ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΛΑΧΤΑΡΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΖΕΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ




Θα γίνεις πολύ φίλος με τον εχθρό σου

όταν και οι δυό σας πεθάνετε.

Χαλίλ Γκιμπράν.









...ΕΔΩ ΓΙΑ ΦΩΤΟ & ΠΟΙΗΣΗ

...ΕΔΩ ΓΙΑ  ΦΩΤΟ & ΠΟΙΗΣΗ
κλικ στην εικόνα για τα φωτοποιήματα

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΟΥ ΠΑΣΟΚΟΙ...



Έφτασε η ώρα να βρεθεί πάλι το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, οι δημοσκοπήσεις αυτό λένε.

Πως αισθάνεστε;

Τι έχει αλλάξει ώστε να σας κάνει αισιόδοξους ότι όποια λάθη έγιναν στο παρελθόν δεν θα ΞΑΝΑ επαναληφθούν;

Τι σας ενοχλούσε όταν πάλι ήταν στην εξουσία;

Ο κομματικός μηχανισμός του; Αυτός στην ουσία παραμένει αναλλοίωτος.

Τα πρόσωπα που είχαν φθαρεί; Αυτά τα πρόσωπα στην ουσία προσπαθούν να σας πείσουν ότι είναι αναντικατάστατα!!

Οι φατρίες που είχαν «δημιουργηθεί» παντού; Οι φατρίες στο κόμμα που εμπλέκονται συνεχώς σε ένα έντονο αγώνα επικράτησης είναι πάντα εν δυνάμει εστίες "ανωμαλίας" και παθογένειας.

Ο παλιός αρχηγός ο Κώστας; Αυτός είναι ο μόνος που έχει αλλάξει και τη θέση του πήρε ένας που ακόμη δεν μετρήσατε τη δύναμη του να κυβερνά. Είναι ακέραιος χαρακτήρας και τα στοιχεία του γενικά είναι καλά, αλλά στη «φωτιά» θα φανεί η αντοχή του, δεν είναι δεδομένη.

Το ότι απλά και μόνο να μη κυβερνά η ΝΔ, σας αρκεί;;;

Τα κατά τόπους ψηφοδέλτια που σιγά-σιγά ετοιμάζονται σας ικανοποιούν; Ενώ για τη θέση του προέδρου ψήφισε όλη η Ελλάδα γιατί τα ψηφοδέλτια ετοιμάζονται, ή αν θέλετε «μαγειρεύονται» εν κρυπτώ χωρίς τη συμμετοχή σας;

Η επιλογή του ΠΑΣΟΚ για σφοδρή σύγκρουση με την ΝΔ προεκλογικά (που και η ΝΔ επιθυμεί) δεν σας έχει πείσει ακόμη πως δεν είναι και ο πιο ορθός τρόπος για να εκφραστείτε ελεύθερα;
Σας αρέσει πάλι να φτάσετε στην κάλπη με εκβιαστικά διλήμματα;

Η επιλογή στις ευρωεκλογές (το ΞΑΝΑ σκέφτεστε μετά για τις άλλες εκλογές) να επιλέξετε ένα άλλο κόμμα γιατί σας κάνει να τρέμετε;
Αν θέλετε να δώσετε ένα ηχηρό μήνυμα στο ΠΑΣΟΚ στην αυριανή όπως φαίνεται κυβέρνηση, πότε περιμένετε να το δώσετε;

Δεν έχετε μάθει ακόμη, πως τα μόνα μηνύματα τα οποία φτάνουν στον παραλήπτη είναι αυτά που φαίνεται να κλονίζουν την αυτοδυναμία του;;

Όλα αυτά που σας ενόχλησαν στις συνδιασκέψεις και στα συνέδρια πότε θα έρθει εκείνη η ώρα να τα εκφράσετε μεταφράζοντας τα σε ψήφους;


Είναι τουλάχιστον υποτιμητικό η ψήφος σας η ΨΗΦΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ να καθοδηγείται από τον φόβο και μόνο μήπως τυχόν επικρατήσει το άλλο κόμμα που δεν ψηφίζουμε.!!!



ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΜΕ όλα τα κόμματα που βασίζονται σ αυτό το εκβιαστικό δίλημμα.


