ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΛΑΧΤΑΡΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΖΕΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ




Θα γίνεις πολύ φίλος με τον εχθρό σου

όταν και οι δυό σας πεθάνετε.

Χαλίλ Γκιμπράν.









...ΕΔΩ ΓΙΑ ΦΩΤΟ & ΠΟΙΗΣΗ

...ΕΔΩ ΓΙΑ  ΦΩΤΟ & ΠΟΙΗΣΗ
κλικ στην εικόνα για τα φωτοποιήματα

ΒΑΖΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΣΤΟΧΟ;


Έχουμε δύναμη ή παρασυρόμαστε από τα τσουνάμι που εξαπολύουν οι επαγγελματίες της παραπληροφόρησης;

Έχουμε ελεύθερη γνώμη ή περιμένουμε πρώτα τι θα πουν τα κόμματα μας(!!), οι αρχηγοί και οι κάθε λογιών αρχηγίσκοι και «ειδικοί» για να αποκρυσταλλώσουμε και τη δική μας άποψη;

Έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση μας και στην κρίση των μπλογκόφιλων μας ή ενδιαφερόμαστε να εκτονωθούμε μέσα από τούτο το μέσο χρησιμοποιώντας το σαν σάκο του μποξ και ψυχοθεραπευτικό εξάρτημα;

Έχουμε την διάθεση, το χρόνο και την αγωνιστικότητα να φτιάξουμε τη μπλογκόσφαιρα εργαλείο για την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, ενός σκηνικού που καθημερινά μας υποτιμά και μας κοροϊδεύει ασύστολα ή αρκούμαστε στο να βρεθούν να τα κάνουν αυτά κάποιοι άλλοι αντί για μας;

Έχουμε με άλλα λόγια τη βούληση να επηρεάζουμε τα πολιτικά δρώμενα σε τούτο τον τόπο (και) μέσα από τα μπλογκς ώστε να συνειδητοποιούμε σιγά-σιγά και τη δύναμη μας ή έχουμε ενστερνιστεί την άποψη πως ο καθένας για τον εαυτό του κι όπως έρθουν τα πράγματα;

Έχουμε τη δυνατότητα να συνενωνόμαστε 10, 20, 30 κλπ κάτω από κοινούς στόχους και να φέρνουμε τα ποθητά αποτελέσματα ή συνηθίσαμε στα ελαφρά και στα εύκολα;

Έχω τη δύναμη να τα ακολουθήσω όλα αυτά ή τα γραφόμενα μου είναι απλά για να εντυπωσιάσω;

Αν δεν έχω, δεν έχετε αυτές τις δυνάμεις που απαιτούνται, τι κατηγορώ και κατηγορούμε αυτούς που δεν έχουν τις ικανότητες να μας κυβερνάνε!!!!

Τι κατηγορούμε αυτούς που έχουν όμως την «επιτηδειότητα» και την «εξυπνάδα» να μας φοβίζουν και να μας απομονώνουν ώστε να μας καθιστούν ακίνδυνους για την εξουσία τους και τους ιδιοτελείς (πολλάκις) σκοπούς των;


...με αφορμή σκέψεις, σχόλια και το πολύ καλό βιβλίο "Το τέλος των Πρωθυπουργών" (που σας το συνιστώ), του φίλου "νέο πολιτικό συστήμα"



...ας αφήσουμε το δικό μας κύμα να δυναμώνει να παρασέρνουμε και να μας παρασέρνει σε άλλους προορισμούς...

ΠΩΣ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΣΠΡΟ…

...η άλλως τι είναι πολιτική!!!

