπεζες, αλλά κατάσχονται μέσω της αυξημένης φορολογίας τα εισοδήματα τα δικά μας όσων δεν φταίμε δηλ., με σκοπό να ορθοποδήσουν οι τράπεζες και πάλι, να σωθούν με άλλα λόγια για να έρθουν να μας κατάσχουν ότι θα μας έχει απομείνει, μετά την κρίση που αυτές δημιούργησαν!!!
Αυτο αποφασίσαν στο Παρισι για να ΒΓΟΥΝΕ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ... και να μπουμε εμεις στη θεση τους.

ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ;
Αμα καταλάβατε ελάτε να μου το πείτε και μένα να καταλάβω και γω σας παρακαλώ.
Δείτε τι σημαίνει η λεξη ΑΤΜ (ετυμολογικα προερχεται απο τη λεξη ΆΤιΜο)
Vagnes καλησπέρα. Αυτό που λες ότι αν οι τραπεζίτες ρίχνουν έξω τις τράπεζες δεν κατάσχονται οι περιουσίες τους είναι σοφό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔηλαδή έως σήμερα τους δίνανε τεράστια μπόνους για να συμπεριφέρονται όσο πιο ανεύθυνα γινόταν και αυτό το επιβράβευαν οι εταιρείες και οι αγορές.
Τα μπόνους τα έβγαζαν ανάλογα με το κέρδος του τριμήνου και όχι ανάλογα με τα ρίσκα που έπαιρναν.
Το σωστό θα ήταν να υπάρχει πολύ μεγαλύτερη ευθύνη στις αποτυχίες και πολύ μικρότερες αμοιβές στις επιτυχίες.
Και το πιο σπουδαίο από όλα να ελέγχουν το μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα και όχι το κέρδος του επόμενου τριμήνου.
Για παράδειγμα θα έπρεπε τα 3/4 των πολύ μικρότερων αμοιβών που θα έπρεπε να λαμβάνουν να δίνονται στη διάρκεια 15-20 ετών ανάλογα τις συνέπειες που θα προέκυπταν.
Συνεπώς, θα υπήρχε κοινωνικός έλεγχος αυστηρές ρυθμίσεις, ανώτατα άνω όρια επιτρεπτής κερδοφορίας και εκατοντάδες άλλα πράγματα που σήμερα δεν υπάρχουν.
Πάλι με χρόνους με καιρούς,πάλι δικά τους θάναι!Αλίμονο σε μας ,φίλε Βαγκνες,εμείς δε θα ανακάμψουμε από την κρίση,η πλατούλα μας θα τη φορτωθεί...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό, vagnes, έχει μόνο μια ελπίδα να αλλάξει, αν πραγματικά συνασπισθούμε ως πελάτες, καταναλωτές και τους πολεμήσουμε με τα δικά τους όπλα, του συστήματος. Ενδεικτικό παράδειγμα η αλλαγή στο θέμα της αποπληρωμής των δανείων, που έγινε πρόσφατα. Μέχρι τώρα είμαστε μόνος του ο καθένας και η συλλογικότητά μας έχει εκπρόσωπο τα κόμματα και τον κομματικό συνδικαλισμό, που μάλλον χαίρονται με την κρίση, γιατί ψαρεύουν πελάτες. Έτσι νομίζουν...
ΑπάντησηΔιαγραφήΓλυκέ μου, μου άρεσε πολύ αυτό με το άτιμο το ATM!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈνα άρθρο για τις τράπεζες και ένα για το ασφαλιστικό περιμένουν εδώ και καιρό! (Δικά νου εννοώ!) Αντί για αυτά, υποφέρω με τα πισώπλατα μαχαιρώματα! Φτάνει πια! Με ξύπνησες! Θα τα γράφω!
Πέρα από την πλάκα (που την κάνω εγώ γιατί έχω διάθεση, δεν μου φταίει κανείς!), είσαι υπέροχος, όπως πάντα.
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και καλή βδομάδα Vagnes μου,
ΑπάντησηΔιαγραφήαχ το άτιμο το ΑΤΜ!!!!