Τις αυτοδύναμες κυβερνήσεις τις ζήσαμε τις χορτάσαμε και νοιώσαμε βαθιά, πως δεν μπορούμε να τις ελέγχουμε.
Αν θέλανε τα δύο κόμματα να μας πείσουν πως οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις είναι αποδοτικές και χρήσιμες για τον Πολίτη είχαν, τους δώσαμε, πολλές ευκαιρίες να μας το αποδείξουν.
Δεν το έκαναν όμως...


Ας δώσουμε λοιπόν το μήνυμα της ΜΗ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ στα δυο κόμματα και ας αναδείξουμε εμείς πρώτα τις δυνατότητες συνεργατικών κυβερνήσεων με ουσιαστικές συζητήσεις στη βουλή και όχι με τις γνωστές συζητήσεις παρωδίες μιας «κάλπικης» πλειοψηφίας που επιτυγχάνεται (διάβαζε δολίως αποσπάται) με εκλογικά συστήματα ενισχυμένης αναλογικής.
Ας δώσουμε τη δυνατότητα σε άλλα κόμματα να αποδείξουν την αξιοπιστία λόγων και έργων και ας αναδείξουμε και τις νέες δυνάμεις.
Η προοπτική για συνεργασίες κομμάτων όταν εμφανίζεται δίνει αν όχι τίποτα άλλο μια ελπίδα για συνεννόηση, μια ελπίδα για ευρύτερη αποδοχή των όσων αποφασίζονται, μια ελπίδα για μια πολιτική ωριμότητα για ένα πολιτισμό της πολιτικής, μια ελπίδα περισσότερη για όλους εμάς τους Πολίτες.

Θα καταλήξω στα ίδια συμπεράσματα με την προηγούμενη ανάρτηση μου δηλ:

Η ψήφος δεν μας επιτρέπεται πια να εξαρτάται μόνο από γνωριμίες και υποθετικά υποτιμητικά ρουσφέτια, δεν επιτρέπεται σε κανένα μας πια να είναι τυφλός οπαδός κόμματος της Δεξιάς, της Αριστεράς, του Κέντρου, των άκρων.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να είμαστε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΟΥ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ…



Σας παρακαλώ συμπολίτες μου, συμπατριώτες μου, φίλοι μου Νεοδημοκράτες πείτε μου σας παρακαλώ για πιο ακριβώς πράγμα είστε περήφανοι από την πενταετή διακυβέρνηση της χώρας μας από την ΝΔ και αποφασίζετε και πάλι στις ερχόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές, να την ΞΑΝΑψηφίσετε;;

Πείτε μου σας παρακαλώ ποιο είναι το έργο που ΞΕΚΙΝΗΣΕ ποιο είναι το νομοσχέδιο που μας ευνόησε ποιο τέλος πάντων είναι αυτό που έκανε για μας, που θα σας ξαναστείλει στις κάλπες για να ψηφίσετε ΞΑΝΑ ΝΔ;;

Πείτε μου σας παρακαλώ, για την Παιδεία, για την Οικονομία, για την Υγεία, για τον Τουρισμό, για την Εξωτερική πολιτική, για τα Δημόσια έργα, για τη Δικαιοσύνη, για την Ασφάλεια μας, για κάποιο άλλο τομέα, τι έχει ξεκινήσει η ΝΔ που να έχει θετική απήχηση σε μας τους πολίτες;

Πείτε μου σας παρακαλώ τι έχει ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ από μόνη της αυτή η κυβέρνηση, γιατί πραγματικά το λέω, (με καμία διάθεση ειρωνείας) μπορεί κάτι να μου έχει ξεφύγει και να την αδικώ.

Θέλω όμως να μου απαντήσετε εσείς φίλοι μου που ψηφίζετε ΝΔ, γιατί αν περάσετε με διαβάσετε και απαξιώσετε να μου απαντήσετε θα πει πως δεν έχετε τίποτα για να μου πείτε και τη σιωπή σας θα την εκλάβω θα την εκλάβουμε όλοι σαν την πιο εύγλωττη απάντηση καταδίκης της ΝΔ!!