Είναι αρχή μου να μη γράφω για τα αρνητικά της πολιτικής που συμβαίνουν γύρω μας, στο τόπο μας, μου αρέσει σχεδόν πάντα να μιλώ μόνο για τα θετικά.
Το κάνω αυτό συνειδητά, γιατί πιστεύω πως έτσι δεν θα απαξιώνεται η πολιτική δεν θα εξευτελίζονται οι πολιτικοί και έτσι θα ενδιαφέρονται κάθε μέρα και περισσότεροι πολίτες που θα ήθελαν να ασχοληθούν μαζί της, να πολιτικοποιηθούν δηλ. με σκοπό να γίνουν ενεργοί πολίτες και με την προοπτική μια μέρα να διοικήσουν, να κυβερνήσουν αυτό τον τόπο.
Να αντικαταστήσουν με αυτό τον τρόπο, όλους αυτούς που έχουμε κουραστεί να τους βλέπουμε και να τους ακούμε.

Αυτό λοιπόν θα κάνω και σήμερα, θα ασχοληθώ με τα θετικά αρχίζοντας από το σημείο συν, που όλοι γνωρίζουμε πως γράφεται έτσι: + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +...
...ακριβώς αυτό το σημείο το κατ εξοχήν θετικό, επαναλαμβανόμενο περιγράφει τι απέγινε η ιστορία με το Βατοπέδιο και μιλάω για ιστορία, προσέχω τα λόγια μου, δεν μιλάω για σκάνδαλο όπως μερικοί μας λένε για να απαξιώνουν την πολιτική και να μας σπρώχνουν στο δρόμο της αδιαφορίας και της μη συμμετοχής στα κοινά!!!

Τα πολλά συν, οι πολλοί σταυροί με άλλα λόγια, μεταδίδουν συγχρόνως και ένα άλλο μήνυμα. Μας δείχνουν πως και που έχει ενταφιαστεί η ιστορία του Βατοπεδίου.
Δεν θα ασχοληθούμε ξανά μ΄ αυτήν.
Είναι μια αρνητική ιστορία που πέρασε και εκτός αυτού απέθανε, ενταφιάστηκε ήδη και σαν καλοί χριστιανοί που είμαστε, γνωρίζουμε πως : Κάθε νεκρός δεδικαίωται, άρα και η ιστορία του Βατοπεδίου δικαιούται να δικαιωθεί, αφου απέθανε!!!

Αν πηγαίναμε σε διάφορες προανακριτικές θα υπήρχαν αλλεπάλληλα δικαστήρια, που πολιτικοί θα δίκαζαν πολιτικούς, θα ακούγαμε τέτοιες λεπτομέρειες για το Βατοπέδι, τους μοναχούς και τους πολιτικούς που ανακατεύτηκαν στην ιστορία, που όλοι θα απογοητευόμαστε, θα σιχαινόμαστε και θα χάναμε ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον μας να αναμιχτούμε στην ενεργό πολιτική!!!

Έτσι όπως εξελίχτηκαν τα πράγματα στη βουλή, με την «υπεύθυνη», σθεναρή, συνεπή και «καθαρή» θέση που έλαβε ο πρωθυπουργός και σύσσωμη η συμπολίτευση, απεφεύχθη κάθε αρνητική επίπτωση που θα είχε η συνέχιση μιας μακράς διάρκειας δικαστική-πολιτική διαμάχη τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και διεθνώς.
Μας προφύλαξαν από ένα καθημερινό σφυροκόπημα αρνητικών αποκαλύψεων και άχρηστων διαπιστώσεων και διαδικασιών και από ένα άθλιο μαραθώνιο τηλεοπτικών αντεκδικήσεων και αντεγκλήσεων!!

Τώρα που η ιστορία «ετάφη» το μόνο που μπορούν να κάνουν οι Ευρωπαίοι αλλά και εμείς ως Ευρωπαίοι(;) Έλληνες, είναι να κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή και μόνο...