Υπάρχει ένα ρητό που λέει:
ΑπάντησηΔιαγραφή"κυλάει το αυγό σπάει το αυγό,
κυλάει η πέτρα σπάει το αυγό"!!
Με άλλα λόγια @vagnes μου αυτοί είναι η πέτρα και εμείς το αυγό!!
Η μοίρα μας προδιαγεγραμμένη όσο δεν αλλάζουμε ρόλους και όσο δεν παύουμε να κάνουμε το αυγό!!
Καλό μεσημέρι!
Συμφωνω απολυτα και επαυξανω φιλε μου αναλυτη greek.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν κανω καποιο ανοιγμα στην ιδιωτικη επιχειρηση μου, ελπιζοντας σε ωφελεια για τον πελατη και αυξημενο κερδος για μενα και δεν πετυχει, τις βαριες συνεπειες τις πληρωνω εγω και μόνο εγω.
ΔΕν μπορω να καταλαβω γιατι αυτος ο κανονας να μην ισχυει και στις τραπεζες!!
Κατασχεση περιουσιων μεχρι και συγγενων πρωτου βαθμου και κατοπιν εγγυοδοσια απο μεριας κρατους και πολιτειας. Αυτο το σεναριο δεν επαιξε καθολου.
Κανεις δεν μιλησε πρωτα για κατασχεσεις περιουσιων των μεγαλοταπεζιτων και μετα να αποφασιστουν και αλλα μετρα.
Αλλα ισχυει δυστυχως το ρητο:
Ρισκο και μικρη επιχειρηση τη ζημια την πληρωνει ο επιχειρηματιας, ρισκο και μεγαλη επιχειρηση τη ζημια την πληρωνει ο πολιτης, ο ταλαιπωρος φορολογουμενος!!!
Ναι φιλε μου vad.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟλοι εχουν πανικοβληθει εκτός απο αυτους που φταινε και φτασαμε σε αυτο το σημειο.
Αυτοι απολαμβανουν τα κερδη τους προς Μπαχαμες μεριά.
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήagapi φιλη μου καλη, οτι και να κάνεις, παντα θα υπαρχουν καποιοι που θα σε καρφωνουν πισωπλατα, που θα σε κριτικαρουν αρνητικα για τους δικους τους λογους ο καθενας, που δεν σε αφορουν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ πιο πανω κανονας ομως να μην επιτρεπεις να σε εκτρεπει απο την πορεια που εχεις χαραξει μεσα στην ψυχη σου, απο την πορεια που σου φωτιζει η καρδια σου.
Αν προσπαθεις να εισαι αρεστή στους αλλους συντομα θα παψει να σου αρεσει ο εαυτος σου.
Γεια σου μεροπη μου και σε σενα και μακρυα απο ΑΤΜ μεχρι να δινουν 16€...
ΑπάντησηΔιαγραφή...και προσπαθουν να μας πεισουν Μαριανα μου, οτι η πετρα που "σκοτωνει" ειναι πιο χρησιμη απο το αυγο που γενναει. Μαλιστα μερικοι απο μας τεινουν και να το πιστεψουν κιολας...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτη ειναι η επιτυχια του συστηματος γυριστρουλα μου, να μας απομονωνει και να μας νικα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι μεις παρολο που το γνωριζουμε αυτο, καθε μερα γινομαστε ολο και πιο ανασφαλεις ολο και πιο καχυποπτοι με τους συμπολιτες μας, ολο και πιο μοναχικοι.
Η ατομικοτητα μας και η ελλειψη κοινωνικης συνειδησης ειναι δυο απο τους κυριοτερους παραγοντες της αυτοκαταστροφης μας...
ΥΓ επανελαβα το σχολιο μου γιατι δεν ειχα βαλει το ονομα σου στο προηγουμενο που εσβησα...