Έχετε το δικαίωμα να απαξιώσετε την ΝΔ, έχετε δικαίωμα να καταδικάσετε τη ΝΔ, αλλά ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να μας καταδικάσετε όλους εμάς να υποστούμε για μια ακόμη τετραετία μια άπραγη και χωρίς αποτελεσματικότητα κυβέρνηση.

Η ψήφος δεν μας επιτρέπεται πια να εξαρτάται μόνο από γνωριμίες και υποθετικά υποτιμητικά ρουσφέτια, δεν επιτρέπεται σε κανένα μας πια να είναι τυφλός οπαδός κόμματος της Δεξιάς, της Αριστεράς, του Κέντρου, των άκρων.


ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να είμαστε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΕΝΑ ΦΩΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΑΝΟΙΚΤΟ

Την Δευτερα 13 απριλίου παρουσιάστηκε το οικονομικό πρόγραμμα των δημοκρατικών στη ένωση ξένων ανταποκριτών.

Για τη δημοσιονομική εξυγίανση
Α Μέρος


Β Μέρος

Μέτρα κατά της ανεργίας
Α Μέρος
Β Μέρος

Αν πράγματι έχουμε παράπονα από τον τρόπο διακυβέρνησης των δυο κομμάτων,
αν πράγματι έχουμε παράπονα για το κατά πως διαχειρίζονται την εξουσία τους,
το πρώτο που έχουμε να κάνουμε πριν τα καταψηφίσουμε είναι να έχουμε βρει μια εναλλακτική αξιόπιστη πρόταση,
το πρώτο που έχουμε να κάνουμε είναι να έχουμε ανοικτά τα αυτιά και το μυαλό μας ώστε αν το νέο και το φρέσκο που θα ξεπηδήσει, αν το νέο αυτό μας δώσει τις απαντήσεις που επιθυμούμε, να μη το αφήσουμε να σβήσει, χωρίς να του δώσουμε την ευκαιρία που χρειάζεται για να ανθίσει και να ευδοκιμήσει.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΘΕΩΡΙΑ... ΑΛΛΑ ΜΌΝΟ Η ΠΡΑΞΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΞΙΩΝΕΙ...

Διάβασα με πολύ ενδιαφέρον τον καταιγιστικό λόγο του Χρήστου Γιανναρά και θα ήθελα να συμφωνήσω απολύτως μαζί του, αν αντί για την παρότρυνση της τελευταίας παραγράφου, που και αυτή είναι ωφέλιμη, ως παράδειγμα για την υλοποίηση όσων ανέφερε θα πρότεινε και ένα κόμμα, ένα νέο και μικρό κόμμα. Ένα κόμμα που με την υπερψήφιση του στις ευρωεκλογές (αλλά και στις βουλευτικές αν γίνουν μαζί) θα μπορούσε να αποτελέσει τη μεγάλη έκπληξη, σε μια πορεία παρόμοια με τα όσα ο Χρ. Γιανναρας προτείνει.


Θα το επιχειρήσω και θα το προτείνω εγώ. Είναι ενα νέο κόμμα ελπίδας που λέγεται "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ" και τολμά να προβάλλει και να διεκδικεί πολλά από αυτά που ο Χρ. Γιανναράς με τόση πολιτική ευαισθησία προτείνει και που κάθε πολίτης, που δεν έχει διαπλοκο-αναμιχθεί με τα υπάρχοντα κόμματα, διακαώς επιθυμεί.

ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Ετικέτες

πολιτική (82) ποίηση (70) κοινωνία (69) πολιτική σάτυρα (12) πολίτης (11) σάτιρα (10) σύνθεση (10) άνθρωπος (9) Επανω-πολιτικη (7) παιδεία (7) φιλοσοφείν (7) Ελλάδα (6) αυτοκριτική (6) ευχές (6) θρησκεία (6) πολιτική ηγεσία (6) ψήφος (6) ΠΑΣΟΚ (5) άποψη (5) Οικονομική κρίση (4) νέοι (4) παιχνιδι (4) φωτογραφία (4) bloggers (3) ΝΔ (3) Πίστη (3) αγανακτισμένοι (3) αξιοκρατία (3) αξιολόγηση (3) αφιέρωση (3) ζωή (3) κοινωνική συνείδηση (3) κρίση (3) νέα κυβέρνηση (3) υγεία (3) φιλία (3) χιούμορ (3) ψυχολογία (3) 28δις (2) Έλληνες (2) Δημοκρατικοί (2) Ομπάμα (2) Προεδρική Δημοκρατία (2) ΣΥΡΙΖΑ (2) ανέκδοτο (2) αντίο (2) αποχή (2) απόψεις (2) βατοπέδι (2) δημοσκόπηση (2) εκλογές (2) ευρωεκλογές (2) ευχή (2) καθημερινότητα (2) κριτική (2) ποδήλατο (2) πολιτική πρόταση (2) πολιτική ωριμότητα (2) συνέδριο (2) συνδιάσκεψη (2) συνεργασία (2) τεστ (2) τηλεόραση (2) τράπεζες (2) χ (2) χοίροι (2) ... ... ... (1) 1821 (1) 1989 (1) 2009 (1) NO INDIA (1) blogs (1) e-διαδήλωση (1) slide (1) viza (1) Γιώργος (1) Δημόσιο (1) Διεθνισμος (1) Ελληνικη γλωσσα (1) Επανω-προτασεις (1) Ευρώπη (1) Ιωαννινα (1) ΜΜΕ (1) Μαρία (1) ΟΛΠ (1) ΟΤΕ (1) Π.Ο.Υ. (1) Παπανδρέου (1) Πολυτεχνείο (1) Σημίτης (1) αγάπη (1) αγώνες (1) αδικία (1) αθωπνορς (1) αισιοδοξία (1) αισχος (1) αισχροκέρδεια (1) ακρόαμα (1) αλλαγη νομων (1) αμπελοφιλοσοφείν (1) αναξιοπιστία (1) ανεργία (1) αντίδραση (1) αξία (1) αξιοπιστία (1) αποδοχή (1) αποτέλεσμα (1) αποτέφρωση (1) αποτελέσματα (1) αποψη (1) αριστερά (1) ασυδοσία (1) ασφαλιστικό (1) αυτάρκεια (1) βάση του 10 (1) βίοι παράλληλοι (1) βιντεοσυνθέσεις (1) βουλή (1) γέλιο (1) γνωριμία (1) γρίππη (1) δάνειο (1) δημοσιευμένο άρθρο (1) δημοσιο (1) διάγγελμα (1) διάλειμμα (1) διαμαντι (1) διαμαρτυρία (1) διαπίστωση (1) διαπλοκή (1) δράση (1) εαυτός (1) ειρωνία (1) ελευθερία (1) ελπίδα (1) επιλογή (1) επιμόρφωση (1) επιχειρήσεις (1) επιχειρηματικότητα (1) εργασία (1) ευθύνη (1) εφαρμογή νόμων (1) εφεγαλκος (1) ηγέτης (1) ηλικία (1) θοες (1) ιατρική (1) ιστορία (1) κήπος (1) κίνητρα (1) καθηγητές (1) καπιταλισμός (1) καταλήψεις (1) κοινή λογική (1) κοινότητα (1) κοσμημα (1) κυβέρνηση (1) κόμματα (1) κόσμος (1) λευκό (1) λιμάνια (1) μέτρα (1) μαργαριτάρια (1) μνήμες (1) μουσική (1) νέα γενιά (1) νέο κόμμα (1) οικονομια (1) ομαδικο μυθιστορημα (1) ορφάνια (1) παγκοσμιοποίηση (1) παιδιά (1) παραμύθι (1) περιπετεια (1) πλανήτης (1) πλούτος (1) ποδόσφαιρο (1) πολίτευμα (1) πολη (1) πολιτική ποίηση (1) πολιτικο διλλημα (1) πολιτικό λογοπαίγνιο (1) προανακριτική (1) προβληματισμός (1) πρωταπριλιά (1) ραδιόφωνο (1) σκάνδαλο (1) σοφία (1) σπίτι (1) συναίσθημα (1) συντεχνίες (1) σύμπνοια (1) σύμπτωση (1) σύνθημα (1) σύνοδος (1) σύστημα (1) τύχη (1) φάρμακα (1) φθινόπωρο (1) χρήμα (1) χόμπυ (1) ψωμί (1) ωριμότητα (1) ωριμότητα πολιτική (1)

η ωρα κανει καλα τη δουλειά της, ΕΜΕΙΣ;