...μετά από αυτό το λεπτό, είμαστε έτοιμοι να ασχοληθούμε με την πολιτική, γιατί κατανοήσαμε νομίζω πολύ καλά, πως όσο πιο λίγοι συμμετέχουμε τόσο πιο πολλά αρνητικά θα μας συμβαίνουν.
Να συμμετέχουμε γιατί μόνο έτσι μπορούμε να βλέπουμε το + σαν θετικό σύμβολο και όχι σαν το + σταυρό κάποιας νέας ταφόπλακας.


Ότι κατάφερα να είμαι θετικός το ξέρω, εκείνο που δεν ξέρω είναι αν κατάφερα να γίνω κατανοητός.
ΕΓΙΝΑ;;


Αφιερωμένο στους "ΜΕΓΑΛΟΥΣ" πολιτικούς της Ελλάδας του χτες

ΟΛΙΓΩΝ ΛΕΠΤΩΝ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ!!





Γιατί άραγε οι πιο πολλοί στα μπλογκς δεν βάζουμε την ηλικία μας;
Γιατί έρχόμαστε πολλοί σε δύσκολη θέση (ειδικά οι γυναίκες) όταν κάποιοι μας ρωτούν την ηλικία μας;
Γιατί οι πρώτες και δημοφιλείς απαντήσεις μας στην ερώτηση αυτή είναι οι εξής:
Εσύ πόσο χρονών με κάνεις;
Πόσο χρονών σου φαίνομαι;



Μήπως γιατί δεν θέλουμε να επηρεαστεί ο διάλογος και η σχέση μας από την αποκάλυψη της αληθινής ηλικίας μας;
Μήπως δεν απαντάμε για την ηλικία μας, μόνο όταν φαινόμαστε νεώτεροι και απαντάμε μόνο όταν φαινόμαστε μεγαλύτεροι;



Τι άλλο μπορεί να συμβαίνει, κατά την δική σας άποψη καλοί μου φίλοι;

αφιέρωμένο σε ΟΛΕΣ τις ηλικίες πρώτη δευτερη τρίτη τέταρτη...νιοστή

οι φωτογραφίες απο εδώ

ΑΡΗΣ: ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟ...

Αντιγράφω από το βιογραφικό στην ιστοσελίδα του άρη ...
ποιού άρη τώρα μη με ρωτάτε μαντέψτε και σεις κάτι...

Απεφοίτησε από το τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

(αν δεν κάνω λάθος είναι η Πάντειος... διορθώστε με)

Ολοκλήρωσε τις Μεταπτυχιακές Σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου CITY του Λονδίνου

(μη σας πάει ο νους σε OXFORD μεριά)

με διπλό πτυχίο MASTERS

(πήρε και νταμπλ ο χαρισματικός!!)

στην Πολιτική Επικοινωνία και στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και με τίτλο μεταπτυχιακής εργασίας «Πολιτική Επικοινωνία και Διαφήμιση των ελληνικών πολιτικών κομμάτων».

(για διαφημιστική εταιρεία πάντως είναι άσσος)

Ομιλεί και γράφει Αγγλικά και Ιταλικά.

(κανά PROFICIENCY και το αντίστοιχο στα ιταλικά δεν βλέπω να ξεμυτάει!!...)

ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ...ΑΧΟΡΤΑΓΟΙ ΑΠΛΗΣΤΟΙ ΚΑΚΟΠΙΣΤΟΙ

Ο άνθρωπος λοιπόν αυτός (ο άρης λέμε) υπέβαλε το βιογραφικό του για να διοριστεί ως δημόσιος υπάλληλος,
τον απέριψαν αμέσως γιατί δεν είχε τα απαραίτητα προσόντα που απαιτούνται για να σφραγίζει φακέλλους!!
Δεν ξέρω πως, το βιογραφικό του κατα λάθος, έπεσε στα χέρια του κώστα και αμέσως το σύγκρινε με το δικό του (ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ TUFTS!!!) και λέει αυτόν θα τον κάνω υπουργό.
Και τον έκανε υπουργό ο αθεόφοβος...