Φυσικά και όταν κάποιος φταίει αυτός είναι που πρέπει να πληρώσει και όχι όλοι εμείς. Βέβαια δεν συμφωνώ στο να μετακυλήσουμε την ευθύνη στον εργαζόμενο (ακόμα και αν είναι ο υψηλοτερα αμοιβόμενος). Αλλά ως εταιρία πρέπει να πληρώσει γι αυτά που χρωστάει ή έστω να αταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπομένως υπό αυτήν την έννοια αν το κράτος αγόραζε μετοχές με δικαίωμα ψήφου και όχι premium όπως κάνει τώρα θα είχε λόγο και επομένως θα έπαιρνε κάτι τσάμπα ή έστω πολύ φτηνά με σκοπό να το κάνει να λειτουργήσει καλύτερα.
Εγώ διαφωνώ όχι στην βοήθεια, αλλά στην χωρίς αντάλλαγμα βοήθεια η οποία δίνεται από τοςυ δικούς μας φόρους και δεν θα μας επιστραφέι πίσω ποτέ. Δηλαδή είναι αυτό που λέμε δανεικά και αγύριστα.
καλό βράδυ φίλε vagnes.
vagnes μη το ψάχνεις. Οι τράπεζες σε όλα τα μέρη του κόσμου είναι ισχυρότατες, κράτος εν κράτει. Αποφσίζουν για εμάς,χωρίς εμάς...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάνουν πάντα ο,τι θέλουν,καταπατόντας και νόμους.
Να δούμε τώρα ποιοί θα τη πληρώσουν, γιατι είμαι πολύ δύσπιστος οτι θα σωθεί ο κοσμάκις.
Πολύ θα ηθελα να ξερω:
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε πιο σκεπτικο δινονται χρηματα δανεικα και αγυριστα φιλε μου ndn;
Ποιοι ειναι οι περιορισμοι και οι ελεγχοι που θα ασκηθουν στις τραπεζες που θα λαβουν την τεραστια οικονομικη βοηθεια ωστε να μη επαναληφθει το ιδιο φαινομενο ξανα;
Τι ειδους συστημα ειναι ο καπιταλισμος, αν καθε τοσο θελει τονωτικες ενεσεις για τη σωτηρια του και την επιβιωση του;
Που ειναι οι νομπελίστες θεωρητικοι πολυβραβευμενοι και πλουσιοπάροχα αμειβομενοι επιστημονες να προτεινουν ενα νεο συστημα που θα υπερπηδα πιο ευκολα και πιο ανωδυνα τα εμποδια και θα ειναι δικαιοτερο για τον πολιτη;
Πότε η πνευματικη οκνηρια θα παιξει το ρολο της πνευματικης ηγεσιας;;
Πότε η αριστερα θα παψει να κριτικαρει και να καταστροφολογει και θα αρχισει να προτεινει εφαρμοσιμες λυσεις;;
Ειμαι απολυτα συμφωνος με αυτα που λες λεοντοκαρδε φιλε μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕκεινοι που σιγουρα σωζονται απο ολη αυτη την ιστορια ειναι οι μεγαλοτραπεζιτες και οι αμυθητες κρυμενες περιουσιες τους, για τον κοσμο το μόνο σιγουρο, φιλε μου, ειναι πως θα πληρωσει θελει δεν θελει, εχει δεν εχει και μαλιστα χωρις καμια ανταμοιβη, ακομη και οι συνταξεις κινδυνευουν να χαθουν.
Καλησπέρα Βαγγέλη,
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυμφωνώ επί της βασικής αρχής σου, ότι δηλ. για τους τραπεζίτες ισχύει το "τα δικά σου δικά μου".
Πιστεύω όμως ότι για να αποφευχθεί η συνολική κατάρρευση του συστήματος που νομοτελειακά θα γινόταν, άν όλοι μας αποσύραμε τα χρήματά μας και τα βάζαμε κάτω από το πάπλωμα μέχρι να περάσει η μπόρα, οι κυβερνήσεις αποφάσισαν να στηρίξουν τις τράπεζες.
Συμφωνώ να πηγαίνουν φυλακή ή να μην ξαναγίνονται διευθυντικά στελέχη τραπεζών όσοι με τις αποφάσεις τους τις οδήγησαν σε κατάρρευση και να τους δημεύεται η περιουσία.
Όχι το αίσχος με τους Αμερικανούς "μάγκες" που τσέπωσαν εκατομύρια για αποζημίωση...