Να γιατί τα παιδιά μας με τόσα μεταπτυχιακά δεν βρίσκουν δουλειά και μένουν στην ανεργία.
Υποβάλλουν τα δικαολογητικά τους για θέση Δημοσίου υπαλλήλου
ενώ θα πρέπει να τα υποβάλλουν για θέση υπουργού.
Να τι φταιει τόσα χρόνια και έχουμε ανεργία.

Ρε παιδιά αλήθεια, κάπου έχω χωμένο ένα μεταπτυχιακό,
σκέφτηκα να το υποβάλλω, αλλά φοβάμαι μη με βάλλει στη θέση της Ντόρας
και βρω κανά μπελά απο τον πατέρα της...

Τι με συμβουλεύτε να κάνω ρε παιδιά;

ΑΣ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ ... ΜΑΡΙΑ

ΩΔΗ ΣΤΗ ΜΑΡΙΑ

Δεν στάθηκε αρκετή κοντά μας
για να σε κρατήσει,
η αγάπη που για σένα είχαμε κρυφή


κλαίω μαζί με φίλους μου κι ελπίζω
ξανά πως θα σ’ ακούσω μια φορά

γιατί το ξέρω…

πως δεν θα σταματήσεις και τώρα ακόμη
μες στις ψυχές μας να σιγοτραγουδάς
μα και στους αγγέλους που πρόωρα πια
τώρα σε περιβάλλουν.

δίνεις κίνητρο στο νου και τη ζωή μου
τον παράδεισο και ‘γω να αναζητήσω
μια και εκεί μπορώ και πάλι να σε βρω
το δικό σου άκουσμα ξανά να συναντήσω.

Σ ευχαριστούμε Μαρία

για τον φίλο vad που μου το ζήτησε

ΜΑΡΙΑ
ΜΑΡΙΑ
ΜΑΡΙΑ
ΜΑΡΙΑ
ΜΑΡΙΑ
ΜΑΡΙΑ

ΕΙΔΑ "ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ" ΟΝΕΙΡΑ...

Είδα όνειρο πως τάχα οι υποψήφιοι βουλευτές προτείνονται και ψηφίζονται από τη βάση την ευρεία κομματική βάση του κάθε κόμματος και όχι από πάνω από τη στενή κορυφή της ηγεσίας του κόμματος!

Είδα όνειρο πως ψηφίστηκε η απλή αναλογική ως πάγιο εκλογικό σύστημα, για να είναι αυθεντική η εικόνα στο Ελληνικό κοινοβούλιο και να εκφράζει, με διαύγεια και χωρίς καμία παραχάραξη και παραμόρφωση, τις επιθυμίες και προτιμήσεις των πολιτών!

Είδα όνειρο, πως ο αρχηγός του κράτους, της πολιτείας, εκλέγεται κατευθείαν από το λαό και ανεξάρτητα από τους βουλευτές!

Είδα όνειρο πως η κυβέρνηση ορίζεται από τον αρχηγό που έχουν οι πολίτες εκλέξει και αποτελείται από υπουργούς που δεν επιτρέπεται κανείς τους να είναι και βουλευτής συγχρόνως!

Είδα όνειρο σας λέω, πως η κυβέρνηση δεν είναι απαραίτητο να έχει την πλειοψηφία της βουλής των 151 βουλευτών (γιατί θα πρέπει άραγε;) για να κυβερνήσει.
Θα κυβερνήσει ακριβώς 4 χρόνια ούτε μια μέρα παραπάνω ούτε μια μέρα παρακάτω, χωρίς να χρειάζεται την ψήφο εμπιστοσύνης της βουλής αφού θα έχει ο αρχηγός της την ψήφο εμπιστοσύνης των πολιτών!

Είδα όνειρο πως κανένας δεν δικαιούται να είναι βουλευτής πάνω από δύο θητείες, ούτε καν ο αρχηγός του κράτους!

Είδα όνειρο πως καθένας υπουργός ενδιαφερόνταν και αγωνιούσε, θα έλεγα, να υποβάλλει νομοσχέδια στη βουλή που θα τα αποδέχεται η πλειοψηφία της βουλής δηλ. στην ουσία η πλειοψηφία των πολιτών, αφού η αντιπροσώπευση πολιτών-βουλευτών ήταν (στο όνειρο μου) απολύτως αναλογική!
Αλήθεια η παραμόρφωση της βούλησης των πολιτών με τα εκλογικά συστήματα των ενισχυμένων αναλογικών, σε τι ωφέλησε τους πολίτες μέχρι σήμερα;

Είδα στο όνειρο μου, πως τα νομοσχέδια της κυβέρνησης, άμα δεν τα εγκρίνει η βουλή δεν περνάνε, αλλά ούτε και πέφτει η κυβέρνηση που είναι υποχρεωμένη να υποβάλλει νέα βελτιωμένα και ευρύτερα αποδεκτά νομοσχέδια που να ικανοποιούν την πλειοψηφία της βουλής αν θέλει να ψηφιστούν!

Είδα τους βουλευτές στο όνειρο μου να μην έχουν δύναμη για ρουσφέτια αφού δεν κατείχαν κυβερνητική (υπουργική) εξουσία!
Ούτε οι υπουργοί δεν ενδιαφερόταν για ρουσφέτια αφού δεν εκλέγονταν από τους πολίτες αλλά διορίζονταν από τον εκάστοτε αρχηγό της κυβέρνησης τον Πρόεδρο της κυβέρνησης δηλ. που κάθε 8 χρόνια το πολύ ήταν και διαφορετικός!

Είδα πολλά άλλα όνειρα –ως ονειροπαρμένος ονειροπόλος που είμαι- (που αν θέλετε τα συζητάμε σχολιάζοντας) αλλά κάποια στιγμή χτύπησε το ξυπνητήρι και σηκώθηκα για να ζήσω άλλη μια μέρα την πραγματικότητα, άλλη μια μέρα τον εφιάλτη που κάποιοι επιμένουν, να τον ονομάζουν Δημοκρατία των πολιτών και μάλιστα κάνουν προσπάθειες να μας πείσουν κιόλας!!


...από μας όμως εξαρτάται τα όνειρα να γίνουν πραγματικότητες...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Αξίζει τον κόπο να ρίξεις μια ματιά εδώ για να δεις τι λένε οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι για το συνάφι τους, όταν φυσικά αποφασίζουν να πουν κάτι αληθινό

μια ανάρτηση ξεχασμένη από τον vagnes για όλους

ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Ετικέτες

πολιτική (82) ποίηση (70) κοινωνία (69) πολιτική σάτυρα (12) πολίτης (11) σάτιρα (10) σύνθεση (10) άνθρωπος (9) Επανω-πολιτικη (7) παιδεία (7) φιλοσοφείν (7) Ελλάδα (6) αυτοκριτική (6) ευχές (6) θρησκεία (6) πολιτική ηγεσία (6) ψήφος (6) ΠΑΣΟΚ (5) άποψη (5) Οικονομική κρίση (4) νέοι (4) παιχνιδι (4) φωτογραφία (4) bloggers (3) ΝΔ (3) Πίστη (3) αγανακτισμένοι (3) αξιοκρατία (3) αξιολόγηση (3) αφιέρωση (3) ζωή (3) κοινωνική συνείδηση (3) κρίση (3) νέα κυβέρνηση (3) υγεία (3) φιλία (3) χιούμορ (3) ψυχολογία (3) 28δις (2) Έλληνες (2) Δημοκρατικοί (2) Ομπάμα (2) Προεδρική Δημοκρατία (2) ΣΥΡΙΖΑ (2) ανέκδοτο (2) αντίο (2) αποχή (2) απόψεις (2) βατοπέδι (2) δημοσκόπηση (2) εκλογές (2) ευρωεκλογές (2) ευχή (2) καθημερινότητα (2) κριτική (2) ποδήλατο (2) πολιτική πρόταση (2) πολιτική ωριμότητα (2) συνέδριο (2) συνδιάσκεψη (2) συνεργασία (2) τεστ (2) τηλεόραση (2) τράπεζες (2) χ (2) χοίροι (2) ... ... ... (1) 1821 (1) 1989 (1) 2009 (1) NO INDIA (1) blogs (1) e-διαδήλωση (1) slide (1) viza (1) Γιώργος (1) Δημόσιο (1) Διεθνισμος (1) Ελληνικη γλωσσα (1) Επανω-προτασεις (1) Ευρώπη (1) Ιωαννινα (1) ΜΜΕ (1) Μαρία (1) ΟΛΠ (1) ΟΤΕ (1) Π.Ο.Υ. (1) Παπανδρέου (1) Πολυτεχνείο (1) Σημίτης (1) αγάπη (1) αγώνες (1) αδικία (1) αθωπνορς (1) αισιοδοξία (1) αισχος (1) αισχροκέρδεια (1) ακρόαμα (1) αλλαγη νομων (1) αμπελοφιλοσοφείν (1) αναξιοπιστία (1) ανεργία (1) αντίδραση (1) αξία (1) αξιοπιστία (1) αποδοχή (1) αποτέλεσμα (1) αποτέφρωση (1) αποτελέσματα (1) αποψη (1) αριστερά (1) ασυδοσία (1) ασφαλιστικό (1) αυτάρκεια (1) βάση του 10 (1) βίοι παράλληλοι (1) βιντεοσυνθέσεις (1) βουλή (1) γέλιο (1) γνωριμία (1) γρίππη (1) δάνειο (1) δημοσιευμένο άρθρο (1) δημοσιο (1) διάγγελμα (1) διάλειμμα (1) διαμαντι (1) διαμαρτυρία (1) διαπίστωση (1) διαπλοκή (1) δράση (1) εαυτός (1) ειρωνία (1) ελευθερία (1) ελπίδα (1) επιλογή (1) επιμόρφωση (1) επιχειρήσεις (1) επιχειρηματικότητα (1) εργασία (1) ευθύνη (1) εφαρμογή νόμων (1) εφεγαλκος (1) ηγέτης (1) ηλικία (1) θοες (1) ιατρική (1) ιστορία (1) κήπος (1) κίνητρα (1) καθηγητές (1) καπιταλισμός (1) καταλήψεις (1) κοινή λογική (1) κοινότητα (1) κοσμημα (1) κυβέρνηση (1) κόμματα (1) κόσμος (1) λευκό (1) λιμάνια (1) μέτρα (1) μαργαριτάρια (1) μνήμες (1) μουσική (1) νέα γενιά (1) νέο κόμμα (1) οικονομια (1) ομαδικο μυθιστορημα (1) ορφάνια (1) παγκοσμιοποίηση (1) παιδιά (1) παραμύθι (1) περιπετεια (1) πλανήτης (1) πλούτος (1) ποδόσφαιρο (1) πολίτευμα (1) πολη (1) πολιτική ποίηση (1) πολιτικο διλλημα (1) πολιτικό λογοπαίγνιο (1) προανακριτική (1) προβληματισμός (1) πρωταπριλιά (1) ραδιόφωνο (1) σκάνδαλο (1) σοφία (1) σπίτι (1) συναίσθημα (1) συντεχνίες (1) σύμπνοια (1) σύμπτωση (1) σύνθημα (1) σύνοδος (1) σύστημα (1) τύχη (1) φάρμακα (1) φθινόπωρο (1) χρήμα (1) χόμπυ (1) ψωμί (1) ωριμότητα (1) ωριμότητα πολιτική (1)

η ωρα κανει καλα τη δουλειά της, ΕΜΕΙΣ;